Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

lex.87.ze

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

968 profile views

lex.87.ze's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το υφιστάμενο κτίριο (αυθαίρετη κατασκευή κτιρίου το έτος 1976) σήμερα ως προς το περίγραμμα των σχεδίων του ν.1337/83 συνάδει. Δηλαδή: (εξωτερικές διαστάσεις 9x9,95) με σχέδια 1337/83 (εξωτερικές διαστάσεις 9,05x10,00) σήμερα Ωστόσο, υπάρχουν μικροτροποποιήσεις στις όψεις (τροποποίηση ανοιγμάτων) και επίσης Δεν φαίνεται στα σχέδια του 1337 η απόληξη του κλιμακοστασίου του κτιρίου. Το επισυναπτόμενο έγγραφο αφορά στην Γ φάση? Αν ναι, πως θα αντιμετωπίζατε την συγκεκριμένη περίπτωση?
  2. Καλησπέρα σας & Χρόνια πολλά Σε οικόπεδο εντός σχεδίου με υφιστάμενο 2όροφο κτίριο τακτοποιώ μια αυτοτελή αποθήκη στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Για το υφιστάμενο 2οροφο κτίσμα υπάρχει δήλωση του ν.1337/1983 με α και β φάση περαιωμένη. Στο σύστημα του 4495 για την τακτοποίηση της αποθήκης στο αν έχει οικ. άδεια επιλέγω Ναι και καταχωρώ στον αριθμό της οικ. άδειας την δήλωση του ν.1337/83? Η παράβαση είναι ΥΔ και ΥΚ. Η αποθήκη έχει κατασκευασθεί μεταξύ 2004-2011.
  3. Καλησπέρα Σας επισυνάπτω την 1η έντυπη άδεια δόμησης πάνω στην οποία έχουν ακολουθήσει ηλεκτρονικές αναθεωρήσεις. Η ισχύς αυτής και οι αναθεωρήσεις της είχαν πάρει παράταση μέχρι 31/12/22. Σήμερα βάσει του Ν.4964/22 (επισυνάπτω και το σχετικό απόσπασμα) η άδεια αυτή και οι αναθεωρήσεις της εμπίπτουν στην νέα παράταση (δηλ. μέχρι 31/12/24)? Χρειάζεται να κάνω κάποια ενέργεια στην οικεία ΥΔΟΜ ή παίρνει αυτοδίκαια παράταση?
  4. Ότι Τα φαρμακεία εγκαθίστανται σε χώρους με νόμιμη χρήση καταστήματος σε ποιο άρθρο νόμου αναφέρεται? Να υπενθυμίσω ότι το κτίριο δεν έχει καμία άδεια απλά περιγράφεται ως μαγαζί/κατάστημα σε στα συμβόλαια του 1955 και του 1965. Το ότι περιγράφεται το κτίριο ως μαγαζί/κατάστημα του προσδίδει και νόμιμη χρήση καταστήματος?
  5. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) ΠΡΟ ΤΟΥ 55 & ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ Ισόγειο κτίσμα που είναι φαρμακείο εμβαδού 52 τ.μ. με πατάρι 20 τ.μ. στα συμβόλαια περιγράφεται ως κατάστημα/μαγαζί και έχει άδεια λειτουργίας φαρμακείου από το 1988. Καλούμαι να το τακτοποιήσω και να εκδώσω ΗΤΚ. Το κτίσμα όπου στεγάζεται το φαρμακείο υφίσταται πριν το 1955 χωρίς άδεια και χωρίς σχέδια. Στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του 1952 περιγράφεται ως μαγαζί χωρίς καμία αναφορά σε τ.μ.. Γίνεται αναφορά μόνο στο μήκος των πλευρών για τα κτίρια, τον δρόμο με τα οποία συνορεύει. Επίσης αναφέρει ότι συνορεύει με κλίμακα από μπετό που οδηγεί στο δώμα. Σε συμβόλαιο του 1965 όπου η ιδιοκτήτρια αγοράζει και τον αέρα πάνω από το ισόγειο κτίσμα γίνεται αναφορά στα τ.μ. του ισογείου κτίσματος ως 37 τ.μ. όπου αυτά θεωρώ Νόμιμα σαν προ του 1955 και ότι συνορεύει με κλίμακα (1,50*10) που οδηγεί στο δώμα. Σε κανένα συμβόλαιο δεν γίνεται αναφορά στο πατάρι! Το τακτοποιώ ως εξής. Επιλέγω Ο.Α. - ΝΑΙ. Αριθμός Ο.Α. - ΠΡΟ ΤΟΥ 1955 1οΦ.Κ. Τα 52-37= 15 τ.μ. τα βάζω ΥΔ και ΥΚ κατηγορία 2. 2οΦ.Κ. Το πατάρι με μειωτικό 0,30 Κατηγορία 2. Βάζω και 3ο Φ.Κ. για αλλαγή χρήσης (1 λοιπή παράβαση) από κατάστημα σε φαρμακείο με παλαιότητα 1983-1992 και Κατηγορία 4. Θεωρείτε σωστή την προσέγγιση μου ?
