Μετάβαση στο περιεχόμενο

jimd6776

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jimd6776

  1. Να κάνω μια ερώτηση. Είχα κόψει ένα τιμολόγιο για μια αγορά ενος προιόντος 50 ευρώ το φεβρουάριο του 22 και δε το δήλωσα ποτέ στην 3μηνία φπα (δε με νοιάζει να πάρω φπα) τι μπορώ να κάνω τώρα; γιατί είδα τώρα ότι φαίνεται στο mydata
  2. Καλησπέρα σας, Μια ερώτηση επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι. Εγώ που είμαι ελ. επαγγελματίας (σε καθεστώς μισθωτού φορολογικά), πλήρωσα ΕΦΚΑ κάθε μήνα το 2022. Για να το βάλω σαν έξοδα στην ερχόμενη φορολογική δήλωση μπορώ να το κάνω κάπου συγκετρωτικά τότε;
  3. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω για να φορολογηθει το εισόδημα του 22 από την επιχειρηματική δραστηριότητά ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, με βάση την περίπτωση στ' της παρ. 2 του άρθρου 12 πρεπει να κανουμε κατι τωρα? ή στο τελος, στην φορολογικη δηλωση?
  4. Καλησπέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίας στο ΤΣΜΕΔΕ και ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαστε μείωση φόρου (αφορολόγητο). Διότι είδα αν πληρούμε κάποιες προυποθέσεις (πχ μέχρι 3 εργοδότες) μπορούν να δηλωθούν τα έσοδα σαν μισθωτή εργασία και να ισχύει η μειωση φορου αρθρου 16. Ισχύει και ποιά είναι η διαδικασία?
  5. Καλησπέρα σας, μια γρήγορη απορία. Πέρασα ενα τιμολογιο παροχης υπηρεσιων στο mydata αλλα τα σχολια του χειρογραφου παραστατικου τα εβαλα εκει που λεει γενικα στοιχεια παραστατικου. Μηπως επρεπε να τα βαλω στα Σχόλια γραμμής παραστατικού? Εχει μεγαλη διαφορα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι ελ. επαγγελματίας στο ΤΣΜΕΔΕ και μέχρι τώρα υπαγόμουν στις διατάξεις της παρ.9 άρθρου 39, δηλαδή σε καθεστώς μισθωτού όπου ο εργοδότης πλήρωνε τις εισφορές μου. Θέλω από το 2022 να βγω από αυτή τη ρύθμιση, δηλαδή να είμαι κανονικός ελ. επαγγελματίας και να μου ρχονται τα ειδοποιητήρια. Πρέπει να δηλώσω κάτι στον ΕΦΚΑ πέρα από την κατηγορία ασφάλισης που επιθυμώ? Γιατί κάτι άκουσα υπάρχει τώρα μια πλατφόρμα Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης εκεί που ίσως πρέπει να κάνω και δήλωση για διακοπή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  7. Καλησπερα σας, Ειμαι ελ. επαγγελματίας που υπάγεται στη Παρ.9 Αρθρ.39 Ν.4387/2016 (μισθωτος με μπλοκακι). Κοβω ΤΠΥ για ερευνητικα ιδρυματα και ο εργοδοτης ουσιαστικα αφαιρει και τον ΕΦΚΑ αυτοματα. Ξερετε τη διαδικασια ανεβασματος των χειρογραφων παραστατικων στο mydata? Επισης υπαρχει και αυτοματη παρακρατηση φορου 20%. Ευχαριστω εκ των προτερων
  8. Ευχαριστώ! Ξέρεις αν υπάρχουν πουθενά οδηγίες για ανέβασμα των εσόδων στα mydata για ελ. επαγγελματίες που υπάγονται στη Παρ.9 Αρθρ.39 Ν.4387/2016?
  9. Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν τα ηλ. μπλοκάκια είναι υποχρωωτικά τελικά απο 1/11 ή όχι. Μπορώ να συνεχίσω να κόβω όπως παλιά ως το τέλος του 21?
