Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

marigo.s

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by marigo.s

  1. dimitris GM Να κάνω μια ερώτηση;; καλά τα λέει στην ε/α 2566 αλλά .. έχω μια περίπτωση χωρίς Ο.Α., κτηνοτρόφου (με πρόβατα) σε σύνταξη, έχει όλα τα ΟΣΔΕ έως το 2015, οι εγκαταστάσεις αυτές είναι πραγματικά πρόχειρες (με ότι υλικά είχε η περιοχή) σε ύψος 1,50 μ με το ζόρι και δύο υπόστεγα 4,00 μ. (για αγελάδες). Λέμε ότι πρόχειρες κατασκευές δεν απαιτείται άδεια οικοδομής γιατί να το πάω κατηγορία 5 εφόσον δεν απαιτείται ... φφ έχω καταμπερδευτεί. Μήπως έχουμε να κάνουμε με αστοχία του προγράμματος και όχι της διαδικασίας. Ή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται; Αν το δούμε από την άλλη αν όντως ήθελε οικοδομική άδεια δεν θα μας ζητούσαν κατόψεις ή διάγραμμα ή τοπογραφικό;;. Και αν πούμε ότι πατά στο Δ... (όπου δεν μας ενδιαφέρει αφού δεν το δείχνουμε κάπου ή δεν το υπολογίζουμε κάπου) μπορούμε, εφόσον, η πρόχειρη κατασκευή αποσυναρμολογείτε εύκολα-δύσκολα να ξανά δημιουργηθεί κάπου αλλού ή καθόλου! από την στιγμή που δεν υπάρχει φέρων οργανισμός οπλισμένου σκυροδέματος! αφού είναι αυθαίρετο με όλη την σημασία του Αρ.81 παρ.1 του 4495/17 γιατί λοιπόν να μην το βάλω κατηγορία 1 Ν.4759/20 αρ.80 "α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, κατοικιών ή μη σε κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικία, που υφίστανται πριν από το έτος 1975:..." σαν τύπο αυθαιρεσίας "Σταυλικές εγκαταστάσεις (Αρ.120)" και είδος - επικρατούσα χρήση "μεταποίηση πρωτογενούς τομέα"... θα μπερδευτεί το πρόγραμμα ή εγώ τελικά;;
  2. Να σας ρωτήσω και 'γω για το πρακτικό του θέματος;; Έχουμε ένα κτίριο με άδεια του 1976 τριώροφη, η τυπική κάτοψη 200 τ.μ. το οικόπεδο 310 τ.μ. τα 31 τ.μ. είναι στον φωταγωγό- ακάλυπτο δεν υπάρχει πρόσβαση παρά μόνο μέσω του ημιυπόγειου χώρου, χρήσης αποθήκη ο οποίος θα αλλάξει χρήση σε γραφείο. Δηλαδή χώρος πρακτικός και πραγματικός 82 τ.μ. (3,75*22,00) πεζοδρόμιο (τα 22 είναι βάθος)! Μέσα σ'αυτά τα 82 τ.μ. υπάρχει η σκάλα εισόδου της οικοδομής 2,00*1,50. Δεσμεύσεις ΧΣ δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με ΠΔ111/04 θα πρέπει "1. Για κάθε 150 τ.μ. κατοικίας 1 θέση (άρα 3 θέσεις) 2. Για γραφεία κάθε 80 τ.μ. 1 θέση (άρα 2 θέσεις)... " Πως χωράνε 5 θέσεις οεο; Έτσι όπως τα βλέπω θα έπρεπε να έχω 150 τ.μ. ελεύθερα για να βάλω 5 θέσεις. Ή τελικά δεν κοιτάμε το πρακτικό του θέματος και απλά ορίζουμε ένα, μάλλον 2 τμήματα για την αλλαγή χρήση και απλά λέμε αυτά είναι! και τα αυτ/τα μπαινοβγαίνουν με γερανό!
