Jump to content

Γερόλυκος

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Γερόλυκος last won the day on October 20 2019

Γερόλυκος had the most liked content!

Community Reputation

7 Ουδέτερη

About Γερόλυκος

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

171 profile views
 1. Για όλ’ αυτά που λες, OLINAPAL, δεν υπάρχει ζήτημα παραβίασης του κανονισμού. Πράγματι η διατύπωση είναι επιεικώς μέτρια, αλλά αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Συμφωνώ με τον Chr1st0s.
 2. Για το ζήτημα της διαγραφής ακινήτου, σε περίπτωση που χρειαστεί και σε κάποιον άλλο: Πρώτα επιλέγουμε το βελάκι που είναι δίπλα από το ΑΝΩΝΥΜΟΣ 19100 ... (αναφέρομαι στο screenshot της δημοσίευσης του MAKAP ). Θα εμφανιστεί μία καρτέλα όπου θα γίνει η διαγραφή του γεωτεμάχιου – ακινήτου μέσω της επιλογής του μολυβιού, όπως φαίνεται στο screenshot του ΙΑΣΟΝΑ. katrmp, αυτή είναι η ιστοσελίδα του αναδόχου. Στο Γαλάτσι πας. Εκεί θα σου πουν τι θα κάνεις. curzondax, εγώ θα πήγαινα στο γραφείο κτηματογράφησης. Γενικά συμφωνώ με την τοποθέτηση του dimitris GM (και όχι μόνο) ότι είναι προτιμότερο η υποβολή δήλωσης να γίνεται δια ζώσης.
 3. Όταν επιλέγεις το μολύβι, η τελευταία επιλογή είναι η Διαγραφή. Πιο πάνω έχει βάλει ένα screenshot ο ΙΑΣΟΝΑΣ. Η διαφορά είναι ότι εσύ πρέπει να επιλέξεις το μολύβι που είναι δίπλα από το ΑΝΩΝΥΜΟΣ 19100 ...
 4. Architect90, ποσοστό συγκυριότητας/συνιδιοκτησίας είναι αυτό που γράφει ο τίτλος ιδιοκτησίας. Γενικά στις δηλώσεις για το κτηματολόγιο ακολουθούμε τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο. Επομένως για το παράδειγμά σου είναι 50% (με εμβαδό οικοπέδου το συνολικό). Η φράση που παρέθεσες εννοεί ότι η δήλωση γίνεται για το δικαίωμα και όχι για το ακίνητο. Δηλαδή υπόχρεοι δήλωσης είναι όλοι όσοι έχουν δικαιώματα επί του ακινήτου. MAKAP, πάνω από την μπάρα με τις τέσσερις υποκαρτέλες και αμέσως κάτω από το ΒΗΜΑ 3 υπάρχει ένα εικονίδιο μολυβιού επεξεργασίας. Από κει θα διαγράψεις το γεωτεμάχιο και θα ξεκινήσεις από την αρχή το ΒΗΜΑ 3. Αμέσως μόλις επιλέξεις + Νέο Ακίνητο θα εμφανισθεί παράθυρο επιλογής τύπου ακινήτου. Εκεί επιλέγεις ΑΠΛΟ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟ. Ο τύπος ακινήτου επιλέγεται πριν να συμπληρωθούν τα στοιχεία του γεωτεμαχίου.
 5. Architect90, βάζεις το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του συνολικού εμβαδού. MAKAP, με κάποιο τρόπο έχει επιλεγεί κάτι άλλο και όχι απλό γεωτεμάχιο. Γι’ αυτό συναντάς πρόβλημα στην οθόνη με τις τέσσερις υποκαρτέλες. Πρέπει να γυρίσεις πίσω, εκεί που έγινε η εισαγωγή νέου ακινήτου.
 6. Υποπτεύομαι ότι η συνύπαρξη των δύο γειτόνων δεν είναι και τόσο αρμονική. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας του πελάτη σου καθότι η αξίωση του γείτονα είναι αβάσιμη. Αφού κατά την κατεδάφιση δεν υπήρξε κάποια βλάβη, πώς προέκυψε το θέμα της ενίσχυσης; Η μεσοτοιχία δεν θεωρείται κοινή, είναι κοινή. Δεν υπάρχει καν θέμα χρησικτησίας. Είναι συνηθισμένη πρακτική περασμένων δεκαετιών η στήριξη δομικών στοιχείων στις μεσοτοιχίες.
 7. Λίγο μπερδεμένα τα λες OLINAPAL. Σε ένα κτίσμα με πρασιά θέλεις να τοποθετήσεις εξωτερική θερμομόνωση. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η αρχιτεκτονική προεξοχή του αρχικού σου ερωτήματος αναφέρεται στο ίδιο κτίσμα;
 8. Άρα καλείσαι να βεβαιώσεις, μέσω υπογραφής και σφραγίδας, την ακρίβεια των τοπογραφικών και όσων αναγράφονται επ' αυτών. Πρέπει να αποφασίσεις κατά πόσον αυτό σε συμφέρει υπό το εργασιακό καθεστώς του μισθωτού μηχανικού. Ίσως μπορείς να διεκδικήσεις υψηλότερες απολαβές, πάντως πρόβλημα φορολογικό δεν υπάρχει. Προφανώς ο εργοδότης σου θα λαμβάνει τις αμοιβές, αλλά αυτό θα το κάνει μέσω της εταιρείας ή όχι; Σε ρωτάω, γιατί αν βάζει και τη δική του σφραγίδα (όχι της εταιρείας) τότε αναλαμβάνει και αυτός την ευθύνη της ορθότητας των τοπογραφικών.
