Jump to content

Alsterwasser

Core Members
 • Content Count

  745
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Alsterwasser last won the day on June 9 2017

Alsterwasser had the most liked content!

Community Reputation

546 Εξαιρετική

About Alsterwasser

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Βόρεια - Φοιτητής Πολ/Μηχ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. και συμπληρώνω....ο μηχανικός να είναι υπεύθυνος για την αποτύπωση και τα πολεοδομικά μεγέθη ΜΟΝΟ. Τα πρόστιμα και ο χρόνος κατασκευής να είναι υποχρέωση της ΥΔΟΜ και των ιδιοκτητών αντίστοιχα. Τι δουλειά έχουμε σαν μηχανικοί να υπολογίζουμε πρόστιμα και να κάνουμε τον ντεντέκτιβ για το χρόνο κατασκευής ή αλλαγής χρήση?
 2. Συνάδελφοι ΔΕΝ είναι δυνατόν λίγο πριν την οριστική λήξη του νόμου να τροποποιούνται ουσιώδη κομμάτια του νόμου......απλά δεν γίνεται! Και είναι άσχετο απο το αν έχει περαιωθεί πλήρως η δήλωση ή οχι. Σε κανένα δικαστήριο δε μπορεί να σταθεί μια εγκύκλιος έναντι του σώματος του νόμου. Όσον αφορά την απόδειξη χρόνου κατασκευής και το Ε9, αν τραβήξουμε μια ομαδική αγωγή για τις α/φ του 2011 θα τρέχουν και δε θα φτάνουν!
 3. Όπως και να χει η συγκεκριμένη εγκύκλιος αποτελεί ΒΟΜΒΑ μεγατόνων και βγάζει λάθος το 60-70% των δηλώσεων... Αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ και ντροπή για τον κλάδο μας! Δηλώνω εξαιρετικά προβληματισμένος και θυμωμένος με αυτή την εξέλιξη... Αν δεν αποσυρθεί, έχει ανοίξει τις πυλες της κόλασης...
 4. Κάποια στιγμή πρέπει να μπεί ενα ΤΕΛΟΣ στις εγκυκλίους που έρχονται σε αντίθεση με το Νόμο. Αποφάσισα να συνεχίσω όπως πριν και να αγνοήσω την όποια εγκύκλιο έβγαλαν τώρα ΚΑΙ για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής. Να καθίσουν να ανεβάσουν στο σύστημα της Α/Φ του Ιουλίου 2011 ως όφειλαν! ΕΛΕΟΣ δλδ! Έχουμε γίνει ντεντέκτιβ σε ενα εργασιακό χώρο ζούγκλα και χωρίς προστασία απο πουθενά!
 5. Είναι τελείως ηλίθιοι?!?!?! Πήγα να κάνω υπαγωγή νεας δήλωσης πριν μισή ώρα και ΗΔΗ στο σύστημα έχουν καταργήσει την έκπτωση του 10% χωρίς να έχει παρέλθει η 10η Μαίου!?!?!
 6. Άραγε θα υπάρξει καμιά πρόβλεψη για τους ηδη υπάρχοντες αποφοίτους Μηχανικούς Τ.Ε. για αναβάθμιση των πτυχίων με επιπλέον έτη σπουδών? Γιατί αυτή η φάση μέσω κατατακτηρίων που σε τοποθετούν στο 3ο εξάμηνο είναι τραγική...
 7. οπότε λογικά θα πάρει παράταση και ο 4178 :)
 8. Για το Θεο είναι τόσο δύσκολο να βγάλουν εναν ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ νόμο ΜΙΑ ΦΟΡΑ!?!?!?!
 9. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν μέσα οι τροποποιήσεις του ΦΕΚ 4520Β/18 συνάδελφε.
 10. πόσο άδικο έχεις σε αυτό....ξέρουν και παραξέρουν τι κάνουν οι ιδιοκτήτες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων... Μου έτυχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις που ζήτησαν στην ψύχρα να χαμηλώσω τα πρόστιμα για να πάρω τη δουλειά....γιατί ο άλλος έτσι κάνει και είναι και πιο οικονομικός..... "άκου θέλεις και αμοιβή αποτύπωσης!?!?!"
 11. Να αναφέρω και κάτι ακόμα. Λίαν συντόμως θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις για ΑΜΕΑ παντού.... και βλέπεις σχολεία και δημόσια κτίρια να στερούνται απο προσβασιμότητα μέχρι τουαλέτες ΑΜΕΑ... και μετά περιμένει το κράτος συμμόρφωση των ιδιωτών?!!?!?
 12. Δε φαντάζομαι κανείς να περιμένει να αδειοδοτηθεί πόσο μάλλον να κατασκευαστεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα....
 13. ΕΛΕΟΣ πραγματικά... Για να απαντήσω και στη συνάδελφο...εχω περίπτωση πελάτη που επείγονταν να μεταβιβάσει με τον 4014/11 ακόμα, οπότε πλήρωσε εφάπαξ ενα πρόστιμο 18.000 Ευρώ ΠΑΡΑ το γεγονός οτι είχε ποσοστό αναπηρίας άνω του θεσμοθετημένου και δικαιούνταν έκπτωση... Ο λόγος που δεν την είχε πάρει ηταν οτι δεν είχαν ενημερώσει ακόμα την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΕ με τις ειδικές περιπτώσεις και δε μπορούσε με κάποιο τρόπο να πάρει μείωση προστίμου ....ουσιαστικά το ίδιο το κράτος παρανόμησε. Κανονικά θα έπρεπε να τα ζητήσει ΕΝΤΟΚΩΣ πίσω για όσα χρόνια του παρακράτησαν χρήματά του...
 14. Σήμερα στην οικεία ΥΔΟΜ πρωτοκολλήθηκαν πάνω απο 50-60 άδειες δόμησης για να προλάβουν την ηλεκτρονική έκδοση αδειών....χάος.. Έγινε κάτι παρόμοιο σε εσάς?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.