Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

christos.di.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα, να επανέλθω για μία συμπληρωματική ερώτηση ως προς την χρήση γης? Δύναται κάποιος να λειτουργήσει αποθήκη άλλων προϊόντων ενώ η άδεια οικοδομής αναφέρει "Αποθήκη δευτερογενών γεωργικών προϊόντων"? Φαντάζομαι βέβαια ότι δεν θα επιτρέπεται αλλά τελικά ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις αν το κάνεις? Κινδυνεύεις μόνο απο καταγγελία? Επειδη στο κτίριο παλιότερα λειτουργούσε μονάδα κατασκευής επίπλων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η προγενέστερη δραστηριότητα με μεταβίβαση της παλιάς άδειας? Ευχαριστω και πάλι.
  2. Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι είναι χτισμένο σίγουρα πριν το 2006 (υπάρχει αεροφωτογραφία).
  3. Καλησπέρα, εχω διαβάσει αρκετά για τα αυθαίρετα τις τελευταίες μέρες αλλά νομίζω ότι όσο περισσότερο διαβάζω τόσα νέα ερωτήματα προκύπτουν. Στο δια ταύτα, θέλω να υπολογίσω το πρόστιμο για μία αποθηκη βιδωτού τύπου με πάνελ και μεταλλικό σκελετό (η άδεια που έχει αναγράφει αγροτική, έτους 2002) στην περιοχή του Κορωπίου Αττικής (εκτός σχεδίου). Η άδεια εχει βγει με συντελεστή δόμησης/κάλυψης 0,10 περίπου 550τ.μ. αλλά υπάρχει μεγάλη παράβαση άνω του 100%. Επίσης στις πλάγιες αποστάσεις έχει άδεια για 15μ ενώ εχει 10μ στην πραγματικότητα. Τέλος στο ύψος αν και επιτρ΄ρπεται μεχρι 7,5μ (η άδεια έχει 5μ και στην πραγματικότητα 6μ). Οι ερωτήσεις μου είναι οι κάτωθι: 1. Μπορεί ο μηχανικός να πάει για ρύθμιση με άλλες διατάξεις εκτός αυτων που αναφερονται στην άδεια? Π.χ. στο δπάταγμα του 85 αναφέρονται πιο μεγαλοι συντελεστές/πλάγιες αποστάσεις για "εμπορικές αποθήκες" ωστε να "ελατωθεί" το πρόστιμο? Μπορεί μέσω παρέκκλισης? 2. Η αγροτική αποθήκη μπορεί να πάει σε μειωμένο συντελεστή, π.χ. "μεταποίησης"? 3. Όσον αφορά το ύψος, υπάρχει παράβαση? Εχει σημασία η άδεια (5μ) ή το επιτρεπτό (7μ)? (Το πραγματικό είναι 6μ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Χρήστος (1) Πρόσθεσε τονισμό όπου λείπει στο κειμενό σου. (2) Ενημέρωσέ με αν είσαι μηχανικός ή ιδιώτης για να μεταφέρω στο σωστό θέμα το ερώτημα. Pavlos 33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.