Μετάβαση στο περιεχόμενο

md11-4

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

md11-4's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Όντως έχω δει ότι σαν απλός πολίτης δεν μπορώ να απευθυνθώ σε Ελεγκτή η ίδια, την αίτηση όμως ποιος την κάνει; Tην καταγγελία μπορεί πχ να την κάνει η Δευτεροβάθμια επιτροπή ή ο Μηχανικός που θα απευθυνθώ; Έχετε δίκιο στο ότι δεν τα κατανοώ, ζω πολλά χρόνια στο εξωτερικό και με μελέτες δεν ασχολήθηκα ποτέ, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι ενέργειες έχουν γίνει τόσα χρόνια από τους γονείς μου κλπ για να δω που θα απευθυνθώ. Έχουμε σκοπό να αναθέσουμε και το τεχνικό και το νομικό κομμάτι ξανά σε κάποιον αλλά είπα στο μεταξύ να κυνηγήσουμε τις αυτοψίες από επιτροπές του Δημοσίου μήπως αξιοποιηθούν στη συνέχεια.
  2. Γεια σας και πάλι, Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις έως τώρα. @Didonis τα δύο κτίρια έχουν 3 κοινές πλάκες, δοκάρια και κολώνες. Υπήρχε μία παλιά διαθήκη του παππού που έλεγε ό,τι ο μεν παίρνει το δεξιό και ο δε το αριστερό αλλά ουσιαστικά κάθετη δεν υπάρχει και μας είχαν πει πρόσφατα ό,τι με αλλαγές νόμου θεωρείται πλέον όλο εξ' αδιαιρέτου. Η μόνη εξέλιξη προς το παρόν είναι που επιμείναμε να περάσει γρήγορα η Πρωτοβάθμια μετά το νέο σεισμό. ΟΙ διπλανοί δεν τους έδιναν στοιχεία όυτε επέτρεψαν στην επιτροπή να μπει να κάνει την αυτοψία στο μερίδιό τους, για το δικό μας κτίριο μας έδωσαν ένα δελτίο όπου το κρίνουν ξανά κίτρινο διευκρινίζοντας πως είναι μη κατοικήσιμο κτίριο κατασκευής 1966-1995 και σε στατική συνέχεια με το διπλανό. Το πόρισμα ήταν εκτεταμένες βλάβες από το '99 σε τοιχοποιϊα , φέροντα οργανισμό, κόμβους και λυγισμός του οπλισμού. Απευθυνθήκαμε και στην Αποκατάσταση Σεισμοπλήκτων όπου μας συμβούλεψαν να περιμένουμε Δευτεροβάθμια να κρίνει την επικινδυνότητα και βλέπουμε... Στο μεταξύ ψάχνουμε και πώς μπορούμε να απευθυνθούμε σε Ελεγκτή Δόμησης όπως προτείνατε παραπάνω. Όποια άλλη ιδέα/πρόταση έχετε θα είναι ειλικρινά εκτιμητέα. Σας ευχαριστώ ξανά!
  3. Χαιρετισμούς σε όλους, Θα σας περιγράψω συνοπτικά ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από το σεισμό του '99 ήδη και πραγματικά κάθε συμβουλή θα είναι υπερπολύτιμη. Η περίπτωση αφορά σε δύο διπλανά κτιρία με κάποια κοινά δομικά στοιχεία, που υπέστησαν μεγάλες ζημιές το '99 αλλά οι ιδιοκτήτες, 20 χρόνια τώρα, δε συμφωνούν σε μία κοινή λύση, είτε κατεδάφιση είτε επισκευή. Ο μεν επιθυμεί πλέον να κατεδαφίσει τους 5 ορόφους του, ο δε έχει 2 σε ακόμη πιο άθλια κατάσταση αλλα λειτουργεί ένα κατάστημα στο ισόγειο και δε θέλει ούτε καν επισκευή προκειμένου να μην του κλείσει η επιχείρηση. Να σημειώσω ότι το κατάστημα το έχει κλείσει η αστυνομία αρκετές φορές μετά από καταγγελίες αλλά ο ιδιοκτήτης πάει την επόμενη μέρα, αφαιρεί τις ταινίες και συνεχίζει κανονικά να το δουλεύει. Επίσης, το 5-όροφο είχε χαρακτηριστεί κίτρινο και τις 2 φορές που το αξιολόγησαν τότε οι μηχανικοί, το δε 2-όροφο είχε χαρακτηριστεί αρχικά κόκκινο και μετά κίτρινο με "λάδωμα", χωρίς ωστόσο να υπάρχει σκοπός να το διορθώσουν αφού μετακόμισαν σε άλλο σπίτι και κράτησαν μόνο το κατάστημα. Φυσικά οι γείτονες διαμαρτύρονται με κάθε δίκιο από φόβο μην πέσουν πάνω τους τα κτίρια, οι μηχανικοί μας στέλνουν σε δικηγόρους και οι δικηγόροι σε μηχανικούς και λύση δεν έχει βρεθεί. Ώντας η κόρη του πρώτου, επιθυμώ να το αναλάβω διότι οι γονείς μου τα τελευταία χρόνια δε γνωρίζουν πια πώς να το "κυνηγήσουν", ωστόσο φοβόμαστε κυριολεκτικά σε κάθε σεισμό μη σκοτωθούν γείτονες και αθώοι λόγω ανευθυνότητας πολλών και όλων μας. Να σημειώσω τέλος, ότι παρόλες τις καταγγελίες κλπ οι διπλανοί έχουν πολιτικά μέσα και η κατάσταση πάντα κάπου κολλάει προς όφελός τους, αδυνατώ όμως να δεχτώ ότι δεν μπορώ απολύτως νόμιμα κάπως να το διορθώσω όλο αυτό και να βγει μία άκρη. Σκέφτομαι να απευθυνθώ στην Πολεοδομία έπειτα και από τον πρόσφατο σεισμό της 19ης Ιουλίου. Κάποια άλλη συμβουλή ως προς το από πού να πιάσω να ξετυλίγω το κουβάρι? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση, Μαρία
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.