Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sgrs

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημερα στο φορουμ Θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με την ρυθμιση μιας αντλιας θερμοτητας που μολις εγκατασταθηκε στα πλαισια του εξοικονομω. Μοντελο: Daikin Altherma EHBH08D6V + ERGA08DV To σπιτι ειναι 62τμ, 1ος οροφος, βρισκεται στην Ηλιουπολη, εχει καλοριφερ, διπλα παραθυρα/κουφωματα αλουμινιου με θερμοδιακοπη και εγκατεστημενη θερμοπροσοψη 6cm περιμετρικα αλλα και στο πατωμα (λογω πυλωτης). Ο εγκαταστατης προτεινει να δουλεψει στην αρχη με τον εσωτερικο θερμοστατη (ακομα δεν εχει δουλεψει) και μετα να παμε σε αντισταθμιση. Εχει καποιος να προτεινει ρυθμισεις για καμπυλη αντισταθμισης γιατι δεν το κατεχω καθολου το θεμα ?
  2. Καλημέρα σε ολους και σας ευχαριστώ ξανα Ακομα ψαχνομαι και σκεφτομαι να κινηθώ νομικά εναντίον του μηχανικού όμως έπεσα πάνω σε αυτό το οποίο λέει οτι η συμβολαιογράφος για τη γονική παροχή έπρεπε να ζητήσει τα παρακάτω έγγραφα από τους γονείς μου τα οποία και προφανώς ουδέποτε ζητήθηκαν. 6) Αντίγραφο της Άδειας Οικοδομής και Σχεδιαγράμματα Πολεοδομίας(τοπογραφικό διάγραμμα - διάγραμμα κάλυψης - τομή - κατόψεις ορόφων). Αν το ακίνητο έχει κτιστεί μετά τις 14-3-1983 το αντίγραφο της άδειας οικοδομής πρέπει να είναι επικυρωμένο. Και ρωτάω βάσει του παραπάνω πώς γίνεται να μην έχει ευθύνη η συμβολαιογράφος ?
  3. @Pavlos33 σε ευχαριστω θερμά για την πολύτιμη βοήθειά σου. Αν καταλαβαίνω καλα απο αυτο που παρέθεσες θεωρειται άκυρη η γονική παροχη και έχει επίσης ευθύνη και η συμβολαιογράφος ?
  4. Κατανοητό ζητάω τη γνώμη σας για το πώς μπορώ να χειριστώ το θέμα με το μηχανικό αν δηλαδή υπάρχουν συνέπειες για αυτον ωστε να τον πιέσω έτσι. Και επίσης αν καποιος μπορεί να υποδείξει κάποιον ειδικό σε αυτά τα θέματα ωστε να επικοινωνήσω μαζί του και να αναλάβει την κατάσταση.
  5. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Για να διευκρινίσουμε τι έχει γίνει, δεν σημειώθηκε ποτέ στην πολεοδομία οτι το οροφοδιαμέρισμα του 1ου ορόφου χωρίστηκε σε 2 ξεχωριστά διαμερίσματα, άρα αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρη αυθαιρεσία αφού εγώ κατέχω το Α1 διαμέρισμα και κάποιος άλλος το Α2. Δεν υπάρχει κάτοψη που να δείχνει την πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα εκτός από τους τίτλους ιδιοκτησίας μας και τα αντίστοιχα φύλλα κτηματολογίου. Πριν λίγο είχα συνάντηση με τον μηχανικό οπου είπε οτι κακως υπέγραψε τη βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιών χωρις να εχει τσεκαρει την κατοψη και χωρις εστω να εχει κανει αυτοψια όμως όταν αναφέρθηκαν τα κόστη της τακτοποίησης και της νέας μελέτης τα οποία του είπα οτι θα έπρεπε να τα επωμιστεί μου ζήτησε να πάρω τα χαρτιά μου και να περάσω έξω απο το γραφείο του. Δεν ζητησε καν συγνωμη και οταν ειπα πως δεν εχω ερθει να μαλωσω η απαντηση ηταν δε με ενδιαφερει περασε εξω. Είμαι σε σοκ καθώς μολις εγκρίθηκα για το εξοικονομώ και αυτό με καθυστερεί σημαντικά και δεν ξέρω και τι συνέπειες θα ειχε για την γονική παροχή που έχει γινει, για να μην αναφερω την κατασταση στην οποια περιερχεσαι οταν μαθαινεις οτι εχεις κατι που δεν ειναι νομιμο. Ρωτησα δικηγορο και μηχανικο, ο μεν δικηγόρος μου είπε οτι δεν θα μπορούσαν να υπαρξουν αξιόλογες συνέπειες και σε μια ακραία περίπτωση θα μπορούσε να φανεί στο δικαστήριο οτι εγώ είχα 'εννομο συμφέρον να ολοκληρωθεί η γονική παροχή με την παρανομία ενώ ο μηχανικός μου ειπε οτι δεν ξέρει τι μπορεί να γινει. Μου φαίνεται αδιανοητο ότι αυτός ο κύριος μπορεί να την γλιτώσει έτσι απλα πέραν του επιπλέον κοστους που καλούμαι να αναλάβω χωρις να φταίω κιολας. Αν κάποιος εχει να προτείνει δικηγόρο/μηχανικό γνώστες με το θέμα η έχουν να κάνουν κάποια πρόταση... παρακαλώ ελεύθερα.
  6. εννοεις πως πρεπει να ξαναγινει η γονικη παροχη απο την αρχη ?
  7. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών) Καλησπερα σε ολους, Δεν ειμαι μηχανικος αλλα παθων παρομοιας περιπτωσης μιας και διαπιστωσα σημερα οτι ο μηχανικος εχει υπογραψει δηλωση περι μη αυθαιρεσιων στο διαμερισμα που πηρα περυσι απο τους γονεις μου μεσω γονικης παροχης. Συγκεκριμενα πηγαινοντας σημερα στην πολεοδομια ειδα πως υπαρχει μια και μοναδικη κατοψη για ολα τα διαμερισματα της πολυκατοικιας, τα οποια ειναι οροφοδιαμερισματα, με εξαιρεση αυτο του 1ου που ειναι χωρισμενο σε 2 διαμερισματα και στα οποια προφανως δεν αντιστοιχει η υπαρχουσα κατοψη. Σε ερωτηση που εκανα στο μηχανικο πως γινεται να υπεγραψε την βεβαιωση χωρις να εχει δει την κατοψη του σπιτιου η απαντηση ηταν πως δεν ειχε πολυ χρονο. Πως μπορω να το χειριστω το θεμα ? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.