Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Eve Ts

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Eve Ts's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κλειδώσατε το θέμα μου χωρίς μία απάντηση πχ μηχανικού επί του θέματος, παρά μόνον παραπομπές σε δικηγόρο?  Γιατί?

  2. Διότι, με όλους απρόθυμους τελείως να εισφέρουν σε οποιαδήποτε δαπάνη που δεν "θεωρούν" αυτονόητη, θα πρέπει να επωμισθώ και αυτό το έξοδο. Προσωπικά, για την υποχρεωτικότητα της συμμετοχής μου στην αποκατάσταση της ταράτσας, έψαξα μόνη και δεν έβαλα τους συγκατοίκους να μου φέρουν γνωμοδότηση δικηγόρου/μηχανικού/πραγματογνώμονα ή ό,τι άλλο...
  3. Προφανώς δεν έχουν σημασία οι "απόψεις". Γιατί και η δική μου "άποψη" είναι ότι δεν έχω λόγο να επιβαρυνθώ τα έξοδα της ταράτσας. Ωστόσο, ο νόμος με υποχρεώνει και προφανώς θα το δεχθώ. Όταν λοιπόν για το θέμα της θερμομόνωσης πυλωτής, οι ειδήμονες μηχανικοί αλλά και εταιρείες μονώσεων μου δίνουν αντιφατικές και αντικρουόμενες πληροφορίες (θα τις χαρακτήριζα "εμπειρικές"), έρχομαι εδώ και καταθέτω την απορία μου, μήπως και κάποιος έχει ήδη αντιμετωπίσει το ζήτημα και γνωρίζει καλύτερα τι ισχύει βάσει Νόμου.
  4. Χαίρετε! Έχει προκύψει πρόβλημα (ανοδικής) υγρασίας στο ιδιόκτητο οροφοδιαμέρισμα που διαμένω (1ος όροφος, πάνω από πυλωτή, 4όροφης πολυκατοικίας, χωρίς εσωτερικό κανονισμό). Η υγρασία έχει φουσκώσει ήδη έναν εσωτερικό τοίχο και έχει καταστρέψει σανίδες από το ξύλινο πάτωμά μου. Η πολυκατοικία κατασκ. 88 δεν φαίνεται να διαθέτει ούτε υγρομόνωση ούτε θερμομόνωση πυλωτής. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν ατομικό φυσικό αέριο. Το πρόβλημα της ανοδικής υγρασίας συμφωνούν μηχανικοί και "μονωσάδες" ότι μπορεί να λυθεί με την θερμομόνωση του ταβανιού της πυλωτής. Αλλά, άλλοι μας λένε ότι η δαπάνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τον 1ο (επειδή είναι θερμομόνωση) και άλλοι ότι επιβαρύνει όλους κατά το ποσοστό τους γιατί αφορά στο κέλυφος της πολυκατοικίας. Εν τω μεταξύ, ο 4ος έχει προβλήματα υγρασίας λόγω φθοράς της υφιστάμενης υγρομόνωσης και ζητά να επιμεριστεί σε όλους τους ιδιοκτήτες η δαπάνη αποκατάστασης, πράγμα το οποίο έχω ήδη τσεκάρει ότι είναι ορθό και νόμιμο. Εάν εγώ στον 1ο για το δικό μου πρόβλημα υγρασίας, δεχθώ να γίνει υγρομόνωση αντί της θερμομόνωσης, τότε υποχρεούνται όλοι να εισφέρουν στην δαπάνη, όπως και για την ταράτσα πάνω από τον 4ο? (Υ.Γ. γνωρίζω ήδη την γνωμοδότηση 384/1993 που όμως έχει ασάφειες περί του τι είναι υψηλή δαπάνη και τι όχι). Υπάρχει κάποιος Νόμος που να διαχωρίζει την συμμετοχή όλων στην θερμομόνωση κελύφους από την υγρομόνωση κελύφους ή είναι όλα "μόνωση"? Και τελικά τι ισχύει υποχρεωτικά και δια νόμου (όχι δια "απόψεων")?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.