Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kostas79

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-1 Κακή

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.336 profile views
  1. Αφού οι διαστάσεις έχουν διαφορα στην άδεια και την πραγματικότητα δεν μπορούμε να καλέσουμε ΕΔ θα πουν ότι έχει διαφορά . Η άδεια λήγει 31/12/19, θα πρέπει να γίνει η αναθεώρηση μέχρι τοτε και μετά πρέπει να έρθουν οι ΕΔ με τις σωστές διαστάσεις.
  2. Όπως και να έχει ο μηχανικός μου είχε την επίβλεψη και όχι την επιστασία, το συνεργείο που έριξε τα μπετά έχει 40 χρόνια εμπειρίας και ποτέ δεν είχε ακουστεί κάτι για να την δουλειά τους, από ότι καταλαβαίνω θα πληρώσω εγω τα κερατιατικα. Η αναθεώρηση της αδειας ελπίζω να περάσει χωρίς αλλά προβλήματα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
  3. Όταν μου παρουσιάστηκε το θέμα από τον μηχανικό μου θεώρησα ότι το λάθος ήταν χοντρό και δεν μου πήγε το μυαλό ότι θα πρέπει εγώ να πληρώσω κάτι αφού η επίβλεψη που φαίνεται στις αμοιβές μηχανικού φαίνεται καθαρα.
  4. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες οι τοίχοι ήταν 50εκ. σε πάχος τα υπόλοιπα θα τα μεταφέρω στον μηχανικό μου αλλά μου το έχει παρουσιάσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή έκτος από αναθεώρηση. Και πάλι ευχαριστω πολύ!
  5. Λέει ότι το μέτρησε και βγήκε παραπάνω όχι στα θεμέλια δεν καλέσαμε ελεγκτη ήταν το 2011 όταν πέσαν τα θεμέλια. Ποιος μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την οικοδομή? Ένας τοπογράφος?
  6. Είμαι σίγουρος ότι έχω δικιο αλλά φοβάμαι να έρθω σε αντιπαράθεση με τον μηχανικό μου γιατί κρέμονται πολλά σε αυτή την φάση το σπίτι εχει τελείωσει ουσιαστικά και απλά θέλω να φύγω από το ενοίκιο, τουλάχιστον όπως λες δεν θα είναι τόσο περίπλοκο εάν είχα διαλέξει εταιρεία.
  7. Σε αυτή την φάση που ειμαι και θέλοντας να τελειώσω το σπίτι μου μετά από σχεδόν 13 χρόνια θα πρέπει να πληρώσω όσο είναι γιατί δεν πρόκειται να βγάλω άκρη και να κάνω τάμα να περάσει η αναθεώρηση και μετά από τους ελεγκτές δόμησης. Να είσαι καλά για το χρόνο σου και τις πληροφορίες ευχαριστώ πολύ!
  8. Λέει ότι η διαφορά είναι λίγο παραπάνω από 2% του συνόλου, δηλαδή μέτρησε την οικοδομή και την βρήκε μεγαλύτερη από όσο είχε υπολογιστεί στον ξυλοτυπο. Όσο αναφορά εμένα στα μεταφέρω όπως μου τα μεταφέρει ο μηχανικός μου δηλαδή ότι: δεν περνάει από ελεγκτές δόμησης γιατί η οικοδομή είναι μεγαλύτερη από τα σχέδια που υπάρχουν στην πολεοδομία όταν εγκρίθηκε η άδεια, εάν ήταν κάτω από 2% δεν θα υπήρχε πρόβλημα αλλά λέει ότι είναι πάνω από το 2% επιφανειας, και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει αναθεώρηση Άδειας. Έτσι ακριβώς μου τα μετέφερε τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο, γνωρίζει κανείς εάν στα έξοδα της αναθεώρησης υπάρχει και αμοιβή μηχανικού? ή καθορίζεται ελεύθερα από τον μηχανικό ανάλογα τον χρόνο που θα αφιερώσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καταλαβα, από ότι φαίνεται ο Μηχανικός δεν ήταν όσο έπρεπε παρόν όταν έπεφταν τα μπετα, ή δεν τα τσεκαρε σωστα μετά από τόσα χρόνια είναι δύσκολι να αποδειχθεί κατι, αλλά εσείς αν εισασταν στην θέση του μηχανικού (και ξέρατε ότι έκανες λάθος) μου θα μου ζητούσατε πληρωμη φορολογικα κλπ για αναθεώρηση? ή είμαι εγώ Μ......ς που δεν έκανα συμβόλαιο και δεν ασχολήθηκα πιο πολύ στα μπετά? Ο μάστορας που έριξε τα μπετά ειχε 40 χρόνια πείρα και είχε ρίξει πολλές οικοδομές. Δεν θέλω να τα τραβήξω το θέμα αλλά όταν έχεις δουλέψει τόσο πολύ για ένα σπίτι και έχεις αναγκαστει να στερηθείς τόσα πολλά για αυτό και είσαι στο τέλος του τούνελ και σου λένε ξέρεις το σπίτι είναι λάθος πρέπει να πάει για αναθεώρηση σε πιάνει η καρδιά σου...
  10. Δεν ξέρω αν είναι παράξενο ότι έχω λάβει προσωπικά μυνήματα σε δημόσιο φόρουμ και με το ποστ να μην έχει ούτε μια απάντηση, μπορεί να τα έχω μπερδέψει, με τον πανικό που έχω. Την επίβλεψη του έργου την είχε αναλάβει προφορικά και έφτανε μέχρι τα μπετά, αυτό πριν από 12 χρόνια. Εννοώ ότι για ένα τόσο βασικό παράγοντα που είναι οι διαστάσεις της οικοδομής όταν βγαίνει κάτι λάθος τότε δεν πρέπει κάπου να αποδοθούν ευθύνες? Εγώ είμαι ιδιώτης μη επαγγελματίας σε αντίθεση με τον άνθρωπο που πλήρωσα να κάνει την επιστασία μέχρι τα μπετά και είναι επαγγελματίας. Ευχαριστώ για την απάντηση σου! Φιλικά Κώστας
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα απάντησεις με προσωπικα μυνήματα που μου στείλατε!
  12. Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που τα τετραγωνικά δεν συμφωνούν με την εκδιδόμενη άδεια, και χρειαστεί αναθεώρηση αδειας σε οικοδομή εκτός σχεδίου, με ημερομηνία έκδοσης το 2010, με κόστος άδειας 21000€ και η επίβλεψη του μηχανικού μου ήταν μέχρι τα μπετά που σημαίνει αν καταλαβαίνω σωστά ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για την τήρηση των διαστάσεων της οικοδομής, οι αμοιβές για την αναθεώρηση πρέπει να της πληρώσω εγώ???? Εφόσον ήταν δικιά του ευθύνη; Ισχυρίζεται ο μηχανικός ότι η διαφορά στις διαστάσεις είναι παραπάνω από 2% για αυτό χρειάζεται αναθεώρηση. Με συγχωρείτε πολύ για το θέμα μου και γνωρίζω ότι ο χώρος του φόρουμ είναι συγκεκριμένος για άτομα του χώρου, αλλά είμαι απελπισμένος, οποιαδήποτε πληροφορία θα με βοηθούσε πολύ. Να είστε καλά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.