Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

atourt

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by atourt

  1. Η έγκριση απότμησης - υποβιβασμού πεζοδρομίου αφορά για εντός οικισμού (σε εκτός σχεδίου ζητείται έγκριση εισόδου -εξόδου). Αν υπήρχε πεζοδρόμιο και κράσπεδα θα κάνατε αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία με κάποια σχέδια ώστε να σας εγκρίνει την απότμηση-υποβιβασμό του πεζοδρομίου και θα σας χορηγούσε και άδεια εκσκαφής. Πρέπει να απευθυθείτε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για διευκρινήσεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και κράσπεδα.
  2. Σε εντός σχεδίου πόλης δεν υπάρχει η έννοια εισόδου -εξόδου (σύμφωνα με το Π.Δ. 118/2006). Έχω την εντύπωση ότι απαιτείται υποβάθμιση στάθμης πεζοδρομίου, η οποία δίδεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αν είσαι μηχανικός βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Pavlos33
  3. Νομίζω ότι οι εξαιρέσεις που αναφέρει το Π.Δ. 118/2006 είναι μόνο για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις για τα πρατήρια και όχι είσοδο-έξοδο.
  4. Οι αγροτικές οδοί (και οι δρόμοι διανομών) έχουν περιέλθει στους δήμους (και η συντήρηση τους, δε θυμάμαι το νόμο), οπότε σύμφωνα με το ΠΔ 118/2006 υπεύθυνος για την έγκριση εισόδου ειναι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη της συντήρησης της οδού (δε διαχωρίζει το ότι σε αγροτικούς δρόμους δε δινεται έγκριση εισόδου εξόδου). Τουλάχιστον αυτή την άποψη έχω εγώ.. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μία ερώτηση στην Πολεοδομία της περιοχής σου θα μπορούσε να σου δώσει απαντήσεις...
  5. Σύμφωνα με το Π.Δ. 118/2006 (άρθρο 19,20,21) και την εγκ.11/ΔΜΕΟ/ο/2879 Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ απαιτείται η έγκριση εισόδου εξόδου πριν την έκδοση οικοδομικής άδειας ακόμη και για κατοικίες. Ο αγροτικός δρόμος είναι δημοτικός, οπότε πιστεύω ότι θα σου το ζητήσουν από την Πολεοδομία πριν την έκδοση άδειας. Τα κριτήρια είναι 70 μέτρα ορατότητας και 50 μέτρα από συμβολή οδού. Για δημοτικούς δρόμους υπεύθυνη είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και για τους επαρχιακούς είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
  6. Πιστεύω αν κάνεις hatch την περιοχή που περικλείεται ανάμεσα από αυτές τις γραμμές και με το properties του hatch θα μπορείς να βλέπεις το εμβαδό, αλλιώς χειροκίνητα θα κάνεις polyline την περιοχή που σε ενδιαφέρει (όχι και πολυ αυτοματοποιημένο , το ξέρω).
  7. Ο ΑΠΕ μπορεί να έχει αυξομείωση εργασιών σε διάφορες ομάδες. Ο ΑΠΕ είναι στην ουσία τροποποίηση μελέτης (βέβαια σε πολλές περιπτώσεις πρώτα γίνονται οι εργασίες και μετά συντάσσεται ΑΠΕ , αλλά δεν είναι σωστό αυτό), πώς θα δοθεί βεβαίωση περαίωσης εργασιών και μετά να εγκριθούν από την προισταμένη αρχή οι αλλαγές στις εργασίες?? Απόψη μου, πρώτα δίνεται παράταση του χρόνου περαίωσης (αν κοντευει να λήξει η προθεσμία), χρονοδιάγραμμα εργασιών καινούριο, ΑΠΕ που θα εγκριθεί από την αρχή και μετά βεβαίωση περαίωσης με τελική επιμέτρηση σε διάστημα 2 μηνών.
  8. Σε οικισμό προ του 23 ο κανόνας για αρτιότητα είναι ελ εμβαδό 300,0 τμ και πρόσωπο 12,0 μ. Οικόπεδο με εμβαδό 380,0 τμ και πρόσωπο 11,0 και 10,0 μέτρα (δεν είναι γωνιακό..!), είναι "διαμπερές", είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα?? Ο προιστάμενος της πολεοδομίας υποστηρίζει ότι τα 12,0 μέτρα πρέπει να είναι συνεχόμενα..! Υπάρχει κάποια εγκύκλιος?
  9. Το κτίσμα είναι πέτρινο? Μπορείτε να πάρετε βεβαίωση προ του 1955 από το Δήμο σας, μετά να κάνεις πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος υφιστάμενης οικίας προ του 1955 στην πολεοδομία και μετά να βγάλεις άδεια περίφραξης..Έτσι νομίζω μπορεί να κάνω και λάθος ως προς τη διαδικασία.
