Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stavros g

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα σας θα παρακαλέσω όποιος γνωρίζει που αναφέρεται η ηλεκτρονική διαδικασία αλλαγής Μηχανικού κατοικίας αμέσως μετά την έκδοση της άδειας και χωρίς να έχει γίνει τίποτα σε έργο να μου απαντήσει. Για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμώ πλέον τη συνεργασία με ένα Μηχανικό που μου έβγαλε μια οικοδομική άδεια και θέλω να την αναλάβει άλλος και ο πρώτος ενώ έχει εισπράξει όλο το συμφωνηθέν ποσό δηλώνει άγνοια της ηλεκτρονικής διαδικασίας αλλά μου έχει δώσει έντυπη παραίτηση. Σας ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα και σας ευχαριστώ όλους για την ανάπτυξη του θέματος μου. Αυτό που μου μένει σαν ιδιώτης και έχει συνάφεια κ με το άλλο θέμα που εχω βάλει στο φόρουμ ειναι ότι κανένας απο τους δυο μηχανικούς που συνεργάστηκα για ενα σπίτι που εως τώρα δεν έχει γίνει μου δέσμεσαν χρήματα που χάθηκαν (συνολικά 30000€). Ο πρώτος με το λόγο τιμής και χωρίς συμφωνητικά και ο δεύτερος με συμφωνητικό αλλά χωρίς το διαχωρισμό άδειας - επίβλεψης . Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να γίνει υποχρεωτικό ( ο διαχωρισμός) και να ελέγχεται και να ενημερώνεται τόσο η πολεοδομία όσο και η εφορία για τα έγχρωμα χρήματα που συχνά αναφέρονται στο συμφωνητικό (και καλά δώστα χωρίς απόδειξη να γλιτώσεις φπα και άλλα χαριτοδιπλωμένα που σου λένε). καλη συνέχεια κ καλο καλοκαιρι
  3. ΚΑΝΑ μου δώσατε πολυ καλή απάντηση κάτι τέτοιο φανταζόμουν ότι υπήρχε. Προσπαθώ να βάλω ότι ζητά να ανοίξει το σύστημα.Ευχαριστώ για την ώρα .
  4. Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας , το αφησα τοσα χρονια γιατι ηλπιζα να κανω το σπιτι της αδειας του 2011 γιατι με τις παρατάσεις που επαιρνε απο το κρατος δεν ειχε λήξει ακόμα και το φλεβάρη του 19 που αναγκάστικα να την ακυρώσω προκειμένου να βγάλω άλλη σε προκατ αυτή τη φορά 120 τμ . από 256 τμ συμβατικής κατασκευής που ήταν η αρχική. Θα ψάξω εκ νέου να βρώ τον Ν. Κ. και θα προσπαθήσω με το καλό για αρχή να μου επιστρέψει οτί πρέπει.Με πρόχειρη εκτίμηση 7 με 8 χιλιάδες ευρώ κάνει να πάρω εκτος αν δικαιολογήσει τα 20000 € με ντοκουμέντα. Σας ευχαριστώ για όλα όλους.
  5. Κ Γιάννη δεν ειχε γίνει συμφωνητικό και τίποτα σε χαρτί, οι εργασίες δεν ξεκίνησαν καν γιατι ηταν να παρω δανειο που λόγω των κόκκινων της εποχης 2011 δε μου εδωσε καμμια τραπεζα αλλα ολες λεγανε δωστε τοσα να ελεγξουμε το αιτημα σας και μετα δεν γινεται λυπούμαστε.
