Μετάβαση στο περιεχόμενο

filokera

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

filokera's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διαχωρισμό έκανα με Άδεια μικρής κλίμακας και τώρα θα κάνουμε Μονομερή τροποποίηση της σύστασης ( του αρχικού διαμερίσματος )... Ουσιαστικά αυτό που προτείνουν οι συμβολαιογράφοι (με δύο μίλησα) σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πούμε το εξής : σε κάθε διαμέρισμα εκ των δύο δημιουργημένων ανήκει η χρήση του 1/2 εξ' αδιαιρέτου του προθαλάμου. (Τα χιλιοστά που έχει το αρχικό διαμέρισμα στον πίνακα πλέον κατανέμονται αναλογικά στο κάθε ένα απο τα δύο νέα δημιουργημένα διαμερίσματα)
  2. Έτσι ακριβώς όπως τα λέτε είναι...Μίλησα με την Συμβολαιογράφο και συμφωνήσαμε αυτός ο προθάλαμος μπροστά απο τα δύο διαμερίσματα να είναι " χώρος σύνχρησης " και να πάρει το κάθε διαμέρισμα την μισή επιφάνεια του προθαλάμου που δημιουργείται (παρόλο που τα διαμερίσματα δεν έχουν ίδια καθαρή επιφάνεια)... Οπότε πλέον αυτή η μεικτή επιφάνεια να γραφτεί και στις δύο Βεβαιώσεις σύνδεσης με τα δίκτυα και στο Ε9... Έτσι το αντιμετώπισε και άλλη μια συνάδελφος που είχε ίδια περίπτωση με τον δικό της συμβολαιογράφο οπότε έτσι σκέφτομαι να κινηθώ και εγώ... Είναι μεγάλο μπέρδεμα όλο αυτό ειδικά σε παλιές πολυόροφες πολυκατοικίες... Και η αλήθεια είναι όσον αφορά το κομμάτι του διαχωρισμού ενός διαμερίσματος σε δύο ή τρία μικρότερα δεν υπάρχουν ξεκάθαρες σαφείς οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων που προκύπτουν όπως πχ αυτό με τον κοινό προθάλαμο που δημιουργείται και το πως αντιμετωπίζεται αυτό και συμβολαιογραφικά ή τι γίνεται με τις επιφάνειες των διαμερισμάτων που θα δηλωθούν στα δίκτυα ΔΕΔΔΗΕ , 'Υδρευση κτλ αν είναι σωστό να μπαίνουν οι καθαρές ή οι μεικτές (που προκύπτουν μετά τον διαχωρισμό του διαμερίσματος) ...
  3. Καλησπέρα σας. Έχω περίπτωση διαχωρισμού οριζόντιας ιδιοκτησίας σε δύο και βγάζω τώρα τις βεβαιώσεις σύνδεσης με τα δίκτυα για το κάθε διαμέρισμα..Η ερώτηση μου είναι η εξής αν τυχόν γνωρίζετε : οι βεβαιώσεις σύνδεσης με τα δίκτυα πρέπει να αναφέρονται στο καθαρό εμβαδόν κάθε διαμερίσματος που προκύπτει μετά τον διαχωρισμό ή στο καθαρό εμβαδόν του κάθε διαμερίσματος πρέπει να συμπεριλάβω και την αναλογία που έχει το κάθε διαμέρισμα στον κοινό προθάλαμο που δημιουργείται ( εντός των ορίων του αρχικού διαμερίσματος ) για τα δύο διαμερίσματα και αυτό το μεικτό εμβαδόν πλέον να αναγράψω στην κάθε βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα ;; Σας ευχαριστώ.
  4. Έχετε δίκιο... Δεν προβλέπεται Ενημέρωση για τα φορολογικά. Έπειτα απο τις απαντήσεις σας και σε συνεννόηση με την ΥΔΟΜ έστειλα με email το παραστατικό της επίβλεψης, το ΦΕΜ και το Ιδιωτικό συμφωνητικό και τα ανέβασε στο e-adeies ο αρμόδιος υπάλληλος της ΥΔΟΜ επειδή αυτοί έχουν την δυνατότητα της προσθήκης νέων αρχείων σε ηλεκτρονικές άδειες που έχουν εκδοθεί... Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας !!
  5. Καλησπέρα σας , σε οικοδομική άδεια που εκδόθηκε ηλεκτρονικά και είναι σε ισχύ θέλω να καταθέσω αμοιβή επίβλεψης για έναν από τους μηχανικούς της ομάδας μελέτης. Επέλεξα ''εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής " και ξεκίνησα να στήνω την "Ενημέρωση της οικοδομικής άδειας ως προς κατάθεση αμοιβής επίβλεψης για τον τάδε μηχανικό" ...Το σύστημα όμως μου ζητάει να επιλέξω ενημέρωση τουλάχιστον για έναν από τους 3 λόγους : 1) τροποποίηση μελετών χωρίς μεταβολή Διαγρ. Κάλυψης , 2) ενημέρωση για αποκλίσεις μέχρι 2% και 3) αλλαγή ιδιοκτήτη. Εμένα όμως που έχω απλά ενημέρωση ως προς τα φορολογικά δεν με καλύπτει καμιά απο τις 3 περιπτώσεις... Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος ;; Ευχαριστώ για όποια απάντηση..
  6. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διευκρινήσεις . Επομένως , η παράγραφος 2α) του άρθρου 116 που αναφέρεται σε παραδοσιακούς οικισμούς "άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) κατοίκων που διέπονται κατά τομείς και από άλλα ειδικά διατάγματα προστασίας " και λίγο πιο κάτω εξαιρεί τις αυθαιρεσίες κατηγορίας 1 θεωρείτε ότι δεν έχει εφαρμογή στις αυθαιρεσίες κατηγορίας 1 στους διπλά χαρακτηρισμένους οικισμούς (παραδοσιακός+ ιστορικός) και αναφέρεται σε κάτι άλλο ;;
