Μετάβαση στο περιεχόμενο

KATERINA TOUKA

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Όπως θα καταλάβατε η πολυκατοικία είναι «οικογενειακή»!!Κανονισμός πολυκατοικίας δεν υπάρχει οπότε ο καθένας μέχρι σήμερα έκανε ότι ήθελε! Μόνο σύσταση υπάρχει και αναφέρει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν κατά 1/3 τις κοινόχρηστες δαπάνες! Επειδή λοιπόν σαν δεύτερη γενιά θέλω να μπουν σε μια τάξη τα πράγματα και να ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας καθώς και το τι μας επιτρέπεται ή όχι ,θέλω να τους ζητήσω να κάνουμε συμβολαιογραφικά έναν κανονισμό. Όσο αναφορά για το δωμάτιο στη ταράτσα θα τους «υποχρεώσω» να υπογράψουν ότι συμφωνούν (Απλά ήθελα να επιβεβαιώσω ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους) διότι αντίστοιχα έχουν καταπατήσει και εκείνοι τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Δυστυχώς χιλιοστά δεν υπάρχουν υπόλοιπα -έχει εξαντληθεί ο συντ. δόμησης. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την απάντηση σας.
  2. Καλημέρα, είμαι ιδιοκτήτρια σε οροφοδιαμερισμα σε 3 όροφο κτίσμα. Είμαστε 3 ιδιοκτήτες συνολικά και μας αναλογούν 1/3 όλες οι δαπάνες. Στη ταράτσα ο πατέρας μου είχε κτίσει πριν 20 χρόνια ένα δωμάτιο -αποθήκη 6 τ.μ. Όλα αυτά τα χρόνια την χρησιμοποιούσαμε μόνο εμείς. Επειδή είναι αυθαίρετο αυτό ,θα πρέπει τώρα να το νομιμοποιήσω. Θα πρέπει να υπογράψουν και οι άλλοι συνιδιοκτήτες ότι αποδέχονται ότι είναι δικό μου ? Υπάρχει περίπτωση να μπορούν να το διεκδικήσουν και εκείνοι εξ αδιαίρετου ?Επιπλέον θα μπορούσαμε να ορίσουμε με συμβόλαιο αποκλειστική χρήση στη ταράτσα που θα οριοθετούμε τι ανήκει στον καθένα μας οπότε εκεί να βάζει ο καθένας αν θέλει τον ηλιακό του , την κεραία του ή να το διαμορφώσει όπως θέλει? Ευχαριστώ.
  3. Έχω μιλήσει με μηχανικό και έχω δικαίωμα για προσθήκη καθ’ ύψος και υπάρχει συντελεστής δόμησης ακόμα. Τα 35 τμ έχουν προκύψει μετά από μελέτη μηχανικού ότι μπορούν να οικοδομηθουν . Εννοειται οτι μου εχει ζητησει να γινει ενισχυση κτλ. Εγω αυτο που θελω να επιβεβαιωσω ειναι αν με επηρεαζει το αλλο 20% στο να βγει η αδεια προσθήκης ή πρέπει να υπογράψει και εκείνος? Ευχαριστώ και πάλι εκ των πρότερων για το χρόνο που αφιερώσατε για να μου απαντήσετε.
  4. Τα στατικά - μελέτες και γενικά όσο αναφορά την ανέγερση θα το αναλάβει μηχανικός . Εμένα αυτό που με διαφέρει αυτή τη στιγμή είναι αν μπορώ να κτίσω με το 80% κυριότητας του δικαιώματος υψουν ή όχι? Και αν άλλος συνιδ/της του 20% πρέπει να συμφωνήσει για να εκδοθεί η άδεια οικοδόμησης?
  5. Η τελευταία άδεια βγήκε το 1970 όπου έγινε και η ανέγερση 1-2-3ου ορόφου. Το ισόγειο είχε χτιστεί προτού μπορεί γύρω στο 1960 αλλά θα πρέπει να το δω . Έχω βρει κάποια σχέδια και μελέτες του μηχανικού από τότε...
  6. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα και καλή εβδομάδα, θα χρειαστώ τη συμβουλή σας σχετικά με το δικαίωμα υψουν που έχω σε υφιστάμενη οικοδομή εντός Αθηνών. Υπάρχει 3 οροφή οικοδομή και έχω το 80% δικαιώματος υψουν για ανέγερση περίπου 35 τμ. το δικαίωμα υπάρχει με συμβόλαιο και από ότι ρώτησα μπορεί να ανεγερθεί με βάση συντελεστή δόμησης κτλ. Το ερώτημα μου είναι ο άλλος συνιδ/της του 20% πρέπει να δώσει συγκατάθεση για να εκδοθεί η άδεια οικοδόμησης? Μπορεί να με εμποδίσει να κτίσω με το 80% που έχω? Πρέπει να γίνει πρόβλεψη και να συμφωνήσει αν θελήσει να οικοδομήσει και εκείνος κάποια στιγμή το 20% που του αντιστοιχεί για το που θα γίνει?? Η επιφάνεια της ταράτσας που είναι 80τμ και θα κτιστούν τα 35τμ μπορώ να εκμεταλλευτώ σαν βεράντα τα υπόλοιπα τμ? ΄Η πρέπει να έχω πάρει συμβολαιογραφικά την αποκλειστική χρήση ταράτσας απ΄ολους τους ιδιοκτήτες ? Εννοείται ότι θα γίνει πρόβλεψη από μηχανικό για το που θα μπουν ηλιακοί και κεραίες για όλους τους ιδιοκτήτες... Ευχαριστώ εκ των πρότερων όποιων μπορέσει να με βοηθήσει ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.