Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

fgk

Members
  • Περιεχόμενα

    71
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fgk

  1. Η απαλλοτρίωση έχει μεταγραφεί..ο πελάτης πάει με χρησικτησία και δεν γνωρίζει ούτε θυμάται ποια είναι τα ακριβή όρια του. Έχει πάρει αποζημίωση για 80 τμ(χωρίς να το ελέγξει τότε) ενώ με την σημερινή κατασταση(κτηματολογίου) δικαιούται τα διπλάσια αλλά δεν θέλει να τα διεκδικήσει. Εαν εγώ κανω αυτο που επιθυμεί και γραψω πάνω στο τοπογραφικό δηλώσεις ότι ενημερώθηκε για τα νέα όρια-διαστάσεις-εμβαδόν και για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της αρχικής απαλλοτριωμένης ιδιοκτησίας και εκείνης του κτηματολογίου δεν θα είμαι εντάξει? σ.σ.Οι εκατέρωθεν όμοροι έχουν μεταγεγγραμένα συμβόλαια και αναφέρονται στο κτηματολόγιο. Τώρα όσον αφορά την γραμμή απαλλοτρίωσης βρήκα υλοποιημένους οριοδείκτες και μου βγαίνει διαφορά με τον γραφικό τρόπο της τάξης των 0,30cm(λογική θεωρώ). Λέω να κρατήσω ως όριο τους οριοδείκτες..τι λέτε?
  2. Επισυνάπτω.. με πράσινη γραμμή, το γεωτεμάχιο βάση κτηματολογίου. με μπλε, η γραμμή απαλλοτρίωσσης υπολογισμένη γραφικά και μετατροπή από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ87 υπόβαθρο: μελετη απαλλοτριωσης μας αφορα η ιδιοκτησια με Νο.100 photo.bmp
  3. συναδελφοι καλησπέρα, Σε εκτος σχεδίου-εντος ΖΟΕ έχει συντελεστει απαλλοτρίωση για διευθέτηση ρέμματος, πριν την αναρτηση των πρωτων εγγραφων του κτηματολογίου. Όπως φαντάζεστε τα αποτυπωμένα γήπεδα της μελέτης απαλλοτρίωσης δεν έχουν σχέση με την αποτύπωση του κτηματολογίου. Ο πελάτης πήρε τα χρήματα που του αναλογουσαν τότε χωρις να γινει έλεγχος ορίων-διαστάσεων-ομορων, ενώ το κτηματολόγιο(με το οποίο επιθυμεί να αποδεχθούμε τις μετρήσεις του) δείχνει τωρα μεγαλύτερο γήπεδο και στην οριζοντιογραφία απαλλοτρίωσης εμφαίνεται ότι μπαίνει στους όμορους. Θεωρείτε ότι θα έχω πρόβλημα εαν αποδεχτώ την υπάρχουσα (του κτηματολογίου) κατάσταση? Στο τοπογραφικό που θα χρησιμοποιηθεί για αποδοχή κληρονομιάς & εκουσία & διόρθωση εγγραφών κτηματολογίου πρέπει να δείξω το πως πέφτει η ιδιοκτησία πάνω στην οριζοντιογραφία (jpeg) της αποτύπωσης? Όσον αφορά το όριο της απαλλοτρίωσης αυτό σύμφωνα με την Δ12 πρέπει να το ορίσω γραφικά,αλλά τι ανοχή υπάρχει σε αυτό? γιατί εκτός από το γραφικό σφάλμα θα πρέπει να μετατρέψω από hatt σε ΕΓΣΑ87 για το κτηματολόγιο με αποτέλεσμα να έχω απόκλιση και του 1μ.!
  4. Σε Επανέρχομαι..στο παραπάνω..Μέρος του γεωτεμαχίου πρόερχεται από τίτλους του 1940 και το υπόλοιπο από άτυπη δωρεα. Μου ζητείται να βεβαιώσω ότι τα όρια τέθηκαν βάσει συμβολαίου. Θεωρείτε ότι μπορώ να το βεβαιώσω αυτό?
  5. Η δομηση αφορά όλη την συνιδιοκτησια. Σύσταση θα γίνει αφού μεταγραφεί η δικαστική αποφαση. Αν κινηθω με αναθεώρηση αδειας-στο διαγραμμα κάλυψης με ποιους ορους δομησης θεωρεις οτι πρεπει να υπολογίσω?
