Jump to content

Chr1s

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About Chr1s

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Καλησπέρα, σκοπεύω να προβώ μέχρι το τέλος τους έτους στο κλείσιμο των βιβλίων μου λόγω του ότι πλέον δουλεύω σα μισθωτός (με ΤΣΜΕΔΕ) και δεν έχω το χρόνο αλλά και φοβάμαι τη νέα φοροκαταιγίδα και εισφορές από την αρχή του 2017. Παράλληλα , ενώ έχω δώσει βεβαιώσεις για αυθαίρετα και κόψει και τιμολόγια για την αμοιβή μου, δεν έχω προχωρήσει σε κατάθεση σχεδίων αλλά και εγγράφων. Θα επηρεάσει καθόλου το κλείσιμο των βιβλίων (εσόδων εξόδων αλλά και το μπλοκάκι) τα σχέδια και έγγραφα που έχω να καταθέσω για τη διαικπεραίωση των δηλώσεων αυθαιρέτων των πελατών μου στο σύστημα αλλά και στ
 2. Για να μην ανοίγω νέο θέμα , ας κάνω μια ερώτηση. Στη ρύθμιση των 100 δόσεων για το TΣΜΕΔΕ είχα 100 ευρώ δόση. Έβαζα 100 στην ΕΤΕ και όλα κομπλέ. Μέχρι που πήρε αύξηση τόκων 5%. Η δόση του Δεκεμβρίου δεν πληρώθηκε καθώς τώρα είναι είναι 105 ευρώ περίπου. Η πάγια εντολή δεν βρήκε υπόλοιπο στο λογαριασμό . ΤΙ γίνεται τώρα? Αν βάλω 210 ευρώ θα πληρωθεί αυτόματα και αυτή του Δεκεμβρίου (καθώς μπορούν να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες μέχρι και ένα μήνα μετά?) ή πρέπει να κάνω καμιά κίνηση άλλη εγώ? Αλλιώς κινδυνεύω να χάσω τη ρύθμιση
 3. Eντωμεταξύ όλη η Αθήνα είναι με αυτό το τσιμεντάκι μπροστά στο κράσπεδο.Περίμενα να υπάρχει κάποια λιγότερο μπελαλίδικη πρόβλεψη.
 4. Αφορά μια πολυκατοικία του 1995 όπου έχει γίνει το εξής. Περιμετρικά είναι πυλωτή με θέσεις πάρκινγκ. Το κράσπεδο όμως μετά την κατασκευή είχε μείνει στο σύνηθες ύψος, οπότε ο κατασκευαστής , για να εξυπηρετηθούν αυτές οι θέσεις, έριξε το κλασικό τσιμεντάκι για να δημιουργήσει μια μίνι ράμπα και να μη βρίσκουν τα αυτοκίνητα στο κράσπεδο. Από ότι φαίνεται , ήταν παράνομο και μετά από μήνυση , επήλθε πρόστιμο από το Δήμο. Επειδή ήταν μικρό το αγνόησαν οι ιδιοκτήτες των πάρκινγκ . Πως μπορεί κάποιος να αναιρέσει το πρόστιμο? Πρέπει να καταστραφεί το τσιμέντο-ράμπα και να γίνει αυτοψία από
 5. Pavlos33 σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
 6. Καλημέρα σε όλους, έχω ένα πελάτη που θέλει να κάνει το εργοταξιακό του ρεύμα οικιακό, αλλά ο επιβλέπων έχει πεθάνει. πως μπορώ να του δώσω εγώ τα χαρτιά για να πάρει ρεύμα?? σας ευχαριστώ πολύ
 7. Καλησπέρα, για την παράγραφο 4 και εγώ μια ερώτηση. Είχα δηλώσει αυθαίρετο ιδιοκτήτη 1 όροφο. Πιο πριν είχε φάει πρόστιμο και 2 ορόφους, κατεδάφισε τον 1 και δήλωσε τον εναπομείνοντα όροφο. Για να σβηστεί το πρόστιμο (το βρήκαν στο δήμο τα τσακάλια) πρέπει να δηλωθεί η κατεδάφιση του 2ερου ορόφου . Για να δηλώσω και την κατεδάφιση, δημιουργώ νέα αίτηση ? Κατηγορία 5? Ή συμπληρώνω απλά την αυθαιρεσία στην ήδη υπάρχουσα αίτηση στο σύστημα (πληρώνονται ακόμα οι δόσεις)?
 8. Ερώτηση. Υπάρχει υπεύθυνη δήλωση προς την πολεοδομία από τον μηχανικό για διαγραφή παλαιότερου προστίμου μιας και έχει το ακίνητο μπει στον Ν4178?
 9. Μια ερώτηση για παλαιότερα πρόστιμα. Υπάρχει κάποιο πρόστιμο, προς το δήμο ή την πολεοδομία, για τις ίδιες αυθαιρεσίες που δηλώνονται τώρα, από παλαιότερες καταγγελίες, το οποίο αφαιρείται από τον 4178? Γνωρίζω μόνο ότι με τη ρύθμιση Τρίτση του 83, θεωρείται ότι είναι εντάξει η αυθαιρεσία. Υπάρχει κάντι αντίστοιχο?
 10. Δεν έχουμε κάτι καινούριο? Αν θέλει ο ιδιοκτήτης να πάρει υπόθεση 4014 και να την πάει σε άλλο μηχανικό για να την πάει στον 4178 και να την ολοκληρώσει , πρέπει ο παλιός μηχανικός να παραιτηθεί της υπόθέσεως?
 11. Ερώτηση. Φίλος έκανε 4014 αλλαγή χρήσης σε άλλο μηχανικό και τώρα θέλει εγώ να του κάνω τη μεταβίβαση σε 4178. Πως γίνεται η αλλαγή μέσω του συστήματος?
 12. Αν το κτίσμα είναι μετά του 2004 , έχει νόημα να προσκομίσουμε αεροφωτογραφίες? Ή το αφήνουμε ως έχει?
 13. Το ξέρεις πως με έχεις σώσει πολλές φορές και με τα αρχεία ε? Ευχαριστώ λοιπόν για όλα.
 14. Λοιπόν σύνθετη ερώτηση. Μεταβίβαση Ξύλινου προκατασκευασμένου σπιτιού στον 4178. Δεν είχε μπει η μάντρα στο οικόπεδο. Είχαν δηλωθεί μόνο τα τετραγωνικά του σπιτιού. Κάνω την αίτηση, κατηγορία 5 (χωρίς άδεια), πληρώνω το τέλος, προσθέτω τη μάντρα, βγαίνει αυτόματα το +500 πρόστιμο για την παράβαση (κατηγορία 5), επιλέγω 102 δόσεις , μπαίνει και το επιπλέον 500άρικο στις δόσεις?
 15. Λοιπόν, έχω υπόθεση με δόσεις στο 4014 . 1) Πόσο είναι το ανταποδοτικό τέλος? 2) πρέπει να πληρώσει το 30% του νέου προστίμου που θα προκύψει, ενώ είναι στον 4014 , για να πάρει την 10% έκπτωση στον 4178?(μόλις κάνω τη μεταφορά)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.