Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hei

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Αδιανόητα πράγματα. Απίστευτο κράτος. Σκεφτείτε απλά μια άλλη συνηθισμένη περίπτωση. Ρωτήστε συγγενείς σας. Ζείτε νότια Ελλάδα κι εχετε ένα χωράφι στα πάτρια εδάφη σας, στη βόρεια Ελλάδα. Κάποιος ντόπιος αγρότης, εν γνώσει του, πάει και το οργώνει και χτιζει ένα υπόστεγο. Εσύ το ανακαλύπτεις το καλοκαίρι που γυρνάς στο χωριό για διακοπές. Τσακώνεσαι, φεύγει, αλλά το υπόστεγο μένει. Οπότε εσύ μένεις ακάλυπτος. Ειλικρινά, το κράτος σού λέει να πας να... Μηδέν προστασία χωρίς το κατάλληλο αντίτιμο. Τέλος πάντων παιδιά. Ήδη το κούρασα το θέμα. Θα μιλήσω με μηχανικό και δικηγόρο και βλέπουμε...
  2. ΚΑΙ δικαστικά έξοδα. Δεν βλέπω φως στην υπόθεση. Τέλος πάντων, ευχαριστώ και πάλι.
  3. Τα έχω στο μυαλό μου, γι' αυτό απάντησα έτσι. Και κερατάς και δαρμένος. Αδιανόητο να μη σε προστατεύει το κράτος από τέτοια πράγματα.
  4. Υπέροχα, φανταστικά. Ευχαριστώ και πάλι.
  5. Σίγουρα πριν. Οπότε είναι πιο εύκολη η τακτοποίηση. Το γνωρίζω.
  6. Δηλαδή πάω αύριο με τον μηχανικό μου και κάνω κατεδάφιση; Τόσο απλά; Αν είναι τόσο απλό, χωρίς άδεια που ειπώθηκε παραπάνω, τότε ίσως το κάνουμε. Το θέμα είναι ότι οι υπόλοιποι, και με το δίκιο τους, δεν θέλουν να μπουν σε έξοδα. Δηλαδή, βρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω κάτι. Έρχεται ο άλλος και κτίζει ακίνητο στην ιδιοκτησία μου και την πληρώνω εγώ τη δουλειά; Τι διάολο, ο νόμος δεν με προστατεύει; Πού φταίω; Τέλος πάντων. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα τις ακολουθήσω.
  7. Τι εστι τακτοποίηση; Το δεύτερο σκέλος είναι σίγουρα στις επιλογές μου, αλλά γιατί να χρεωθω εγώ τα μπάζα που δεν φταίω; Τέλος πάντων, ως μηχανικός, μπορείτε να μου πείτε κάτι που θα του πω για να πάρει μπρος; "Εάν δεν συμμορφωθείς θα καλέσω την αστυνομία". Κάτι τέτοιο εννοώ. Που να ταιριάζει στην υπόθεση. Δεν ξέρω πώς να πιέσω δηλαδή. Αφού με το καλό δεν καταλαβαίνει.
  8. Τουτέστιν; Νομιμοποίηση του κτίσματος;
  9. Ρώτησα και χρειάζεται άδεια κατεδάφισης από μηχανικό. Έτσι μου είπαν. Και δεν ξέρω καν πόσο κοστίζει.