  10. Καλησπέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίας στο ΤΣΜΕΔΕ στο καθεστώς άρθρο 39, παρ.9. Έχω έναν εργοδότη και είχα επιλέξει να πληρώνω τη 1η κατηγορία σε εισφορά πρόνοιας και επικουρικής (είναι σταθερά πια). Τώρα για τον 2ο εργοδότη πρέπει να τα πληρώνω πάλι? Διότι μου λέει και ο 2ος να επιλέξω κατηγορία άρα θα μου τα αφαιρεί απο το μισθό μου. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Παιδια μια ερωτηση. Εγω ειμαι νεος ελ. επαγγελματιας στο ΤΣΜΕΔΕ απο το 2019 αλλα ειμαι στο αρθρο 39 παρ. 9. Το δικαιουμαι? Επισης δεν εχω οικογενειακο εισοδημα πανω απο 30000. Ευχαριστω.
  12. Καλημέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίες στο ΤΣΜΕΔΕ και έχω 2 εργοδότες. Πληρώνομαι με μπλοκάκι κάτω από το καθεστώς άρθρου 39 παρ. 9 . Ξέρω ότι δε γίνεται να κάνω σύμβαση με 3ο εργοδότη χωρίς να βγω απο αυτό το καθεστώς (διορθωστε με αν κανω λαθος). Ηθελα να ρωτησω το οριο των 2 εργοδοτων πρεπει να πληρειται μεσα σε ενα χρονο ή ανα μηνα. Πχ μπορει το Γεναρη να ειχα συμβαση με 2 εργοδοτες και το φλεβαρη να εχω με 2 καινουριους εργοδοτες καινουριες συμβασεις? Ευχαριστώ πολύ.
  13. Καλημέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίες στο ΤΣΜΕΔΕ και έχω 2 εργοδότες. Πληρώνομαι με μπλοκάκι κάτω από το καθεστώς άρθρου 39 παρ. 9 . Γίνεται να κάνω σύμβαση με 3ο εργοδότη? Θα πρέπει να είμαι και σε εκείνον στο ίδιο καθεστώς? Επίσης για να βγω από αυτό το καθεστώς τι κάνω? Ευχαριστώ πολύ.
  14. Γεια σας, ΕΙμαι ελ. επαγγελματιας στο ΤΣΜΕΔΕ και θα επιλεξω αυτο το μηνα ασφ. κατηγορια των νεων. Ωστοσο τα μπλοκακια που κοβω γραφουν αρθ.39 παρ.39 που ειναι το καθεστως μισθωτου και το προηγουμενο χρονο πληρωνα ποσοστιαια τον εφκα (και οχι το παγιο των 126 ευρω). Μου φαινεται παλι το ιδιο θα γινει. Πως μπορω να πληρωνω σταθερα 126 ευρω? Συμφερει συγκριτικα πολυ περισσοτερο? Διοτι σε αυτο το καθεστως που ειμαι εχω αφορολογητο ενω οι σκετο ελ. επαγγελματιες ξερω δεν εχουν. Ευχαριστω Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  15. Καλησπέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίας στο ΤΣΜΕΔΕ σε 2 εργοδοτες στο αρθρο 39 παρ.9 (καθεστως μισθωτου). Από τις πληρωμες μου αφαιρειται αυτοματα ο ΕΦΚΑ. Ωστοσο απο το 2020 μου λεει στο site οτι χρωσταω καθε μηνα απο το Γεναρη 136 ευρω που ειναι ειδικη κατηγορια επειδη μαλλον ειμαι νεος. Γιατι συμβαινει αυτο? Τις εισφορες μου τις εχω πληρωσει κανονικα, το 2019 δε μου ειχε βγαλει ποτε να πληρωσω κατι παραπανω. Ευχαριστω πολυ.
  16. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν προκύπτει κάποιο ζήτημα στο καθεστώς του ελ. επαγγελματία που είναι στο νόμο 39 παρ. 9 (δηλαδή σε καθεστώς μισθωτού). Και αυτό διότι απότι ξέρω πρέπει οι πληρωμές να γίνονται με μπλοκάκι αποκλειστικά απο 2 εργοδότες. Οπότε αν γίνει από 3ον πχ. θα έχω κάποιον επιπλέον φόρο ή δε θα έχω την επιστροφή στο τέλος του χρόνου? Ευχαριστώ πολυ.
