Jump to content

ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Core Members
 • Content Count

  1,106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ last won the day on May 4 2013

ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ had the most liked content!

Community Reputation

129 Καλή

About ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Αθλητισμός, Εκδρομές, Διάβασμα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. " Με το πάτημα ενός κουμπιού " ! Ακριβώς όπως και τα εξαρτημένα Τοπογραφικά μέσω τηλεφώνου ! Η τεχνολογία δεν μας προλαβαίνει σαν χώρα . . .
 2. Τελικά για περαιωμένες δηλώσεις του Ν.4178 που θα μεταφερθούν στο Ν.4495/17 πραγματοποιείται έλεγχος διαφοράς του προστίμου +/-20% ; Από τη μείωση της Τ.Ζ. μπορεί να επέλθει μεταβολή πολύ μαγαλύτερη.
 3. Γιατί το Δ που ισχύει σήμερα εξαρτάται από το πραγματοποιηθέν ύψος κτηρίου. Στη νέα θέση του κτηρίου εξετάζουμε όπως λέει η εγκύκλιος κάθε παράβαση που προκύπτει.
 4. Για τον υπολογισμό του Σ.Υ.Κ. ποια είναι η σωστή προσέγγιση : α) υπολογίζουμε τη μέγιστη επιφάνεια κάλυψης που προκύπτει από όλους του χώρους κύριας χρήσης (νόμιμους και αυθαίρετους), αφαιρούμε την εγκεκριμένη βάσει Ο.Α. και συγκρίνουμε τη διαφορά με τη μέγιστη σήμερα επιτρεπόμενη κάλυψη βάσει των Ο.Δ. ή β) αθροίζουμε όλους τους αυθαίρετους κύριους χώρους που επιβαρύνονται με υπέρβαση κάλυψης σε όλα τα επίπεδα, αφαιρούμε την εγκεκριμένη βάσει Ο.Α. και συγκρίνουμε τη διαφορά με τη μέγιστη σήμερα επιτρεπόμενη κάλυψη βάσει των Ο.Δ.
 5. Οικοδομή ανεγέρθηκε σε άλλη θέση. Υπάρχει κοινός τόπος των δύο θέσεων. Η οικοδομή έχει και υπέρβαση ύψους. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2 : "«Η έννοια της παραβίασης των πολεοδομικών διατάξεων αφορά αποκλειστικά τη θέση του κτηρίου (Δ, πλάγιες αποστάσεις, προκήπιο, στάθμη εδάφους). Στην περίπτωση που με την αλλαγή της θέσης παραβιάζονται τα ανωτέρω, εφαρμόζονται επιπρόσθετα της μετακίνησης τυχόν λοιπές κατηγορίες παραβάσεων (π.χ. υπέρβαση δόμησης, συντελεστής πλάγιας απόστασης, κλπ) ανεξαρτήτως εάν υπάρχει επικάλυψη - κοινός τόπος του νομίμου περιγράμματος του κτηρίου με το περίγραμμα αυτού στη νέα θέση. Διευκρινίζεται ότι αν το κτήριο έχει μετακινηθεί σε άλλη θέση νόμιμη επιβάλλεται μόνο πρόστιμο μετακίνησης 250 € (είτε έχει κοινό τόπο είτε όχι). Αν μετακινηθεί με τμήμα του σε μη νόμιμη θέση επιβάλλονται για τη μετακίνηση το ανωτέρω πρόστιμο μετακίνησης και επιπλέον τα πρόστιμα του τμήματός του που βρίσκεται στη μη νόμιμη θέση (αναλόγως της παράβασης). Το αν υπάρχει κοινός τόπος της θέσης του κτηρίου που προβλεπόταν στην Οικοδομική. Άδεια και της πραγματοποιηθείσας εξετάζεται για την επιλογή του συντελεστή 1 του Παραρτήματος Α». Επομένως στη νέα θέση θα εξετάσω πόσο παραβιάζεται το Δ της Ο.Α. και θα το συγκρίνω με το Δ που προκύπτει σήμερα βάσει του νέου ύψους ;
 6. Υπόγειο με βοηθητικές χρήσεις βάσει Ο.Α. (garage, λεβητοστάσιο, 4 αποθήκες) άλλαξε χρήση σε ορισμένα τμήματά του σε κατοικία. Μήπως η αλλαγή χρήσης συμπαρασύρει και τους χώρους που παρέμειναν βοηθητικοί και πρέπει κι αυτοί να επιβαρυνθούν με υπέρβαση δόμησης αφού πλέον το ενιαίο υπόγειο χρησιμοποιείται ως κατοικία ;
 7. Βάσει της εγκυκλίου 2 ξεμπαζωμένο υπόγειο με αλλαγή χρήσης θα πάρει μειωτικό συντελεστή ;
 8. Γνωρίζει κάποιος πότε θα γίνει εκκαθάριση εισφορών έτους 2018 ;
 9. Η αντίστροφη μέτρηση κοντεύει να κλείσει χρόνο !
 10. Περιμέναμε όλοι μια εγκύκλιο να ξεκαθαρίζει κάποια θέματα και έρχεται μετά από 1,5 έτος να μας μπερδέψει δημιουργώντας πρόσθετους προβληματισμούς και αγωνία για τα υπαχθέντα ακίνητα. Σε όλα αυτά το ΤΕΕ Πόντιος Πιλάτος με καμια σοβαρή πρωτοβουλία, με προφορική μόνο συνδρομή στις απορίες μας, με μόνη φωτεινή εξαίρεση κάποιους φιλότιμους συναδέλφους στο τμήμα Πελοποννήσου, με υπόλογους όλους εμάς, κερδισμένο (;) το Κράτος και χαμένες τη Χωροταξία, η λογική και το δίκαιο.
 11. Αυθαίρετη μεατλλικη κατασκευή με κατακόρυφους και οριζόντιους σωλήνες ανοικτή από όλες τις πλευρές και τέντα πάνινη στο πάνω μέρος που χρησιμοποιείται για σκίαση αυτοκινήτου πώς χαρακτηρίζεται (υπόστεγο, στέγαστρο, πέργκολα) και το πρόστιμό της υπολογίζεται με αναλυτικό ;
 12. Από το helpdesk του ΤΕΕ ισχυρίζονται ότι μετράνε και τα τοιχεία
 13. Για τον υπολογισμό προστίμου αυθαίρετης πισίνας λαμβάνουμε υπόψη τη χωρητικότητα ή και τα περιμετρικά τοιχεία και τον πυθμένα ;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.