Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

TheoTDM900

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.983
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by TheoTDM900

  1. να πας στη Σωκράτους να πάρεις διαβιβαστικό αν και εφόσον υπάρχει ο φάκελος για Συγγρού.
  2. Ευχαριστώ το κάρμα μου που τους άκουσα live !!!!!!!
  3. στη συγκεκριμένη Πολεοδομία δεν μπορώ να ξαναπάω............ποινικό αδίκημα για όσους με ξέρουν. ένα μόνο σας λέω....................ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΑΡΚΕΤΑ !!!! Τσο+Λο
  4. Πρόσφατα σε 120μ2 ταράτσα και 50 μέτρα από θάλασσα εφάρμοσα: 1 )Καθαρισμός όλων των προηγούμενων 2 ) Εμποτισμός με αναστολέα διάβρωσης διεισδυτικής μορφής MuCis Mia 200 Sintecno 3 ) Επισκευή της πλάκας όπου απαιτούνταν (ρηγματώσεις) BS37 Sintecno 4 ) φράγμα υδρατμών Esha δεν θυμάμαι προιόν 5 ) Roofmate της Dow 6 ) Νάυλον για τα ζουμιά της τσιμεντοκονίας 7 ) Ινοπλισμένη τσιμεντοκονία με μαρμαρόσκονη αντί άμμο θαλάσσης 8 ) πολυουρεθανικής βάσης αστάρι και πολυουρεθανικής βάσης ελαστομερές της Maris Polymers 9 ) Επίπαση με χαλαζιακή άμμο 0.8μμ 10 ) Επίστρωση με κεραμικά πλακίδια με κόλλες Kerakoll για τις συγκεκριμένες συνθήκες της περιοχής (ακτινόβολία, αλμύρα, αέρας με θαλασσινό νερο) Εννοείται πως είχα αρμούς στο γέμισμα που γέμισαν με μαστίχη πολυουρεθαν. βάσης και περιμετρικά πίσω και κάτω από το σοβατεπί. Ποδαρικά από ηλιακούς, p/v και οτιδήποτε άλλο τα εφαρμόζω απευθείας στην πλάκα και στεγανώνω πριν την εφαρμογή όλων των άλλων υλικών και περιμετρικά του "ποδαρικού" πάλι αρμός με πλήρωση μαστίχης και στεγανωτικά "καπέλο". Βέβαια οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι που σε οδηγούν στην επιλογή λύσεων που καλούμαστε μετέπειτα να βελτιστοποισουμε προς όφελος του τριπτύχου "ποιότης-κόστος-χρόνος". Περλίτη σε ταράτσα και σε υγρούς χώρους δε βάζω ποτέ, από τότε που άνοιξα μια και είδα τι νερό κράταγε το περλομπετόν. Επίσης η εφαρμογή του πρέπει να είναι άριστη (αρμοί, νάυλον κλπ)
  5. Συνάδελφε σιδερα ανάλογα με το έργο, αυνθήκες, τσέπη κ.α. Γενικά πλέον χρησιμοποιώ σχεδόν παντού βελτιωτικά και ρητίνες, αλλά αναλόγως και τα δεδομένα. Αν λόγου χάρη χρωματισθεί η επιφάνεια με συγκεκριμένες βαφές ίσως η αύξηση υδατοστεγανότητας (αυτό είναι το κυρίαρχο + μετά την πρόσφυση) να είναι πλεονάζουσα. Κάτι αντίστοιχο με την καθολική εφαρμογή σενάζ ακόμα και σε μικρούς τοίχους με μεγάλες κρεμάσεις στο επίπεδό τους. Τελευταία (αν δεν αποτελεί διαφήμιση) προτιμώ sintecno, basf και τπτ άλλο. Τώρα κανά σαλάμι μαστίχης, κορδόνι, κανά αφρό θα τον πάρω από την υπερκετιμημένη Σικα, από διπλανό μαγαζί γιατί από προμότιον σκίζουν. Αυτό που συζητάμε θα δοκίμαζα το Sintoplast
  6. Βρε άσε τους γίγαντες και τους νάνους και λέγε τη φιλοσοφία σου μάστορα !!!
  7. Εμπειρικά σου λέω βάλε 20ytong χωρίς να ξέρω περιοχές, σεισμικότητες, άλλες παραμέτρους που ξέρεις εσύ. Δοκό δεν θες ? Σενάζ στέψης ? Τι έχει γύρω ? Μέσα ? Γιατί δεν το λύνεις έστω πρόχειρα και μετά δες τις αντοχές που δίνει ο κάθε κατασκευαστής να μην ακούς τον καθέναν εμπειρικά τι λέει γιατί μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος είτε ανεπαρκούς διατομής είτε υπερβολικής πατάτας ?