  3. Κοίτα γιατί τα μπέρδεψα... Πήγα η έρμη να κάνω γνήσιο αντίγραφο την τελευταία (2η) άδεια στην πολεοδομία και δεν δέχτηκαν γιατί είπαν "ότι αυτή η άδεια είναι των ορόφων όχι των καταστημάτων". Έλα μου που της πρώτης άδειας ο φάκελος είναι στα χαμένα και το μόνο που έχω είναι ένα τοπογραφικό της πρώτης άδειας και ένα έγγραφο του '82 που βεβαιώνει την απώλεια του φακέλου!! Ευχαριστώ πάντως για την πλήρη διευκρίνηση.. ξαναμπήκαν τα πράγματα έτσι όπως τα ήξερα!
  4. Καλησπέρα, για να ρωτήσω και εγώ σε περίπτωση που το σκέφτηκα τελείως λάθος.. Υπάρχουν ισόγεια καταστήματα με άδεια του '73 άλλος εργολάβος-ιδιοκτήτης και υπάρχει δεύτερη άδεια '82 για προσθήκη καθ' ύψος 5 ορόφων διαφορετικός εργολάβος-ιδιοκτήτης. Ναι θέλουμε αλλαγή χρήσης στο ισόγειο κατάστημα, γιατί πρέπει να ζητήσω συναίνεση των ιδιοκτητών της οικοδομής όταν δεν υπάρχει καταστατικό ούτε των ορόφων αλλά ούτε και των ισογείων καταστημάτων (δύο άδειες δύο καταστατικά;). Μήπως θα πρέπει να ζητήσω συναίνεση από τα ισόγεια καταστήματα και όχι από τους ορόφους;; Αφού η άδεια των καταστημάτων είναι μία και αυτή καταθέτω όπου μου ζητηθεί.. για την δεύτερη άδεια απλά γίνεται αναφορά.
  5. Καλησπέρα σας, σήμερα προσπάθησα να βγάλω μία βεβαίωση του άρθρου 30... την οποία όταν την ολοκλήρωσα και την εκτύπωσα μου έδωσε ισχύει μία μέρα !! μήπως δεν έκανα κάτι σωστά; το έχει δοκιμάσει κανείς;
  6. Γεια σε όλους. Συνήθως σε παλιές άδειες προ του '85 τα ειδικά κτίρια θεωρούνται οι αποθήκες, υπόστεγα και στο στέλεχος της άδειας στη δεύτερη σελίδα όπου αναφέρονται τα στοιχεία της οικοδομής υπάρχει στήλη που τα ξεχωρίζει "ειδικά κτίρια", "κατοικίαι", "καταστήματα". Το πρόβλημά μου είναι: ενώ η άδεια " Διώροφου οικοδομής" έχει στην στήλη κατοικία και τους δύο ορόφους, χαρακτηρίζει τον όροφο κατοικία ως έχει, στην κάτοψη το ισόγειο "αποθήκη" και , ενώ από το '80 λειτουργεί ως εργαστήριο-κατάστημα, λόγω ότι έχει πληρωθεί ως κύριος χώρος και λειτουργεί ως εργαστήριο-κατάστημα 40 χρόνια τώρα και συνεχίζει δεν θεωρώ ότι πρέπει να το βάλω στην διαδικασία αλλαγής χρήσης. Αναμένω τις απόψεις σας.
  7. Νομίζω. Από την στιγμή που προϋπήρχε νομίμως υφιστάμενο με τα όρια του τότε, μπορείς να κάνεις προσθήκη, αν και εφόσον δεν επηρεάζει τα όρια 2,8 και 2,5, δηλ. ακολουθείς το "παλαιό τοπογραφικό" . Αντιμετώπισα το ίδιο όταν πήγα να κάνω αλλαγή χρήσης αποθήκης σε κατάστημα προ του ΄55, και έγινε με αυτόν τον τρόπο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.