Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Chr1s

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Chr1s

  1. Καλησπέρα, σκοπεύω να προβώ μέχρι το τέλος τους έτους στο κλείσιμο των βιβλίων μου λόγω του ότι πλέον δουλεύω σα μισθωτός (με ΤΣΜΕΔΕ) και δεν έχω το χρόνο αλλά και φοβάμαι τη νέα φοροκαταιγίδα και εισφορές από την αρχή του 2017. Παράλληλα , ενώ έχω δώσει βεβαιώσεις για αυθαίρετα και κόψει και τιμολόγια για την αμοιβή μου, δεν έχω προχωρήσει σε κατάθεση σχεδίων αλλά και εγγράφων. Θα επηρεάσει καθόλου το κλείσιμο των βιβλίων (εσόδων εξόδων αλλά και το μπλοκάκι) τα σχέδια και έγγραφα που έχω να καταθέσω για τη διαικπεραίωση των δηλώσεων αυθαιρέτων των πελατών μου στο σύστημα αλλά και στο σύστημα αμοιβών?
  2. Για να μην ανοίγω νέο θέμα , ας κάνω μια ερώτηση. Στη ρύθμιση των 100 δόσεων για το TΣΜΕΔΕ είχα 100 ευρώ δόση. Έβαζα 100 στην ΕΤΕ και όλα κομπλέ. Μέχρι που πήρε αύξηση τόκων 5%. Η δόση του Δεκεμβρίου δεν πληρώθηκε καθώς τώρα είναι είναι 105 ευρώ περίπου. Η πάγια εντολή δεν βρήκε υπόλοιπο στο λογαριασμό . ΤΙ γίνεται τώρα? Αν βάλω 210 ευρώ θα πληρωθεί αυτόματα και αυτή του Δεκεμβρίου (καθώς μπορούν να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες μέχρι και ένα μήνα μετά?) ή πρέπει να κάνω καμιά κίνηση άλλη εγώ? Αλλιώς κινδυνεύω να χάσω τη ρύθμιση
  3. Eντωμεταξύ όλη η Αθήνα είναι με αυτό το τσιμεντάκι μπροστά στο κράσπεδο.Περίμενα να υπάρχει κάποια λιγότερο μπελαλίδικη πρόβλεψη.
  4. Αφορά μια πολυκατοικία του 1995 όπου έχει γίνει το εξής. Περιμετρικά είναι πυλωτή με θέσεις πάρκινγκ. Το κράσπεδο όμως μετά την κατασκευή είχε μείνει στο σύνηθες ύψος, οπότε ο κατασκευαστής , για να εξυπηρετηθούν αυτές οι θέσεις, έριξε το κλασικό τσιμεντάκι για να δημιουργήσει μια μίνι ράμπα και να μη βρίσκουν τα αυτοκίνητα στο κράσπεδο. Από ότι φαίνεται , ήταν παράνομο και μετά από μήνυση , επήλθε πρόστιμο από το Δήμο. Επειδή ήταν μικρό το αγνόησαν οι ιδιοκτήτες των πάρκινγκ . Πως μπορεί κάποιος να αναιρέσει το πρόστιμο? Πρέπει να καταστραφεί το τσιμέντο-ράμπα και να γίνει αυτοψία από το δήμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την έκδοση άδειας και χαμήλωμα του κράσπεδου?
  5. Καλημέρα σε όλους, έχω ένα πελάτη που θέλει να κάνει το εργοταξιακό του ρεύμα οικιακό, αλλά ο επιβλέπων έχει πεθάνει. πως μπορώ να του δώσω εγώ τα χαρτιά για να πάρει ρεύμα?? σας ευχαριστώ πολύ
  6. Καλησπέρα, για την παράγραφο 4 και εγώ μια ερώτηση. Είχα δηλώσει αυθαίρετο ιδιοκτήτη 1 όροφο. Πιο πριν είχε φάει πρόστιμο και 2 ορόφους, κατεδάφισε τον 1 και δήλωσε τον εναπομείνοντα όροφο. Για να σβηστεί το πρόστιμο (το βρήκαν στο δήμο τα τσακάλια) πρέπει να δηλωθεί η κατεδάφιση του 2ερου ορόφου . Για να δηλώσω και την κατεδάφιση, δημιουργώ νέα αίτηση ? Κατηγορία 5? Ή συμπληρώνω απλά την αυθαιρεσία στην ήδη υπάρχουσα αίτηση στο σύστημα (πληρώνονται ακόμα οι δόσεις)?
  7. Ερώτηση. Υπάρχει υπεύθυνη δήλωση προς την πολεοδομία από τον μηχανικό για διαγραφή παλαιότερου προστίμου μιας και έχει το ακίνητο μπει στον Ν4178?
  8. Μια ερώτηση για παλαιότερα πρόστιμα. Υπάρχει κάποιο πρόστιμο, προς το δήμο ή την πολεοδομία, για τις ίδιες αυθαιρεσίες που δηλώνονται τώρα, από παλαιότερες καταγγελίες, το οποίο αφαιρείται από τον 4178? Γνωρίζω μόνο ότι με τη ρύθμιση Τρίτση του 83, θεωρείται ότι είναι εντάξει η αυθαιρεσία. Υπάρχει κάντι αντίστοιχο?
  9. Δεν έχουμε κάτι καινούριο? Αν θέλει ο ιδιοκτήτης να πάρει υπόθεση 4014 και να την πάει σε άλλο μηχανικό για να την πάει στον 4178 και να την ολοκληρώσει , πρέπει ο παλιός μηχανικός να παραιτηθεί της υπόθέσεως?
  10. Ερώτηση. Φίλος έκανε 4014 αλλαγή χρήσης σε άλλο μηχανικό και τώρα θέλει εγώ να του κάνω τη μεταβίβαση σε 4178. Πως γίνεται η αλλαγή μέσω του συστήματος?
