Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikos georgantas

Members
  • Περιεχόμενα

    63
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

704 profile views

nikos georgantas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα σε οικοδομή με άδεια του 1982 για αδιαμόφωτο χώρο στο ισόγειο και οικία στον όροφο ( η οποία είναι ρευματοδοτημένη ) , ο αδιαμόρφωτος χώρος έχει μετατραπεί σε αυθαίρετη οικία από την αρχική κατασκευή της οικοδομής και στην οποία έγινε τακτοποίηση με το 4495. Τη διαδικασία χρειάζεται για σύνδεση της ισόγειας οικίας με το ΔΕΔΗΕ και συγκεκριμένα θα επιλέξω το 1.β Εγκαταστάσεις-κατασκευές με Οικοδομική Άδεια - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ/ΑΡΧΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ή 1.ε Αυθαίρετες εγκαταστάσεις-κατασκευές (χωρίς άδεια, έγκριση κλπ) - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ/ΑΡΧΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ? Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  2. εφόσον όμως ο αδιαμόρφωτος χώρος έχει μετρήσει κανονικά στα τετραγωνικά της δόμησης ( τον αναφέρει στο σύνολο των δομούμενων ) πως θα ξαναβάλω τα τετραγωνικά από την αρχή σαν υπέρβαση δόμησης ?
  3. με τον ΓΟΚΛ 73 ειναι και τα τετραγονικα εχουν μετρησει στη δομηση ναι. Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας: 1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους. Το κείμενο των δημοσιεύσεων μας πρέπει να είναι ορθογραφημένο και με τόνους. 6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα για λόγους οικονομίας του forum. jbosdas
  4. Καλησπέρα μπορεί να είναι και λάθος το μέρος που γράφω αλλά θα ήθελα την εξής βοήθεια. Κάνω νομιμοποίηση με το 4495 σε Δυόροφη οικοδομή που έχει άδεια το 1982 (πριν το ΓΟΚ του 83 ) και αναφέρει ότι στο ισόγειο υπάρχει αδιαμόρφωτος χώρος 48,23 τ.μ. και στον όροφο οικία 94,37 τ.μ. και στο σύνολο 94,37 τ.μ. + 48,23 τ.μ. = 147,40 τ.μ. < 150 τ.μ. που επιτρεπόταν τότε άρα καταλαβαίνω ότι τα τετραγωνικά του ισογείου έχουν μετρήσει κανονικά στο σύνολο τον δομούμενων. Στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της κατασκευής το ισόγειο μεγάλωσε κατά 1,4 τ.μ. και μετατράπηκε σε οικία και ο όροφος μεγάλωσε κατά 2 τετραγωνικά μέτρα . Επίσης έχουν κατασκευαστεί 3 ισόγειες αποθήκες 4 5 και 19 τετραγωνικών μέτρων. Το 2004-2011 δημιουργήθηκαν 2 στέγαστρα 30 και 5 τετραγωνικών και ένα τμήμα του εξώστη του ορόφου συνολικού εμβαδού 4 τ.μ. κλείστηκε με αλουμίνια και λειτουργεί σαν αποθήκη του ορόφου. Πως θα τα νομιμοποιήσω ? Στην κατηγορία 2 θα βάλω τις 3 ισόγειες αποθήκες με το 0,5 συντελεστή , το 1,4 τετραγωνικά του ισογείου τα 2 τετραγωνικά του ορόφου και θα βάλω και 1 λοιπή παράβαση για την μετατροπή του αδιαμόρφωτου χώρου σε οικία? Επίσης τα 4τ.μ. του εξώστη στον όροφο που κλείστηκε το 2004-2011 θα τα βάλω με 0,5 η με 1? και τέλος τα δυο στέγαστρα μπένουν σαν μια επιπλέον λοιπή παράβαση? Κλείνοντας αφού τελειώσει η τακτοποίηση και πληρωθεί το πρόστιμο θα ήθελα να ρευματοδοτήσω την οικία του ισογείου. Θα κάνω αίτηση σαν αυθαίρετο ή με Ο.Α. ? ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Καλημέρα σε κτίριο με άδεια για βιομηχανικό χώρο γίνετε με άδεια μικρής κλίμακας να κάνουμε διαμερισμάτωση από έναν χώρο πόυ είνια τώρα στην άδεια σε δύο χωρίς να αλλάξει η χρήση του? και αν ναι χρειάζετε και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη?
