Jump to content

matchaman

Μη μηχανικός
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About matchaman

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το να λειτουργεί σύμφωνα με το υγρόμετρο ακούγεται ενδιαφέρον, θα το ερευνήσω! Ευχαριστώ πολύ Κάτι άλλο που σκέφτηκα ...υπάρχει περίπτωση αυτό που νιώθει όταν κατεβαίνει κάποιος να μην είναι υγρασία αλλά η απότομη διαφορά θερμοκρασίας σε συνδυασμό με «κλεισούρα»; Διότι ήρθε ένας μάστορας για βάψιμο στο ισόγειο, πήγε κάτω και του φάνηκε πολύ παράξενο που δεν υπήρχαν προβλήματα στους τοίχους.
 2. Μιλάμε δηλαδή για μια always-on λύση; Δεν υπάρχει η παραμικρή παθητική επιλογή;
 3. Διαθέτω έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο 150 τ.μ. ο οποίος βρίσκεται πλήρως κάτω από το έδαφος, χωρίς δηλαδή παράθυρα για φως και αερισμό. Έχει δείξει άριστη συμπεριφορά χωρίς τις λεγόμενες ανοδικές υγρασίες. Δηλαδή οι τοίχοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όμως η ατμόσφαιρα είναι το άκρως αντίθετο. Η υγρασία που αισθάνεται κάποιος όταν κατέβει, θυμίζει εκδρομή σε σπήλαιο! Οτιδήποτε κι αν βρω στο internet είναι λύσεις για τους τοίχους αλλά όχι για την ατμοσφαιρική υγρασία. Φυσικά υπάρχουν οι αφυγραντήρες αλλά το συνεχές κόστος για έναν τέτοιο χώρο είναι απαγορευτικό. Υπάρχει κάποια δομική ή χαμηλής κατανάλωσης λύση; Θεωρώ πως αν αποθηκευτεί οτιδήποτε εκεί μέσα (π.χ. παλιά βιβλία ή οτιδήποτε μεταλλικό) θα υποστεί σοβαρή φθορά... Το μόνο θετικό εκτός από τους τοίχους και ταβάνια που δεν έχουν πρόβλημα, είναι και η παντελής έλλειψη μούχλας. Ίσως φταίει ότι είναι όλο περασμένο ρεπουλίνη ή άλλα ποιοτικά υλικά κατασκευής.
 4. Στην άδεια αναγράφεται ως ισόγειο κατάστημα. Η αλλαγή χρήσης με οικοδομική άδεια απαιτεί υπογραφή από όλους τους ιδιοκτήτες; Αν ναι, υπάρχει κάποια απλούστευση ή bypass στη διαδικασία; Π.χ. φοβάμαι πως δεν θα είναι διαθέσιμοι να υπογράψουν, μιας και υπάρχουν κλειστά διαμερίσματα. Δυστυχώς ο μηχανικός που γνωρίζω και εμπιστεύομαι μου είπε να μην κάνω τίποτα και να μένω εκεί ενώ δηλώνεται στην εφορία ως κατάστημα, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τι επίπτωση θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν στην εφορία θα δηλώνεται ως τόπος κατοικίας.
 5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Περιέργως μερικοί μηχανικοί μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα αλλά θα ήθελα να μην έχω μπερδέματα. Η νέα άδεια αφορά μόνο το διαμέρισμα ή πρέπει να υπογράψουν όλοι στην πολυκατοικία; Υπάρχει περίπτωση κάποιος κακόβουλος (άγνωστος) ιδιοκτήτης να προκαλέσει πρόβλημα στη διαδικασία; Τα τετραγωνικά είναι όλα τακτοποιημένα κατά τη μεταβίβαση (έγινε δωρεά εν ζωή) εντός τριετίας, δηλαδή φαντάζομαι μόνο μια νέα επιβεβαίωση όσων γράφτηκαν θα κάνει ο μηχανικός. Ο φωτισμός είναι επαρκέστατος πέραν του αποθηκευτικού χώρου, ίσως καλύτερος από το μέσο διαμέρισμα. Δεν έχει βιτρίνες ακριβώς αλλά έχει ψηλά κουφώματα μέχρι πάνω. Διαθέτει μικρή κουζίνα και θα έλεγα πως χωρίς να πειράξω κάτι, «ξεγελάει» για κατοικία...
 6. Καλώς σας βρήκα. Έχω ακούσει διάφορες γνώμες από μηχανικούς που κάλεσα τηλεφωνικώς, αλλά θα ήθελα τη δική σας γιατί δεν βγάζω ασφαλές συμπέρασμα. Έχω κληρονομήσει ένα κατάστημα σε σημείο που όλα είναι ξενοίκιαστα πολλά χρόνια τώρα, δεν το θέλει κανείς. Δεν διαθέτω άλλο δικό μου διαμέρισμα και με τις απλησίαστες πλέον τιμές, δεν μπορώ να αγοράσω. Σκέφτηκα λοιπόν, πως, αντί να κάθεται κλειστό (10+ πλέον χρόνια), να κάνω μια απλή ανακαίνιση και να το χρησιμοποιήσω ως διαμέρισμα (οικία) για εμένα τον ίδιο. Διαθέτει 70 τ.μ. κύριας χρήσης, 35 πατάρι και 150 βοηθητικό (υπόγειο). Η προβολή του είναι μικρή, οπότε με μια πόρτα ασφαλείας δεν φαίνεται ιδιαίτερα για κατάστημα, είναι σαν κοινό ισόγειο διαμέρισμα. Υπάρχει ζήτημα νομικό; Θα χρειαστώ αλλαγή χρήσης ή επειδή είναι κυρίας χρήσης κατάστημα (στους τίτλους και το καταστατικό) δεν υπάρχει πρόβλημα; Ξεκαθαρίζω πως θέλω για να μένω εγώ ο ίδιος, όχι να το νοικιάσω ως διαμέρισμα. Βρίσκεται σε πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων (οικίες) και ο διαχειριστής είπε "μακάρι να το κάνεις διαμέρισμα για να ζωντανέψει η πολυκατοικία", οπότε δεν τίθεται θέμα με τη διαχείριση. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.