Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

michat

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

michat's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Πρόκειται να εκδοθεί οικοδομική άδεια λόγω ριζικής ανακαίνισης σε πολυώροφο υφιστάμενο κτίριο που είναι ενιαία ιδιοκτησία και έχει τακτοποιήσεις που έγιναν το 2014 με τον Ν.4178. Στο διάγραμμα κάλυψης που έκανε ο μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση και αναγράφει την επιφάνεια ανά όροφο, φαίνεται πως αφαιρεί από το περίγραμμα του κάθε ορόφου μία επιφάνεια, χωρίς να δείχνει στο σχέδιο ποια είναι αυτή. Από τα νούμερα μπορώ να την αντιστοιχίσω στο κλιμακοστάσιο, χωρίς να δικαιολογεί βάσει ποιας νομοθεσίας αφαιρεί επιφάνεια. Θα ήθελα να ρωτήσω 1) Στο διάγραμμα κάλυψης που είχε κάνει ο προηγούμενος μηχανικός για την τακτοποίηση, έπρεπε να μετρήσει όλη την επιφάνεια του ορόφου, συμπεριλαμβανομένου του κλιμακοστασίου και του ανελκυστήρα ή μπορούσε να αφαιρέσει κάποιες επιφάνειες? Η οικοδ. άδεια του κτιρίου είναι του 1968. 2) Αν ναι, και συνεπώς υπάρχει λάθος στις επιφάνειες, μπορεί να ξανανοίξει από το ΤΕΕ η δήλωση, να γίνουν διορθώσεις, έτσι ώστε να γίνει το νέο διάγραμμα κάλυψης με τις σωστές επιφάνειες? Διαφορετικά θα εμφανίζεται στο νέο διάγραμμα κάλυψης μεγαλύτερη επιφάνεια, η οποία δεν αντιστοιχεί σε αυτή της άδεις+της τακτοποίησης. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης και δεν γίνεται καμία προσθήκη. Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα. Έχω την ίδια απορία με πιο πάνω. Τι σημαίνει "μία θέση ανά 100 έως 150 m2 επιφανείας του κτιρίου"? Ως επιφάνεια παίρνω αυτή που μετράει στη δόμηση και μετά την δυσμενέστερη περίπτωση?
  3. Καλησπέρα. Σε υφιστάμενο εκπαιδευτήριο (οικοδ. άδεια 1974 και τακτοποιήσεις Ν.4178 παλαιότητας προ του 1982 με υπαγωγή το 2015) πρόκειται να γίνει ανακαίνιση με εργασίες μικρής κλίμακας. Λόγω υπέρβασης προϋπολογισμού εργασιών μικρής κλίμακας, θα εκδοθεί οικοδομική άδεια Κατηγορίας 3. Ως υφιστάμενο προ του 1989, θα μελετηθεί με βάση την Πυροσβεστική Διάταξη 16/2015. Θα ήθελα να ρωτήσω, εκτός από το Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, απαιτείται και Μελέτη Παθητικής σε αυτή την περίπτωση?
  4. Ευχαριστώ πολύ για το link, αλλά αναζητούσα προδιαγραφές για τη βαθμίδα των Κολλεγίων, που υπάγονται στον ΕΟΠΠΕΠ, όπου δεν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο.
  5. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πού μπορώ να αναζητήσω τον απαιτούμενο αριθμό wc για εκπαιδευτήρια και συγκεκριμένα για κολλέγια? Ευχαριστώ
  6. Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε πολύ!
  7. michat

    Νόμος 4495/2017

    Σε ευχαριστούμε πολύ!
  8. Καλησπέρα, Ισόγειο κατάστημα σε οικοδομή με άδεια του 1976 πρόκειται να μετατραπεί σε επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης. Στο ακίνητο έχουν γίνει τακτοποιήσεις, βάσει του Ν.4495/2017. Η χρήση του επαγγελματικού εργαστηρίου προβλέπεται από τις πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής. Επίσης, δεν επέρχονται αλλαγές των τεχνικών-μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους (δε θα γίνει κάποια αλλαγή). Για την αλλαγή χρήσης απαιτείται α) έκδοση οικοδομικής άδειας (ΝΟΚ, αρ.5. παρ.1)? Υπάρχει δηλαδή αλλαγή προς το δυσμενέστερο στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης, με δεδομένο ότι κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδ. άδειας δεν ίσχυε νομοθεσία περί υποχρέωσης δημιουργίας χώρων στάθμευσης (Ν.960/79) ενώ τώρα ισχύει? ή β) ενημέρωση φακέλου οικοδ. άδειας ( ΝΟΚ, αρ.5. παρ.2)? Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την περιοχή Π.Δ. 350/1996: για κατάστημα απαιτείται 1 θέση/80 τμ καταστήματος ενώ για εργαστήριο 1 θέση/150 τμ εργαστηρίου, κι επομένως δεν υπάρχει αλλαγή προς το δυσμενέστερο στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης. Ευχαριστώ!
  9. Η 532249/Β616/1994 αναφέρεται μόνο σε παραδοσιακούς ξενώνες. Εγώ αναζητώ αυτή που αναφέρεται γενικώς σε ξενώνες. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!
  10. Προσπαθώ να βρω την Υπουργική Απόφαση 1263/20.7.94 του Υπουργού Τουρισμού για την κατάταξη των ξενώνων σε ξενοδοχεία κλασικού τύπου. Προφανώς δεν έχω αριθμό ΦΕΚ. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να βοηθήσει... Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.