Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

BabisD

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

BabisD's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το φυτεμένο δώμα είναι καλή επιλογή αλλά δυστυχως υπάρχουν δύο αρνητικοί παράγοντες : 1) Υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει υγρασία στην πλάκα . 2) Είναι πολύ περιορισμένα τα είδη φυτών που θα καταφέρουν να επιζήσουν στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο της Κύπρου .
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς περιμένω να ολοκληρωθεί η μελέτη ενεργειακής απόδοσης και επειδή πρέπει να υπολογίσω το κόστος της συνολικής κατασκευής , για να προχωρήσω σε δάνειο , πρέπει να πάρω καποιες αποφάσεις άμεσα . Η άποψη του αρχιτέκτονα είναι ότι και οι δύο επιλογές παρέχουν την ίδια ποιότητα θερμομόνωσης και απλά το παραπάνω κόστος στην κεραμοσκεπή αφορά καθαρά την ομορφιά που δίνει στην κατοικία . Αντιθέτως άλλοι επαγγελματίες του χώρου πιστεύουν ότι η ξύλινη κεραμοσκεπή έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις στο να αποτρέπει τη ζέστη να εισέρχεται στο εσωτερικό του σπιτιού από το πάνω μερος , σε σχεση με μια μονωμένη πλάκα .
  3. Καλησπέρας σας Χτίζω μονοκατοικία σε περιοχή με πολύ θερμό καλοκαίρι και πολυ μεγάλη ηλιοφάνεια . Αυτό που με ανησυχεί είναι η μεταφορά ζέστης απο την πλάκα στο εσωτερικό του σπιτιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες . Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής : 1) Να επενδύσω σε μία ξύλινη κεραμοσκεπή με μεγάλό κόστος ή σε μία θερμομόνωση με συγχρονα υλικά και κοστος περιπου στο μισο της κεραμοσκεπής ; 2) Η διαφορά κόστους μεταξύ των δύο επιλογών αφορά την ποιότητα της θερμομόνωσης που προσφέρουν ή απλά πληρωνεις την αισθητική στην περιπτωση της κεραμοσκεπής ; Σας ευχαριστώ .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.