  8. Απλή νοούμενως τσιμεντοκονίαμα γεμίσματος δαπέδου κάτω των 4cm με δεδομένη την κίνηση πάνω του - - - - > θα σπάσει 1000%. Ρητίνη αύξησης μηχ. ιδιοτήτων (κατ. σε θλίψη). Ίνες εννοείται. Συνάδελφοι εγώ κοντεύω να τις βάζω και στα κορν φλάκες το πρώι !!!! Και προσοχή μην το πολυπληγώνεις (μπανια, σιφώνια δαπέδου, σωλήνες κ.α.) Κοτετσόσυρμα γαλβανιζέ να μην προτείνω που το έχω προτείνει σε 3 άλλα θέματα σήμερα ?? (Αν δεν με ξέρατε θα νομίζατε πως πουλάω κοτετσόσυρμα !!! αχαχαχαχαχαχαχαχαααχαχαχα) Τα σέβη μου υγ: άντε και κάτι άλλο. Αντί για άμμο θλάσσης, βάλε μαρμαρόσκονη. Θα με !!!
  9. Εγώ όταν το εφαρμόζω γίνεται μετά από "δυνατό" πεταχτό και πάντα στο "ψωμί" του γεμίσματος (2ο χέρι) και το 2ο έχει μέσα τη SINTECNO, SIKA, BASF και τον πατέρα του μέσα !!!!
  10. Επειδή αυτές τις μέρες είχα αυτούς τους προβληματισμούς, συνεχίζω υπερθεματίζοντας υπερ eupalinos και παράλληλα ρωτώ: Αγ. Παρασκευή, σχεδόν Βορεινός τυφλός τοίχος "απροστάτευτος" με δικέλυφη τοιχ. κάνω πιο σκληρή τη λάσπη με αποτέλεσμα να αφήνω ελάχιστα κενά στους αρμούς των 1ων σειρών (2-3). Ομοίως το σφήνωμα πάντα (εκτός κι αν τα πασαλείψουν μετά ) έχει κενάκια. Κατασκευαστικά εννοείται πως η περίσσεια της λάσπης του οριζόντιου αρμού αν αφήσει δόντι 4-7 χιλιοστά το αφήνω, μπάς και του δώσω αέρα. Θεωρείτε πως θα έχω θέμα ? Πχ Χειμώνα με ενδοδαπέδια
  11. αν έχεις αμφιβολίες ακόμα και κοτετσόσυρμα στο ανευ ασβέστη επίχρισμα θα σου δώσει και καλύτερο ύπνο. Ξέχασα.,......εννοείται όλα ινοπλισμένα τα επίχρίσματα και οικ. ρητίνες υψηλής ποιότητας πρόσφυσης, συνάφειας. Εννοείται γαλβανισμένα.
  12. 2.175 downloads

    Απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση οικοδομικής άδειας.
  13. 3200 για 185μ2 είναι λίγα αδελφέ. Χωρίς να σημαίνει πως δε γίνεται. Αλλά δεν θα το ήθελα για το σπίτι μου. Στο λέω ως εργολάβος και όχι σαν μηχ/κος.
  14. Αυτών που οι υπογραφές και σφραγίδες υπάρχουν στα σχέδια φέρουν τις όποιες ευθύνες και υποχρεώσεις υπάρχουν. Αν το 1ο τοπογραφικό είναι υπογεγραμμένο από τον πμ τότε φέρει και αυτός τις ευθύνες του για τη λάθος σύνταξη. Και ας μάθουν κάποιοι επιτέλους που βάζουν την υπογραφή τους και το πουλί τους. Τώρα αν ο ιδιώτης θα βγάλει άκρη σε υποτιθέμενη αγωγή, του υπενθυμίζω απλά πως βρίσκεται στην Ελλάδα των τόσων νεκρών της ρικομέξ, του σάμινα που ζητούν ακόμα δικαίωση και στην ελλάδα που απελευθερώνει τον σαραλιώτη. Καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά !!
  15. Φίλε μου έχεις σοβαρότερα προβλήματα από της μόνωσης !!!! Διαμπερής ρωγμή ?? Πέφτουν μπετα ?? Φώναξε Π/Μ να ειδικεύεται στις επισκευές Φ.Ο. και μετά το βλέπεις για μόνωση. Μην πας και βάλεις τπτ πλακάκια από πάνω γιατί την πάτησες άσχημα.