  10. Είναι από κληρονομιά. Δεν είχα επιλογή. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε και συνέβη όλο αυτό το μπέρδεμα. Δυστυχώς, και το έχω νιώσει στο πετσί μου, η επικοινωνία και η σύμπνοια είναι δύσκολη σε τέτοια θέματα. Από τα υπόλοιπα 4 άτομα, τα δύο είναι μεγάλης ηλικίας και πάντα δημιουργούν πρόβλημα, έχοντας απαιτήσεις. Τέλος πάντων. Νομικά, από άποψη μηχανικών και δεν ξέρω τι άλλο... έχω δίκιο; Τι μπορώ να κάνω; Πώς να πιέσω;
  11. Καλησπέρα. Κατέχω εξ αδιαιρετου, με πέντε δικαιούχους, ένα αγροτεμάχιο 6.000 τ.μ. σε ΖΟΕ. Νοικιαστηκε προ 18ετιας, όταν ήμουν ανήλικος, και ξε-νοικιαστηκε προ 7ετιας με υπογραφή μόνο των τριών μελών. Γιατί; Γιατί ήμασταν ανήλικα και ο πελάτης ήθελε άμεσα να το νοικιάσει, οπότε έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τη μεριά μου, τίποτα δεν έγινε κακοπροαιρετα, εξάλλου το γνωστοποιησαμε στους υπόλοιπους, που είναι και συγγενείς. Και μέχρι εκεί, μέλι γάλα. Το πρόβλημα: Ο πελάτης έχτισε ένα ξύλινο 5Χ5 κτίσμα για γραφείο και μπήκε ελαφρώς με το τοιχακι της περίφραξης σε γειτονικό οικόπεδο. Αν έχετε την καλοσύνη, και εντελώς επιγραμματικα, παρακαλώ απαντήστε μου στα εξής ερωτήματα: 1) Ο πελάτης αποχώρησε προ 7ετιας, το ακίνητο είναι ανοικιαστο από τότε. Δεν έχει κατεδαφισει το κτίσμα ούτε το τοιχακι ούτε το επιπλέον λαμαρινο-υποστεγο που στεγαζε μηχανήματα. Όλο λέει ότι θα το κάνει, αλλά τίποτα. Μπορει να φύγει έτσι απλά χωρίς να σηκώσει ο, τι έχτισε; 2) Πώς είναι δυνατόν να έχτισε το ξύλινο γραφείο χωρίς την υπογραφή των ιδιοκτητών;;; Λέει ότι έχει οικοδομική άδεια και ζητάει να την μεταβιβασει σε μας, τους ιδιοκτήτες!!! Και αν έβγαλε άδεια, πώς την έβγαλε χωρίς συναίνεση; Απαντάει ότι με τα λόγια συμφωνήθηκε από τον ένα δικαιούχο που δεν είναι πια εν ζωή. 3) Πώς μπορώ να τον πιέσω με νομικά επιχειρήματα να τα σηκώσει όλα μήπως φοβηθεί λίγο; 4) Ειλικρινά, είναι νομικά καλυμμένος αυτός από κάτι; Δηλαδή, παράδειγμα, έρχομαι εγώ στον χώρο της μονοκατοικίας σου που νοικιαζω το ισόγειο και χτίζω ένα κιόσκι με το έτσι θέλω; Στο δικό σου ακίνητο;;; Εγώ δεν θέλω μεταβίβαση, θέλω να γκρεμιστεί γιατί θα τα βρω μπροστά μου στον Ενφια. Παρακαλώ, εντελώς επιγραμματικα, πείτε μου αν έχει στήριγμα η θέση του. Ευχαριστώ.
  12. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει τους αποδεκτους συντελεστές Uw Ug για την περιοχή μου ώστε να πετύχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε αλουμίνιο; Θέλω να πάρω ακριβείς τιμές για αλουμίνιο. Οι διαστάσεις μου είναι στο πρώτο ποστ. Για 4 μπαλκονοπορτες παίρνω προσφορά 700€/μία για pvc με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Δεν χρειάζεται να πετύχω τους συντελεστές του pvc, απλά να έχω αποδεκτό αποτέλεσμα σε αλουμίνιο.
  13. Οπότε να μην βάλω εννοείς. Μάλιστα. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια σειρά αλουμινίου που να είναι αποδοτικά για το μέρος που μένω και να μην είναι πανάκριβα; Να πιάνουν τα στάνταρ ενεργειακής απόδοσης δηλαδή. Οι διαστάσεις μου είναι στο πρώτο ποστ. Μου πρότειναν 57 σειρά της elvial.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.