Μετάβαση στο περιεχόμενο

DIOGENISKOZAKOS

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DIOGENISKOZAKOS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απολογούμαι που άργησα να απαντήσω, Ναι, μου είχε αναφερθεί ότι η πολυστερίνη μπορεί να χάσει την αντοχή της λόγο του βάρους που θα έχει το μπετόν απο πάνω. Αν είναι λάθος τότε διορθώστε με, απλά δεν έχω κάποιο κτίριο αναφοράς ώστε να δω πως μπορεί να αντιδράσει η πολυστερίνη μετά απο 5-6-10 χρόνια. Άρα εσείς προτείνετε να καλυφθούν πρώτα τα δίκτυα και μετά να ακολουθήση η πολυστερίνη? δλδ από έξω προς τα μέσα : πλάκα(οπλ.σκυρόδεμα) - ελαφρομπετόν (κάλυψη υπηρεσιών) - πλάκες πολυστερίνης - μπετόν - κεραμικα? Η υπόλοιπη μόνωση είναι απο θερμομονωτικά τούβλα 33εκ και 8εκ πολυστερίνη σε σκελετό. Στην Κύπρο το μέγιστο επιτρεπόμενο είναι 0,40(W/m2K) Δέν είμαι εναντίων της εξωτερικής θερμομόνωσης, απλά λόγο του ότι στην πιλοτή έχω αντεστραμμένες δοκούς προσπαθώ να το αποφύγω. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ανταπόκριση
  2. Καλησπέρα Σας χαιρετώ σαν νέο μέλος της κοινότητας αν και η αλήθεια είναι ότι εδώ έχω βρει αρκετές απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που με ταλαιπωρούσαν. Είμαι νέος αρχιτέκτονας από Κύπρο, οπότε συγχωρέστε με αν η απορία μου οφείλετε λόγο απειρίας. Θα ζητούσα τις συμβουλές σας στο ποιο κάτω ζήτημα καθώς έχω ακούσει αρκετές διαφορετικές απόψεις. Σε οικία που έχω σχεδιάσει πρόσφατα (τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης προσφορών) αρκετή επιφάνεια του πρώτου ορόφου είναι εκτεθειμένη (σαν πιλοτή) και για λόγους θερμομόνωσης έχω προδιαγράψει την τοποθέτηση εξηλασμένης πολυστερίνης 8εκ. στην πάνω πλευρά όλης της πλάκας, όπου μετά θα ακολουθήσει μπετόν ( screed C20 ) και η τοποθέτηση των κεραμικών. οι απόψεις που έχω ακούσει είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί η πολυστερίνη να χάσει την αντοχή της και να προκύψουν ρωγμές στο πάτωμα (καθίσδυση) ,επίσης αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρχουν και οι υπηρεσίες πχ ηλεκτρολόγου οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν. Η χρήση πολυστερινομπετόν είναι μια καλή λύση αλλά δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις θερμοπερατοτητας για εκτεθειμένα δάπεδα. Ποία είναι η άποψη σας? όντως μπορεί να προκύψουν τέτοια θέματα? Υπάρχει και η λύση εξωτερικής μόνωσης των επιφανειών που είναι εκτεθειμένες αλλά για σχεδιαστικούς - αισθητικούς λόγους προσπαθώ να την αποφύγω. (στον οδηγό θερμομόνωσης υπάρχει αυτή η λύση )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.