 9. Ούτε πρόθεση προσβολής έχω V.a.r.i.s, ούτε διάθεση διαπληκτισμού. Όσα έγραψα παραπάνω, τα έγραψα καλοπροαίρετα.
 10. Ήταν υποχρέωση του πελάτη σου να μην να μην πειραχτεί ο τοίχος. Κατά την κατεδάφιση λαμβάνονται μέτρα για να μην προκληθούν ζημιές. Λογικά θα πρέπει να αναφέρονται στα έντυπα που συντάχθηκαν κατά την έκδοση της σχετικής άδειας. Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα εκτοξευόμενου σκυροδέματος ή άλλου είδους ενίσχυσης. Τις απειλές προσφυγής στα δικαστήρια δεν θα τις σχολιάσω.
 11. Άλλο πράγμα η ιδιότητα του μηχανικού και άλλο η ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία. Όποιος έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος (από το ΤΕΕ), μπορεί να αναλαμβάνει την ευθύνη εργασιών μηχανικού δια της υπογραφής και της σφραγίδας του. Αμοιβή για εργασία μπορεί να λάβει μόνο ο ελεύθερος επαγγελματίας (έναρξη εργασιών στην εφορία). Παραδείγματος χάριν, μία τεχνική εταιρεία (νομικό πρόσωπο) μπορεί να λαμβάνει αμοιβές όμως τα σχέδια πρέπει να σφραγίζονται και από φυσικό πρόσωπο – μηχανικό. Συμφωνητικά με τους εργοδότες τους συνάπτουν οι οιονεί μισθωτοί (εργαζόμενοι με μπλοκάκι που έχουν κάνει έναρξη εργασιών). Στην περίπτωσή σου SuperMegaPan ποιος θα λαμβάνει τις αμοιβές των τοπογραφικών;
 12. Ο επαγγελματίας που σέβεται το επιστημονικό του κύρος εξηγεί στον πελάτη τις πραγματικές απαιτήσεις (του κτηματολογίου εν προκειμένω) και του παρέχει (επ’ αμοιβή φυσικά) υπηρεσίες βάσει των γνώσεων και ικανοτήτων του. Αυτό που δεν κάνει, είναι να καθοδηγεί τον πελάτη του σε ενέργειες που αποσκοπούν στην ενθυλάκωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων χρηματικών ποσών. Εκτός από ιδιοκτήτες που δεν ακούνε και θέλουν να κάνουν τα δικά τους (έχω την ατυχία να γνωρίζω ορισμένους), υπάρχουν και ασυνείδητοι επαγγελματίες. Ο λόγος, Pavlos33, που θέλει να δηλώσει ένας ιδιοκτήτης τα χωράφια του -έστω και αν αυτά έχουν μηδενική αξία- είναι ο ίδιος με τον λόγο που τα δηλώνει στο Ε9. Είναι η περιουσία που του κληροδότησαν οι γονείς του και θεωρεί πως έχει υποχρέωση να την διατηρεί στην κατοχή του γιατί τον συνδέει με τις ρίζες του. Γι’ αυτό τον λόγο είναι διατεθειμένος να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, έξοδα ένταξης στο κτηματολόγιο και οτιδήποτε άλλο προκύψει. Όποιος ιδιοκτήτης δεν το βλέπει έτσι, προφανώς δεν ασχολείται με δήλωση στο Ε9 ή στο κτηματολόγιο.
 13. Σαφώς έτσι είναι συνάδελφε. Δεν εννοώ τσουβάλιασμα από οικονομικής άποψης. Δεν αξίζει να μην εντάξουν οι ιδιοκτήτες τα ακίνητά τους στο κτηματολόγιο. Διευκρινίζω ότι γνωρίζω αρκετά καλά τέτοιου είδους περιοχές (όπως και τα οικονομικά τους δεδομένα π.χ. ΕΝΦΙΑ), επομένως η προηγούμενη δημοσίευσή μου δεν έγινε από κάποιον που έχει δει κακοτράχαλα χωράφια μόνο σε φωτογραφίες. Βέβαια ο κάθε επιτήδειος (ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας) χρεώνει ό,τι του κατεβεί στο κεφάλι για να κάνει την αίτηση, αν και ο ιδιοκτήτης έχει συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα χωρίς την παραμικρή ανάμιξη του «ειδικού».
 14. V.a.r.i.s τα ερωτήματα της αρχικής σου δημοσίευσης φανερώνουν προσπάθεια ενασχόλησης με θέματα εντελώς εκτός των γνώσεων που μπορεί να έχει κάποιος που δεν είναι μηχανικός. Δεν θα αστειευτώ με την απάντηση περί εύφορου εδάφους γιατί πιθανότατα θα παρεξηγηθώ. Μην ταλαιπωρείσαι, λοιπόν, με ζητήματα που δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις. Κατανοώ ότι μία κουβέντα είναι να βρεις έναν επαγγελματία (στην προκειμένη περίπτωση, μηχανικό) αξιόπιστο. Στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο. Κι εγώ έχω ψάξει κατά καιρούς για δικηγόρο, γιατρό, λογιστή κ.λπ. κι έχω δυσκολευτεί. Δυστυχώς όμως, είναι η μοναδική λύση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.