Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λευτέρης Κοσμίδης

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Λευτέρης Κοσμίδης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από τον ηλιακό κατεβαίνει μόνο ένας σωλήνας στο ζεστό του κολλεκτερ. Η παροχή του ηλιακού δεν περνάει από το κολλεκτερ εάν έχει σημασία. Δεν τα δουλεύαμε ποτέ ταυτόχρονα, όταν ανοίγαμε το μποιλερ κλείναμε τον ηλιακό. Σκεφτήκαμε ότι αν δούλευαν μαζί, το μεν μποιλερ θα έπρεπε να ζεστάνει και τα 200 λίτρα του ηλιακού, και ο ηλιακός θα έπρεπε να ζεστάνει και το νερό του μποιλερ ανά περίπτωση. Ξαναλέω πωε εννοείται ότι θα απευθυνθώ σε ειδικό, απλά έκανα μια πρώτη έρευνα.
  2. Πρώτα από όλα να σε ευχαριστήσω για την λεπτομερέστατη και πλήρως κατανοητή απάντηση σου. Έπειτα, πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη γιατί σε έβαλα σε έξτρα κόπο λέγοντας σου "ξεχνάμε τους ηλιακούς". Το ανέφερα λόγω του λάθους μου να πω συλλέκτης αντί κολλεκτερ. Υπάρχει κανονικά ηλιακός στην ταράτσα και τον δουλεύουμε εννοείται το καλοκαιρι αλλά και την μεταβατική περίοδο από ηλιακό σε μποιλερ χρησιμοποιώντας την αντίσταση. Νομίζω ο σωλήνας επιστροφής έχει την ίδια διατομή με αυτόν της εισαγωγής μόνο που ο ένας είναι μαύρος. Έχει διαφορά? Επίσης, αν όντως μπει το δεύτερο μποιλερ, αυτό του 1ου ορόφου θα μπορεί να δουλεύει χωρίς κυκλοφορητή? (λόγω μικρής απόστασης)
  3. Έχεις δίκιο, κολλεκτερ έπρεπε να πω. Ξεχνάμε τους ηλιακούς. Οικοδομη με δύο οροφοδιαμερίσματα, το λεβητοστάσιο στο υπόγειο και το μποιλερ συνδεδεμένο ΜΟΝΟ με τον λέβητα. Φεύγει ένας σωλήνας και πάει στο κολλεκτερ 1ου ορόφου, από εκεί φεύγει άλλος σωλήνας και πάει στο κολλεκτερ 2ου ορόφου και από εκεί φεύγει και επιστρέφει στο μποιλερ δηλαδή αν κλείσουμε τον διακόπτη του 1ου ορόφου, ο δεύτερος δεν θα έχει ζεστό νερό.
  4. Προφανώς από τον τρόπο που γράφω δείχνω ότι έχω μηδαμινές γνώσεις, θα μπορούσα να πω πως γνωρίζω τα πολύ βασικά (Google search) . Εννοείται ότι θα απευθυνθώ σε ειδικό.
  5. Καλημέρα στην ομάδα. Οικοδομή με 2 διαμερίσματα χρησιμοποιεί 1 μποιλερ. Πλέον, δεν καλύπτει τις ανάγκες σε ζεστό νερό και θέλουμε να το "επεκτείνουμε". Θα αναφέρω την μάλλον πρωτότυπη συνδεσμολογία του: από το υπόγειο με έναν σωλήνα στον συλλέκτη 1ου οροφου , από εκεί με έναν σωλήνα στον συλλέκτη 2ου και από εκεί ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο μπόιλερ (χρειάζεται η επιστροφή???) . Πιθανότατα το λέτε "σε σειρά" όπως θα λέγαμε για το ρεύμα. Με μια πολύ απλή σκέψη μου, σκέφτηκα δύο λύσεις. 1. ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ Τοποθέτηση 2ου μποιλερ με την χρήση του υπάρχοντος σωλήνα επιστροφής για την παροχή νερού. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να μην χρειάζεται σωλήνας επιστροφής σε κανένα από τα δύο μποιλερ. (και τοποθέτηση ξεχωριστων ωρομετρητών σε κάθε μποιλερ) 2.ΣΕ ΣΕΙΡΆ προσθηκη 2ου μπόιλερ σαν επέκταση του 1ου. Λογικά θα συνδέεται κανονικά στο κύκλωμα του λέβητα. Εάν δεν μπορεί να συνδεθεί, μια τρίτη λύση είναι να χρησιμοποιηθεί απλά σαν επέκταση (σαν απλή δεξαμενή) εκτός αν όντως υπάρχει μια δεξαμενή για τέτοιες περιπτώσεις (λόγω του καυτού νερού) μικρότερου κόστους προφανώς. Σαφώς, προτιμώ την πρώτη λύση, εάν είναι εφικτή βέβαια, για να έχουμε πλήρη αυτονομία. Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων για τη σκέψη σας και τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.