Μετάβαση στο περιεχόμενο

Michael.k

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Δυτική Ελλάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

397 profile views

Michael.k's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα Έχω ένα παλαιό πέτρινο διώροφο κτίσμα προ του 1955 εντός οικισμού, που έχει αγοραστεί πρόσφατα το 2021, όπου το συμβόλαιο αναφέρει τον Α’ όροφο ως κατοικία και το Ισόγειο ως αποθήκη. Το Ισόγειο στην πραγματικότητα είναι κατοικία με κουζίνα, μπάνιο, τζάκι κ.λ.π. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επεμβάσεις στις όψεις του κτηρίου αλλά ταυτόχρονα και αλλαγή χρήσης του Ισογείου σε κατοικία. Το ερώτημά μου είναι: Μπορώ να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 2 περ. ιζ και λβ εισάγοντας και την αλλαγή χρήσης του ισογείου σε κατοικία, εφ’ όσον στην ουσία δεν παραβιάζονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η σεισμική σπουδαιότητα, ή θα πρέπει οπωσδήποτε να εκδοθεί πρώτα άδεια δόμησης για την αλλαγή χρήσης; Το άρθρο 29 παρ. 2 περ. ιζ του Ν4495/2017 αναφέρει «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΟΚ δεν απαιτείται έκδοση Ο.Α., με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτηρίου και δεν μεταβάλλεται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ»
  2. Έχοντας ένα κτήριο προ 1955 εντός οικοπέδου εντός οικισμού θεωρώ το κτήριο με Ο.Α. (Βάζω ΝΑΙ στο τετράγωνο της άδειας) και στον αρ. αδείας (βάζω ΠΡΟ ΤΟΥ 1955). Αν στο οικόπεδο έχω προσθήκη ( Υ.Δ. το 2003) και μια ΛΠ του 2010 η προσθήκη και η ΛΠ πάει κατηγορία 4 ή 5; Στα δικαιολογητικά που μου ζητάει Οικοδομική Άδεια, Διάγραμμα Κάλυψης, Αντίγραφο Τοπογραφικού της άδειας , τι βάζω εφ’ όσον στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άδεια;
  3. Ναι αυτό είναι, γιατί έχω και ΥΔ κατ. 1 όπως το έχεις καταλάβει. Γι' αυτό και επιλέγω 2 ΦΚ ένα ΦΚ με ΥΔ+1ΛΠ Κατ. 1 και ένα ΦΚ 1ΛΠ Κατ. 4. Σύνολο προστίμου 250+250=500€. Διαφορετικά αν δεν είχα ΥΔ κατ. 1 θα έβαζα 1ΦΚ κατ.4 όλα και θα πλήρωνα φυσικά 250€ όπως αναφέρει ο Παύλος. Ευχαριστώ πολύ!
  4. Σε κατοικία προ του 1975 έχω αυθαίρετες κατασκευές που εμπίπτουν στη Λοιπή Παράβαση του άρθρου 100 παρ. 5 κατασκευασμένες άλλες προ του 1975 και άλλες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Κάνω 2 Φ.Κ. με 2 Λοιπές παραβάσεις, 1 Φ.Κ. Κατηγορία 1 (1 Λοιπή Παράβαση) και 1 άλλο Φ.Κ Κατηγορία π.χ. 4 (1 Λοιπή Παράβαση); Ή βάζω σε 1Φ.Κ. όλες τις αυθαιρεσίες του άρθρου 100 παρ. 5 με κατηγορία 4 (τη δυσμενέστερη); Φυσικά την κατοικία προ του 1975 τη βάζω σε ξεχωριστό Φ.Κ. κατ.1 και το συνολικό παράβολο δεν αλλάζει παραμένει 250+250.
  5. Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω τα layer πρέπει να τα βάζουμε ίδιο χρώμα με αυτά πού έχει στο παράδειγμα του κτηματολογίου η θέλουν μόνο την οντότητα και μπορούμε να τα βάλουμε ότι χρώμα θέλουμε εμείς? Γιατί έχω πρόβλημα στην εκτύπωση φαίνονται πολύ άχνα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.