Jump to content

pavlos romios

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pavlos romios's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

 1. θα κλείσεις ραντεβού στην σελίδα του εφκα που αναφέρεις στο Διεύθυνση Εισφορών των Τομέων Μηχανικών και ΕΔΕ με Έδρα την Αθήνα
 2. έχει και εισοδηματικά κριτήρια και θα πρέπει να έχεις 3 χρόνια ασφάλιση για να μπεις στο ταμείο για 8 μήνες. Δηλάδη κάθε 3 χρόνια μπαίνεις για 8 μήνες. εχει τις προυποθέσεις στο site του οαεδ
 3. Να ρωτήσω κάτι , για τα 600 ευρώ στα Ε1 και Ε3 ,σε ποιον κωδικό θα μπούνε του χρόνου?
 4. εγώ ξέρω οτι δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή στα επιμελητήρια για υπηρεσίες ελευθέριων, επιστημονικών και καλλιτεχνικών επαγγελμάτων Οι αυτοπροσώπως ασκούντες αμειβόμενα ελευθέρια επαγγέλματα, όπως ορίζονταν από τον Ν.2238/1994 δεν υπέχουν υποχρέωση να εγγραφούν βάσει των διατάξεων του Ν.2081/1992, στα οικεία Επιμελητήρια. Ο προηγούμενος (καταργηθείς με τον Ν.4172/2013) Κ.Φ.Ε. (Ν.2238/1994, άρθρο 48) ρητώς κατονόμαζε για φορολογικούς σκοπούς τα ελευθέρια επαγγέλματα. Η ΠΟΛ.1120/2014, ερμηνευτική του Ν.4172/2013 που διευκρίνισε τα θέματα σχετικά με την παρακράτηση φόρου, επανέλαβε την καταγραφή με τη σημείωση ότι αναφέρονται ενδεικτικά. Τα επαγγέλματα αυτά, είναι: «Οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών που ασκούν ατομικά το επάγγελμα του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, περιβαλλοντολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου και λογοπεδικού, καθώς και αμοιβές που καταβάλλονται σε πραγματογνώμονες, διαιτητές, εκκαθαριστές γενικά, ελεγκτές Α.Ε., εκτελεστές διαθηκών, εκκαθαριστές κληρονομιών και κηδεμόνες σχολάζουσας κληρονομιάς». Εάν λοιπόν, οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους αυτοπροσώπως, αλλά έχουν συστήσει ατομική επιχείρηση ή προσωπική εταιρεία, στις οποίες έχουν προέχοντα χαρακτήρα η ριψοκίνδυνη διαμεσολάβηση, η εμπορική κερδοσκοπία και παρέχουν τις υπηρεσίες τους όχι σε ιδιωτική βάση, αλλά στην αγορά, ενώ ο επιστημονικός ή καλλιτεχνικός χαρακτήρας του ελευθερίου επαγγέλματος δεν είναι ο προέχων, αλλά περιέρχεται σε δεύτερο ρόλο και υποχωρεί προ του εμπορικού κέρδους, τότε ασφαλώς οι ασκούντες τα επαγγέλματα αυτά στην ουσία εμπορεύονται και υπό την έννοια αυτή θα πρέπει να εγγραφούν στο οικείο Επιμελητήριο, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2081/1992. Ασφαλώς θα πρέπει να ερευνάται σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να διαπιστώνεται με ποιό τρόπο ασκείται το ελευθέριο επάγγελμα και εάν ο προέχων χαρακτήρας είναι επιστημονικός ή καλλιτεχνικός, ή είναι προεχόντως εμπορικός - κερδοσκοπικός.
