Jump to content

sergio1990

Μη μηχανικός
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sergio1990

 1. @olga ευχαριστώ για την επεξήγηση! Φαντάζομαι οι σωλήνες αυτοί θα πρέπει να συνοδεύονται από έγγραφα που πιστοποιούν την καταλληλότητα τους για χρήση σε συστήματα θέρμανσης, οπότε μπορώ να ζητήσω από τον γείτονα μου να μου τα δείξει. Πρέπει να ξέρω και τι στο καλό έχει βάλει ...
 2. @maneni την ίδια περίπου απάντηση είχα από την ΕΔΑ. @dimitris GM δυστυχώς είδα το αποτέλεσμα αφού γύρισα στο σπίτι από την δουλειά. Ο εν λόγο γείτονας μου έταξε πως θα βάλει γυψοσανίδα, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι και σήμερα. @olga φαντάζομαι αναφέρεστε στους πολυστρωματικούς σωλήνες, οι οποίοι όμως είναι εύκαμπτοι και μπορούν να "ακολουθήσουν" τον τοίχο (σαν τους χάλκινους). Εδώ οι σωλήνες σχηματίζουν καμπύλες (είναι δύσκαμπτοι), κάτι το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι απλοί πλαστικοί σωλήνες.
 3. @dryianni, ευχαριστώ πολύ για τις αναφορές προς την σχετική νομοθεσία! Είμαι σχετικά σίγουρος πως δεν συγκαλέστηκε ποτέ συνέλευση συνιδιοκτητών με αφορμή την εγκατάσταση ΦΑ του εν λόγο γείτονα, αλλά θα επιβεβαιώσω με τον διαχειριστή. Οπότε μπορώ να "πατήσω" στο άρθρο 127 του Ν. 4495/2017 και να απαιτήσω να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές? Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που αρνηθεί?
 4. @olga, συμφωνώ στο ότι πρέπει να προσπαθούμε να τα πάμε καλά με τους γείτονες μας, αλλά όχι και να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Δεν μπήκε καν στο κόπο να με ειδοποιήσει ότι θα περάσει τους σωλήνες πάνω από την πόρτα μου (για συναίνεση δεν το συζητάω καν). Μου κάνει εντύπωση πάντως πως υπάρχει η δυνατότητα να βάλει κανείς απλή πλαστική σωλήνα για θέρμανση ... η συνεχής συστολή/διαστολή του σωλήνα λόγο θερμοκρασίας δεν θα οδηγήσει στο σπάσιμο του?
 5. Συμφωνώ απόλυτα! Δυστυχώς, ο εν λόγο γείτονας είναι τσιγκούνης, ακόμα και για τον εαυτό του. Τσιγκουνεύτηκε να δώσει μερικά ευρώ παραπάνω για μια πιο αξιοπρεπή χάλκινη εγκατάσταση ... τώρα να πληρώσει πολύ περισσότερα για να περάσει τους σωλήνες από το διαμέρισμα του είναι μάλλον απίθανο.
 6. @Arche και @maneni, κάθε διαμέρισμα έχει αυτόνομο δίκτυο σωλήνων θέρμανσης, το οποίο ενώνεται έξω από το διαμέρισμα (στον κοινόχρηστο χώρο του ορόφου) με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας (θα επισυνάψω φωτογραφία αργότερα). Ο ατομικός λέβητας φυσικού αερίου είναι στο πίσω μπαλκόνι του γείτονα, από όπου φεύγουν αυτοί οι μαύροι σωλήνες και μπαίνουν στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας στο επίπεδο της σκάλας (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχω επισυνάψει σε αυτό το topic). Ένας άλλος γείτονας μου από τον 3ο έχει κάνει το ίδιο πράγμα (χρόνια πριν), αλλά αυτός τουλάχιστον έχει
 7. Ευχαριστώ @Arche για την συμβουλή! Έχω ακούσει διάφορα για την πολεοδομία, όπως ότι θα ελέγξει όλη την πολυκατοικία και όχι μόνο τον χώρο που της υποδείξεις, κάτι το οποίο μπορεί να στρέψει όλους εναντίον μου (αν αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα). Θα ήθελα να το αφήσω σαν τελευταία λύση. Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος ή οδηγία που να ορίζει ότι χρειάζεται και η συναίνεση μου?
 8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι είχα ρωτήσει πριν κανένα μήνα την πολεοδομία Αργυρούπολης σχετικά αυτό το ζήτημα, και μου είπαν πως δεν έχουν κάποια αρμοδιότητα, τώρα τι να πω ... Θα μπορούσατε να μου αναφέρετε ποιος είναι αυτός ο νόμος; Το αισθητικό αποτέλεσμα σίγουρα με ενοχλεί! Υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορώ να "πατήσω";
 9. Καλησπέρα σας, Ο γείτονας μου πρόσφατα έκανε εγκατάσταση φυσικού αερίου στο διαμέρισμα του. Τοποθέτησε καυστήρα φυσικού αερίου στο πίσω μπαλκόνι του και τράβηξε πλαστικές σωλήνες για να τον συνδέσει με το σύστημα θέρμανσης του διαμερίσματος του. Οι σωλήνες αυτές περνάνε από τον κοινόχρηστο χώρο του ορόφου, πάνω από την πόρτα του διαμερίσματος μου, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που έχω επισυνάψει. Με ανησυχεί η στιβαρότητα και αντοχή όλης αυτής της κατασκευής ... δεν θέλω να ξυπνήσω μια μέρα με νερά να τρέχουν πάνω από την πόρτα μου. Συνεπώς, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιο
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.