Μετάβαση στο περιεχόμενο

MICHAIL MALAPANIS

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MICHAIL MALAPANIS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας. Καταρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας. Ζητώ την κατανόησή σας, καθότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στη διατύπωση τόσο σύνθετων ζητημάτων. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αναλυτικός μπορώ στην περιγραφή. Να πάρω τα πράγματα με χρονολογική σειρά. Η αρχική Ο.Α. του 1987, εκδόθηκε σε αγροτεμάχιο 4,189m2, με επιτρεπόμενη κάλυψη και δόμηση 201,89m2. (Με έγκριση από το Δασαρχείο, κλπ) και ολοκληρώθηκε η ανοικοδόμηση κανονικά. Δεν ίσχυε καμια παρέκλιση. Κατόπιν ο τότε ιδιοκτήτης, προέβει σε "κατάτμηση🐒" της έκτασης με την οποία εκδόθηκε η Ο.Α. και πούλησε την οικοδομή μαζί με έκταση 1.101,42 m2 και τα πούλησε σε κάποιον ενδιάμεσο αγοραστή. Όλα αυτά, εν έτη 1989. Ο ενδιάμεσος αγοραστής, το 1990, πουλησε με τη σειρά του στον πελάτη μου, το ως άνω ακίνητο. Την ίδια χρονιά, ο πελάτης μου αγόρασε από τον πρώτο ιδιοκτήτη της οικοδομής, ακόμα μια "κατάτμηση🐒" της έκτασης με την οποία εκδόθηκε η Ο.Α.,ως αγροτεμάχιο, εκτάσεως 1.143,20m2, προκειμένου, κατα τα λεγόμενα του πρώτου ιδιοκτήτη "να έχει αρτιότητα". Ο πελάτης μου λοιπόν αγόρασε εν έτη 1990, δυο ιδιοκτησίες: 1 ιδιοκτησία με κατοικία, και 1 αγροτεμάχιο (ελειοπερίβολο). Με την κύρωση των δασικών χαρτών, θεωρούνται Δ.Α. Παρατηρήσεις: ο ιδιοκτήτης είναι προχωρημένης ηλικίας (γεννηθείς 1938), επί πολλά έτη κάτοικος εξωτερικού (Γερμανία), δεν γνώριζε πως έπρεπε να προβεί σε ενέργειες προςτο δασαρχείο, προκειμένου να εξαιρεθεί η ιδιοκτησία τους από τους δασικούς χάρτες, θεωρώντας αυτονόητο, εφόσον πωλήθηκε σε αυτούς νομότυπα(?) και μάλιστα με νόμιμη άδεια από τις αρμόδιες Αρχές, ότι δεν χρειαζόταν οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την σύνταξη των δασικών χαρτών της περιοχής. Ο συμβολαιογράφος που έκανε την κατάτμηση, (έχει αποδημήσει πλέον) ήταν γνωστός για τις "κατατμήσεις🐒" και τις υπερβάσεις που έκανε προκειμένου να ολοκληρώνονται οι διάφορες συμβολαιογραφικές πράξεις, έναντι αδράς αμοιβής βεβαίως. Η συνέχεια της της ιστορίας, είναι ότι ήρθε στα χέρια μου, ως μια απλή περίπτωση καταχώρησης στο κτηματολόγιο (και πάντα σε συνεργασία με τοπογράφο) και κατάληξε στον γρίφο που σας περιγραφω παραπάνω. καταλήγω λοιπόν και πάλι στο ερώτημα: Θεωρείτε ότι θα υπάρχει πρόβλημα στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης δεδομένου ότι η ιδιοκτησία του πελάτη μου υπολείπεται της αρχικής με βάση την οποία εκδόθηκε η Ο.Α.?
  2. Κύριοι καλησπέρα σας. Έχω την εξής περίπτωση και αναζητώ την καθοδήγησή σας. Πρόκειται για ακίνητο με κατοικία σε περιοχή εκτός σχεδίου, που χτίστηκε νόμιμα με Ο.Α. του 1987, σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εκτός σχεδίου. (έχει βεβαίωση από την δασική υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία «Δεν διαχειριζόταν έως τότε ως δάσος ή δασική έκταση κατά την έννοια των άρθρων 3 κα 4 του νόμου 998/1979 «Περί προστασίας Δασών, κλπ.», και έπειτα από αυτοψία του αρμοδίου υπαλλήλου, και υπεγράφη από τότε Δασάρχη ). Κατόπιν γίνεται κατάτμηση του οικοπέδου, πωλείται η κατοικία με 1 στρέμμα στον σημερινό ιδιοκτήτη και σε δεύτερο χρόνο πωλείται δεύτερη κατάτμηση 1 στρέμματος του παραπάνω ακινήτου , στον ίδιο ιδιοκτήτη. Κατά την διαδικασία δήλωσης στο κτηματολόγιο, προκύπτει ότι βρίσκονται εντός δασικών εν γένει εκτάσεων -Δ.Α. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρεθούν από το δασικό χάρτη με βάση το νόμο και λόγω της υπάρχουσας νόμιμης άδειας. Το ερώτημα είναι το εξής: Σύμφωνα με τα απαιτούμενα έγγραφα που πρέπει να προσκομισθούν για οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του ν.4030/2011 και για το 4ο προαπαιτούμενο χρειάζεται "Αποτύπωση της αναγκαίας επιφάνειας για την εφαρμογή της συγκεκριμένης οικοδομικής άδειας, σε εξαρτημένο τοπογραφικό". Ο σημερινός ιδιοκτήτης δεν έχει στην ιδιοκτησία του την έκταση με την οποία εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, αλλά κατέχει τμήμα αυτής που θεωρείται δασικό. (το υπόλοιπο τμήμα ξεκαθαρίστηκε από τον πωλητή και πλέον είναι αγροτεμάχιο). Έως τώρα τείνω προς το να καταθέσω τα δυο τοπογραφικά των δυο ακινήτων του πελάτη και το παλιό τοπογραφικό με το οποίο εκδόθηκε η Ο.Α. συνοδευόμενο από τη τότε βεβαίωση της δασικής υπηρεσίας. Τι θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να προσκομίσω στην δασική υπηρεσία? Θεωρείτε ότι θα υπάρχει πρόβλημα στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης δεδομένου ότι η ιδιοκτησία του πελάτη μου υπολείπεται της αρχικής με βάση την οποία εκδόθηκε η Ο.Α.?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.