Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΤRGN

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΙΤRGN

  1. Σε τελικο έλεγχο οικοδομής προκύπτει υπέρβαση ύψους 0.15τμ πλεον του επιτρεπόμενου(το επιτρεπόμενο και το εγκεκριμένο ειναι 13.00μ). Σ αυτην την περίπτωση ο ελεγκτής μπορει να ζητήσει ενημέρωση για το 2%? Το ρωτάω γιατί ειναι πέραν του επιτρεπόμενου υψους.
  2. Εχω εκδώσει άδεια κατηγοριας 3 και εχω έχω σε εκκρεμότητα μεταγενέστερο έλεγχο φορολογικών.Έκανα αίτηση για ελεγκτή δόμησης και μου είπαν απο ΥΔΟΜ οτι σε 2-3 μέρες θα εχω ενημέρωση.Συνάδερφοι μου λένε οτι αν δεν ολοκληρωθεί ο ελεγχος φορολογικών δεν προχωράει η αίτηση του ελεγκτή.Πιστεύετε οτι το τεε θα τη γυρίσει πίσω?
  3. Ο κτιριοδομικός άλλαξε αλλα το θέμα με τα θεμέλια το άφησε ακομη πιο γενικο.... Αρκει να ειναι 0.40μ πιο κατω απο το κρασπεδο στο αντιστοιχο σημειο. Τωρα που ο κτιριοδομικος ειναι μεταγενεστερος του Νοκ μπορουμε να στηριχτούμε σε αυτον ?
  4. Σας ευχαριστω! Απ οσο διαβάζω το ύψος του court anglais μπορεί να φτάσει εως το δάπεδο του υπογείου, δεν υπάρχει περιοριοσμος. Υπάρχει κάτι διαφορετικό?
  5. Πανω απο court anglais εντός του οικοπέδου μπορώ να βαλω σχάρα και να περνάν αυτοκίνητα;
  6. Για τον υπολογισμό του 50% της σοφίτας υπολογίζω και τα έρκερ της υποκείμενης κάτοψης?
  7. Καλημέρα σας. Εχετε καταλαβει αν ειναι απαγορευτικο σε νεα πολυκατοικια η ραμπα να ειναι μεγαλυτερη απο 5%? Για διαφορα 0.4μ αναφερομαι. Μετα απο δύο χρόνια εχει αλλάξει κατι στην παραπάνω ερμηνεια? Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ραμπα 6% για καλυψη διαφορας 0.40μ?
  8. Καλημερα σας. Σε νεα τριόροφη οικοδομη τα μπαλκόνια των υπνοδωματίων στον πισω ακαλυπτο ειναι απαραίτητο να εχουν πλατος 1.50? Τα κύρια μπροστινά μπαλκόνια ειναι 2.5μ και ικανοποιούν τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ. Νομίζω οτι για κατοικία πάμε με οτι γράφει ο 5045/21 οπου δεν αναφέρεται αυστηρά στο "Σχεδιάζοντας για ολους" το οποιο απαιτειται για τα κτίρια εκτός κατοικίας. Και στο αρθρο 26 του 4067 για κατοικία παλι δεν αναφέρεται στο Σχεδιάζοντας για ολους αλλά περιγράφει τον σχεδιασμό.
  9. Καλημέρα σας. Οσον αφορά την τακτοποίηση ειμαι καλυμένη με την παρ.9 του αρθρο 98.Πιστεύετε οτι θα μπορουσε να γίνει και μονομερή τροποποίηση με το 51% για την αγοραπωλησία? Το γεγονος οτι η προβληματική θεση παρκιγκ ειναι παράρτημα του διαμερίσματος μπορει καπως ν απομονωθεί απο το διαμέρισμα και να μη συμπεριληφθει?
  10. Καλησπερα σας. Σε αυτοψία διαπιστώθηκε οτι ανοιχτή θεση στάθμευσης στον πισω ακάλυπτο που υπαρχει μετακινήθηκε σε κοινόχρηστο χωρο οικοπέδου και έκλεισε. Μετα την τακτοποίηση μπορει να γινει μονομερής τροποποίηση σύστασης αφου α) ειναι απο την αρχη της κατασκευης και β) εχει παρελθει 10ετθα?(χτιστηκε το 2000)
  11. Ακριβώς, αυτο θα κάνω. Αλλιως ας βρουν κάποιον άλλο Αν δεν την κατεβάσουν πιστευω οτι το προηγούμενο συμβόλαιο τους ειναι άκυρο που γραφει,: "αδόμητο με ασκεπές ερείπιο". Ασε που οι αγοραστές αν θελήσουν να βγάλουν μετα άδεια κατεδάφισης για το ασκεπές ερείπιο θα γίνει χαμούλης με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις φωτογραφίες.
  12. Κατανοητά ολα τα παραπάνω αλλα υπάρχουν και πιο μπερδεμένα... Μόλις με πήραν για μια ταυτότητα που χρειάζονται άμεσα οπου συνάδερφος ειχε δωσει βεβαιωση το 2021 για αδόμητο με ασκεπές ερειπιο εντος του οικοπέδου. Περνάω μια βολτα και βλεπω ερείπιο μεν ΑΛΛΑ με στεγη στη θεση της.... Τι κάνω?
