Μετάβαση στο περιεχόμενο

markoni008

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.heliosystems.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

markoni008's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σε όλους. Έχω μια περίπτωση πελάτη που θέλει να κατασκευάσει ΦΒ πάρκο 400kW για πώληση της ενέργειας , σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται εκτός σχεδίου αλλά εντός ορίων οικισμού και εντός Γ.Π.Σ.. Γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα εάν επιτρέπεται η εγκατάσταση ή οχι ; Ο ΣΕΦ στον επικαιροποιημένο Πρακτικό Οδηγό Επένδυσης για Φωτοβολταϊκά αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εντός οικισμών.
  2. Επανέρχομαι στο θέμα.. Πρώτα από όλα και εμένα η δουλειά μου τα ΦΒ είναι και γι'αυτό επίτρεψε μου να έχω γνώμη. Επικαλείσαι το επιχείρημα ότι τα thin film έχουν για 20 χρόνια εγγυημένη απόδοση και από ότι βλέπω μονος σου λες μετά ότι "ποιός θα ζει μετά από 20 χρόνια για να σου επιστρέψει τα χρήματα της εγγύησης"... Λοιπόν αυτο-ακυρώνεσαι.... Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα απλά για να διαφοροποιηθείς... Η αγορά από μόνη της όπως πολύ καλά γνωρίζεις έχει καταλήξει ξεκάθαρα στις τεχνολογίες κρυσταλλικού πυριτίου και ειδικά από την στιγμή που η οικονομική διαφορά πλέον είναι πολύ μικρή. Επιπρόσθετα στα τράκερ που στην Ελλάδα έχουν μεγάλο κομμάτι της αγοράς είναι τουλάχιστον αστείο να βάλει κάποιος thin film...Βέβαια το έχει κάνει κάποια ελληνική εταιρεία αλλά εξακολουθεί να είναι λάθος πρακτική (το έκανε έπειδη κατασκεύαζε η ίδια τα συγκεκριμμένα τρακερ). Παρόλα αυτά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..όποιος θέλει να βάλει thin film ας τα βάλει και ας μας πει μετά εάν έμεινε ευχαριστημένος η όχι...
  3. Μήπως μπορείς να μας πεις για κάποια εγκατάσταση thin film που έχει ζωή πάνω από 10 χρόνια? Θα ήθελα να πάω να δω μια τετοια εγκατάσταση. Αλλά γνωρίζω ότι δεν υπάρχει. Θα επενδύσεις σε μια τεχνολογία για την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία εάν όντως καταφέρνει αυτά που υπόσχεται? Και για πόσο χαμηλότερο κόστος θα το έκανες αυτό? Δεν νομίζω οτί η διαφορά σήμερα στις τιμές δικαιολογεί την επιλογή των thin film. Απορώ πως κάποιοι υποστηρικτές τους μιλούν με τοση σιγουριά. Ειδικά για μικρές εγκαταστάσεις <1MW δεν τίθεται καν θέμα και όποιος το θέτει είναι απλά άσχετος.
  4. Υπάρχουν φορτιστές μπαταριών στο εμπόριο που δουλεύουν με μέγιστη τάση εισόδου 150VDC και στην έξοδο μπορούν να φορτίσουν συστοιχίες σε τάση 12,24,48 ή 60V. Αυτό μπορεί να σου δώσει τεράστια ευελιξία και στον συνδυασμό των πάνελ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Όσον αφορά το άλλο που αναφέρθηκε, ονομάζεται inverter/charger και υπάρχουν πολλές εταιρίες που τα κατασευάζουν.
  5. Αφού ρε παιδιά τα thin film είναι τόσο καλά κατα τα άλλα και το μόνο πρόβλημα τους είναι ο χώρος, γιατί το 95% των εγκαταστάσεων γίνεται με κρυσταλλικά (πόλυ ή μόνο)? Μήπως γνωρίζετε κάτι που δεν ξέρουμε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.