Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

drajen

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.136 profile views

drajen's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε νέα οικοδομή (μεταλλική κατασκευή αποθήκη) ζητείται πλέον ΣΔΑ. Υπολογίζω κανονικά το ΣΔΑ και το υποβάλω. Στην Υπ. Δόμησης μου είπαν ότι ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ και δεν μπορώ να κάνω σύμβαση με διαχειριστή. Θέλουν μια υπεύθυνη δήλωση που να το αναφέρω. απλά Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να καταθέσω εγγυητική? Αυτή την υπολογίζω βάση ποιου προυπολογισμού? ΜΕ ΕΤΑ 45 Η 118? Και την προσκομίζω στα αρχεία στις άδειες πριν την εκδοσή της ? η την δίνω με την έναρξη των εργασιών στην υπηρεσία?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε ανέγερση νέας αγροτικής αποθήκης με κανονική άδεια ξέρετε πως υπολογίζεται το άνοιγμα των φεγγιτών για να εξασφαλίζεται ο αερισμός και φωτισμός? Προσπαθώ να βρώ τι ανοίγματα χρειάζομαι. Ο πελάτης δεν ήθελε φεγγίτες αλλά μόνο ανεμιστήρες αλλά η υπ. δόμησης μου απάντησε ότι για αγροτική αποθήκη είναι απαραίτητος ο ο φυσικός φωτισμός και αερισμός εκτός και αν δεν βγάλω αγροτική αποθήκη αλλά να πάω για εργαστήριο στο υπ. β. για βιομηχανικό κτίριο. Από την άλλη δεν μπορώ να βρω πως να υπολογίσω τα ανοίγματα
  3. Καλημέρα. Έχω αποφασίσει να κάνω κοινή δήλωση για τις οριζόντιες μιας πολυκατοικίας με άδεια επί ΓΟΚ 1ΤΟ 999.Πέρα από τις ρυθμίσεις της κάθε οριζόντιας παρατηρώ ότι το κλιμακοστάσιο έχει κατασκευαστεί διαφορετικά από της άδειας αντι για 4,7χ 3,3 =15,51 έχει κατασκευαστεί 5χ3,5=17,5 τ.μ.και με μία μεταφορά στη θέση κατά 1 μέτρο. Η Υπέρβαση αυτή ειναι παράβασης ΚΧ η ΒΧ¨? Την μετατόπιση την χρεώνω και στον αναλυτικό ?
  4. Καλημέρα, Σε οικόπεδο έχει ανεγερθεί οικοδομή που τηρεί την άδεια χωρίς παραβάσεις. Στην άκρη του οικοπέδου στα όρια έχει ανεγερθεί κτίσμα 40τ.μ. που θα τακτοποιηθεί ως κύριας χρήσης -κατοικία με υ.κ και υ.δ 40τ.μ. Δεδομένου ότι είναι επάνω στο όριο μπορώ να το θεωρήσω και ως παραβίαση πλαγίων αποστάσεων ή όχι όσον αφορά τον 4495?
  5. Καλημερα, ΓΝωριζει κάποιος συνάδελφος αν σε εξ´ αδιαιρέτου εκτος σχεδίου( αρα χωρις δυνατότητα συστασης) που εχουν 2 ιδιοκητες αλλά ένας εξ αυτων έχει κτίσει κατοικία ,μπορεί να τακτόποιηθει από αυτον που την έκτισε και κατοικεί χωρίς να παρει συναίνεση; Αν ναι στην δηλωση βάζει μόνο το ονομά του και στοιχεία του( και τι ποσοστο στη δήλωση) ή είναι ύποχρεωμένος να βάλει το όνομα και το ποσοστό του αλλου μέσα στη δήλωση.;
  6. Δεν είπα ότι όλη η πληροφορία χωρά το Α4. Α4 είναι μόνο η πρώτη σελίδα με τους τίτλους. Το ερώτημά μου ήταν άλλο
  7. Καλημέρα και από εμένα. Τα ερωτήματα είναι πάμπολα και θεωρώ ότι οι σύλλογοι θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει σειρές από ημερίδες ενημέρωσης ώστε να να λυθούν απορίες Τώρα υποθέτοντας για την οικονομία μας ότι χρησιμοποιούμε τα σωστά layers και έχουμε λύσει το θέμα των υπογραφών θα ήθελα να εκφράσω ένα προβληματισμό μου. Στο αρχείο dxf όπως αυτό του παραδείγματός τους δουλεύουμε στις original συντεταγμένες προσαρμόζουμε τα υπομνήματα ώστε να φαίνονται δίπλα στο σχέδιο όπως τα έχει και στα παραδείγματα. Στο pdf όμως που έχουμε προς εκτύπωση τις περισσότερες φορές αν εκτυπωθεί όπως είναι φτιαγμένο το dxf δεν θα διαβάζεται αν προσαρμοστεί σε 1:1000 .Τα υπομνήματα θα είναι off όπως και τα γράμματα καθώς και το ίδιο το σχέδιο πολλές φορές. Εγώ μέχρι σήμερα είχα προσαρμόσει όλο το σχέδιο ώστε ανάλογα της κλίμακας να εκτυπώνω σε 600mm η στα 900μμ και τα υπομνήματα να είναι σε τέτοιο μέγεθος ώστε να διαβάζονται πχ ο τίτλος του σχεδίου, το βασικό υπόμνημα να είναι μέγεθος Α4. και το σχέδιο να είναι σε κλίμακα 1:500 η 1:200 Τώρα θα πρέπει αν προσαρμόζω 2 διαφορετικά σχέδια? Στο ξεχωριστό pdf που θέλουν να ανεβάζουμε καθώς και αυτό που θα δώσουμε στον συμβολαιογράφο θα είναι διαφορετικό? γιατί το dxf δεν διαβάζεται αν εκτυπωθεί έτσι όπως είναι.
