Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alsterwasser

Core Members
  • Περιεχόμενα

    764
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

Alsterwasser last won the day on Ιούλιος 9 2019

Alsterwasser had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βόρεια - Φοιτητής Πολ/Μηχ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alsterwasser's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

562

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παίδες περιπτώσεις που υπάγωνται σε ΠΠΔ και για τις οποίες ΔΕΝ υπάρχει έως σήμερα κείμενο αίτησης σε ΠΠΔ π.χ. χαμηλης όχλησης για διακοσμητικά απο γύψο, πως την συντάσσσω την ΠΠΔ?!?!?
  2. Απαράδεκτοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει!!! Έχουμε ένα επιμελητήριο που το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία του είναι πως θα πάρει πολιτικές θέσεις στο άμεσο μέλλον και όχι τα μέλη του! Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να ενημερώσουν τι θα γίνει? Ας αφήσουν 300Κ+ δηλώσεις στο έλεος να δούμε τι θα καταλάβουν..
  3. Συνάδελφοι προσπαθώ να προχωρήσω σε αλλαγή μηχανικού δήλωσης 4495 απο συνάδελφο σε μένα,αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος. Ο συνάδελφος στα "αιτήματα", προχώρησε σε παραίτηση με αιτιολογία λόγους υγείας. Ακόμα και σήμερα μετά απο 1+ μήνα δεν υπάρχει καν χρέωση της υπόθεσης σε υπάλληλο. Στο σύστημα γράφει οτι μπαίνω σε οποιαδήποτε δική μου δήλωση, πάω αιτήματα και θεωρητικά θα δω κάπου "αποδοχή δήλωσης".....που δε το βλέπω πουθενά. Μήπως πρέπει να στείλει ο παλιός Υ.Δ. στο ΤΕΕ? Έχασα κάποιο επεισόδιο?
  4. Θεωρώ απίστευτα σημαντικό το παρακάτω και ως προς τον ορθό τρόπο κοστολόγησης της εργασίας μας. Άρθρο 100 Ν.4495/17, παράγραφος 14: "Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου." Εγκύκλιος 2: "Στην παρ.14 διευκρινίζεται ότι η διαφορετική διαρρύθμιση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, δεν θεωρείται αυθαιρεσία, υπάρχει ωστόσο υποχρέωση ενημέρωσης του φακέλου της άδειας κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου. " ---------------------- - Αν καταλαβαίνω σωστά, σε περίπτωση ρύθμισης αυθαιρέτου, θα είναι υποχρεωτική η ενημέρωση του φακέλου της Ο.Α. ως προς την εσωτερική διαρρύθμιση ΠΡΙΝ προβείς στη σύνταξη της ΗΤΚ. Το αντιλαμβάνομαι σωστά ή μιλάει με ορούς μέλλοντος ΑΝ προχωρήσουμε μεταγενέστερα σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις? - Υπάρχουν περιπτώσεις όπου συνάδελφοι ΔΕΝ έκαναν νέο σχέδιο κάτοψης, αλλά διαγράμμιση επί της εγκεκριμένης. Άρα θα πρέπει να αποτυπώσουμε και να κάνουμε νέα κάτοψη που θα ενημερώσει την Ο.Α. (εννοείται να ταυτίζεται με τα Φ.Κ. )? - Τέλος σε περιπτώσεις π.χ. κατατμήσεων οικοπέδων, όπου βάζουμε ΟΧΙ στην ύπαρξη Ο.Α. και συντάσσουμε νέο τοπογραφικό διάγραμμα, πως ακριβώς θα κάνουμε ΗΤΚ? Θα ενημερώσουμε πάλι το φάκελο απο τη στιγμή που η άδεια ουδέποτε ανακλήθηκε και επίσης λαμβάνεις ως νομίμως υφιστάμενο το νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου? Αρκεί μόνο η ενημέρωση φακέλου ως προς τις κατόψεις ή θα πρέπει να ενημερώσουμε ως προς τοπογραφικό, διάγραμμα δόμησης, όψεις, τομές? Επίσης μια ερώτηση ως προς το εξοικονομώ - αυτονομώ: 1. Από τη στιγμή που θα εκδώσουμε ΕΕΜΚ π.χ. για θέρμανση ή θερμοπρόσοψη, θα πρέπει να γίνει και ΗΤΚ? Τονίζω ότι απαιτούνται συναινέσεις για θερμοπρόσοψη λόγω κοινόχρηστου ΚΑΙ τροποποίησης όψης, οπότε ίσως.... 2. Με την ολοκλήρωση των κατασκευών και το 2ο ΠΕΑ, υπάρχει υποχρέωση ΗΤΚ από τη στιγμή που αλλάζει η ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου?
  5. Εγω θα ήθελα να δω να πέφτει η πρώτη αγωγή για έκθεση μηχανικού σε κίνδυνο όταν κάποιος από εμάς θα κολλήσει από πελάτη σε κάποια αυτοψία για αυθαίρετο ή εξοικονομώ ή σε κάποια υπηρεσία του κράτους...
