Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aurid

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Θα βαλω σε λιγο Δεν έχω στατική μελέτη και είχαν γίνει τροποποιησεις πχ είχε κοπεί πλάκα και έγινε επέκταση αλλά δεν υπάρχουν σχέδια. Η μόνη λύση πολεοδομία αν τα έχει. Ο μηχανικός αδιαφορεί και δε δίνει σχέδια και δεν το έχτισα εγω να ξέρω. Είδα ενα γραφείο στη περιοχή που ασχολείται με αντικειμενικά θα παω να ρωτήσω μιας και οι μηχανικοί που ρώτησα μου ειπαν να μην ασχολούμαι. Δεν το είχα σκεφτεί ευχαριστώ.
  2. Ξέρω πως δεν μπορεί να απαντηθεί εδώ η ερώτηση μου απλά γράφω για οδηγίες. Ειχα κάνει μελέτη για θερμανση/ψύξη έτσι ωστε να μην πάω στη τυχη και οτι μου λέει ο καθε μάστορας/πωλητής. Επειδή δεν υπήρχαν σωστα σχεδια/ξυλοτυπος για το σπίτι ουτε ο μηχανικος τα έχει - πρεπει να ψαξω σε πολεοδομία (δε το εχω φτιαξει εγω το σπιτι) εκανε στο περιπου σχεδια ο μηχανολογος. Οι σωληνώσεις που σχεδίασε στο σχέδιο που εκανε ο μηχανολογος(εμπ) σε 3 κλιματιστικά αν μπουν εκει στα 2 περνανε οι σωληνες μεσα απο κολώνες και στο ένα απο δοκάρι. Βέβαια τα είδε αλλά δε το κατάλαβε οτι ειναι κολόνες/δοκάρι. Ο ψυκτικός είχε πει πως μπορεί να τα περάσει. Μέχρι να το καταλάβω πάντως όταν άρχισα να κάνω δουλειες στο σπιτι και να επιβλεπω τις μ* που κανουν ηλεκτρολογοι , υδραυλικοι είχαν ανοιξει τρύπα σε ενα δοκαρι με κομπρεσερ περιπου στη μέση στο υψος. Λογικά δεν βρήκε σε οπλισμό πανω/κατω μονο σε καποιο λεπτο οπως το ειδα. Επειδή είναι ισόγειο και παλαιά ειχε χωμα υπάρχει τοιχειο για αντιστήριξη σε υψος 1.5 μετρου και μετα τουβλο / δοκος. Φυσικα θα ειμαι απο πάνω οταν ειναι να μπουν τα αλλα για να μη τρυπήσουν τις κολώνες. Πιστεύετε πως αξίζει να κάνω κάτι η να μην ασχοληθώ (να ρωτησω καποιο αλλο πολ μηχανικο); Γνωστος μου πολιτικος μηχανικος μου ειπε οτι δεν ειναι κατι (χωρις να το δει). Φυσικά δε περιμενω να μου πειτε αν ειναι προβλημα η οχι γιατι θελει δεδομενα που δε μπορω να σας τα παρεχω και αυτοψια. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.