  6. Το δικαστηριο σκεπτομενο δεν θεωρεί: μη νομιμο(παρανομο-αυθαιρετο) το πατάρι αφού δεν εχει γινει αυτοψία και δεν εχει χαρακτηριστεί ως αυθαιρετο με αυτοψια υπαλληλου πολεοδομιας).! Η δικαστικη αποφαση έγινε βάση πραγματογνωμοσυνης του 2005. Θεωρείς ότι το πατάρι μπορεί να τακτοποιηθεί με 4014/2011 ή αν γίνει αναθεώρηση αδείας και να πάρει από την υπολειπόμενη δόμηση (σημ:υπολειπεται 200τμ περιπου και το πατάρι ειναι 100τμ)
  7. Σε κτιριο με δικαστική αποφαση περιγράφεται και γίνεται διανομή-συσταση οριζοντίου του κτιρίου σε δύο μερη βαση ποσοστών συνιδιοκτησίας. Στη μία ομως οριζόντια υπαρχει προσθηκη αυθαιρετου πατάριου καθ'υπερβαση της αδειας του 1975. -Μπορεί να μεταγραφεί η δικαστική αποφαση και δη το πατάρι(σημ.η δικαστικη απόφαση δεν θεωρει μη νομιμο το πατάρι από την στιγμή που δεν εχει χαρακτηριστεί ως αυθαιρετο κατόπιν αυτοψιας υπαλληλου πολεοδομιας).! -Έστω οτι η αποφαση ότι μεταγραφεται στη συνέχεια όταν προκειται να γινει οποιαδηποτε δικαιοπραξία δεν θα απαιτείται να δειξω το κατα τ'αλλα αυθαιρετο πατάρι στην κατοψη?
  8. Καλημέρα, Σε εκτός σχεδίου έκταση έκδόθηκε πράξη χαρακτηρισμού από Δασάρχη ως μη δασικη, αλλά υπεβλήθη αντιρρηση από τη Διευθυνση Δασων εντός προθεσμίας. Τώρα μου ζητείται να βεβαιώσω μέσα στο τοπογραφικο ότι η έκταση είναι αποτυπωμένη βάσει των τίτλων ώστε να κινηθούν διαδικασίες βάσει του αρθρου12, Ν.3208/2003. Έχετε βεβαιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο με τα παραπάνω; Προβληματίζομαι γιατί μέρος της 'ιδιοκτησίας΄είναι με χρησικτησία και το υπόλοιπο με τίτλους(πώληση)-βλ.σχετ.Εγγρ-97870/2248/7-5-09 (Δ/νση Προστασίας Δασών)
  9. και ένα επιπλέον στοιχείο: 1)το τελικό εμβαδόν είναι 220τ.μ. και η μετατροπή εισφορας γης σε χρήμα 35τμ.(που πρεπει να κανει συμβολαιο με τον ομμορο). Μπορεί να αρνηθεί ο ιδιοκτήτης αυτην την προσκύρωση ή χάνει την αρτιότητα εμβαδού κατά παρέκκλιση? Μήπως είναι αρτιο κατά παρέκκλιση και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την εκπλήρωση της διαδικασίας προσκύρωσης (μετατροπή εισφορας γης σε χρήμα). 2)Άμα τελικά κάνει συμβόλαιο που κατατίθεται μετά?
  10. Γενικά ισχύει ότι για να γίνει συμβόλαιο ή έκδοση ο.α. απαιτείται βεβαίωση περί καταβολής των εισφορών σε χρήμα από το Δήμο. Το θέμα είναι αν αυτό επηρεάζει την οικοδομησιμότητα στην δήλωση. Επομένως, στη δήλωση θα έγραφες: Είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την εκπληρωση της σχετικής υποχρέωσης σε χρήμα προς τρίτο, λόγω προσκύρωσης εμβαδού ίσου με 35τ.μ. από την ιδιοκτησία Χ/Ο.Τ. Υ. Υπάγεται στις διατάξεις του Ν.1337/83 περί εισφοράς σε γη και σε χρήμα ή ότι είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο, υπάγεται στον 1337κτλ..? Σημ.παρέκκλιση βάζω γιατί έχει τελικό Εμβαδόν 250τμ και η κατα κανόνα είναι: 400τμ ενώ παρέκκλιση 200τμ.
  11. ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά θέλω να ξαναδιατυπώσω ότι ο μελετητής έδωσε επιπλεον τελική ιδιοκτησία κατα 35 τ.μ. από την ΑΡΧΙΚΗ-ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΓΗ και αυτην την επιπλεον γη που δοθηκε απο ομορο το μετατρεπει σε υποχρεωση σε χρήμα και πρέπει να γίνει συμβόλαιο με τον ομορο. Θα περιμενατε να αποκατασταθει η παραπανω υποχρωση ωστε να αναγραψετε αρτιο και οικοδομησιμο ή θα γραφατε αρτιο και οικομησιμο αφου αποκατασταθει η υποχρεωση μετατροπης εισφορας γης σε χρημα κτλ.δηλ.το συμβολαιο. Φίλε ΤΟΠΟΓΡΑΒΕ δεν συνεδεσα την προβλεπόμενη εισφορα σε χρημα με τα παραπανω.