  6. Θεωρώ ότι στην εξαιρετική περίπτωση ΑμΕΑ >80%, τα παραπάνω δεν έχουν βάση Δημήτρη, καθώς αναφέρει στο Άρθρο 17 παρ.1: "1. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρό σωπα με τις παραπάνω ιδιότητες, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος καταβάλουν ποσοστό 15% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα Α του παρόντος και υποβάλλουν επιπλέον και τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βεβαίωση / γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από αρμόδια δημόσια αρχή.Οι ρυθµίσεις της παραγράφου αυτής εφαρµόζονται για αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης χωρίς τον περιορισµό κύριας κατοικίας.Η φορολογική επιβάρυνση ατόµου από άτοµο µε ειδικές ανάγκες αποδεικνύεται από τα στοιχεία της τελευταίας φορολογικής δήλωσης, η οποία και υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστηµα. ∆ιευκρινίζουµε ότι στην έκφραση «ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω» νοείται ίσο ή µεγαλύτερο του ποσοστού 80%." => οπότε για το σύνολο των Φ.Κ. ακόμα και για τον αυθαίρετο όροφο ή τις αποθήκες στον ακάλυπτο, επιλέγω ειδική συνθήκη αναπηρίας..
  7. Προσπαθώ να κλείσω μια δήλωση 4178 που έχω στην οποία ο ιδιοκτήτης με 100% ιδιοκτησία πλήρη κυριότητα και χωρίς σύσταση οριζοντίου σε 5όροφη οικοδομή (ισόγειο κατάστημα - ισόγειες αποθήκες & 4 όροφοι κατοικίες), προχωρεί σε υπαγωγή. Ο ιδιοκτήτης έχει ποσοστό αναπηρίας>80%. Οι αυθαίρετες κατασκευές βρίσκονται στις ισόγειες αποθήκες, το πατάρι που έκλεισε και έγινε αυτοτελή κατοικία και προσθήκη αυθαίρετου 4ου ορόφου. Ως κύρια κατοικία δηλώνει τον 2ο - 3ο όροφο που είναι διαμορφωμένος ως μεζονέτα με εσωτερική κλίμακα. Την έκπτωση τη δικαιούται μόνο σε αυθαιρεσίες της κύριας κατοικίας? Πρέπει να είναι και μοναδική? Στο υπόλοιπο κτίριο πχ 4ος όροφος μπορεί να λάβει έκπτωση ή οχι?
  8. Μετά την πάροδο της παράτασης και με ευθύνη του ΤΕΕ θα κλειδώνονται όλοι οι λογαριασμοί των μηχανικών που θα έχουν εκκρεμότητες στο σύστημα?!?!?! Προβλέπεται από κάποια νομοθεσία?!?! Τι ακριβώς εννοεί?
  9. Αυτό το "θα κλειδώνονται οι λογαριασμοί", προκύπτει από κάποια νομοθεσία???!!?!?! Είναι με τα καλά τους? Πολλοί φάκελοι δεν προχωράνε με ευθύνη του ιδιοκτήτη... Ακόμα και έτσι εύγε για την παράταση.
  10. Τι άτυπη....οι τύποι είναι απαράδεκτοι....με όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν θα ήταν πάγωμα όλων των προθεσμιών μέχρι να επέλθει κάποια κανονικότητα...εδώ πάμε για ολικό λοκντάουν και αυτοί με τις προθεσμίες τους.... Σήμερα έμαθα για δυο συναδέλφους που βγήκαν θετικοί έπειτα από αυτοψία σε σπίτια κάποιων που τελικά είχαν τον ιο .... Άλλος πάλι θετικός έπειτα απο τις προθεσμίες της 30ης Σεπτ που μπαινόβγαινε κόσμος στο γραφείο του... Είναι τραγικό αυτό που ζούμε... μέχρι και μήνυση στον Χατζηδάκη μπορούν να κάνουν...
  11. Ερώτηση: Περίπτωση εξολοκλήρου αυθαίρετου κτίσματος εκτός σχεδίου με έτος κατασκευής 1981. Για την επιλογή κατηγορίας λαμβάνουμε υπόψη παλαιότητα οπότε είναι Κατηγορία 2 ή επειδή είναι τελείως αυθαίρετο πάει αυτόματα Κατηγορία 5? Σε ποιό εδάφιο του νόμου το αναφέρει?
  12. Απλά ντροπή φίλε Ιάσονα? Μόνο από ευθιξία θα έπρεπε να παραιτηθεί! Ακόμα και σήμερα η πλατφόρμα είναι εκτός! Μας ζητάει με μια "οδηγία" να παρανομήσουμε και να κάνουμε υπαγωγή κατ.5 χωρίς κανένα νομικό έρεισμα! Ο τύπος είναι για τα λιοντάρια.... Καμιά συγνώμη, καμιά ανοχή....τέρμα!
  13. Αυτό πλέον δεν είναι επάγγελμα....είμαι οργισμένος τόσο με τη συμπεριφορά του ΥΠΕΝ, όσο και του υπουργίσκου,του ΤΕΕ και όσων γράφουν τους νόμους των αυθαιρέτων... Δυστυχώς κατάφεραν να είναι χειρότεροι απο τους ολίγιστους....εύγε...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.