  6. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας έχει εκδοθεί ΕΕΔΜΚ και στο ΕΦΚΑ περιμένουμε περίπου 2 εβδομάδες για να πάρουμε το ΑΜΟΕ, ενώ έχουμε πάει όλα τα χαρτιά. Να προχωρήσουμε στις ενέργειάς τις ΕΕΔΜΚ ή πρέπει υποχρεωτικά πρώτα να εκδοθεί ο ΑΜΟΕ;
  7. καλησπέρα παιδιά σε αγροτεμάχιο άρτιο κατά παρέκκλιση ( εφάπτεται σε κοινοτική οδό 2700τμ σύνολο) το 2000 χτίστηκαν 4 ισόγειες οικίες συνολικού εμβαδού 200τ.μ. όσο δηλαδή επιτρεπόταν. πλέον λόγω ΣΧΟΟΑΠ έχει χάσει την αρτιότητα του . επιτρέπετε ενώ δεν είναι άρτιο και έχω εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης να χτίσω με αγροτική αποθήκη 15 τετραγωνικών με ΕΕΜΚ? (το αγροτεμάχιο είναι καλλιεργούμενο)
  8. Καλησπέρα παιδιά, μια σύντομη ερώτηση. Σε εκτός σχεδίου περιοχή υφίσταται αυθαίρετη αποθήκη για αποθήκευση αγροτικών μηχανημάτων. Στο είδος χρήσης επιλέγω ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΕΤΑΠΙΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ή κάτι άλλο?
  9. καταρχάς σε ευχαριστώ για την ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ απάντηση σου και θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα επιτρέπεται να κάνω τακτοποίηση μόνο στην μια οριζόντια (τον όροφο ο οποίος και είναι δηλωμένος οικία ) και όχι στο ισόγειο ( άλλη οριζόντια ) και στους κοινόχρηστους χώρους και τις κατασκευές που βρίσκονται σε αυτούς ? ( τους κοινόχρηστους χώρους στο ισόγειο καθώς και τις κατασκευές τους θα τους χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης της ισόγειας οριζόντιας )
  10. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Kαλησπέρα, θέλω να νομιμοποιήσω την αυθαίρετη περίφραξη που βρίσκεται στο τέλος του οικοπέδου που ακουμπάει επάνω σε πρωτεύον επαρχιακή οδό εντός νομίμου υφιστάμενου οικισμού. Το κτίριο έχει νόμιμη άδεια και απέχει 2.5 μέτρα από τα όρια του οικοπέδου Επιτρέπεται; Επισυνάπτω και το σχετικό απόσπασμαΕΠΑΡΧ.pdfΕΠΑΡΧ.pdf
  11. με οικοδομική άδεια του 1974 έπρεπε να κατασκευαστεί δυόροφη οικοδομή με αδιαμόρφωτο το ισόγειο κατά τη διάρκεια της κατασκευής ( 1974 ) δημιουργήθηκαν οι εξής παραβάσεις 1) μεγάλωσε η οικία κατά 5 τετραγωνικά καθώς και δεν δηλώθηκε μια αποθήκη που υπήρχε 2) διαμορφώθηκε το ισόγειο απο αδιαμόρφωτο σε σπίτι και μαγαζί όλα τα παραπάνω εφόσον είναι πριν το 1975 μπαίνουν σαν κατηγορία 1 (και ίσως ένα ξεχωριστό πρόστιμο για την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης του μαγαζιού αν απαιτείται) η ερώτηση είναι η εξής . ο ιδιοκτήτης το 2010 (προ νομιμοποιήσεων) χώρισε με οριζόντια τον πάνω από τον κάτω όροφο. εγώ προχωρώ σαν μια νομιμοποιήση όλων των αυθαιρεσιών ή είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις ??
  12. Καλημέρα. τι εννοείς στεγασμένο επάγγελμα? ότι θα προσλάβει μια εταιρία να της κάνει τις εργασίες η κάτι άλλο?
  13. Καλημέρα αφού είναι εντός οικισμού και στο κα. αναφέρετει τα εντός οικισμού στο ΚΒ αναφέρει για εντός σχεδίου περιοχές ( εκεί που θέλω να βγάλω την άδεια είναι οικισμός όχι σχέδιο πόλεως) επίσης γνωρίζεις πως θα βγάλω τα ένσημα αφού στον ΠΙΝΑΚΑ 3 δεν αναφέρει για περιφράξεις?
  14. ευχαριστώ πολύ αλλά τα ένσημα πως θα τα βγάλω ? γιατί στον πίνακα 3 δεν έχει επιλογή για περιφράξεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.