Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

galdar1983

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by galdar1983

  1. Καλημέρα παιδια, να ρωτήσω, στο πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ όταν θέλουμε στο σενάριο να βάλουμε θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε σώμα, πως το περνάμε μέσα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Εγω εχω το εξης προβλημα μπορει να εχει απαντηθει σε αλλο post αλλα δεν βρισκω κατι οποτε ρωταω σε πολυκατοικια για την οποια υπαρχει πραξη συστασης οριζοντιας ιδιοκτησιας μου ζητηθηκε να δωσω βεβαιωση για το διαμερισμα του 1 οροφου. που ανηκει στον Α ιδιοκτητη.Η οικοδομικη αδεια ειναι για δυο οροφους μεχρι στιγμης δηλαδη ισογειο - οροφος αλλα υπαρχει δικαιωμα προσθηκης καθ υψος οποτε ο Β ιδιοκτητης που εχει παρει τον αερα (2 οροφο) εχει κανει κατι παραγκες εκει χωρισ αδεια. Η ερωτηση ειναι ο Α ιδιοκτητης μπορει να εχει βεβαιωση απο εμενα για μεταβιβαση? ΥΓ στους κοινοχρηστους χωρους δεν υπαρχει αυθαιρεσια.
  3. Καλή χρονιά να έχουμε!! θέλω να μάθω τι γίνεται όταν είναι δυο συνιδιοκτήτες με ποσοστό με το συμφωνητικό και με τις ΑΠΥ. Συντάσσω ένα συμφωνητικό με δυο ονόματα μέσα και κόβω ουσιαστικά 4 ΑΠΥ (2 για το τοπογραφικό και 2 για τη βεβαίωση)?
  4. ιδιοκτήτης α έχει ενα αγροτεμάχιο 5500 μ2 αρτιο και οικοδομήσιμό με πρόσωπο 60μ σε αναγνωρισμένη οδό και όμορο αγροτεμάχιο του ιδιοκτήτη β 2800 μ2 μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο. Μπορεί αφού αγοράσει ο α ιδιοκτήτης το αγροτεμάχιο του β να το κατατμήσει σε δυο αρτια και οικοδομήσιμα χωρίς να κάνει πράξη συνένωσης των δύο αγροτεμαχίων πρώτα?
  5. ποιες μελετες μπαινουν στην αδεια περιφραξης? εκτος απο αρχιτεκτονικα,τοπογραφικο,τευχη προυπολογισμου,χρονικο προγραμματισμο μπαινουν κι αλλες? ας μου απαντησει οποιος γνωριζει.
  6. Κάποιος πελάτης μου έχει ένα ελαιοπερίβολο 18στρ. το οποιο εχει πρόσωπο σε δρόμο αγροτικό 50μ αλλα είναι μακρόστενο.Θέλει για τους δικούς του λόγους να κανώ δυο ελαιοπερίβολα το ενα 4 στρ. 50 μ Χ 80 μ αρτιο και οικοδομησιμο και ενα 14 στρ. που δεν θα βλεπει σε δρόμο αρτιο και μη οικοδομησιμο. Σας παρακαλώ αν ξέρετε αν γινεται αυτου του ειδους οι κατατμήσεις βοηθεια. Ευχαριστώ.
  7. Θα εξηγησω τι εννοω. Τελικα χθες ειπα να μην παρω τελικα το ρισκο που ανεφερα πριν και να αφησω το μελανι μεσα στο plotter.Το αντικατεστησα μιας και μου ειχε βγαλει ενδειξη αντικαταστασης. Πηρα λοιπον το ''τελειωμενο'' μελανι και το εκοψα και ειχε παρα πολυ μελανι μεσα. Τοτε καταλαβα οτι οταν βγαζει ενδειξη το plotter για αντικατασταση μελανιου εγω το αφηνω μεσα να δω τελικα ποτε τελειωνει. Ειναι λιγο μπερδεμενα αυτα που γραφω αλλα οποιος σκεφτει καλα αυτα που γραφω και καταλαβει τι θελω να πω, θα αναρωτηθει και ο ιδιος για το δικο του plotter.Αν δεν αναρωτηθει σημαινει οτι ξερει την απαντηση οποτε ας μου την πει. Ευχαριστω και παλι.
  8. Εχω τον hp designjet 110 plus και θελω αν ξέρει κάποιος να μου πεί πότε αρχίζει να χαλάει μελάνι απο τις κεφαλές αν δεν αντικαταστήσω σύντομα το μελανι μου ειναι στα τελειωματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το καταλάβω ή παίρνω τα ρισκα μου κρατόντας πάνω στον εκτυπωτη το μελάνι που αναβοσβήνει. Σας παρακαλω όποιος ξερει ας μου πει κατι. Ευχαριστω!
  9. μακαρ οκ! καταλαβα θα την αναφερω την παρέκκλιση. ευχαριστω πολυ για ολα Υ.Γ. σας ευχαριστω όλους για τη βοηθεια.
  10. μακαρ 1.ευχαριστώ για τις διορθωσεις 2.το οικοπεδο ειναι κατά κανόνα αρτιο 1037,50 τμ > 1000 τμ που ειναι η αρτιότητα αν θες γίνε πιο συγκεκριμένος σε σχέση με την παρέκκλιση για να καταλάβω