  10. Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ. α) Η πράξη αναλογισμού-τακτοποίησης μπορεί να την κινήσει ο Δήμος ή ο άμεσα ενδιαφερόμενος (συνήθως το δευτερο αν είναι για αποζημίωση) β) Το ότι θα βάλεις τοπογράφο ιδιώτη να κάνει το τοπογραφικό θα βοηθήσεις να γίνουν οι΄διαδικασίες πιο γρήγορα, αν κυρωθεί η πράξη αναλογισμού μετά είναι θέμα του Δήμου και των ιδιωτών και δικαστηρίων πότε θα πληρωσουν γ) Ανάλογα τι θα "βγάλει" η πράξη αναλογισμού, μπορεί και ο Δήμος και ιδιώτες δ)Φυσικά μπορεί να το κάνουν, αλλά μπορεί να καθυστερήσουν πολύ, και ανάλογα με τη στελέχωση της κάθε πολεοδομικής υπηρεσίας. ε) Αυτό ανάλογα με το μέγεθος της δουλειάς, δεν είναι όλες οι δουλειές το ίδιο, το καλύτερο να ρωτήσεις κάποιον που ασχολείται στην περιοχή σου.
  11. Για να χαράξεις τα τεμάχια θα εξαρτηθείς από τριγωνομετρικά(όχι απαραίτητα ΓΥΣ) που χρησιμοποιήθηκαν για τον αναδασμο του 1971,τα στοιχεία θα τα προμηθευτείς από την τοπογραφική υπηρεσία, αλλιώς η χάραξη σου θα είναι λανθασμένη.
  12. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα φεκ 656/16-10-1990 τεύχος δεύτερο. Στο ΦΕΚ αναφέρονται σε ποιες περιοχές μπορεί να βγει "κοινοτική" άδεια. Μέχρι 50 τμ για αποθήκη, 20 τμ για βοηθητικούς χώρους(κουζίνες. λουτρά κτλ) για αντικατάσταση στέγης. Προσοχή στο σημείο του ότι η συνολική δόμηση δε μπορεί να υπερβαίνει τα 200 τμ.
  13. νομίζω ότι υπάρχει νομοθεσία που σε κτίρια άνω των 100 χρόνων κηρύσσονται διατηρητέα.δε ξέρω αν αυτό μπορεί να σε βοηθήσει
  14. Σε ανάλογη περίπτωση που αντιμετώπισα πρέπει να γίνει η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης, να κατατεθούν τα σχέδια στην Τοπογραφική υπηρεσία, να εγκριθούν,ι να γίνουν διορθώσεις στον κτηματολογικό πίνακα και στο σχέδιο της διανομής.Είναι μία αρκετα χρονοβόρα διαδικασία.
  15. Αν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης του δρόμου που φτάνει μέχρι το τεμάχιο σου τότε έχει πρόσωπο αλλιώς το χερσολείβαδο κοινόχρηστο δε σε καλύπτει.
  16. Σύμφωνα με το σχέδιο σου, δε βλέπω το αγροτεμάχιο να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο. Η κοινόχρηστη έκταση που αναφέρεις πώς στοιχειοθετείται?
  17. Πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική πήρε πριν 1 χρόνο, έβγαλε κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν μέσα στο κτίριο και δόθηκε κανονικά το πιστοποιητικό. Το ποσό της τακτοποίησης θα είναι αρκετά μεγάλο και ο ιδιοκτήτης με ρωτάει αν αξίζει να γίνει η τακτοποίηση και ποιο θα είναι το όφελος του..
  18. Καλημέρα σας. Κτίριο (κινηματογράφος) με οικοδομική άδεια 1948 (δεν υπάρχουν τίποτα από σχέδια ούτε στην πολεοδομία, ούτε έχει ο ιδοκτήτης παρά μόνο το στέλεχος της αδείας) εμφανίζει εξώστη 250 θέσεων. Ο εξώστης "έκλεισε" και έγινε δεύτερη αίθουσα προβολής ταινιών με 120 θέσεις. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αυτό ο χώρος είναι κύριας χρήσης. Αν γίνει τακτοποίηση με το Ν 3843/10 θα δοθεί βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από την Πολεοδομία ή θα ακολουθήσουν την εγκύκλιο 8 ? Ευχαριστώ.
  19. Έχω την εντύπωση ότι για την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων βγαίνει άδειας μικρής κλίμακας εργασιών από την Πολεοδομία, οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ως προς το συνελεστή δόμησης.Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ρωτήσεις το Πολεοδομικό γραφείο.(πιστεύω αφού έχει βγει οικοδομική άδεια άρα έχει περάσει και Δασαρχείο είναι πολύ εύκολη η απάντηση τους.)
  20. Εμένα μου έτυχε σε δασαρχείο να πάω τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ, να το βάζει ο υπάλληλος άκουσον-άκουσον στο google earth, να μη του κάθεται ακριβώς με ρέμμα που είχε δίπλα και με βάζει να του αλλάξω τις συντ/νες γιατί αλλιώς δε το περνάει λέει...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.