Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Billkan

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

667 profile views

Billkan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σαν δεύτερη επιλογή εκτός Ελλάδας θα ενδιαφερομουν για ευρωπαϊκές χώρες, με ίσως πρώτη επιλογή την Γερμανία, λόγο του ότι έχω και την υπηκοότητα.
  2. Δηλαδή να επιδιώξω να κάνω MEng στο εξωτερικό αντί για το ΑΠΘ? Όσο αφορά τη θέση R&D που λες, είναι κάτι με το οποίο θέλω πραγματικά να ασχοληθώ, χωρίς να με νοιάζουν οι απολαβές. Θέλω να αποκτήσω τα εφόδια, τις γνώσεις ώστε να έχω την ευκαιρία να εργαστώ σε R&D και να είμαι ένα ικανό και παραγωγικό μέλος αυτής. Για την αναγνώριση μαθημάτων που ανέφερες, συνάδελφος που πέρασε πολυτεχνειο του αναγνώρισαν 29 μαθήματα, αλλά ήταν Μηχανολογος μηχανικός οπότε μπορεί να μην ισχύει αυτό και για το ΗΜΜΥ. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
  3. Έχω κάνει αυτο και αυτο. Το διατύπωσα λανθασμένα. Καθώς επίσης σκοπεύω να παρακολουθήσω αυτό edx.org/ibm-applied-ai Μετά από εκτενή έρευνα όσο αφορά τα skill και γνώσεις που μετράνε και χρειάζονται σε ομάδα έρευνας ένα βασικό είναι η ανάλυση δεδομένων, ακόμα και αν ο ρόλος σου στην ομάδα δεν είναι Data scientist, το να έχεις γνώσεις ανάλυσης δεδομένων κλπ. είναι ένα μεγάλο συν. Επίσης κοίταξα αρκετές αγγελίες που απευθυνόταν σε Η.Μ. για ομάδες έρευνας κυρίως σε ηλεκτρονικά συστήματα, και τονιζαν πως γνώσεις software είναι σημαντικές αλλά όχι απαραίτητες. Διάφορα project είναι τώρα σε θέση να εφαρμόσουν ευέλικτα μοντέλα χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις. Οι μηχανικοί μπορούν να σχεδιάσουν γρήγορα εικονικά πρωτότυπα και να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα από τις προσομοιώσεις για να βελτιώσουν το σχεδιασμό τους στις επόμενες επαναλήψεις. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να προβλέψουν τις περισσότερες από τις πιθανές αποτυχίες στο σχεδιασμό και να μειώσουν το χρονικό διάστημα της παραγωγής του προϊόντος. (διόρθωσε με εάν δεν υφίσταται κάτι τέτοιο). Να διευκρινήσω πως τρέφω μεγάλο ενδιαφέρων προς την έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρονικών συσκευών και συστημάτων, όπως πχ συστήματα ασφαλείας, πυρασφάλειας, συστημάτων ελέγχου και όχι μόνο. Έχω παρακολουθήσει και και έχω πάρει verification από electronics-1 electronics-2 και electronics-3. Γνωρίζω το ότι δέχονται πολύ λίγους κάθε χρονιά, καθώς τα θέματα είναι απαιτητικά και πρέπει να γράψεις τουλάχιστον πάνω από την βάση και στα 3 μαθήματα. Την ερχόμενη βδομάδα ξεκινάω ιδιαίτερα στην ύλη φυσικής και στο λογισμό 1, και τον Μάιο θα ξεκινήσω φροντιστήριο. Θέλω να πω το ότι θα προσπαθήσω να είμαι όσο ποιο καλά προετοιμασμενος μπορώ. Έχω βρει μερικά μεταπτυχιακά που με ενδιαφέρουν από κολλέγια εδώ στην Ελλάδα, όπως το Mediterranean College όπου το ΜΔ το παίρνεις από το University of Derby. Καθώς επίσης στο μητροπολιτικο κολλέγιο (University of East London) όπως επίσης στο City college (University of Sheffield) τα οποία είναι κυρίως στον τομέα του Software. Επίσης είναι πολύ καλό μεταπτυχιακό έχει και το μητροπολιτικο κολλέγιο που απονέμεται από το Portsmouth (MSc Electronic and Electrical Systems Engineering). Η συμβουλή ενός συνάδελφου διπλ. Ηλ. Μηχανικός ήταν η εξής: να προετοιμαστω κανονικά για τις κατατακτηριες, και παράλληλα να στείλω αιτήσεις σε μεταπτυχιακα προγράμματα που με ενδιαφέρουν ώστε σε περίπτωση που δεν καταφέρω να περάσω φέτος πολυτεχνειο να μην χάνω χρόνο.