  12. καλησπέρα συνάδελφοι, σε συνέχεια των παραπάνω. Σε περίπτωση που ιδιοκτήτης έλαβε μετα από κύρωση π.ε. παραπάνω γη 35τ.μ.(στηλη σαραντα οκτω) από αυτή που όριζε η 'εισφορα σε γη' και την πήρε από όμορο, στη δήλωση θα αναφέρω: 1)Είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και θα καταστει οικοδομησιμο ικανοποιόντας την υποχρέωση σε χρήμα προσκύρώνοντας τμήμα ίσο με 35τ.μ. από την ιδιοκτησία X /Ο.Τ. Y ή δεν επηρεάζεται η οικοδομησιμότητα? 2)συμβόλαιο αγοραπωλησίας μπορεί να γίνει χωρις να τακτοποιηθει η παραπανω υποχρεωση? 3)η παραπάνω υποχρέωση σε χρήμα μπορεί να 'μεταβιβαστει' στον αγοραστή?
  13. καλημέρα, σε πινακα ΠΕ που εχει υπολογιστει το ισοζυγιο γης με την πραξη τακτοποιησης και πινακα αναλογισμου προκύπτει ότι η ιδιοκτησία οφείλει στο Δήμο 20 τ.μ-εκ των οποίων 0,50 είναι για προσκύρωση (στηλη σαραντα οκτω 48) και ο Δήμος οφείλει 21τ.μ. στην ιδιοκτησία ως αποζημίωση (στήλη 50). Θεωρείται ότι χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ Δήμου-ιδιοκτήτη ή επειδή είναι σχεδόν ισες οι οφειλές δεν απαιτήται?
  14. όσον αφορά εμένα, είναι μονόδρομος το να δείξω τα πραγματικά απλά ως γνωστόν στην Ελλάδα με την πολυνομία και τις γνωστές διαδικασίες στις πολεοδομίες προσπαθώ να κλείνω κάθε παραθυρο που μπορεί να με κάνει να εκτεθώ.
  15. έστω ότι οι συνιδιοκτήτες συμφωνούν και θελήσουν να αποκρύψουν τις αυθαιρεσίες η πολεοδομία ζητάει φωτογραφίες ή μόνο φάκελο αδείας της υπάρχουσας οικοδομής?αυτοψία κάνει ή αυτό εξαρτάται από τον υπάλληλο?
  16. καλησπέρα, δεδομένα:οικόπεδο με σύσταση καθέτου, ο ένας συνιδιοκτήτης έχει οικοδομήσει και έχει μεγαλώσει το β'υπόγειο κατά 50τ.μ. ενώ στην άδεια δεν προσμετρώνται τα τ.μ. ούτε του α' και β΄υπογείου. Επίσης, το α' υπόγειο το έχει 'ξε-μπαζώσει' με χρήση κατοικία. ο δεύτερος συνιδιοκτήτης μπορεί να δομήσει όλα τα τ.μ. που του αναλογούν ή πρέπει να δομήσει 50τ.μ λιγότερα και να αποζημιωθεί ή τα οικοδομεί όλα και κάνει καταγγελία για αυθαίρετο? στο διάγραμμα κάλυψης είμαι υποχρεομένος να αναφέρω για το α' υπόγειο? ο δεύτερος συνιδιοκτήτης μπορεί να δομήσει όλα τα τ.μ. που του αναλογούν ή πρέπει να δομήσει 50τ.μ λιγότερα και να αποζημιωθεί ή τα οικοδομεί όλα και κάνει καταγγελία για αυθαίρετο? ευχαριστώ,
  17. καλησπέρα, σε απόσταση 30 μέτρων και σε βάθος 10μ. από νεόδμητη οικοδομή(4ετίας), πραγματοποιούνται εργασίες επιχωμάτωσης με σκύρα σε σκάμμα 4 στρεμμάτων. Οι δονήσεις από τον οδοστρωτήρα μεταφέρονται στο νεόδμητο ήδη 2 μήνες και θα συνεχιστούν μέχρι να επιχωματωθεί πλήρως. Θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα για το νεόδμητο? σημ.οι δονήσεις μεταφέρονται και γίνονται αισθητές μέχρι και το τρίτο όροφο.