  8. όσοι έχουμε win10 και explorer Edge είμαστε καταδικασμένοι να μοιράσουμε τους κωδικούς μας στην εταιρεία που αγοράζουμε το usb επειδή δε γίνεται η εγκατάσταση στο φλασάκι σε μεταγενέστερο λειτουργικό?
  9. ελεγα επειδή το υπολοιπο κτηριο ειναι προ 1955 δεν μπορω να συγκρινω σε σχεση με αδεια υπερβασεις συντελεστων για να ξερω αν παει κατ 5. Παω με το γραμμα του νομου που λεει αν ολες οι παραβασεις ειναι προ 1983 κατηγορια 2?
  10. Σε διώροφο κτήριο προ 1955 με το ισογειο καταστημα και τον 1οροφο κατοικία υπάρχει στο ισόγειο προσκολημένος χωρος βοηθητικής χρήσης φτιαγμενος προ 1975. Θα το βάζατε κατηγορία 2 προ 1983 η κατηγορία 5 και αν κατηγορία 5 προ 1975 η προ 31/12/1982
  11. Συνάδελφοι ετοιμαζω τα χαρτιά για εκδοση αδειας καταστηματος υγειονομικου ενδ, και συγκεκριμενα μπακάλικο συν καποια άλλα. Ξέρετε ποιος ορίζεται υγειονομικως και αγορονομικώς υπευθυνος? Ο ιδιοκτήτης ¨? Δεν έχει υπαλληλους. Αυτος και η γυναίκα του το δουλεύουν Η και σε αυτό εγω πρεπει να δηλωθω εγώ ως μηχανικός που συμπληρωνω τις προυποθεέσεις και του ετοιμασα τον φακελο?
  12. ναι δε το συζηταω ειμαι κατηγορια 5 , το θεμα ειναι οτι να την παω προς εκδοση αδειας δεν το θελει ο ιδιοκτητης. Δεν θελει να εμπλακει με ικα Κλπ φοβαται θα πληρωσει πιο πολλα και θα μπερδευτει το θεμα και προτιμα την ρυθμιση
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εκδοθηκε εντος σχεδίου ο.α. για αποθήκη 35 τ.μ. το 2001. Με την κατασκευή ομως μετατραπηκε σε κατοικία 80 τμ. α)Υπολογίζω σε ένα πρώτο φυλλο καταγραφης συμφωνα με το αρ 18 παρ 5 τα 35τ.μ κλικάροντας αλλαγη χρησης στο κουτάκι και προσθετω μια λοιπη παραβαση με αναλυτικο χωρις να χρεωσω υπερβασεις σε αυτα και βαζω κανονικα τα υπόλοιπα 45 τ.μ.σε δευτερο φυλλο με υδ υκ και το δ που παραβιάζεται? β) η χρεωνω όλα τα τετραγωνικα ( 80) με υπερβασεις δομησης καλυψης κτλ μου φαίνεται παραλογο να ξαναχρεωσω υπερβαση δομησης στα 35 της αποθηκης που έχουν χρεωθει στην εκδοση αδειας. γ) αν υποθέσω οτι ισχυει το α και η αλλαγη χρησης παει με αναλυτικο με 500ευρω καποιες αλλες μικρες παραβασεις τις χρεωνω σε ξεχωρηστη λοιπη παραβαση αλλο ενα 500ρικο η κανω την προσθεση για τα 15000 μηπως γλιτωσω εξτρα 500ρικο στον πελατη?
  14. Συναδελφοι, Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ειναι κ δικια μου απορια πως επεβληθη ξεχωριστα προστιμο με καταμεριση των παραβασεων οταν ειναι εξ αδιαιρετου. Μαλιστα εχει ζητηθει εγγραφη εξηγηση. Πως ειναι δυνατον να εχει βγαλει συμπερασμα ο υπαλληλος ποιο υποστεγο χρησιμοποιει ποιος κ μαλιστα σε εξαδιαιρετου. Εχουν χρεωσει μαλιστα στον πελατη μου 100 ευρω παραπανω. Το θεωρω κουλο κι εγω. Επισης χωρις καταγγελια δεν νομιζω οτι ειναι δουλεια της υπηρεσιας δομησης να κανει τον μπαμπουλα κ τις αυτοψιες. Δυστυχως εχουν γινει πολλες προσπαθιες περι συμφυλιωσης αλλα δεν βγαινει ακρη. Τρια χρονια σκοτωνονται στις καθετες ιδοκτησιες σου σε αλλο οικοπεδο. Εχει πεσει ξυλο εχουν γινει μηνυσεις. Εχω χασει απιστευτο χρονο δυστυχως οπως κ οι δικηγοροι Ενημερωσα εδω κ 2 μερες οτι θα πρεπει να βρουν τοπο συγκλισης στις θεσεις τους αν δε θελουν να πληρωσουν. Την βλεπω την δουλεια να προτιμισουν οι πελατες μου να προσπαθησουν να πληρωσουν ισοποσα το ποσο με τον αδελφο παρα να πληρωσουν 500 ευρω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.