  4. Καλημέρα. Βρίσκομαι στο 8ο έτος διότι ήμουν φοιτητής μερικής φοίτησης, όπως είχα αναφέρει στην αρχική δημοσίευση ειδικά στα πρώτα χρόνια αντιμετώπισα μερικά σοβαρά προβλήματα. Όσο αφορά τα skill set που χρειάζεται κάποιος για να δουλέψει σε αυτόν τον τομέα, έχω απόκτηση μερικά πιστοποιητικά όπως: Proffesional certificate "Data science and big data analytics" από την IBM καθώς επίσης "Electronics 1 / Electronics 2 / Electronics 3"απο το ΜΙΤ. Για την χώρα που με ρώτησες πρωτη μου επιλογή είναι η Ελλάδα. Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις το λόγο που θεωρείς ότι οι κατατακτήριες είναι υψηλού ρίσκου όπως προανέφερες? Και όχι πχ οι πανελλήνιες? Η συμβουλή σου ποια θα ήταν όσο αφορά το πως να κινηθώ με τις μελλοντικές μου σπουδές? Το μεταπτυχιακό που έχω στο μυαλό μου είναι "Data science, Big Data Analytics". Σε ευχαριστώ.
  5. Σε ευχαριστώ. Σκοπεύω να δώσω κατατακτήριες τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Δηλαδή θα έχω το δίπλωμα στα χέρια μου στα 30-31. Παράλληλα με τη φοίτηση μου στο πολυτεχνείο θα δουλεύω, ώστε να μην "χάσω χρόνια" από την εργασιακή εμπειρία. Θα ήθελα την γνώμη σου σε κάτι ακόμα. Θα συναντήσω προβλήματα στην εύρεση εργασίας εάν λάβουμε υπόψιν ότι θα λάβω το δίπλωμα στην ηλικία που προανέφερα? Από αρκετές συζητήσεις που είχα, καθώς επίσης και συζητήσεις που παρακολούθησα στο φόρουμ, συμπέρανα ότι καλύτερα 31 ετών αλλά διπλωματουχος, παρά 31 με ένα B.eng και Msc. (πάντα όσο αφορά το κομμάτι R&D) Παρακαλώ διόρθωσε με εάν είμαι κάπου λάθος. Να προσθέσω επίσης ότι ακόμα και αν παρω την απόφαση να περάσω πολυτεχνειο, όταν με το καλό τελειώσω σκοπεύω να κάνω Msc.