  16. Και είναι σαφές πως συμβαίνει και θα συμβαίνει καθώς οι νόμοι είναι γραμμένοι από οικονομολόγους που λένε ακίνητο και περιουσία. Όχι κτήριο όπως οι μηχ/κοι.
  17. Μιλάμε θα γίνουμε καθηγητές νομικής. Ας λέγανε στην τελική δώστε άλλα τόσα χωρίς να κάνουμε σπαζοκεφαλιές για μηχ/κου-νομικούς. Στο θέμα: Ερμηνεύοντας (που μου απαγορεύεται λόγω ιδιότητας), δεν μπορείς. Αλλά δεν θα ήθελε ο εισπράκτωρας να αναιρέσει σε χιλιάδες προβληματικά ακίνητα τις εισφορές από άδειες. Εγκυκλίους ούτως ή άλλως θα δούμε. Υπομονή. Πάντως στη λογική του ο νόμος θέλει να μπορούν να αποπερατώσουν όλοι. Εξάλλου είναι απίστευτα αντιφατικό να μπορείς να σώσεις αλλά όχι να χρησιμοποιήσεις. Τότε γιατί να σώσεις ? Και να το θυμηθείτε πως ο νόμος αυτός θα μείνει στην ιστορία ενεργός όπως ο 1512. Οπότε υπομονή !!
  18. :lol: Εννοείται θέλει λεφτά !!! Σας είδε αλευρωμένους ?? Στείλ' του ένα εξώδικο του συνάδελφου και προετοιμάσου να του τα πάρεις. Inox=μεταλλικό κατά την "απλουστευμένη" τ.ε. που βάζουμε στις άδειες μερικοί !!! Σε οποιοδήποτε όργανο ή επιτροπή κανείς δεν θα γνωμοδοτήσει υπερ της μαλακίας που ξεστομίζει. Εκτός και αν υπάρχουν κι άλλα στην υπόθεση.
  19. Μην το κάνεις. Εκτός και αν θες να συνεισφέρεις στην πειραματική μηχανική !!!!
  20. Δεν αποτελεί και σκέψου τη λύση της θερμοπρόσοψης με 1/3 ~ 1/2 πάχος τοίχου.
  21. Συνάδελφε δεν βλέπω πουθενά τεχνικά φυλλάδια και ελέγχους και μετρήσεις. Μπορεί να έχουν αλλά γιατί δεν είναι στο σαιτ ? Ναι. Για τα λεφτά του (σε χαμηλούς ορόφους και παλιές κατασκευές όπου εκμεταλλεύεσαι τις αντοχές του σε σχέση με κοινά) αξίζει. Για συμβατική νέα κατασκευή πιστεύω πως δεν θα το έβαζα και λόγω βάρους. Είναι και πιο δύσκολο στα κοψίματα. Κατά τα άλλα είναι τούμπανο. Στο αρχικό θα απαντήσω πως: α) ανάλογα λοιπές μελέτες (αρχ-στ-θερμ) β) χρονοδιάγραμμα γ)κόστος επιλέγεις (η σειρά δεν υποδηλώνει σπουδαιότητα). Τα στ σου λένε για φορτία, ξυλοτύπους (πχ φρυδάκι για να πατάνε τα τούβλα) γενικά το μοντέλο που θα στήσεις. τα αρχ τα δικά τους η θερμομόνωσης (ΚΕΝΑΚ κλπ) θα σου δώσει τα ποιοτικά ως προς αυτήν χαρακτηριστικά. τα βάζεις κάτω με την τσέπη σου και επιλέγεις. Προσοχή συνάδελφοι. Ζητάτε πιστοποιητικά από επίσημα εργαστήρια και φορείς. gsak1969 υπάρχουν μηχ/κοι και μηχ/κοι όπως εργολάβοι και εργολάβοι κ.ο.κ. Τώρα αν εσύ έμπλεξες με ταγάρια που ξέρουν μόνο τουβλάκι και τρομάζουν αν δουν πχ έτοιμο πρέκι, δεν σου φταίει ο μηχανικός. Εσύ τι δηλώνεις ? Construction Manager ?
  22. Μπάμπη καλώς ήρθες στην αγορά του Μαρόκο. Όλα είναι θέμα παζαριού. 50% με δική μου ομάδα. 47 με δική σου. Ετοίμασε προσχέδια και ζητάτε προσφορές επ' αυτών. Ας αλλάξει το κατεστημένο αυτό και ας ζητηθεί προσφορά επί συγκεκριμένης μελέτης.-
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.