Μετάβαση στο περιεχόμενο

Christina Pinatsi

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Christina Pinatsi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα, για να καταλάβω: ρύθμιση σε περιοχή που παλιά με τον 4178 είχε τ.ζ. 700, περνώντας στο 4495 πάει η τ.ζ. 650, βάσει των τιμών του 2016, ακόμα και αν έκτοτε οι τιμές ζώνες στην περιοχή έχουν επανέλθει στο 700 και στο έντυπο ΕΝΦΙΑ αναφέρεται 700 τελευταία τιμή ζώνης?
  2. Καλησπέρα! Μπορεί να συνυπάρχει απόκλιση <2% που δεν προσμετράται ως αυθαιρεσία και δεν ρυθμίζεται με ΥΔ σε άλλη διάσταση? Δηλαδή αν στο μήκος έχουμε ΥΔ και τη ρυθμίζουμε, μπορούμε να αγνοήσουμε μια μικρή απόκλιση στο πλάτος, ή πρέπει να πάει αθροιστικά? Θέλω να πω, η διάταξη τςη παρ. 2 του αρ. 81 ισχύει όταν σε όλη την κάτοψη δεν ξεπερνούν οι αποκλίσεις το 2% ή ανά διάσταση? Και αν βάλουμε μια απόκλιση <2% και δεν την προσμετρήσουμε, πρέπει να την συνυπολογίσουμε στα τετραγωνικά στο Δ. Κάλυψης ή πρέπει να αγνοηθεί?
  3. Μια διευκρίνιση. Αν σε ένα ακίνητο το πλάτος έχει τροποποιηθεί ώστε να αυξάνεται π.χ. το κτήριο κατά 5 τ.μ., και τα βάζεις ΥΔ, αλλά το μήκος έχει τροποποιηθεί π.χ. 5 εκ.., <2% του μήκους της αδείας, το οποίο όμως βγάζει μια διαφορά 0,50 τ.μ. σε κάθε όροφο, εγώ τι ρυθμίζω, 5 τ.μ. ή 5,50? Με την έννοια ότι ναι μεν τα 0,50 δεν είναι παράβαση, αλλά το συνολικό εμβαδόν αλλάζει 6 τ.μ. και όχι 5.
  4. Ευχαριστώ κ. Αντώνη, και καλή χρονιά. Πράγματι εννοώ την περίπτωση ιειε. Αυτή δεν έχει ΥΔ? Δηλαδή αν έχω 2 τ.μ., που είναι <5% της επιφάνειας του κτηρίου, πώς δείχνω και πόσα τετραγωνικά είναι? Πετάω μια κατηγορία 3 σκέτη, χωρίς να λέω ότι είναι τα εξής 2 τ.μ? Τα οποία είναι ΥΔ, αφού ξεπερνάνε την επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου? Επίσης, εδώ επειδή είναι ιδιάζουσα η περίπτωση, δηλαδή τα 2 αυτά τετραγωνικά χρτίστηκαν με την άδεια, αλλά μετά η άδεια ανακλήθηκε για αυτή τη λωρίδα μόνο λόγω κάτι ιδιοκτησιακών διαφορών με το όμορο. Οι ιδιοκτησιακές αυτές διαφορές έκτοτε λύθηκαν δικαστικά, και τα 2 τ.μ. μάς ανήκουν, αλλά πλέον είναι αυθαίρετα. Θέλω να φαίνεται σαφώ ότι αυτή η λωρίδα ρυθμίζεται. Τι με συμβουλέυετε, να τα βάλω ΥΔ ή κατηγορία 3? Στην κατ. 3 δεν φαίνονται κάπου τα τετραγωνικά? Ευχαριστώ.
  5. Καλημέρα. Έχω ρύθμιση οριστικοποιημένη στον 4178 και θέλω να την καταργήσω και να κάνω για το ίδιο ακίνητο στον 4495. Θεωρητικά μπορώ να την περάσω στον 4495, αλλά αν κάνω καινούργια στον 4495 για κάοποιους λόγους, μπορώ την οριστική να την ακυρώσω κάπως, να μην υπάρχουν δύο δηλώσεις οριστικές για το ίδιο ακίνητο?
  6. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Υπάρχει κτήριο νομίμως υφιστάμενο, παραχωρηθέ από το κράτος σε σεισμόπληκτους το 55, ας πούμε επιφανείας Α. Σε αυτό έχει γίνει προσθήκη με άδεια το 83, ας πούμε επιφανείας της άδειας Β. Η προσθήκη κατασκευάστηκε λίγο μεγαλύτερη, κατά Γ. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας, αν είναι 3 ή 4, βλέπουμε το ποσοστό Γ/Β ανε είναι <5%, ή το Γ/(Α+Β)?
