Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

grivasa

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

grivasa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι Προϋποθέσεις μίσθωσης δημόσιου κτιρίου από την πλευρά του δημοσίου (για ΝΠΔΔ, μη κεντρικής κυβέρνησης, μη ΟΤΑ) στο κομμάτι του μηχανικού είναι οι ακόλουθες? Κανονισμοί περί προσβασιμότητας και εν γένει εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ (ΦΕΚ 18Β/15-1 -2002, Ν. 2831/2000,Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ-Ν.4067/2012)) Πιστοποιητικό καλής λειτουργίας της Ενεργητικής Πυρασφάλειας που να είναι σε ισχύ. Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΦΕΚ 407/Β/9.4.2010, Ν.4122/2013 (ΦΕΚ Α΄ 42), ΦΕΚ 2367 Β/2017). Η τάξη του ΠΕΑ πρέπει να είναι Β και ανωτέρω. (Η υποχρέωση για μηδενικής κατανάλωσης που είχε βγει σε διαβούλευση δεν έχει γίνει νόμος ακόμα σωστά)? http://www.opengov.gr/minenv/?p=11575 Το ακίνητο πρέπει να είναι σύμφωνο με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τον Κανονισμό φορτίσεων και τον Αντισεισμικό Κανονισμό, των Κανονισμών περί ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τον περί απαιτήσεων χώρων στάθμευσης, σύμφωνα με την πραγματοποιούμενη (υλοποιημένη) και όχι την εγκεκριμένη δόμηση και των κανονισμών για τη σύνταξη μελετών κυκλοφοριακής σύνδεσης των ακινήτων για την πρόσβαση, όπου απαιτείται. Το ακίνητο πρέπει να έχει την προβλεπόμενη χρήση (εκπαιδευτηρίου, χώρος γραφείων) ή να επιτρέπεται και να είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το ακίνητο πρέπει να έχει άδεια λειτουργίας και πιστοποιητικό ανελκυστήρα σε ισχύ αν το προσφερόμενο ακίνητο αναπτύσσεται σε περισσότερους ορόφους. Τα δομικά υλικά κατασκευής των ακινήτων πρέπει να μην περιέχουν επιβλαβή για την υγεία στοιχεία όπως π.χ. αμίαντο. Στην αίτηση εμπεριέχονται: το στέλεχος της Οικοδομικής Άδειας του κτιρίου, τα εγκεκριμένα σχεδιαγράμματα των κατόψεων, του Διαγράμματος Κάλυψης και του Τοπογραφικού της Οικοδομικής Άδειας και τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τα συνημμένα σχέδια της ρύθμισης σε περίπτωση νομιμοποίησης/ρύθμισης του ακινήτου. Κυρίως με ενδιαφέρει αν απαιτείται μόνο Ενεργητική Πυρασφάλεια και η τάξη του ΠΕΑ γιατί έχω δει Γ, Β και σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης.
  2. Καλησπέρα, έχω δύο ερωτήσεις συνδεδεμένες, για κτίριο ανώ των 10.000τ.μ. Ο εν λόγω χώρος είχε ΜΠΕ του 2006 (όπου δεν αναφέρει τάξη Β, αλλά μιλάει για μη σημαντικές επιπτώσεις σε όλες τις κατηγορίες). Στον εν λόγω χώρο γίνεται αλλαγή χρήσης (από μη επικίνδυνη, βιομηχανική etc σε άλλη αντίστοιχη) και θα υπάρξουν μελέτες για τις εν λόγω αλλαγές. 1) Υπάρχει απαίτηση για ανανέωση, τροποποίηση επανέγκριση της Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων? 2) Στο νόμο για τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής 4495/2017, όπως ισχύει βάσει του Β313/06.02.2020, αναφέρει ότι είναι αρμόδιο για την παροχή σύμφωνης γνώμης επί αρχιτεκτονικών μελετών στην περίπτωση: ''Για όλα τα κτίρια για τα οποία απαιτείται η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).'' Εμπίπτει ο νόμος στην περιγραφείσα περίπτωση?
  3. Θα ήθελα να κάνω την ακόλουθη ερώτηση αναφορικά με τον 4412, εφόσον κάποιος γνωρίζει. Σε περίπτωση έργου με Οικοδομικά και Ηλεκτρομηχανολογικά με αναλογία 91% Οικ. και 9% Ηλ., α) Ζητείται μόνο Οικ. τάξη? β) Αν α) ναι ή α) όχι μπάινουν τα απρόβλεπτα μέσα για τον υπολογισμό της τάξης (και αν ναι βάσει του ανωτέρου ποσοστού αναλογίας)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.