  13. Σε άδεια του 2003 ανελκυστήρας αυτοκινήτων στο επίπεδο του ισογείου, εκτος περιγράμματος με μπετονενιο κέλυφος δεν υπολογίζεται σε κάλυψη δόμηση.Ξέρετε κάποια νομοθεσία που το δικαιολογει? Επιπλεον η κλειστή είσοδος προς τον ανελκυστήρα αυτόν στο επιπεδο του ισογείου δεν υπολογίζεται στη δόμηση.Δεν υπαρχει πιλοτή,ειναι ισόγειο που κολαει στα ορια του οικοπεδου. Κάνω τακτοποίηση με 4495 για αυτο μ ενδιαφέρει τι ίσχυε τοτε. Ξέρω οτι δεν ελέγχω το σύννομο της αδείας .
  14. Σε τακτοποιημένο κτίριο γραφειων πήγα να δωσω ταυτότητα κτιριου και ειδα οτι ειχαν προσθέσει wc και ειχαν κανει διαχωρισμό γραφείων με τζαμαρίες και γυψοσανίδες. Πως να το αντιμετωπίσω?
  15. https://www.google.gr/maps/place/Αγίου+Γερασίμου+5,+Μαρούσι+151+26/@38.0459914,23.8281602,18z/data=!4m6!3m5!1s0x14a1993172911ceb:0xa522f6dfc236469e!8m2!3d38.0464839!4d23.8264278!16s%2Fg%2F11kmcdm0vg Βρηκα διαπιστωτική πραξη του 2015 του Δημου Αμαρουσιου αλλα δεν ξερω αν υπαρχει τιμη ζώνης
  16. Καλησπέρα σας Μπορειτε να με βοηθησετε στην τιμή ζωνης για τον 4495 για περιοχη εκτος σχεδιου στο Μαρουσι πισω απο το Σισμανόγλειο? Σας ευχαριστω
  17. Το 2015 δόθηκε βεβαίωση σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου οπου ειχε χαθεί ο φάκελος.Το περιτύπωμα του κτιριου ήταν σύμφωνο με το περιτυπωμα του στελέχους και η οριζόντια ιδιοκτησία σύμφωνη με την συσταση.Στον οροφο υπάρχουν 4 διαμερίσματα. Τοτε μου ειχαν πει στο help desk οτι μπορούσα να δωσω βεβαίωση χωρίς τακτοποίηση. Σήμερα ήρθε η ωρα για τη δεύτερη μεταβίβαση και η συμβολαιογράφος απαιτεί ακύρωση εκείνου του συμβολαιου γιατι της λέω οτι λόγω ταυτότητας θα πρεπει να κανω τακτοποιηση κατ.1. Το help desk σήμερα μου λεει οτι τότε επρεπε να είχα κανει διαμερισμάτωση γιατι δεν ήξερα πως ηταν τα διαμερίσματα στην αδεια.... Ποιά η γνώμη σας?
  18. Σε οικοδομή του 1970 στον 4ο όροφο εχει δημιουργηθεί αυθαίρετο ερκερ διαστάσεων 1.00*0.40 το οποιο λειτουργεί σαν ντουλάπα απο την ανέγερση. Στον 3ο και τον 5ο όροφο το ερκερ αυτο είναι νόμιμο. Υπάρχει τρόπος να γινει μεταβιβαση αφου το τακτοποισω?
  19. Σε ραμπα που οδηγει στις θέσεις σταθμευσης μπορω να βαλω 0.4μ χωμα και κυβολιθους και να το μετρησω στην φυτευση; Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  20. Α ναι, ξέχασα να το αναφέρω αυτο! Κολαω λιγο γιατί εχω διάδρομο ανάμεσα στα υπνοδωμάτια 0,90 που καταλήγει σε υπνοδωμάτιο και η πόρτα εκ των πραγμάτων βάζοντας την κάσα από άνοιγμα κτίστη 0.90 θα γίνει καθαρό 0.80. Το 0.90 άνοιγμά κτίστη τελικά ειναι οκ ή οχι?
  21. Καλησπερα σας. Διαβάζοντας το σχεδιάζοντας για ολους οσον αφορά νεα τετραώροφη πολυκατοικία (χρηση κατοικία) ο σχεδιασμός ΜΕΣΑ στα διαμερίσματα πρέπει: Εσωτερικοί διάδρομοι 0,90 Πορτ ες υπνοδωματίων και μπάνιου 0,90 άνοιγμα κτίστη Εξωτερική πορτα διαμερίσματος 1,00 κτιστη Διάσταση μπάνιου τέτοια ωστε να μπορεί να εγραφει κύκλος 1.5μ για μελλοντική μετατροπή του για χρηστη ΑΜΕΑ. Υπάρχει κατι άλλο που πρεπει να δοθει προσοχή? Σας ευχαριστω
  22. Η εγκύκλιος που βγήκε το 2019 δεν έγραφε οτι οι αποθήκες της κατ.3 πρέπει να είναι ισόγειες;Άλλαξε κάτι;
  23. Σε ν έα αδεια πολυκατοικίας πανω απι 9 μ υψος υπάρχει σοφιτα στο διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου. Απαιτείται προβλεψη πρόσβασης αμεα στη σοφίτα?Η σκαλα δηλαδη να εχει πλατος μεγαλύτερο απο 1.20μ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.