Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alexis Mavrozoumis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Κατάλαβα απόλυτα. Σε μας πάει περίπου στα 1100 ευρώ/τ.μ. μία αξιοπρεπής κατασκευή. Αν λοιπόν από τα 110000 ευρώ υποθέσουμε ότι τα 40.000-50.000 είναι τα μπετά θέλω άλλα 120.000-150.000 μόνο για την οικοδομή. Συν 30.000 - 40.000 χιλ. για τον εξωτερικό χώρο (όχι όλο). Χοντρικά μιλώντας πάντα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
  2. Α συγνώμη. Νόμιζα ότι ένας υπολογισμός στο περίπου, εμπειρικά δεν θα ήταν κάτι που απαγορεύεται να ειπωθεί. Όπως μου τα λες μάλλον ο μηχανικός και μόνο θα μου απαντήσει.. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Ναι λογικό δίκαιο έχεις. Είναι πληροφορίες που θα μου δώσει ο μηχανικός αυτές. Περισσότερο με ενδιέφερε να έβρισκα στο περίπου πόσο μπορεί να έχει κοστίσει η οικοδομή και μόνο (άσχετα με το οικόπεδο) μέχρι τώρα και πόσα θα χρειαστώ περίπου μέχρι την αποπεράτωσή της. Ρώτησα μήπως εμπειρικά μπορούσα να βρω κάποια απάντηση, καθότι έψαξα σε διάφορα σάιτ αλλά χρειάζεται να αναφέρω μάλλον και τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν κατέχω και έτσι δεν κατέληξα κάπου...
  4. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα απάντηση και ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Ακριβώς επί των ερωτημάτων που έθεσα εξ' αρχής. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν τα 250χιλ αναφέρονται άσχετα του κόστους κτήσης της οικοδομής ή υπολογίζεις μέσα και αυτό. Προσωπικά δε με απασχολεί να διαμορφώσω άμεσα ένα χώρο 2 στρεμμάτων. Αυτό μπορεί να περιμένει δίχως να με επηρεάσει καθόλου. Η οικοδομή με ενδιαφέρει να τελειώσει και προσωπικά αν τελικά καταλήξω σε αυτή, θα το κάνω δίχως τσιγκουνιές. Θα γίνει μία διαμόρφωση ενός μικρού μέρους του εξωτερικού χώρου και μόνο. Το υπόλοιπο σε δεύτερο χρόνο με το καλό.
  5. Δεν υπάρχει θερμομόνωση στην οροφή του ισογείου. Στον πρώτο όροφο όμως υπάρχει θερμομόνωση. Αλλά ακόμα κι αν δεν είχε υποθέτω ότι χρειάζεται προσοχή ώστε να απομακρυνθεί η παιπάλη από όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Σωστά;
  6. Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Φαντάζομαι ότι όποιος μηχανικός αναλάβει θα το χειριστεί αναλόγως δίχως να χρειάζεται να κάνω τέτοιου τύπου υποδείξεις ε?
  7. Καλησπέρα! Ναι έχεις δίκιο. Λάθος το είπα. Υπόγειο, υπερυψωμένο ισόγειο και πρώτο όροφο ήταν το σωστό. Ευχαριστώ για τη διόρθωση!
  8. Καλησπέρα! Ναι κατάλαβα. την είδα τη θερμομόνωση. Δεν ξέρω βέβαια αν πλέον (μετά από 6-7 χρόνια που έχουν περάσει) είναι ακόμα λειτουργική. Είδα και τι είναι η παιπάλη που μου αναφέρατε. Αν η θερμομόνωση είναι λειτουργική και μπορώ να αποφύγω τη θερμοπρόσοψη προφανώς και δε θα το σκεφτώ καν. Αλλά αυτό θα φανεί...
  9. Επειδή είμαι άσχετος με το αντικείμενο θα μου δώσετε μία βοήθεια παραπάνω με "τις επιφάνειες των θερμομονώσεων και την παιπάλη"; Βλέπετε να έχει τοποθετηθεί ήδη κάποια θερμομόνωση; Έχω στο μυαλό μου την τοποθέτηση θερμοπρόσοψης μετά τα χτισίματα (που την έχω δει και πρόσφατα σε σπίτι που φτιάχνει μηχανικός) - είναι εντελώς άσχετο αυτό που λέω; Μάλιστα παρατήρησα ότι ο μηχανικός φρόντισε να περάσει και κάτι σωλήνες (σαν σωλήνες υδροροής) πριν την τοποθέτηση της θερμόπρόσοψης και έτσι θα έχει αισθητικά υπέροχο αποτέλεσμα. Μάλλον προέβλεψε την ανάγκη αν χρειαστεί να περάσει καλώδια να μη χρειαστεί να τρυπήσει τις πλάκες τις θερμοπρόσοψης...
