Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

delemnik

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

delemnik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα τη βοήθεια σας στην παρακάτω περίπτωση: Κατά τον υπολογισμό της επιφάνειας της σοφίτας (50% ώστε να μην προσμετρά στο σ.δ.) συνυπολογίζω και τον η/χ που είναι λειτουργικά ενοποιημένος με τον υποκείμενο όροφο; Η σοφίτα (ως χώρος που δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης) μπορει να αναπτυχθεί, μέρος της πάνω από η/χ ;
  2. Καλησπέρα σας, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο παρακάτω θέμα το οποίο καλούμαι να αντιμετωπίσω; θεωρείτε ότι μπορει να εκδοθεί οικοδομική άδεια για την προσθήκη σοφιτας και έρκερ σε οικόπεδο στο οποίο έχει εξαντηθεί η επιτρεπόμενη δόμηση αλλά και ταυτόχρονα και έχει τακτοποιήσει χώρο (κατηγορίας 4/ ν4495/17) ; δηλαδή, σημερα συνθπολογίζοντας και τους τακτοποιημένους χώρους η δόμηση είναι πάνω από το κανονικό. Για την κατασκευη του έρκερ δεν θα γίνει επέκταση της πλάκας του Α΄ ορόφου αλλά ο υφιστάμενος εξώστης θα τοιχιστέι. Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί πριν από τον ΝΟΚ.
  3. Καλησπέρα σας. έχω την εξής περίπτωση: Οικοδομική άδεια (υπόγειο, ισόγειο & Α' όροφο) σε εκτός σχεδίου του 1992. η μελέτη της άδειας δεν εφαρμόστηκε. οι κατόψεις είναι εντελώς διαφορετικές. Η οικοδομή τοποθετήθηκε εντός πλάγιων αποστάσεων εξ ολοκλήρου. Το υπόγειο ξεμπαζώθηκε, επεκτάθηκε και είναι ημιτελές. Έχουν κατασκευαστεί κάποιοι περιμετρικοί τοίχοι, (όχι όλοι) έχουν γίνει κάποιες υδραυλικές εγκαταστάσεις κλπ. με σκοπό να γίνει κατοικία. Δεν υπάρχουν κουφώματα, εσωτερικοί τοίχοι κλπ. στο Ε9, βεβαίως και δήλωνε τα τμ της οικοδομικής άδειας που με την πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχουν. Το ακίνητο έχει ηλεκτροδοτηθεί. Κατά τα λεγόμενα τους, το τμήμα ελέγχου κατασκευών, έφτασε στην οικοδομή και έδωσε το ''οκ'' κάπου το 1994 χωρίς καν να κατέβει από το αυτοκίνητο. 1)Θεωρείται ότι πρέπει να λάβω υπόψιν την οικοδομική άδεια; 2) η αλλαγή χρήσης του υπογείου έχει συντελεστεί με αυτές τις λίγες εργασίες που έχουν γίνει (υδραυλική εγκατάσταση λουτρών κουζίνας) Συμπληρώνω ότι ο φέρων οργανισμός όλης της οικοδομής έχει αποπερατωθεί το 1992.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.