  18. γνωρίζει κάποιος την διαδικασία που απαιτείται (υγιειονομικο,πολεοδομία κτλ) για άδεια λειτουργίας εγκατάστασης επιχείρησης συσκευασμένων και τυποποιημένων τροφίμων-μόνο για αποθηκευση και διακίνηση-και όχι για επεξεργασία; η εγκατάσταση είναι υπάρχων δομημένο υπόγειο σε περιοχή αμιγους κατοικίας. ευχαριστώ
  19. και τα δυο εχουν προσωπο σε οδό και στο ενα μάλιστα τμημα οικοπέδου έχει ήδη άνεγερθει οικοδομή. το κάθε τμήμα του οικοπέδου που αφορά διαφορετικό ιδιοκτήτη προτείνεται να το λέωπ.χ. ιδιοκτησία 1 ή να το αποφύγω αφού ιδιοκτησία θεωρείται το εξ αδιαιρέτου ενιαίο οικόπεδο?πως θα τα λέγατε? με τα 7τ.μ λιγότερα που βγάζει η μέτρηση μου σε σχέση με την σύσταση... ευχαριστω ΜΑΚΑP..
  20. όσον αφορά το μέτρημα και γω πιστεύω ότι οφείλεται λόγω στην μέθοδο μέτρησης και στο ότι έχουν κατασκευαστει μάντρες άρα από εκεί και μόνο αν έχει χαθεί η 'περασσια'... όσον αφορά την πράξη, αναφέρεται: ο πρώτος εκ των συμβαλλομένων συμμετέχει επί του όλου ενιαίου οικοπέδου κατά πενήντα εκατοστά εξ αδιαιρέτου, η οικοδομή η ανεγερθησόμενη δαπάναις και μερίμνη αυτού ή των διαδόχων του επί του τμήματος οικοπέδου εμφαινομενου στο ταδε τοπογραφικο..τετρ.μετρων 800 τ.μ.¨ τα κτίσματα επι του κοινού οικοπέδου, έκαστον τον οποίων να αποτελεί χωριστήν, διηρημένη, αυτοτελή διακεκριμένη και ανεξάρτητη ιδιοκτησία.. συμφωνούν ότι το κοινό οικόπεδο μετά της ανέγερσης των κτισμάτων θα διέπεται από τον νόμο 3741/29"περί ιδιοκτησίας κατ'ορόφους" και των άρθρων 1002 και 1117 του Αστικού Κώδικα σε συνδυασμό με το διάταγμα 1027/71 περί διηρημένης ιδιοκτησίας και οικοδομημάτων ανεγειρόμενων επί ενιαίου οικοπέδου....
  21. ενω στα συμβόλαια του 1970 αναφέρεται οικοπεδο εξ αδιαρέτου 1600(από 800τ.μ. περίπου έκαστος), τελικά στη πράξη σύστασης διηρημένης ιδιοκτησίας του 1980 όπου αναφέρεται ότι έχουν το ήμισυ εξ αδιαρέτου οικοπέδου παίρνει ο ένας 800 και ο άλλος 850 τ.μ. Σ=1650 τ.μ. με στην τελευταία μέτρηση έχω μετρήσει 7 τ.μ. λιγότερα του συνολικού..που θεωρείται ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα? στην σύσταση επίσης αναφέρεται ότι το οικόπεδο μετά την ανέγερση των κτισμάτων θα διέπεται απο το νομο περί της ιδιοκτησίας κατ'όρόφους'
  22. έχεις δίκιο, μόλις την πάρω στα χέρια μου θα επανέλθω τώρα απλά βρήκα τον αριθ.συμβ.πράξης..
  23. μόλις βρήκα ότι υπαρχει στον εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτη σύσταση οριζοντίου του 1979, που προσαρτάται στην τελευταία αγορά-προ της ανέγερσης-...περιμένω να την δω.σε αυτή την περίπτωση πάλι ως εμβαδόν οικοπέδου πάλι τα 1600 θα δείξω και θα αναφέρω ξεχωριστά τι αναλογεί στον κάθε ιδιοκτήτη?
  24. επομένως αφου θεωρείται ενιαίο, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 800 τ.μ. πάνε για αποδοχή κληρονομιάς ενώ το άλλο μισο έχει κτίσμα και μαντρα στο όριο μεταξύ τους, εγώ πρέπει να εμφανίσω στο υπομνημα εργοδότης-ιδιοκτήτη ποιον? -και τους δυο εξ αδιαιρέτου ή μονο τους κληρονόμους και το εμβαδόν Ε του τμήματος τους?
  25. Συνεχόμενα άρτια οικόπεδα που βρίσκονται εντός ρυμοτομικού, αν αποκτηθούν κατά κυριότητα από το ίδιο πρόσωπο με το ίδιο ιδανικό μερίδιο και με διαφορετικά συμβόλαια δεν θεωρούνται ενιαίο οικόπεδο(ρωμαλιάδης-τόμος Κ). το ζήτημα είναι ότι το ιδανικό μερίδιο της εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας έχει μεταβιβαστεί 3 φορές και προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει πουθενά νομικό πρόβλημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.