  10. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! Μάλλον δε το εξήγησα σωστά. Υπάρχει υπερυψωμένο ισόγειο 75 τμ και 1ος άλλα 75 τμ (ανέβασα φωτό). Κάτω του υπερυψωμένου ισογείου υπάρχει υπόγειο. Έχουν πέσει μόνο μπετά-κολώνες. Μέσα σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων. Δε ξέρω αν είναι καλή τιμή, πόσα θα χρειαστεί για να τελειώσει και βέβαια αν θα είναι πρόβλημα να προχωρήσω σε αποπεράτωση της οικοδομής σε μία πενταετία (για οικονομικούς λόγους προφανώς). Βέβαια αυτά δε μπορείτε να μου τα απαντήσετε εδώ μέσα απλά είπα να ρωτήσω μήπως και μπορεί να μου δοθούν κάποιες πρώτες πληροφορίες. Π.χ. αν ακούσω ότι αν μείνει η οικοδομή (που είναι του 2012) άλλα 5 χρόνια ως γιαπί ότι είναι πρόβλημα, παύει να με απασχολεί καθότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αποπεράτωσης. Αν επίσης χρειάζομαι άλλα 200 χιλ για να τελειώσει επίσης παύει να με απασχολεί για οικονομικούς λόγους. Αν μπορεί να μου παρασχεθεί κάποια τέτοιου είδους πληροφόρηση θα ήταν βοήθεια. Σας ευχαριστώ πολύ! 164074660_1600x1200.webp 164074661_1600x1200.webp 164074677_1600x1200.webp 164074678_1600x1200.webp
  11. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Γνωρίζω ότι είναι σε ισχύ η άδεια. Όλα αυτά τα ερωτήματα που θέτω προφανώς θα τα απαντήσει μηχανικός, ωστόσο ρώτησα μήπως και μπορεί να υπάρξει κάποια αρχική πληροφορία από το φόρουμ.
  12. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, αρχικά ζητώ την κατανόησή σας σε περίπτωση εσφαλμένης καταχώρησης της ανάρτησής μου. Είμαι άσχετος με το αντικείμενο και κάνω τα πρώτα βήματα προκειμένου να ενημερωθώ όσο μπορώ προκειμένου να προχωρήσω στην εύρεση και αγορά μονοκατοικίας-οικοπέδου-οικοδομής. Προσανατολίζομαι κατά βάση σε εύρεση οικοδομής ή οικοπέδου ώστε να μπορώ να διαμορφώσω εγώ το τελικό αποτέλεσμα. Έχω συγκεκριμένα βρει μία οικοδομή (μονοκατοικία) έχουν πέσει μόνο τα μπετά - όχι τοιχοποιία . Έχει υπόγειο και 150 τμ σε πρώτο και δεύτερο όροφο μέσα σε ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων. πωλείται προς 110.000 ευρώ (733 ανά τμ). Το πρώτο ερώτημα που με απασχολεί έχει να κάνει με την αναλογία κόστους οικοδομής και οικοπέδου. Πόσο δηλαδή μπορεί να έχει κοστίσει η οικοδομή και πόσο ζητάει ο πωλητής για το οικόπεδο. Με απασχολεί για να καταλάβω στο περίπου τι κόστος πρέπει να επωμισθώ επιπλέον προκειμένου να γίνει η οικοδομή σπίτι κατοικήσιμο; Προφανώς και η απάντηση έχει να κάνει με τις απαιτήσεις καθενός αλλά στη βάση ενός συμβατικού σπιτιού θα ήθελα αρχικά να γνωρίζω πόσο επιπλέον κόστος πρέπει να υπολογίσω ώστε να δω αν είναι εντός οικονομικών δυνατοτήτων ή εκτός. Ισχύει ότι μέχρι αυτό το στάδιο (μέχρι τις κολώνες) είναι περίπου το 30% του συνολικού κόστους που απαιτείται ή είναι εντελώς θεωρητικός δείκτης αυτός; Επιπλέον ερώτημα που με απασχολεί σοβαρά είναι το εξής: μιλάμε για μία οικοδομή του 2012. Αν έκανα τώρα την αγορά και ξεκίναγε η αποπεράτωση σε 7-8 χρόνια (για οικονομικούς λόγους προφανώς) πλέον θεωρούνται παλαιά τα μπετά; Μήπως είναι σοφότερη επιλογή να προβώ στην όποια αγορά όταν θα μπορώ να προχωρήσω σε αποπεράτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση! Όποια πληροφορία κρίνετε ότι θα μπορούσε να με καθοδηγήσει προκειμένου να ενημερωθώ στο στάδιο που βρίσκομαι (δηλαδή άσχετος), είναι ευπρόσδεκτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.