Jump to content

ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Core Members
  • Posts

    1,121
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

  1. Έχουν να δούνε ακόμα τα ματάκια μας . . . μην πονέσουν μόνο . . .
  2. "Ευτυχώς, αυτό το παράδοξο τελειώνει το φθινόπωρο καθώς τα 2 συστήματα θα συνδεθούν επιτέλους ηλεκτρονικά". To παράδοξο όμως είναι ότι μέχρι το φθινόπωρο δεν θα έχει ολκληρωθεί το Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα.
  3. Από τον Προϊστάμενο του Tμήματος Γεωπληροφορίας της Δ/νσης Γεωχωρικών Πληροφοριών του φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο" έλαβα την ακόλουθη καταπληκτική απάντηση σε ερώτημα μου για το πως μπορεί κάποιος να προμηθευθεί έναν ορθοφωτοχάρτη : Η υφιστάμενη πολιτική διάθεσης προϊόντων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» επιτρέπει την διάθεση των ορθοεικόνων στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στα Ελληνικά Κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ενναλακτικά για την θέαση ορθοφωτογραφιών και αναζήτηση αεροφωτογραφιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες εφαρμογές-υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου: · Την εφαρμογή θέασης Ορθοφωτογραφιών https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/theasi-orthofotografion · Την αναζήτηση διαθεσιμότητας – Πωλήσεις αεροφωτογραφιών https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/anazitisi-diathesimotitas-poliseis-aerofotografion · Την υπηρεσία θέασης WMS (Web Mapping Service) http://gis.ktimanet.gr/wms/wmsopen/wmsserver.aspx Τώρα για ποιο λόγο αποκλείονται Μηχ/κοί και πολίτες από τη διάθεση ορθοφωτοχαρτών είναι απορίας άξιο . . .
  4. Πώς τελειώνει ο χρόνος αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει το 2021 και η προθεσμία λήγει το 2023 !
  5. Συνεχίζεται η κοροϊδία της πληρωμής ενοικίου στο κράτος για σπίτι και γραφείο !
  6. Στη θέση Μεγάλο Καβούρι της Δ.Ε. Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το ρυμοτομικό σχέδιο έχει εγκριθεί προ του έτους 1983. Με την τελευταία τροποποποίηση το έτος 1994 επιβλήθηκε προκήπιο πλάτους 10μ. στα παραλιακά Οικοδομικά Τετράγωνα. Στο Τοπογραφικό Διάγραμμα Οικοδομικής Άδειας έτους 1967 αποτυπώνεται εσώτερον των ορίων του οικοπέδου και του Οικοδομικού Τετραγώνου η Οριογραμμή Χειμερίου Κύματος έτους 1923. Το τμήμα του οικοπέδου μεταξύ Χειμερίου Κύματος και Ρυμοτομικής Γραμμής δεν εξαιρέθηκε και υπολογίσθηκε μάλιστα επ' αυτού η μέγιστη επιτρεπόμενη Κάλυψη θεωρώντας ολόκληρο το οικόπεδο Άρτιο και Οικοδομήσιμο. Πρόσφατα μετά από αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας συντάχθηκε Τοπογραφικό Διάγραμμα όπου αποτυπώνεται η Οριογραμμή Χειμερίου Κύματος στην ίδια θέση και κρίνονται ως αυθαίρετες οι κατασκευές εντός αυτής και εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου. Να σημειωθεί ότι τα όρια του οικοπέδου βάσει Κτηματολογικών εγγραφών συμπίπτουν με τις Ρυμοτομικές Γραμμές του Οικοδομικού Τετραγώνου και το εμβαδόν της Οικοδομικής Άδειας και ως ιδιοκτησία Δημοσίου έχει καταγραφεί μόνο το τμήμα εκτός Οικοδομικού Τρτραγώνου Πώς αντιμετωπίζεται κατά τη γνώμη σας το θέμα αυτό ;
  7. "Ειδικά για την εγκατάσταση στις ανωτέρω εκτάσεις υπόγειων δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δεν απαιτείται η ανωτέρω έγκριση, παρά μόνο ενημέρωση της οικείας δασικής αρχής ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και την ακριβή όδευση του υπογείου δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας εντός δάσους ή δασικής έκτασης". Δηλαδή η οικεία δασική αρχή δεν έχει το δικαίωμα να μην συμφωνήσει με την προτεινόμενη όδευση αν αυτή απαιτεί την κοπή περισσότερων δένδρων από άλλη διαδρομή ;