  11. οποτε αν το τοπογραφικό μου ειναι καπως ετσι δεν εχω προβλημα? Δείτε σας παρακαλώ. Ευχαριστώ!
  12. παιδια δεν υπαρχει τιποτα μεσα στο οικοπεδο και μαλιστα δεν υπαρχουν και ορια. ηταν ενα μεγαλο οικοπεδο 10 στρεμματων το οποιο καποιος μηχανικος το 1998 το εκανε 10 οικοπεδα περιπου στην αρτιοτητα (1στρ ισχυει στην περιοχη) και τα 10 οικοπεδα με τη σειρα τους τα εκανε με καθετες περιπου 500τμ για να τα πουλησει. ο πελατης μου θελει λοιπον να πουλησει αυτο που αγορασε το 2002 και επειδη δεν υπαρχουν ορια μου ζητησε να χαραξω τα ορια του και να του δωσω και ενα πιο προσφατο τοπογραφικο.
  13. dimitris80 θες να μου πεις οτι με ποσοστό 50-50 μπορώ να εχω οικόπεδο με τμήματα π.χ. 300τμ και 600τμ χωρις να υπάρχει προβλημα? θα ηθελα πολυ να ξερω αν εσυ ο ιδιος εδινες τοπογραφικο σε πελατη με αυτα τα δεδομένα. Αν ναι θα το δεχτω.. Θα κανω τοτε μοκο στη συμβολαιογραφο και συμφωνησω μαζι της.
  14. ειναι το συμβολαιο που εχει ο πελατης μου απο το 2002 και η καθετη ειναι το προηγουμενο σημβολαιο απο αυτο που το εχω κι αυτο. οποτε καταλαβες που εχω το προβλημα. Δεν θα γινει συμβολαιο....υπαρχει ηδη.
  15. διαβαστε αυτο και απαντηστε μου μετα.. ειναι το συμβολαιο..
  16. Λοιπον ξεχαστε οτι πηγα και μετρησα.. οκ? Σας ερχεται ενα συμβολαιο που λέει οτι εχουμε ενα οικοπεδο 1037,50 χωρισμένο σε δυο τμηματα 529,50 και 508,00 και 50% εξ αδιαιρέτου επι του οικοπέδου και δεν σας φαινεται καθόλου παράξενο? Εντάξει τι να πω!!Εμένα μου φαίνεται και πολύ μάλιστα..
  17. οι πλευρομετρησεις και τα εμβαδα της συστασης και σε συνεχεια και του συμβολαιου συμπιπτουν με την αποτύπωση μου. δηλαδη ο ένας εχει 529,50 και ο αλλος 508,00 και στο συμβόλαιο και στη γη πάνω. το θέμα είναι γιατι να γράφει οτι έχουν από 50-50 αφού εχουν διαφορετικά εμβαδά ο καθένας?
  18. 1)Το ξέρω οτι είναι ενα το οικόπεδο και όχι δυο. 2)Δηλαδή μου λες οτι εχω και εγω δίκιο και η συμβολαιογραφος.Πως γίνεται αυτό?
  19. Πήγα και μέτρησα ενα οικόπεδο εντός οικισμού 1037,50 χωρισμένο σε δύο τμήματα με πράξη σύστασης κάθετης συνιδιοκτησιας Ε1 = 529,50 μ2 και Ε2 = 508,00 μ2. Ο πελάτης μου έχει αγοράσει το Ε1 το 2002 και τώρα θέλει να το πουλήσει.Διαβάζω το συμβόλαιο και η πράξη και γράφει για εξ' αδιαιρέτου 50% επί του όλου οικοπέδου. Τοτε ξανάκοιτω τα εμβαδά Ε1 και Ε2 και βλέπω οτι δεν είναι ίδια και κανω τον υπολογισμό του σωστού ποσοστού σε κάθε τμήμα. Ετοιμάζω λοιπον το τοπογραφικό και το δίνω στον πελάτη. Σημερα με πήρε η συμβολαιογράφος και μου είπε να μην βάλω τα ποσοστά 51,04% και 48,96% αλλά 50% και 50%. Διαφώνησα μαζί της αλλά δεν της απάντησα. Ρώτησα εναν συνάδελφο μηχανικό και μου είπε οτι σίγουρα υπάρχει λαθος στο συμβόλαιο και οτι για να μην κάνει διόρθωση συμβολαίου και εκτεθεί η συμβολαιογράφος μου ζήτησε να τα γραψω έτσι. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει να χειριστώ την υπόθεση. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
  20. Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ. Απο οτι καταλαβα δεν ειναι ακριβως ακυρο το ΠΔ 318/94, ακομη δηλαδη. Παντως απο την ΕΕΤΕΜ μου ειπαν οτι μπορω να υπογραψω τοπογραφικα συμβολαιων. Δηλαδη μαλλον ολα εφοσων και τα συμβολαια τωρα πια θελουν συντεταγμενες. Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω ας το πει μην υπογραψω κατι και υπαρχει θεμα μετα....
  21. Ειμαι μηχανικος εργων υποδομης τελικα ρε παιδιά μπορει να μου πει καποιος αν μπορω να υπογραψω εξαρτημενο τοπογραφικο? αν ναι, υπαρχει οριο? Αν μπορειτε βοηθήστε
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.