Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

macnick

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ναι, δώσαμε στη πλάκα σκυροδεματος Είναι μακρόστενο κτίριο, μικρή διάσταση περίπου 8 μέτρα, οπότε το σηκώσαμε στη μέση 3-4 cm.οπότε υπάρχει μια κλίση περίπου 1%. Γενικά κρατάει ελάχιστα νερά. Σκέφτομαι να προτιμήσω το τσιμεντοειδες λογω -Μικρό κοστος(3-4€/τ.μ.) -μετά(σε επεκταση καθ υψος) θα μπορώ εύκολα να βάλω τούβλα, πάτωμα κλπ χωρίς να χρειαστεί να το ξηλώσω. είναι σωστές οι σκέψεις μου?
  2. Οκ, επειδή δεν απαντά κανείς να το κάνω πιο απλό. Σε πλάκα ταράτσας καινούργια(υπάρχουν κλίσεις και εχει μπει και penetron admix), που πρόκειται να γίνει επέκταση καθ'υψος σε 5-10 χρόνια, για υγρομόνωση(θερμομόνωση εσωτερικά) τι προτείνετε? ακρυλικό μονωτικό ή τσιμεντοειδές 2 συστατικών?
  3. Καλησπέρα. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σπιτιού μου-ισόγεια μονοκατοικία . Και εγώ ως κλασικός μικροαστός άφησα αναμονές (τα παλούκια της ελπίδας που λέει κάπου και ο κύριος Ροδόπουλος). Σκοπεύω να κάνω επέκταση καθ ύψος στα επόμενα 10 χρόνια. Για να μην κρατά πολλά νερά η πλάκα, έχουμε δώσει μια κλίση του 1%.(+4cm στο κέντρο) Για θερμομόνωση της στέγης έχουμε βάλει πετροβάμβακα σε επαφή με τη πλάκα και από κάτω (σε απόσταση 40 cm) ψευδοροφή. -Έχει νόημα για 10 χρόνια να κάνω υγρομόνωση; -Υπάρχει κάποια οικονομική λύση ; -Αν κάνω υγρομόνωση, μετά θα μπορώ να χτίσω, να ρίξω αμμοκονία κλπ πάνω σ'αυτο το μονωτικό ή θα πρέπει να το αφαιρέσω?
  4. καλησπέρα. Έχω μια αρκετά τεχνική ερώτηση. έχω ένα οικόπεδο 410 τ.μ.εντος σχεδιου πόλης ( ΦΕΚ του 1990) με πρόσοψη 30 μετρα και βάθος 13.6 μετρα. πρασιά 4μετρα. Στις όμορες οι 2 γειτονες έχουν χτίσει στο όριο. Στη πίσω πλευρά υπάρχει ενιαίο μεγάλο οικόπεδο(πρόσοψη >30 μέτρα, βάθος>20 μέτρα) χώρις κτίσμα με προσβαση σε άλλο δρόμο(παράλληλο στο δικο μου) έντός σχεδίου και αυτό. Σύμφωνα με την παρ1.στ Αρθ. 14 ΝΟΚ έχω δικαιωμα να χρησιμοποιήσω όλο τον πίσω υποχρεωτικό ακάλυπτο και να χτίσω στο όριο με το πίσω οικόπεδο ώστε να φτιάξω οικοδομή 9+0.60=9.6 μετρα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/38033/2823/19-6-2015 όμως έχω δικαίωμα να κάνω μερική χρήση του δικαιωματός μου και να φτιάξω οικοδομή βάθους 8 μέτρα και να αφήσω υποχρεωτικό ακάλυπτο πλάτους 1.6 μέτρα . Σε αυτή τη περίπτωση ο ιδιοκτίτης του πίσω οικοπέδου, με βαση τους ισχύοντες νόμους, όταν αποφασίσει να το οικοδομήσει θα είναι υποχρεωμένος να αφήσει πίσω(προς το κοινό μας όριο) ακάλυπτο πλάτους Δ? Αφήνοντας 1.6 μέτρα απο το πίσω όριο μπορώ να αφήσω ανοίγματα(μπαλκονόπορτες-παραθυρα)? Τα μπαλκόνια μου προς το πίσω ακάλυπτο μπορούν να είναι 1/4Δ αρκεί να μήν εφάπτονται στο πίσω όριο?
  5. καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια τάξη μεγεθους του κοστους εγκατάστασης γεωθερμιας? Περιοχή:Αττικη, Παλληνη Οικόπεδο:450 τ.μ Οικοδομή που θα ανεγερθεί: 185 τ.μ. ισογειο-χωρις υπογειο ελευθερο οικοπεδο:250 τ.μ. Μπορεί να μπεί οριζόντιος εναλλάκτης ή είναι μικρό το οικόπεδο? κατω απο την οικοδομή μπαίνει γεωεναλλακτης ή δεν έχει νόημα?
  6. ok, αυτό το ξέρω. το ερωτημα ειναι αν αφήσω μικρό κλείστο ακάλυπτο ΔxΔ, μπορώ να βγάλω 3 παράθυρα σε καθε μια πλεύρα του σπιτιου που βλέπει ακάλυπτο? Ή επιτρέπεται παράθυρο μόνο στη πλευρά που είναι απέναντι απο το όριο(δες το σχήμα)?
  7. στη περίπτωσή μου, επειδή αν αφήσω απόσταση Δ απο πίσω δεν εχω 9 μέτρα βάθος, εχω δικαίωμα να κολλήσω πίσω. ομως σ'αυτη τη περίπτωση δε μπορω να εχω παραθυρα πισω. οπότε σκέφτομαι αν μπορώ να αφήσω στη πισω πλευρα εναν κλειστο ακαλυπτο διαστάσεων ΔxΔ. Ας πούμε το τετραγωνο ΑΒΓΔ οπου ΑΒ το οριο, ΓΔ η απεναντι απο το οριο, ΒΓ και ΑΔ οι δυο πλαινες
  8. καλησπέρα σας. Έχω ένα οικόπεδο στο οποιο στις όμορες εφαπτονται κτήρια.στη πισω πλευρα υπαρχει οικοπεδο χωρις κτισμα. λόγω έλειψης επαρκους βαθους, εχω δικαιωμα να φτιαξω οικοδομη που να εφάπτεται πισω. Αν αφησω προς τα πισω ακάλυπτο διαστάσεων ΔxΔ(ουσιαστικα δηλαδη θα δημιουργησω ενα κλειστο τετραγωνο που στις πλευρες θα ειναι το οικοδομημα και η τεταρτη το πισω οριο), σε ποιες πλευρεσ του οικοδομηματος θα μπορω να εχω παραθυρο προς τον ακαλυπτο? και στις 3 η μονο στη πλευρα που ειναι απεναντι απο το οριο? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.