 5. Tώρα μιλάμε υποθετικά γιατί δεν έχουμε πληροφορίες αλλά αν προυπάρχει του '62 ή του ΄64 και ο δημοτικός δρόμος που αναφέρει το τοπογραφικό, όντως συνδέει οικισμούς/δήμους δεν την παίρνει την παρέκκλιση της εκτός σχεδίου? Μου διαφεύγει κάτι?
 6. georgegaleos, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, είναι τόσο μπερδεμένη κατάσταση δεν την γλιτώνω την επικοινωνία με το ΄΄αγαπημένο΄΄ μας ταμείο. Τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί να τα χε εισπράξει απο έναν διακανονισμό που είχα κάνει τέλος του 2014 .Γνωρίζεις μήπως στους διακανονισμούς υπολόγιζε και τα αναδρομικά? Οταν καταργήθηκε η ειδική προσαύξηση αναδρομικά απο 2011 έγινε συμψηφισμός σαυτους που την είχαν πληρώσει ?
 7. α)Διαφορές σίγουρα υπάρχουν, αφου δεν είχαν περάσει οι αυξήσεις στα ειδοποιητήρια. Μόνο σε ένα εξάμηνο (Α13) είχαν έρθει τα ''κανονικά''. Στον ΚΕΑΟ δεν έχει τίποτα ,ούτε στην καρτέλα του ΕΦΚΑ. Δεν θα ναι αντισυνταγματικό να μου ζητήσει προσαυξήσεις σε κάτι που δεν μου χει ζητήσει ποτέ? Κανά 2 φορές είχα μπει στην σελίδα του e -tsmede που έβγαζε τα ειδοποιητήρια μετά το ξέχασα εντελώς. δεν είχε εκδώσει τίποτα
 8. georgegaleos,εμένα αυτές οι αυξήσεις αναδρομικά δεν μου έχουν ζητηθεί ακόμα (β11-α14) γιατί δεν ξαναγράφτηκα τσμεδε ,και στο τεβε..( εφκα μη μισθωτών) που γράφτηκα δεν έχει φανεί ακόμα τίποτα. έχεις ακούσει τίποτα γιαυτό το θέμα? θα ζητηθούν μόνο με την επαναφορά στο τσμεδε? παίρνουν προσαυξήσεις? τις έχουν ξεχάσει..?
 9. georgegaleos ,δεν μπορούσες να διαγραφείς απο το ΤΣΜΕΔΕ αν πρώτα δεν διαγραφόσουνα απο το ΤΕΕ(σου ''έπαιρνε'' την άδεια ασκήσεως ουσιαστικά, αυτό θεωρώ διόρθωσε ο νόμος από 1/1/17).Εγώ έτσι το καταλαβαίνω, αφού δεν ήταν κάποιος στο ΤΕΕ δεν χρωστάει. Συμφωνείς?
 10. georgegaleos ,επειδή με ενδιαφέρει αυτό το θέμα καθώς είχα διακόψει το Αεξαμ του 2014 και θέλω να επανέλθω, υπολόγιζα να μου ζητηθούν μόνο τα αναδρομικά από τις αυξήσεις του Β εξαμ του 2011 έως Α2014 που είχε παγώσει η Διοικούσα του ΤΕΕ και τελικά γίνανε απαιτητά το 2016 νομίζω. Διάβασα τα έγγραφα που αναφέρεις δεν μου έγινε ξεκάθαρο μπορείς να με βοηθήσεις να το ξεκαθαρίσω? υπάρχει εμπειρία από άλλους συναδέλφους που επανήλθαν ότι ζητήθηκαν εισφορές για έτη που κάποιος ουσιαστικά ήταν ανασφάλιστος ? (έως 31-12-16 που αναφέρεις)
 11. Θα πρέπει τώρα τα φ,λ του ΕΓΣΑ να γινουν χ,y στην προβολή.Επισυνάπτω ένα εκπαιδευτικό έγγραφο.έχει και τον κώδικα μέσα .ο τύπος που ψάχνεις ειναι σελ 23 Αναγωγή _στοιχείων_σε_ χαρτογραφικό_επίπεδο.pdf
 12. Eχει καταλάβει κανείς μέχρι πότε πρέπει να είναι ενεργός ο ΚΑΔ για να συμμετέχει.Αν δηλαδή γίνει κλεισιμό βιβλίων τον Απρίλιο, θα μπορεί?
 13. Να καταλάβω πως βγαίνουν οι τιμές θέλω για την τακτοποίηση. Υπάρχουν κάποιοι πίνακες της εφορίας με τις ελάχιστες τιμές ή τις εντοπίζουμε μόνοι μας από τους πίνακες του 2007 ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.