Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

LEDOC77

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by LEDOC77

  1. Κωνσταντίνε καλησπέρα. Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορείς να μου στείλεις κάποιο λίνκ καταστήματος που πουλάει αυτό το υλικό; Ευχαριστώ.
  2. Γεια σε ολους. Εχω στο σπιτι ηλεκτρικα ανοιγομενα ρολα (πολυ γνωστης εταιρειας κουφωματων)τα οποια οταν τα ανεβαζω ακουγονται δυνατοι κροτοι. Η κασα μεσα εχει δυο κομματια φελιζολ (προφανως για ηχο-θερμομονωση) οπως βλεπετε στην φωτο. Η ερωτηση μου ειναι, αν καλυψω το κενο με φελιζολ, θα περιοριστουν αυτοι οι κροτοι? Αν οχι, πως μπορω να τους περιορισω?
  3. Γεια σε ολους. Εχω στο σπιτι ηλεκτρικα ανοιγομενα ρολα (πολυ γνωστης εταιρειας κουφωματων)τα οποια οταν τα ανεβαζω ακουγονται δυνατοι κροτοι. Η κασα μεσα εχει δυο κομματια φελιζολ (προφανως για ηχο-θερμομονωση) οπως βλεπετε στην φωτο. Η ερωτηση μου ειναι, αν καλυψω το κενο με φελιζολ, θα περιοριστουν αυτοι οι κροτοι? Αν οχι, πωσ μπορω να τους περιορισω?
  4. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Γεια σας. Ξεκινάω κατευθείαν στο θέμα μου. Μετά από δύο αιτήσεις στον ΟΤΕ, ήρθε τεχνικός και μου είπε ότι δεν υπάρχει γραμμή επειδή το σπίτι είναι προ τριών μηνών κατασκευασμένο και σε νέο σχέδιο πόλεως. Οι τριγύρω γείτονες έχουν τηλέφωνο. Μόνο για το δικό μου σπίτι δεν υπάρχει γραμμή. Ο τεχνικός λοιπόν μου είπε ότι θα το εξετάσουν το ζήτημα και τελικά αν βγει άκρη θα πρέπει με δικά μου έξοδα να βάλω κάποια κολώνα και κάποιο εξοπλισμό. Θα ήθελα να μου πείτε τι εξοπλισμό εννοεί ο ποιητής και για τι ποσό μιλάμε. Όταν τον ρώτησα δεν μου απάντησε. Πρέπει πρώτα να μιλήσει με τον υπεύθυνο, μου ειπε. Οποίος παθών ή ειδικός ας με κατατοπίσει. Ευχαριστώ πολύ.
  5. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Είχα πάρει ένα δάνειο 180.000€ για να φτιάξω το σπίτι μου. Στην τράπεζα λοιπόν, συν της άλλης, παρουσίασα κ το ιδιωτικό συμφωνητικό του κατασκευαστή όπου ήταν 209.000€ χωρίς το ΦΠΑ 24%. Ο κατασκευαστής έχει πάρει μέχρι σήμερα 215.000€ αναφέροντας μου ότι είμαστε εντάξει (???) και ότι του οφείλω άλλες 10.000€ λόγω του ΦΠΑ. Η ερώτηση που τέθηκε επί τάπητος είναι η εξής: θέλω να γλιτώσω το υπολειπόμενο ΦΠΑ και να παρουσιάσω στο ΙΚΑ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μικρότερου ποσού. Υπάρχει περίπτωση το ΙΚΑ να διασταυρώσει το συμφωνητικό που θέλω να τους δώσω με αυτό που είχα παρουσιάσει στην τράπεζα; Υπόψη ότι όλες οι πληρωμές μου στην κατασκευάστρια εταιρεία, έγιναν μέσω τραπέζης ( αν παίζει κάποιο ρόλο στο παραπάνω ερώτημα). Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας και κάθε σας απάντηση είναι εκτιμητεα.
  6. Καλησπερα maneni. Ευχαριστω για την απαντηση. Εχεις δικιο. Εννοω δημοτικο δικτυο αποχετευσης. Αναφεροντας δυνατοτητα εναλλακτικης διαθεσης, εννοεις οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να φτιαξω αποχετευση εφοσον ηδη υπαρχει το δικτυο?? Αν ναι, υπαρχει καποια σχετικη νομοθεσια που να το αναφερει? Ευχαριστω.
  7. Γεια σε ολους. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Σπιτι το οποιο ξεκινησε να φτιαχνεται πριν 10 μηνες και τωρα τελειωνει, η εκσκαφη και δημιουργια βοθρου ειναι υποχρεωτικη? Το σπιτι ξεκινησε να φτιαχνεται απο το μηδεν, οχι ανακατασκευη. Να τονισω οτι μπροστα απο το σπιτι υπαρχει σωληνα δικτυου βοθρου χωρις ομως αναμονες για καθε σπιτι, γιατι οπως ισχυριζονται απο την αρμοδια δημοτικη υπηρεσια, ο διαγωνισμος εργολαβιας για το συγκεκριμενο εργο ειναι σε ισχυ (εδω και 1,5 χρονο). Στο μεγαλυτερο μερος του δημου, το δικτυο βοθρου λειτουργει εδω και 2 χρονια. Παρακαλω ζηταω καποιος να με κατατοπισει περι αυτου. Ευχαριστω πολυ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.