  7. Δήλωση του 4178 έχει οριστικοποηθεί από παλιά, από άλλο μηχανικό, έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα, αλλά λόγω δικαστηρίων ανακλήθηκε και δεν προχώρησε η διαδικασία των δικαιολογητικών. Τώρα ανέλαβα εγώ τη δήλωση, την έβαλα σε υπαγωγή και έκανα και κάποιες διορθώσεις. Πρέπει να περάσει στον 4495 ή μπορώ να την ολοκληρώσω στον 4178?
  8. Σχετικά με το θέμα έγκρισης από ΣΥΠΟΘΑ όταν το πρόστιμο μεταβάλλεται άνω του 20%: 1. Ισχύει αυτό και στον 4178? 2. Αν το σύστημα δεχθεί την οριστικοποίηση της δήλωσης αυτόματα, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται έγκριση ή πρέπει ούτως ή άλλως να σταλεί αίτηση μέσω ΥΔΟΜ?
  9. Ευχαριστώ πολύ, αλλά ως διαχωριστικούς υαλότοιχους εγώ θα αντιλαμβανόμουν τα πανέλα σε εσωτερικούς χώρους που διαμορφώνουν π.χ. γραφεία, όχι τους εξωτερικούς τοίχους από υαλόπλινθους.
  10. Τμήματα με υαλότουβλα προς όμορο δεν είναι παράβαση, απ' όσο ξέρω, θεωρούνται υλικό πλήρωσης. Ωστόσο αν δεν τα παρουσιάζει η άδεια πρέπει να δηλωθούν στη ρύθμιση ως λοιπή παράβαση με αναλυτικό? Και αν ναι, με τι τιμή? Ευχαριστώ! Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Προς ενημέρωσή σου, δεν ανοίγουμε νέο θέμα όπου και όπως μας αρέσει. Υπάρχουν για τα αυθαίρετα, Ν. 4178 και 4495, ήδη υπάρχοντα θέματα κατ άρθρο των νόμων. Να μην επαναληφθεί διότι βλέπω ότι το κάνεις συνέχεια και θα επέλθει ποινή αποκλεισμού σου αν συνεχίσεις να μην τηρείς τους κανόνες συμμετοχής. Προειδοποιητικά, λαμβάνεις ποινή ενός βαθμού. Pavlos33
  11. Ευχαριστώ πολύ, ξέχασα να πω ότι υπάγομαι στον 4178 αλλά κι εκεί το ίδιο προβλέπεται από την εγκύκλιο 4. Κάτι τελευταίο: υαλότουβλα προς όμορο δεν είναι παράβαση τπυ κτηριοδομικού, γιατί δεν είναι άνοιγμα, σωστά? Είναι όμως παράβαση (λοιπή) επειδή δεν υπάρχουν στην άδεια? Να τα βάλω στον αναλυτικό κι αυτά?
  12. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αν έχω σε ένα ακίνητο κάποια μικρά ανοίγματα προς το όμορο, φραγμένα με "κλοστρά", δηλαδή σταθερά, ως τι παράβαση μπαίνει; Έχω και στην όψη κάποια ανοίγματα (Π.χ. διάνοιξη επιπλέον ανοιγμάτων) που δεν προβλέπονται στην άδεια, μπορούν να μπουν ως ενιαία παράβαση με αναλυτικό;
  13. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα ακίνητο με μία ΥΔ κατηγορίας 4. Πληρώνει κανονικά τέλος υπαγωγής 500-ρικο και ειδικό πρόστιμο. Και έχει και σε μια ακρούλα μια μικρή υπέρβαση περιγράμματος, που υπάγεται κατ.3. Εκεί τού κοπανάει κι άλλο ένα 500-ρικο, ενώ αν είχε μια υπέρβαση πιο μεγάλη ώστε να εμπίπτει στην 4 απλώς θα αυξανόταν λίγο το ειδικό πρόστιμο? Δεν είναι παράλογο? Ή μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει καλά? Δηλαδή μήπως αν το κτήριο έχει υπερβάσεις κατηγορίας 4, μετά και όλες οι άλλες, οι λεγόμενες μικρές πάνε 4 και όχι 3? Συγκεκριμένα, εαν έχω μικρή υπέρβαση περιγράμματος, στο πλαίσιο του κατασκευαστικού σφάλματος συν επιχρίσματα κ.λπ., που στο πλαίσιο του 4495 λέει ότι δεν είναι παράβαση, εδώ (στον 4178) πρέπει να το βάλω κατηγορία 3 και να πληρώσει ο ιδιοκτήτης 500-ρικο για μισό τετραγωνικό διαφορά? Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.