  8. Το ίδιο κακό να πάθουν όλοι όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα μας, αδιαφόρησαν και σκέφθηκαν μόνο την τσέπη τους.
  9. Ντροπή και αίσχος. Στο ίδιο έργο θεατές δεκαετίες τώρα. Αδιοργανωσιά, ανευθυνότητα, ανεπάρκεια, προχειρότητα, συμφέροντα. Πού είναι οι βουλευτές να μπούνε στην πρώτη γραμμή με τις νεολαίες των κομμάτων ; Ποιος προθυμοποιήθηκε να χαρίσει τη βουλευτική του αποζημίωση ; Ποιος πολιτικός με χορταστικό περιουσιολόγιο θα δωρίσει ή έστω θα παραχωρήσει κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του ; Πού είναι οι τράπεζες που σώσαμε με τα επαχθή μνημόνια ; Αφήνουν πυροσβέστες να παλεύουν χωρίς επαρκή εξοπλισμό και να κοιμούνται στο δρόμο και με κρουνούς που δεν δουλεύουν. Αεροπλάνα απαρχαιωμένα με πιλότους κασκαντέρ. Και όλοι αυτοί οι ήρωες με εξωφρενικό μισθό (ούτε 1000€) όταν έχουμε χιλιάδες καρεκλοκένταυρους γραμματείς, δ/ντές, προϊσταμένους κλπ. στο Δημόσιο.Και την ώρα της μάχης κάποιοι περιφερειάρχες και συνδικαλιστές να δίνουν συνεντεύξεις στα κανάλια ενώ οι υπόλοιποι παλεύουν για τις ζωές μας. Και συγγνώμη μόνο από τους Φουντούλη και Μπακασέτα ! Τελικά μόνο τους αθλητές μπορούμε να έχουμε ως πρότυπο ευγένειας, ευαισθησίας και ταπεινοφροσύνης. Τόσα εκατομμύρια σε καναλάρχες και κλινικάρχες, τόσα δις για τα Rafale και τόσα εκατομμύρια για να νοικιάζουμε εναέρια μέσα λες και δεν θα ήταν χρήσιμα αν τα αγοράζαμε αφού γινόμαστε Σαχάρα και έχουμε πιο πολλά θύματα και ζημιές εν καιρώ ειρήνης. Τόσες ζωές χαμένες γιατί δεν είναι μόνο οι νεκροί είναι και οι ζωντανοί-νεκροί χωρίς σπίτι, που θα ζούνε μέσα στην κόλαση, που θα αναπνέουν δηλητήριο και δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Ποια δάση, ποια Ναtura, ποιοι Νόμοι ; Ποιος στεναχωρέθηκε ποτέ, από τους εκάστοτε κυβερνώντες, για τις χαμένες ζωές ανθρώπων και ζώων, για τη γενική καταστροφή του οικοσυστήματος ; Ποιος έχυσε ένα δάκρυ ; Σε λίγο όλοι αυτοί οι εν δυνάμει εγκληματίες θα βγαίνουν στα κανάλια και θα τσακώνονται για το ποιος είχε τα λιγότερα θύματα . . . τις μικρότερες ζημιές . . . και του χρόνου πάλι τα ίδια . . . και πιο νωρίς το χειμώνα. Συγγνώμη από τη φύση, όπως την καταντήσαμε. Δύο λέξεις μόνο : Ντροπή και αίσχος.
  10. Παχυλές συντάξεις . . . ούτε εισιτήριο για το γήπεδο δεν θα μπορώ ν' αγοράσω . . .
  11. Πώς υπολογίζεται η σύνταξη για Μηχανικό με έναρξη το 1987 ; Έχει σημασία μόνο η επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας των τελευταίων ετών ;
  12. Και σε λίγο καιρό θα πέσει και η κόκκινη γραμμή της 27.07.2011 Αθάνατοι πολιτικοί που κρατάτε σθεναρά τις υπποσχέσεις σας.
  13. Τέτοια κτίσματα όπου εξοντώθηκαν χιλιάδες Χριστιανοί έπρεπε να είχαν κατεδαφισθεί προ πολλού.
  14. Στη ΖΟΕ Μεσογείων που ισχύει όριο αρτιότητας στον κανόνα 20 στρ., υφίσταται άρτιο κατά παρέκκλιση γήπεδο εμβαδού 4 στρ. το οποίο είναι οικοδομήσιμο ως υφιστάμενο προ 7-7-1983. Μπορεί να αγορασθεί όμορο μη άρτιο γήπεδο προς συνένωση και βελτίωση της οικοδομησιμότητας ή πρέπει το νέο γήπεδο να πληροί την αρτιότητα στον κανόνα ;
  15. Αφού αναστέλλεται η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 54 έως 61 του Ν.4495/17 για την ΗΤΚ μέχρι να ληφθεί απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα ορίζει την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου, συμπεραίνω ότι μέχρι τότε ισχύουν κανονικά οι βεβαιώσεις του άρθρου 83 του Ν.4495/17 όποτε κι αν αυτές εκδοθούν.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.