  6. Καλησπέρα σας, Έχω μονοκατοικία χωρίς Ο.Α. και έχω προχωρήσει σε τακτοποίηση. Το Ισόγειο είναι Κατηγορία 1 και ο Α Όροφος Κατηγορία 2. Οι όροφοι επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας σε αυθαίρετα κατηγορίας 1 και κατηγορίας 2?
  7. Καλησπέρα σας, Σε ακίνητο προ του 1975 δεν υπάρχει Οικοδομική Άδεια ούτε τακτοποίηση με κάποιο Νόμο αυθαιρέτων. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει κάποιες εργασίες που εμπίπτουν στο Άρθρο 30 και καλούμαι να του δώσω βεβαίωση περί μη απαίτησης άδειας. Στο σύστημα των αδειών του ΤΕΕ την καρτέλα στοιχεία του Υφιστάμενου και την καρτέλα Δόμηση/Χρήσεις/Θέσεις Στάθμευσης τα αφήνω κενά ή πρέπει να προχωρήσω πρώτα σε τακτοποίηση και μετά στην έκδοση βεβαίωσης του άρθρου 30?
  8. Μετά από αυτοψία της οικείας ΥΔΟΜ έχει ζητηθεί στον πελάτη μου να απευθυνθεί σε μηχανικό για να εκδοθεί Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών σύμφωνα με το Άρθρο 29 παρ.4. Εγώ στo e adeies επιλέγω την Εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε επικίνδυνο κτίριο δηλ. Άρθρο 29 παρ. 4 β. Στα δικαιολογητικά μου ζητάει ΣΔΑ. Τα μπάζα είναι 2 μπαζοσακούλες επίχρισμα. Πρέπει να κάνω ΣΔΑ ή να φτιάξω μια ΥΔ ότι δεν παράγονται ΑΕΚΚ σύμφωνα με την συνημμένη εικόνα? Καθώς είμαι στην περίπτωση 4β.
  9. Καλησπέρα σας. Μόνωση δώματος σε ισόγεια κατοικία με Πάνελ Οροφής Τραπεζοειδές Πάχους 50mm. Μετράει ως προς το τελικό ύψος της κατοικίας? Θα εκδώσω βεβαίωση για μη απαίτηση άδειας γιατί οι εργασίες θα γίνουν χωρίς χρήση ικριωμάτων
  10. Καλησπέρα, Μόνωση δώματος σε ισόγεια κατοικία με Πάνελ Οροφής Τραπεζοειδές Πάχους 50mm. Μετράει ως προς το τελικό ύψος της κατοικίας? Θα εκδώσω βεβαίωση για μη απαίτηση άδειας γιατί οι εργασίες θα γίνουν χωρίς χρήση ικριωμάτων.
  11. Μου είπε αν είναι εφικτό να βγει Ο.Α. για να ψηλώσει η στέγη θα προχωρήσουμε σε αύξηση ύψους. Αν δεν μπορεί τότε μένει ως έχει η στέγη και προχωράμε σε επισκευή της και μόνο και προχωράει με τις υπόλοιπες εργασίες ανακαίνισης. Σε περίπτωση που απο' τι καταλαβαίνω δεν μπορεί να εκδοθεί Ο.Α., μπορεί να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για τις υπόλοιπες εργασίες..(Επισκευκή στέγης, σοβάδες με ικριώματα και εσωτερικές διαρρυθμίσεις) ή πάμε με το Άρθρο 107 παρ. 5 β δηλ. για εργασίες επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους? Αν πάμε με το Αρθρο 107 παρ. 5β τότε χρειάζεται έγκριση εκτέλεσης εργασιών (Άρθρο 29 παρ. 4γ) και όχι ΕΕΔΜΚ?
