Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Betty_

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Betty_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, υπάρχει δυνατότητα να εξαιρεθείς από την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή;
  2. Καλησπέρα σας, Υπάρχει προτεραιότητα για την πηγή της επιφάνειας οικοπέδου; Σε περίπτωση διαμερίσματος σε πολυώροφο κίτροι έχω άλλη επιφάνεια στο τίτλο ιδιοκτησίας, άλλη στον κτηματολόγιο και άλλη στο τοπογραφικό της άδειας (1966 έτος έκδοσης αυτής). Η συμβολαιογράφος επιμένει να βάλω την επιφάνεια του τίτλου. Έχει δοθεί διευκρίνηση για το θέμα; Ευχαριστώ πολύ.
  3. Υπάρχει κάποια διευκρίνηση του ΤΕΕ για το ποιες ειδικότητες είναι οι αρμόδιες;
  4. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί αρχιτέκτονας μηχανικός να υπογράψει δήλωση περί δασικών εκτάσεων πάνω σε απόσπασμα από την θέαση του ελληνικού κτηματολογίου ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μεταβίβαση αγροτεμαχίου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλησπέρα σας, με αυτόν τον τρόπο στο "Συνοπτικό Βιβλίο" προσθέτει στα έξοδα και το ποσό της απόσβεσης, με αποτέλεσμα να είναι λάθος τα σύνολα. Εκτός αν δεν κάνω κάτι εγώ σωστά.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτή τη στιγμή το κατάστημα είναι ένα και είναι πολύ κοντά με αυτό που σχεδιάστηκε στην κάτοψη της οικοδομικής άδεια. Ο διαχωρισμός έγινε με την σύσταση οριζόντιου και δεν υλοποιήθηκε. Αλλάζει κάτι στην αντιμετώπιση της δήλωσης;
  7. Καλημέρα σας. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν η ερώτηση έχει ξανά απαντηθεί αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι στην αναζήτηση. Δύο αδέρφια πελάτες μου, έχουν ένα ισόγειο κατάστημα. Το κατάστημα έχει μια μικρή υπέρβαση δόμησης, διαφορετική διαμερισμάτωση όροφο και αλλαγές στις διαστάσεις των ανοιγμάτων. Ιδιοκτησιακά το κατάστημα είναι δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, υπάρχει και ένα σχέδιο (διαφορετικό από αυτό της οικοδομικής αδείας) που συνοδεύει την σύσταση οριζοντίου που διαχωρίζει το κατάστημα σε δύο μέρη ένα για τον κάθε αδερφό. Η ερώτηση μου είναι αν θα κάνω μία δήλωση ή χρειάζεται μία για τον κάθε αδερφό και διπλό παράβολο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  8. Ιάσονα τι εννοείς έως ότου ξυπνήσει κάποιος; Από ότι κατάλαβα την Δήλωση του 4495 δεν μπορεί να την προσβάλει κάποιος. Μπορεί να προκύψει ιδιοκτησιακό θέμα;
  9. Καλησπέρα σας, Σε μία πενταώροφη οικοδομή ο τελευταίος όροφος καλύπτει την μισή πλάκα του τέταρτου. Η αποκλειστική χρήση του υπαίθριου χώρου που προέκυψε στον 5ο όροφο δόθηκε στον πελάτη μου, ο οποίος κατασκεύασε αυθαίρετα δωμάτιο 25 m². Αν καταλαβαίνω καλά σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 98 του Ν.4495/2017 δεν απαιτείται συναίνεση από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες. Η ερώτηση μου είναι, αν αυτό το δωμάτιο ρυθμιστεί, θα είναι ιδιοκτησίας του πελάτη μου ή θα είναι κοινόχρηστο και θα έχει την αποκλειστική του χρήση όπως και τον υπόλοιπο υπαίθριο χώρο; Ευχαριστώ πολύ.
  10. Καλησπέρα σας, για Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας" και συγκεκριμένα για εσωτερικές διαρρυθμίσεις απαιτείται πλέον και Σχέδιο και Φάκελος Ασφάλειας & Υγείας του Έργου; Παλαιοτέρα δεν το ζητούσε το σύστημα.
  11. Εγκατέστησα την έκδοση 1.29 και όντως διορθώθηκε το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ.
  12. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, βρέθηκε καμία λύση; Μου βγάζει ακριβώς την ίδια ώρα και ημερομηνία με την φωτογραφία. Μέχρι και τα αποτελέσματα είναι παρόμοια.
  13. Το λεβητοστάσιο δεν έγινε πότε, λόγο φυσικού αερίου. Ναι, υπάρχει ξεχωριστός τίτλος για την υπόγεια αποθήκη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.