Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pavlos romios

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pavlos romios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, -Εχει γίνει μεταβίβαση ενός γηπέδου (ιδιωτικό δάσος) με τις διαδικασίες του αρθου 35 του 998/79(πιστοποιητικο δασικού χαρακτηρα και πιστοποιητικό ακαιας) -Σήμερα θέλει να συνενώσει συμβολαιογραφικά το δασικό γήπεδο με όμορο γήπεδο μή δασικόυ χαρακτήρα(Α/Α) -Πέραν των αμιγώς πολεοδομικών ζητημάτων( αρτιότητα στον κανόνα, πρόσωπο, απόφαση ΣΤΕ ,αρθρο 33 4759/20 παρ 6) θεωρείτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγω του δασικού χαρακτήρα του ? -
  2. Απο την 2482 ερωταπάντηση: Η γνώμη μας είναι ότι ο νόμιμος όγκος είναι από το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται τα υπόγεια, η Pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, τα πατάρια, ο χώρος κάτω από την στέγη (σοφίτα), οι ημιυπαίθριοι χώροι. Η Piloti θεωρείται τμήμα του κτιρίου (και επομένως εντός νόμιμου όγκου) αφού προβλεπόταν στη αρχική άδεια και ανεξαρτήτως αν είχε μετρήσει στον όγκο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την μονομερή σύσταση, για την περίπτωσή σας, είναι η επέκταση να υφίσταται από την ανέγερση της οικοδομής και βέβαιη απόδειξη ότι κατασκευάστηκε εξαρχής για να αποφύγετε μελλοντικές δικαστικές διαμάχες.
  3. Oπότε θα ειναι προσυμπληρωμένα θεωρεΊς τα Ε3,Ε1?και αν δεν είναι, τα συμπληρώνουμε εμείς την ώρα της δήλωσης?
  4. Πως σκέφτεστε να το διαβιβάσετε στο my data? εγω προς το παρόν εχω αλιεύσει αυτό για τις αποζημιώσεις Στην περίπτωση αυτή, η κατηγορία χαρακτηρισμού εσόδου είναι με 1_95 Λοιπά Πληροφοριακά Στοιχεία Εσόδων, με τύπο χαρακτηρισμού είτε E3_596 Επιδοτήσεις – Επιχορηγήσεις είτε E3_597 Επιδοτήσεις – Επιχορηγήσεις είτε μη συσχετιζόμενο με κωδικό Ε3. Ο χαρακτηρισμός Φ.Π.Α. σε κάθε περίπτωση είναι με κατηγορία 7 [0%] και αιτία εξαίρεσης 27 Λοιπές Εξαιρέσεις Φ.Π.Α.
  5. Για να πάει αυτη η παράβαση(μεταβολή επιφανείας) ως κατηγορία 3 θα πρέπει να είναι η μοναδική ''υπερβαση δόμησης'' του διαμερίσματος?Εχω και ένα ''δόντι'' 2 τ.μ που κατασκευάστηκε στη μέση περίπου της πρόσοψης για να κάνουν τα κουφώματα χωνευτά το οπόιο θα το καταγράψω ως υπέρβαση δόμησης κατηγορία 2
  6. Καλησπέρα,την μεταβολή της επιφάνειας ενός διαμερίσματος ( 4 τ.μ σε διαμερισμα 100 τ.μ) που οφείλεται στην αλλαγή των εξωτερικών διαστάσεων (<5%) θα την δείξω στο σχέδιο και θα κάνω αναφορά στην Τ.Ε σαν υπέρβαση δόμησης 4 τ.μ κατηγορία 3?
  7. 2 χρόνια που εχει ανοίξει η εφαρμογή, τοπογραφικό δεν μου εχει κατεβάσει ποτέ και ας το δείχνει διαθέσιμο.Συμβολαια τις περισσότερες φορές τα κατεβάζει.Πρωτη φορά ακουσα σήμερα οτι στους δικηγόρους κατεβαίνουν όλα.Εγώ θα στείλω ενα mail στον συλλογο των τοπογράφων,ίσως και οι πολιτικοι μηχανικοί να ενοχλήσουν τον συλλογο τους να ασκηθούν κάποιες πιέσεις γιατι ειναι απαραίτητα σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα στοιχεία
  8. είναι μονόδρομος η αναζήτηση των τίτλων των ομόρων ή των οικοδομικών αδειών για να είμαι πλήρως εξασφαλισμένος?
  9. Καλησπέρα,εχω μια περίπτωση εντος σχεδίου με όμορα στις 3 πλευρες , δομημένα ,οπου δεν έχουν αρτιότητα λογω εμβαδού σύμφωνα με την αποτυπωση.Η περιοχη εχει ενταχθει στο σχεδιο πριν το 1983. Τα ιδια εμβαδά είναι αναρτημένα και στην έρευνα του κτηματολογιου,(δεν υπάρχουν ομως ανεβασμένα συμβόλαια ομόρων) οπότε για τον έλεγχο του αρθρου 25 οπως ισχυει σήμερα (τις πληρούν τις προυποθέσεις ) πως θα κατοχυρωσω ημερομηνία πριν το 1977?
  10. Καλημέρα -Στην συσταση και σε συμβολαιο αγορας δικαιωματός υψούν περιγράφει( εκτος του ποσοστού επι του οικοπεδου) και το εμβαδόν της μελλοντικής ιδιοκτησίας.(100 τ.μ) -Σήμερα βάση σ.δ και αναλογούντων χιλιοστών θα μπορούσε να κτισει 130 τ.μ -ειναι δεσμευτικό να ακολουθήσω την σύσταση?για να εκμεταλευτώ τα 30 περισσότερα τ.μ θα πρέπει να την τροποποιήσω?
  11. Οκ ,με μπερδεψε το ''τωρα''.. Το θέμα είναι αν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο αρχικά και να κάνει τροποποίηση συστασης.. Το 98 .9 γιατι δεν τον καλύπτει με το 51%?
  12. Τις συντεταγμένες, κτημ φύλλα, πρέπει να τις προμηθευτούμε επι πληρωμή λογω οτι τα στοιχεία που κατεβαίνουν απο την ερευνα είναι μόνο πληροφοριακού χαρακτήρα?Εχει δει καποιος συναδελφος διαφορές?
  13. Η συγκεκριμένη περίπτωση ορίζεται και απο τον ιδιο τον νόμο χωρίς άδεια.Η ιδια λύση δεν προκρίνεται ομως και για περιπτώσεις με άδεια που δεν μπορούν να ανευρεθούν σχέδια?(για την αποφυγή ανασύστασης)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.