  11. Αν το κτίσμα είναι μετά του 2004 , έχει νόημα να προσκομίσουμε αεροφωτογραφίες? Ή το αφήνουμε ως έχει?
  12. Λοιπόν σύνθετη ερώτηση. Μεταβίβαση Ξύλινου προκατασκευασμένου σπιτιού στον 4178. Δεν είχε μπει η μάντρα στο οικόπεδο. Είχαν δηλωθεί μόνο τα τετραγωνικά του σπιτιού. Κάνω την αίτηση, κατηγορία 5 (χωρίς άδεια), πληρώνω το τέλος, προσθέτω τη μάντρα, βγαίνει αυτόματα το +500 πρόστιμο για την παράβαση (κατηγορία 5), επιλέγω 102 δόσεις , μπαίνει και το επιπλέον 500άρικο στις δόσεις?
  13. Λοιπόν, έχω υπόθεση με δόσεις στο 4014 . 1) Πόσο είναι το ανταποδοτικό τέλος? 2) πρέπει να πληρώσει το 30% του νέου προστίμου που θα προκύψει, ενώ είναι στον 4014 , για να πάρει την 10% έκπτωση στον 4178?(μόλις κάνω τη μεταφορά)
  14. Σε περίπτωση που έχει γίνει αλλαγή χρήσης με 4014, από κύριας χρήσης σε επιχείρηση, μπορεί να ξαναγίνει αλλαγή χρήσης σε Υ.Ε. ?
  15. ''Αντικειμενικός φόρος'' που δε λαμβάνει υπόψιν την κατάσταση του ιδιοκτήτη , ειδικά με την ελληνική παράδοση περί ιδιοκτησίας είναι απλά απαράδεκτος. Επίσης θα έπρεπε να είχε και μια επιλογή ''δωρεά στο κράτος'' αυτός ο φόρος, να τα δίνουν μια ώρα αρχύτερα να τελιώνουμε
  16. Λοιπόν διαβάζω και όντως υπάρχουν θέματα 1ον. Στο σύστημα τις παραβάσεις που υπολογίζονται με αναλυτικό τις τοποθετούμε κατηγορία 3 ή αφήνουμε κενό την Κατηγορία αυθαιρεσίας? (με μερικά πειράματα στο σύστημα, όσο βάζω νέα φύλλα καταγραφής κατηγορίας 3, όσες λοιπές παραβάσεις και να βάλω το πρόστιμο μένει 500 ευρώ, οπότε τείνω να πιστεύω πως πρέπει να αφήνεται κενό η Κατηγορία Αυθαιρεσίας). ΩΠ τελικά πάει κατηγορία 5. 2ον. Αποθήκες άνω των 15 τετραγωνικών υπολογίζονται με τετραγωνικά Υ.Δ μειωτικού συντελεστή ή με αναλυτικό? 3ον. Αν χωρίσω 1 αποθήκη 30 τετραγωνικών με ένα τοίχο εσωτερικό και προσθέσω 2 εξωτερικές πόρτες στα μουλωχτά, έχω 2 των 15?
  17. Τι είναι προαιρετικό? Θα έχεις ολοκληρώσει με τον 4014? Και τι έγινε? Αφού καταργήθηκε. Κωλόχαρτο έχει ο ιδιοκτήτης με τον 4014. Ολοκληρωμένη υπαγωγή, προσωρινή υπαγωγή , όλα θα πάνε στο νέο.
  18. Δηλαδή θα κάνεις αίτηση μεταφοράς για τα πάντα (όταν με το καλό ανοίξει) . Ο φόβος είναι για τις αλλαγές προστίμου. Υπάρχουν περιπτώσεις για ακριβότερο πρόστιμο? Με τα νέα πεδία για μακροχρόνια ανέργους και πριν του 75 , πιο φτηνός μου φάνηκε. Έλεος με την αβεβαιότητα..
  19. Αυτή την απάντηση σκέφτηκα και εγώ. Και τι σημασία θα έχει αν τα ανεβάσω στον 4014 αφού ο νόμος έχει καταργηθεί? Να πάρω βεβαίωση οριστικής υπαγωγής για ένα νόμο που δεν ισχύει. Το λογικό (χοχοχο) θα ήταν ακόμα και οι οριστικές υπαγωγές να μεταφερθούν στο νέο νόμο, χωρίς αλλαγή του προστίμου και να συνεχιστεί η β' φάση κανονικά μέχρι το πέρας του παρόντος νόμου. Φαντάζομαι δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό για αυτούς που έχουν κάνει οριστική υπαγωγή αλλά δεν έχουν ανεβάσει τα σχέδια.Τα ανεβάζουμε μέχρι 30-9 και κάνουμε το σταυρό μας?
  20. Λοιπόν, συνοψίζοντας. Ό,τι είναι προσωρινή υπαγωγή θα μεταφερθεί στο νέο νόμο.Ότι είναι οριστική υπαγωγή μένει ως έχει? Για οριστικές υπαγωγές πρέπει να ανέβουν τα αρχεία μέχρι 30/9. Και αν δεν ανέβουν?
  21. Βγάλαμε συμπέρασμα τελικά για ξύλινη προκατασκευασμένη κατασκευή? Κατηγορία 2? Και τι φέρων οργανισμός? Μεγάλο μπλέξιμο Παρακαλώ να ξαναδηλώσετε την ειδικότητα στο προφίλ σας λόγω διαγραφής μετά από αναβάθμιση της πλατφόρμας του φόρουμ. Ευχαριστώ Manolis gon
  22. Δέχονται ακόμα για τον 4014 αεροφωτογραφίες από το google earth?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.