  7. Καλησπέρα σε όλους. Έπειτα από την σχετική μελέτη της οδηγίας που δόθηκε χτες σχετικά με το άρθρο 116 μου προέκυψε μια απορία. Διαβάζω στην οδηγία ότι "Στην διαδικασία της παραγράφου 2 του άρθρου 116 υπάγονται: α) η προαναφερόμενη εξαίρεση της παραγράφου 1, ήτοι περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών σε παραδοσιακό τμήμα πόλης και σε παραδοσιακούς οικισμούς άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) κατοίκων που διέπονται κατά τομείς και από άλλα ειδικά διατάγματα προστασίας που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 4 του ν.1577/85 " Προς το τέλος την παραγράφου 2 διαβάζω επίσης : " παραπάνω διαδικασία δεν εφαρμόζεται για αυθαίρετες κατασκευές της κατηγορίας 1 του άρθρου 96 (δηλαδή προ της 9.6.1975), καθόσον ο πρώτος χαρακτηρισμός παραδοσιακών οικισμών έγινε το 1978, και ως εκ τούτου τυχόν αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις της κατηγορίας 1 σε παραδοσιακούς οικισμούς ή παραδοσιακά τμήματα πόλης που προϋφίστανται του χαρακτηρισμού του οικισμού, εμπίπτουν στη διαδικασία της παρ.1 του άρθρου 116 " Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο , η ερώτηση που θέτω είναι η εξής : αυθαιρεσίες κατηγορίας 1 σε παραδοσιακό οικισμό και ταυτόχρονα ιστορικό τόπο (άρα ειδικό διάταγμα προστασίας ) τις αντιμετωπίζω με αυτή την εξαίρεση της παραγράφου 2 αρθ. 116 (χωρίς έγκριση επιτροπής εφόσων έχω κατ 1) ή βάσει της παρ. 9α αρθ. 116 που αναφέρεται σε διπλό χαρακτηρισμό παραδοσιακός + ιστορικός ;; H λογική προφανώς λέει σύμφωνα με την παρ. 9α αλλά με προβλημάτισε κάπως η εξαίρεση της παρ. 2 ... Σας ευχαριστώ για την όποια διευκρίνηση.
  8. Καλησπέρα σας. Σε νέο κτίριο με χρήση επαγγελματικής αποθήκης και φέροντα οργανισμό απο μέταλλο, θα τοποθετηθεί πάνελ πολυουρεθάνης 10cm (με μόνωση) σαν στοιχείο πλήρωσης εξωτερικά δηλ. η κλασσική περίπτωση ισόγειου μεταλλικού κτιρίου. Το πάνελ θα τοποθετηθεί τελείως εξωτερικά δηλ. θα "αγκαλιάσει"περιμετρικά τον φέροντα οργανισμό. Η ερώτηση μου είναι η εξής : η ορθή προβολή σε οριζόντιο επίπεδο που δημιουργεί η επιφάνεια των 10cm του πάνελ μετράει σε δόμηση-κάλυψη ; ή αντιμετωπίζεται σύμφωνα με ΝΟΚ αρθ 11 παρ. 6 περιπτ. ιθ ) σχετικά με την επιφάνεια θερμομόνωσης εώς 20cm που δεν μετρά σε δόμηση και αντίστοιχα με το άρθ. 12 παρ. 4 περιπτ. γ) για κάλυψη ; Σας ευχαριστώ για την όποια απάντηση.
  9. Καλησπέρα σας. Σε κτήριο Σ2 με συνολική επιφάνεια 221τ.μ. και χρήση καταστήματος (εστιατορίου) το οποίο κατασκευάστηκε το 1961 με οικοδομική άδεια, έγινε προσθήκη κατ' επέκταση σε επαφή με το κατάστημα αυθαίρετης αποθήκης από φέρουσα οπτοπλινθοδομή εμβαδού 105 τ.μ. με ξύλινη (μονόριχτη) στέγη (που στηρίζεται στην μια πλευρά του καταστήματος) το έτος 1990. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να έχω απαλλαγή από ΜΣΕ για την αποθήκη , έτσι δεν είναι ; Και αν όντως απαιτείται ΜΣΕ, η ερώτηση μου είναι η εξής : Στηριζόμενη στην παράγραφο : '' Για την περίπτωση κτιρίων τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν την 1.1.1983, αλλά η αυθαίρετη προσθήκη ή τροποποίηση ή αλλαγή χρήσης έχει πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, η μελέτη στατικής επάρκειας θα πρέπει να εκπονείται με προσομοίωση του συνόλου της κατασκευής και έλεγχο: (α) του προγενέστερου τμήματος με βάση τον αντισεισμικό κανονισμό που ίσχυε κατά την περίοδο αδειοδότησης ή κατασκευής του υπάρχοντος και (β) της αυθαίρετης προσθήκης ή τροποποίησης ή αλλαγής χρήσης με βάση τον αντίστοιχο αντισεισμικό κανονισμό που ίσχυε κατά την πραγματοποίησή της." η διαδικασία επίλυσης που θα ακολουθήσω είναι προσομοίωση κυρίως κτηρίου + αποθήκης και 2 διαφορετικά σενάρια επίλυσης α) με τον αντισεισμικό του 59' ώστε να ελέγξω το κυρίως κτήριο και β) με τον αντισεισμικό του '85 ώστε να ελέγξω την αποθήκη ; Σας ευχαριστω για την όποια απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.