  17. Καλησπέρα σας, Αγόρασα ένα προϊόν τεχνολογίας με τιμολόγιο από γνωστή αλυσίδα και μου είπαν ότι μπορούν να μου επιστρέψουν το ΦΠΑ επιτόπου και το έκαναν. Ποια είναι όμως η διαδικασία να το δηλώσω τώρα στη 3μηνία περιοδική δήλωση? Διότι ο ΦΠΑ πρέπει να πληρωθεί στο τέλος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  18. Αρα τουλαχιστον δικαιουμαι το αφορολογητο απ'οτι καταλαβα. Κατι ειναι και αυτο. Οσον αφορα την ειδικη κατηγορια των νεων θα απεθυνθω στον ΕΦΚΑ, ελπιζω να βγαλω ακρη. Ευχαριστω πολυ!
  19. Επομένως εγω ακόμα πληρώνω ποσοστιαία του μισθού σε ασφάλιση σαν τους μισθωτούς και όχι ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μηνα? Επισης θα μπορω να αλλαξω καθεστως τωρα και άρα να μπω σε συγκεκριμενη ασφαλιστικη κατηγορια ή πρεπει να περιμενω στο τελος του ετους? Αυτο που λεει ο acomaedo δε το καταλαβαινω, τι εννοεις φορολογικο μπλοκακι?
  20. Καλημερα, ΕΙμαι ελ. επαγγελματιας σε 2 εργοδοτες σε καθεστως μισθωτου (παρ.9 αρ.39). Ηθελα να ρωτησω ποια εξοδα μπορουν να εκπεσουν απο το φορολογητεο εισοδημα (πχ βενζινες, ρευμα, κλ). Γιατι καπου ακουσα οτι σε αυτο το καθεστως ισως μονο τα ασφαλιστρα εκπιπτουν. Ειναι δυνατον να ισχυει αυτο? Ευχαριστω πολυ
  21. Καλημέρα, Είμαι ελ. επαγγελματίας σε καθεστώς μισθωτού (παρ.9 αρ.39) και ειμαι σε 2 εργοδοτες, ασφαλισμενος σε ΤΣΜΕΔΕ. Ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η ασφαλεια που πρεπει να πληρωνω. Ειμαι νεος επαγγελματιας ωστοσο δεν ειχα τη δυνατοτητα (δε ξερω γιατι) να μπω στην ειδικη κατηγορια. Αλλα ακομα και στη 1η να ειμαι μου φαινεται οτι πληρωνω τις ιδιες εισφορες με το 19, δεν εχει αλλαξει κατι. Η ασφαλεια παρακρατειται αυτοματα απο το μισθο και σιγουρα δεν ειναι σταθερη καθε μηνα οπως λενε τωρα απο το 2020. Ευχαριστω πολυ
  22. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω κάνει αίτηση για τελική εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ (ΕΦΚΑ) ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχω πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και περιμένω εδώ και 2μιση βδομάδες. Μου είχαν πει νομίζω οτι θα έρθει ένα χαρτί στο σπίτι μου. Η εγγραφή μου εκκρεμεί ακόμη, μιας και η σελίδα του ΕΦΚΑ με δείχνει ακόμα 'ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ'. Έχω τα εξής ερωτήματα. Μπορώ να κόβω δελτία παροχής υπηρεσιών και γενικά να λειτουργώ κανονικά με το χαρτί της προεγγραφής που έχω ήδη? Επισης υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν τα ασφάλιστρα του ΕΦΚΑ από τότε που είχα κάνει προεγγραφή? Γιατί, δε βλέπω κάτι στις ηλ. υπηρεσίες να χρωστάω και μάλιστα όπως προείπα με δείχνει και ανασφάλιστο. Τέλος, πότε περίπου θα γίνει η τελική εγγραφή μου και πότε θα το βλέπω και γώ στο site τους? Ευχαριστώ για το χρόνο σας, Δημήτρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.