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο υφίσταται μονοκατοικία η οποία έχει τακτοποιηθεί με τον 4495/2017, Κατηγορία 1. Ο πελάτης θέλει να προβεί σε γενική ανακαίνιση της κατοικίας, να αποξηλώσει την υφιστάμενη στέγη και να την "ψηλώσει". Μπορώ να εκδώσω Οικοδομική άδεια σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο?
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι νέος πολιτικός μηχανικός και έχω την εξής περίπτωση. Ένας πελάτης θέλει να κάνει Προσθήκη κατ' επέκταση Ισόγειας κατοικίας κατά 9 τ.μ.. Θέλει να προσθέσει ένα Υπνοδωμάτιο. Έχει βεβαίωση μηχανικού από το 2016 αλλά θα κάνω και έλεγχο νομιμότητας του υφιστάμενου. Αν κρίνω ότι πχ για μια άδεια νεόδμητου 100 τ.μ. η αμοιβή είναι περίπου στα 100€/τ.μ. άνευ ΦΠΑ. Η αμοιβή που θα ζητήσω που κυμαίνεται? Επίσης θα απαιτηθεί πλήρης αποτύπωση αρχιτεκτονική και στατική επάρκεια του υπάρχοντος? Γενικά στις μελέτες που θα χρειαστούν θα πρέπει να αναφέρεται και το υφιστάμενο κτίσμα ή μόνο αυτό της προσθήκης?
  14. @dimitris GM@Pavlos33 Σε συνέχεια των απαντήσεών παρέλειψα να αναφέρω πως έχει γίνει καινούργιο τοπογραφικό και έχουν επέλθει αλλαγές ως προς το σχήμα και την επιφάνεια του γηπέδου (+130τμ). Τοπογραφικό 2000 επιφάνεια =1193 τ.μ. Τοπογραφικό 2021 επιφάνεια =1323 τ.μ. 1.Αυτό να με ανησυχήσει ? Επίσης στο Ε9 και στο ΕΝΦΙΑ αυτός που έχει κάνει τις αυθαιρεσίες δηλώνει το κτίσμα ως 100% πλήρη κυριότητα σε επιφάνεια γηπέδου 1193 τμ/3=398 τμ. Σύσταση ΚΙ ή ΟΙ δεν έχει γίνει. Το μόνο συμβόλαιο που υπάρχει είναι αυτό της αγοράς του γηπέδου όπως προ είπα με 1/3 εξ αδιαιρέτου ο καθένας. Επίσης το οικόπεδο για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο θέλει ελάχιστο εμβαδόν 500τμ. Άρα καταλήγω ότι μπορεί να γίνει τακτοποίηση από τον ένα (Δηλ. στην καρτέλα των ιδιοκτητών βάζω τον έναν με 100%), παίρνω συναίνεση από τους άλλους 2 ιδιοκτήτες και αναφέρω στην τεχνική μου έκθεση ότι είναι ιδιοκτήτης του κτίσματος 100% και συνιδιοκτήτης επί του οικοπέδου κατά 1/3. Μαξ Δόμηση: 200 τ.μ. - 200/3=66,6 Μαξ Κάλυψη: 60% - (1323*60%)/3 =264,60 2. Όσον αφορά τον έλεγχο ΥΔ και ΥΚ στον παρονομαστή του κλάσματος για να βγάλω ποσοστά ΥΔ κ ΥΚ βάζω το 66,6 τ.μ. και 264,60 τ.μ. αντίστοιχα?
  15. Καλησπέρα, Οικόπεδο (1193 τμ) εντός οικισμού έχει αγοραστεί από 3 αδέρφια κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου βάσει συμβολαίου. Το ένα από τα 3 αδέρφια έχει βγάλει κοινοτική άδεια το 2000 για κατασκευή αποθήκης 48τμ. Πλέον έχει γίνει ΥΔ και ΥΚ και Αλλαγή χρήσης καθώς υπάρχει κατοικία 56 τ.μ. Μέγιστο λέει το ΦΕΚ της περιοχής 200 τ.μ. δόμηση. π.Χ. Το ποσοστό ΥΔ πως θα το υπολογίσω? 8τμ/(33,3%*200τμ) Σας επισυνάπτω το στέλεχος της Κοινοτικής άδειας και το συνημμένο τοπογραφικό/σκαρίφημα με το οποίο εκδόθηκε. Στο τοπογραφικό δεν αποτυπώνεται όλο το γήπεδο αλλά τμήμα αυτού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.