Jump to content

Γερόλυκος

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Γερόλυκος last won the day on October 20 2019

Γερόλυκος had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

751 profile views

Γερόλυκος's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

42

Reputation

 1. Δεν συγκρίνουμε τιμές πίεσης (δύναμη ανά τετραγωνικό). Δεν υπάρχει λόγος αναζήτησης ορίου. Ακόμα και να το βρίσκαμε, υπήρχε περίπτωση να φορτίσουμε τον φορέα με βάρος συγκρίσιμο με την αντοχή του; Η σύγκριση του βάρους της πρόσθετης κατασκευής με το φορτίο σχεδιασμού είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένος τρόπος σκέψης. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι η προηγούμενη δημοσίευσή μου.
 2. @K antonis, οι τιμές των φορτίων είναι μικρές και η πρόσθετη καταπόνηση δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην οικοδομή. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως των παραδοχών που έγιναν για την εκπόνηση της μελέτης, όπως θα σου εξηγήσει ο μηχανικός στον οποίο θα απευθυνθείς.
 3. Εξαρτάται, meres, από το είδος του παραστατικού. Εάν έλαβες τιμολόγιο, προβαίνεις σε χαρακτηρισμό εξόδου: Σε περίπτωση απόδειξης:
 4. 1. Ναι. 2. Εκεί συμπληρώνεις το γινόμενο του ποσοστού που αντιστοιχεί στην εργασία επί τον προϋπολογισμό του έργου. Ο προϋπολογισμός εργασίας είναι η δαπάνη (ή το κόστος) μελέτης.
 5. Το φυσικοθεραπευτήριο δεν είναι δυσμενέστερο του φροντιστηρίου. Εάν δεν γίνονται αλλαγές στα μηχανολογικά (διελεύσεις από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους), δεν χρειάζεται άδεια αλλαγής χρήσης.
 6. Θα εντάξεις με μία δήλωση, @Giannis Psihogios, όλο το κτίριο στην ρύθμιση και ας έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Θα βάλεις σε ξεχωριστά φύλλα καταγραφής τις ομοειδείς αυθαιρεσίες. Μπορείς να αντιμετωπίσεις το κτίριο ως σύνολο χωρίς κανένα πρόβλημα.
 7. @GEOPETH, έχεις δύο επιλογές ως προς την αρίθμηση παραστατικών στην εφαρμογή timologio: Μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που είχες σταματήσει, αλλά τότε δεν θα έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και το μπλοκ που συμπλήρωνεται χειρόγραφα. Μπορείς να ξεκινήσεις από το 1 με αριθμό σειράς 1, ώστε να χρησιμοποιείς παράλληλα και το μπλοκ που έχεις (το οποίο -υποθέτω ότι- δεν έχει αριθμό σειράς). Στην δεύτερη περίπτωση, αν εκδώσεις τιμολόγιο από το μπλοκ θα πρέπει να καταχωρίσεις τα στοιχεία στο myDATA (χωρίς την χρήση της εφαρμογής timologio). @Pavlos33, στην κατηγορία φόρου πρέπει να επιλέξεις "Περίπτ. δ’ – Αμοιβές Συμβουλών διοίκησης – 20%". Η περίπτωση γ’ αφορά πνευματικά δικαιώματα και άλλα δικαιώματα χρήσης. Η περίπτωση δ’ είναι για τεχνικές, συμβουλευτικές και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Υποκείμενη αξία είναι το ποσό επί του οποίου θα γίνει η παρακράτηση. Μόλις το συμπληρώσεις, δίπλα στο "Ποσό" θα υπολογιστεί αυτόματα η παρακράτηση -δηλαδή 20% επί την υποκείμενη αξία.
 8. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2, l_zrs, για να εφαρμοστεί ο μειωτικός συντελεστής πρέπει ο εσωτερικός εξώστης (πατάρι) να πληροί τις προϋποθέσεις του ορισμού της παρ. 28 του άρθρου 2 του ΝΟΚ, ανεξαρτήτως επιφάνειας και ύψους. Ουσιαστικά πρέπει να υπάρχει σύνδεση παταριού και ισογείου αλλιώς το πατάρι είναι ανεξάρτητος χώρος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο μειωτικός συντελεστής. Αν το πατάρι δεν είναι ανεξάρτητο από το ισόγειο, τότε η υπέρβαση δόμησης δεν είναι όλη η επιφάνεια του παταριού αλλά μόνο η αυθαίρετη επέκταση. Στην αντίθετη περίπτωση, ως υπέρβαση λαμβάνεται όλη η επιφάνεια χωρίς μειωτικό συντελεστή αφού το πατάρι είναι πλέον όροφος.
 9. @zazeng, στο άρθρο 99 του 4495 αναφέρεται ότι: Άρα αν δεν υποβληθούν σχέδια, δεν μπορεί να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφισταμένου. @Alejandro_92, ό,τι είναι έξω από το περίγραμμα της κάλυψης του εγκεκριμένου ΔΚ είναι υπέρβαση. Δεν εξετάζουμε μόνο αριθμητικά το πραγματοποιημένο κτίσμα.
 10. @nounou, η τελική σου διαπίστωση είναι σωστή. Όμως αυτός ο παλιός μηχανικός, σε ποια εποχή αναφέρεται;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.