Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΠΕΤΡΟΣ09

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΠΕΤΡΟΣ09

  1. Καλημέρα σε όλους! Τον Ιούνιου του 2023 έκανα ένα συμβόλαιο για να παραχωρήσω δουλεία διόδου επί αγροτεμάχιου. Καταθέτωντας τα χαρτιά στο υποθυκοφυλάκειο, η υποθυκοφύλακας μας λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με τηυ δήλωση για τη δασική έκταση που περιλαμβάνεται στο αγροτεμάχιο. Αυτό που γράφτηκε επί του τοπογραφικού αλλά και στο συμβόλαιο έιναι το εξής: "Δηλώναν υπεύθυνα, σύμφωνα με το αρθρ. 8 του ν.1599/1986, ότι το τμήμα από το παρόν γεωτεμάχιο που περιγράφεται με τους αριθμούς 1-1’-2’-3-….31-1 και με Ε: 6946,27 τ.μ., βρίσκεται σε περιοχή Δασική Ανάρτησης του Ν. 4389/16 {ΦΕΚ 94/Α’/27-5-2016 – Άρθρο 153 (τροποποίηση του άρθρου 17, Ν. 3889/2010 [Φ.Ε.Κ. 182/Α’/2010]}. Σύμφωνα με τον δασικό Χάρτη που έχει αναρτηθεί για την Περιφ. Ενότητα Ρεθύμνου με την υπ’ αριθμ. 1181/12-02-2021 Απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπως αυτός είχε τροποποιηθεί με την υπ’ αριθμ. 2071/20-04-22 Πράξη Τροποποίησης της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου και ο οποίος κυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 7032/15-11-2022 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Δασών Υ.Π.Ε.Ν. {ΦΕΚ 922/Δ’/30-11-2022}, το τμήμα αυτό δεν εμπίπτει στις εν γένει δασικές εκτάσεις. (Χαρακτηρισμό έκτασης: AA)." Η υποθυκοφύλακας είπες ότι είναι λάθος, ότι αναφέρεται λάθος νόμος ενώ γενικά δεν έλεγε πολλά για μην τα εξηγεί δέκα φορες όπως είπε και ήθελε να μιλησε με τη συμβολαιογράφο και το μηχανικό, με τους οποίους αφού μίλησε δεν βγήκε κάποια άκρη, από εμένα τουλάχιστον ως προς το που είναι το πρόβλημα αφού ο μηχανικός και η συμβολαιογράφος ισχυρίζονται ότι είναι ο σωστός νόμος κλπ. Οπότε δεν ξέρω αν έχει δίκιο η υποθυκοφύλακας και δεν θέλουν οι άλλοι δύο να αναλάβουν την ευθύνη ή η υποθυκοφύλακας είναι "άσχετη", αν και κλίνω προς την 1η περίπτωση. Είναι σωστό το κείμενο; Περιλαμβάνει όσα στοιχεία θα χρειαζόταν και αναφορές στους σωστούς νόμους; Να σημειώσω ότι το το τοπογραφικό είναι από 02/2023 και η υπευθυνη δήλωση επάνω είναι στις 31/05/2023. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει ώστε τουλάχιστον να κατατοπιστώ λιγάκι. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Στον καυστηρα μου πετρελαίου ray multi 2001 εγινε καθαρισμος αλλαγη μπεκ danfoss 1.35/60°S πριν περιπου 1 μηνα. Χθες ξαφνικά άρχισε να κάνει έναν περίεργο θόρυβο. Αρχισε να ακούγεται πολύ άγρια η καύση και φυσικά να δημιουργεί έναν μπάσο ήχο και κάτι σαν τράνταγμα θα το περιέγραφα, υπόκωφο όμως. Λίγο πουψάχτηκα και έπαιξα με βίδα ρύθμισης που έχει για το πόσο μέσα ή εξω θα είναι το στέλεχος του μπέκ, όταν έπαιζα με αυτή επέστρεφε η λειτουργία του στο κανονικό, όχι όμως πάντα και χωρίς απαραίτητα να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία. Οπότε γύρισα τη βίδα στη προηγουμενη ρύθμιση και το αφησα εκεί. Επίσης όταν έπαιζα με τη βίδα κοιτούσα από το ματάκι τη φλόγα και έβλεπα ότι μόλις άρχιζε αυτός ο περίεγος θόρυβος τότς και η φλόγα γινόταν πιο μεγάλη και λαμπερή. Κάποιες φορές ακούγεται σαν έχει σκαμπανεβάσμετα στη μίξη του καυσίμου-αέρα. Επίσης να προσθλεσω ότι το στέλεχος του μπέκ δεν ήταν βιδωμενο στη θέση του. Είχε δυο βλιδες με τις οποίες βίδωνε πάνω στο πλαίσιο του καυστήρα, προφανώς δεν βιδώθηκε κατά τη συναρμολόγηση στον καθαρισμό. Τι μπορεί να συμβαίνει? Να έπαθε τίποτα το μπέκ επέίδη δεν ήταν βιδωμένο το στέλεχος του? Απλά να βγήκε ελλατωματικό? Μπορεί να είναι κάτι άλλο? Συμπλήρωσε με τονισμό όπου λείπει το κείμενο της δημοσίευσής σου διορθώνοντας και την ορθογραφία. Pavlos 33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.