  6. Καλησπέρα. Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του Πρώην ΤΕΙ Λάρισας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), μου έχει απομείνει μόνο η εκπόνηση της πρακτικής άσκησης για να λάβω το πτυχίο. Σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ.(να προσθέσω το ότι θα μου αναγνωρίσουν αρκετά μαθήματα που έχω διδαχθεί,διορθώστε με εάν είμαι λάθος)). Ο κύριος λόγος είναι το οτι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την έρευνα και αναπτυξη (R&D) καθώς επίσης να μάθω εις βάθος την συγκεκριμένη επιστήμη. Μήπως θα ήταν καλύτερα να επιδιώξω κάποιο μεταπτυχιακό? Αν και δεν τρέφω πολλές ελπίδες λόγο του ότι δεν έχω ικανοποιητικό βαθμό (6.14) καθώς αντιμετώπισα σοβαρότατα προβλήματα στην αρχή της ακαδημαϊκής πορείας(είμαι στο 8ο έτος). Επίσης όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, να αναφέρω πως δεν τίθεται θέμα και έχω τη δυνατότητα να ανταπεξέλθω στις επιπλέον σπουδές 4-5 επιπλέον ετών. Επιπλέον θα εργάζομαι παράλληλα σε εταιρία οικογενειακου φίλου. Η αλήθεια είναι πως τείνω προς την επιλογή των κατατακτηριων, λόγο του, όπως προανέφερα, δεν έχω ικανοποιητικό βαθμό καθώς επίσης το γεγονός ότι βρίσκομαι στο 8ο έτος. (πιθανόν να είμαι λάθος σε αυτή την επιλογή.) Να προσθέσω, πως όσον αφορά τη μελέτη που θα χρειαστεί η σχολή, δεν τίθεται θέμα συζήτησης, σκοπεύω αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου καθώς δεν έχει φθίνει η όρεξη που τρέφω για μελέτη, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Όλες οι γνώμες είναι καλοδεχουμενες. Συγχωρέστε με για την εκτενή δημοσίευση που ίσως να σας κούρασε. Ευχαριστώ όλα τα θαρραλέα μυαλά που αφιέρωσαν τον χρόνο τους
  7. Καλημέρα. Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του Πρώην ΤΕΙ Λάρισας (νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), μου έχει απομείνει μόνο η εκπόνηση της πρακτικής άσκησης για να λάβω το πτυχίο. Στην πορεία της φοίτησης μου ανακάλυψα πως έχω αμέριστο πάθος για την συγκεκριμένη επιστήμη, και αυτός είναι ο λόγος που σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ. Γνωρίζω πολύ καλά πως χρειάζεται πολύ δουλειά και εντατική μελέτη η συγκεκριμένη σχολή. Και τώρα ζητώ την γνώμη σας, θα ήταν αυτή μια καλή επιλογή? εάν λάβουμε υπόψιν, ότι θα δουλεύω παράλληλα με τη φοίτηση μου στο ΑΠΘ? είναι πιθανό να βρω έναν εργοδότη που να είναι διατεθειμένος να διαμορφώσει το πρόγραμμα της δουλειάς μου, έτσι ώστε να είναι δυνατό να παρακολουθώ και τα μαθήματα τις σχολής? Να προσθέσω, πως όσο αφορά το διάβασμα που θα χρειαστώ για τη σχολή, δεν τίθεται θέμα συζήτησης, είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω και όλον τον ελεύθερο χρόνο μου, προκειμένου να επιτύχω στην επιστήμη με την οποία έχω πάθος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Καλημέρα. Είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του Πρώην ΤΕΙ Λάρισας (νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), μου έχει απομείνει μόνο η εκπόνηση της πρακτικής άσκησης για να λάβω το πτυχίο. Στην πορεία της φοίτησης μου ανακάλυψα πως έχω αμέριστο πάθος για την συγκεκριμένη επιστήμη, και αυτός είναι ο λόγος που σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ. Γνωρίζω πολύ καλά πως χρειάζεται πολύ δουλειά και εντατική μελέτη η συγκεκριμένη σχολή. Και τώρα ζητώ την γνώμη σας, θα ήταν αυτή μια καλή επιλογή? εάν λάβουμε υπόψιν, ότι θα δουλεύω παράλληλα με τη φοίτηση μου στο ΑΠΘ? είναι πιθανό να βρω έναν εργοδότη που να είναι διατεθειμένος να διαμορφώσει το πρόγραμμα της δουλειάς μου, έτσι ώστε να είναι δυνατό να παρακολουθώ και τα μαθήματα τις σχολής? Να προσθέσω, πως όσο αφορά το διάβασμα που θα χρειαστώ για τη σχολή, δεν τίθεται θέμα συζήτησης, είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω και όλον τον ελεύθερο χρόνο μου, προκειμένου να επιτύχω στην επιστήμη με την οποία έχω πάθος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.