  6. Ευχαριστώ Gio για την απαντηση σας ......μηπως ξέρουμε αν μπορω να εχω κ προσβαση στο ηλεκτρονικο συστημα για μελλοντικη χρηση των εγγραφων της αδειας ή πρεπει να εχω κωδικούς ΤΕΕ για να μπαινω στο ηλεκτρονικό σύστημα ? Τίθεται θέμα Copyright και προσβαση μόνο από μηχανικούς ? Κάπου διάβασα οτι κ ο ιδιοκτήτης μπορεί να μπαινει αφου ομως εχει ολοκληρωθεί η άδεια ? Επίσης μπορώ να αναθέσω την κατασκευή της οικίας μου σε άλλη εταιρία προκατ γιατι με τη συγκεκριμενη που εβγαλε την άδεια δεν ειμαι καθολου ευχαριστημένος ? Επίσης μια προκαταβολη των 8000 € στην εταιρια μπορει κ πρεπει να μου επιστραφει ή να τα συμψηφισω με τα υπόλοιπα που εχει λαμβάνει ο μηχανικός ? ευχαριστώ Ευχαριστώ Killertomato , μου το προτεινε κ άλλος για χρήση εχτρα μηχανικού δικού μου και αφού το λετε δυο θα το κάνω έτσι. Σε ευχαριστώ πολύ Τα παρακατω τα βρηκα εδω στο site : Μετά την ολοκλήρωση όλων των σταδίων ελέγχου από τους αρμόδιους υπαλλήλους, εκδίδεται η άδεια από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό της αρμόδιας υπηρεσίας λαμβάνοντας μοναδιαίο αριθμό από το πληροφοριακό σύστημα και αναρτάται στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στη συνέχεια αναρτάται στον καθορισμένο από το ΥΠΕΝ διαδικτυακό τόπο, στον οποίο παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες στα στοιχεία του εντύπου της οικοδομικής άδειας, καθώς και του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης αυτής. Από το πληροφοριακό σύστημα ο Διαχειριστής της αίτησης, ο ιδιοκτήτης και η αρμόδια υπηρεσία έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν ακριβή αντίγραφα του εντύπου της εκδοθείσας ηλεκτρονικά οικοδομικής άδειας, καθώς και των στοιχείων που τη συνοδεύουν. Η αρμόδια υπηρεσία που εξέδωσε την οικοδομική άδεια χορηγεί επίσης ηλεκτρονικά αντίγραφα των στοιχείων και μελετών που τη συνοδεύουν, σε περίπτωση αναζήτησής τους από τρίτους.
  7. Καλημέρα σας , το 2011 ο μηχανικός Ν. Κ. μου εβγαλε μια άδεια οικοδομής μεζονέτας 256 τμ αξίας 20000 € με προπληρωμένη την επίβλεψη. Η άδεια ακυρώθηκε το 2019 γιατι εκδόθηκε νεα με άλλα χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι κόπηκε μια απλή απόδειξη για τα χρήματα που έλαβε και ο ίδιος παρά τις προσπάθειες μου κρύβεται επιμελώς πως θα μπορούσα να πάρω πίσω τα χρήματα της επίβλεψης μιας και δεν τα δούλεψε ? Ευχαριστώ για το χρόνο σας
  8. Ευχαριστώ για την πρωτη απαντηση , αν και ειναι αόριστη, ο μηχανικός ειναι αναγκαστικά της εταιρίας και το θέμα μου είναι το εξής: Ενώ έχει ολοκληρωθει η άδεια δεν εχω τιποτα στα χέρια μου και εχω πληρώσει αρκετα χρηματα. Μπορω να εχω προσβαση στα ηλεκτρονικα αρχεια της Πολεοδομίας που αφορούν την άδεια μου ? ή να ζητήσω hard copy όλων των εγγραφων - σχεδίων που με αφορούν ?
  9. Καλησπέρα σας Είμαι Ιδιώτης και μόλις ολοκληρώθηκε από Μηχανικό Εταιρίας Προκατ η Εκδοση της Αδειας για κατοικια 120τμ. Θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να μου δώσει ο Μηχανικός από αυτη την άδεια όσον αφορα τα κατατεθέντα της στην Πολεοδομια , είτε σε εντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονικη . Το 2011 που είχα ξαναβγάλει άδεια αλλά την ακύρωσα μου είχε δωθεί ενας μεγάλος φάκελος γεμάτος διάφορα , προσοψεις , κατοψεις κ,α, Ευχαριστώ για το χρόνο σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.