Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.640
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

Everything posted by nbr

  1. " ......... ενα οικόπεδο 2 στρέμματα το οποιο ειναι εντος οικισμου αλλα εκτος σχεδιου" Δεν μπορεί ένα γεωτεμάχιο να είναι εντός οικισμού αλλά εκτός σχεδίου. Μπορεί όμως να είναι εντός ενός οικισμού, κάτω των 2000 κατοίκων, ο οποίος στερείται Ρυμοτομικού σχεδίου. και αυτό είναι ΕΝΤΟΣ. Εγώ αυτό, από την Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ μπορώ να το απαντήσω. Θα περιμένεις να πάρεις απάντηση από τον ντόπιο συνάδελφο που δουλεύει και ξέρει την περιοχή.
  2. καταλαβαίνω πως και ο Δημήτρης (για φαντάσου) λίγα κατάλαβε. Αρχικά να πω πως "Προσκυρώνω" σημαίνει: Με κάποια "διοικητική" πράξη και για κάποιο λόγο, προσαρτώ τμήμα γης σε κάποιο άλλο τμήμα- δηλ. οικόπεδο. Π.χ σε μία πράξη τακτοποίησης, αν κάποιο οικόπεδο Δεν είναι οικοδομήσιμο, γίνεται κάποια προσκύρωση, αν αυτό φυσικά δυνατόν, για να καταστεί οικοδομήσιμο κλπ, κλπ. Στην δική σου περίπτωση θέλω να πιστεύω πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά πρόκειται για καθαρά διαδοχικές αγορές, ίσως και από διαφορετικούς ιδιοκτήτες, μέχρι να προκύψει ένα άρτιο οικόπεδο? (με την διαφορά, όπως λες, δεν τα μετρούσαν καλά τα κομμάτια). Η αναφορά σου στη σύσταση "κάθετης ιδιοκτησίας" πως προκύπτει? Νομίζω πως αν ξαναδιαβάσεις, σαν ουδέτερος, αυτά που γράφεις δεν θα πολυκαταλάβεις κάποια πράγματα. Υγρ. όταν έγραφα εγώ κάποιοι πιο σβέλτοι έγραψαν νωρίτερα.
  3. Εγώ τώρα έχω μία απορία. Αφού μεταβιβάζεται αρχικά "ποσοστό" (άρα εξ' αδιαιρέτου) πως ορίζεται το τμήμα των 30τ.μ. και γίνεται η κατάτμηση?? Ποσοστό αγόρασε! Το δικό του εξ αδιαιρέτου ποσοστό μπορεί να μεταβιβάσει.
  4. Τις θέσεις τις βρίσκω..... σωστές. Πάντως ο Στασινός μου θυμίζει και λίγο τον Παναγόπουλο της ΓΕΣΕΕ (χρόνια σιωπούσε γιατί ήταν .... "μπουκωμένος". Μαθαίνω θα καθίσει στο σκαμνί). Έχουν συμβεί πράματα και θάματα στους κόλπους των μηχανικών και αυτός?? Χαμένος! Αν έπαιρνε μία άλλη θέση θα ήταν μία κόντρα θέση από αυτή των συναδέλφων του, που τώρα, μετά από χρόνια, βλέπουν πως η κίνηση της οικοδομής να παίρνει κάπως τα πάνω της. Στο βάθος βάθος σκέφτεται τις εκλογές του ΤΕΕ! Σε ένα μήνα έχουμε εκλογές (19-5-24) και πρέπει να ο "πρόεδρος" κάνει κάποια εμφάνιση με ένα καλό θέμα.
  5. Πιστεύω πως πρέπει να κάνεις ό,τι ακριβώς προτείνει πιο πάνω ο Δημήτρης με κύριο γνώμονα την "εφαρμογή των τίτλων"! Όχι όμως με αυτό το Διάγραμμα. Τα τοπογραφικά διαγράμματα "γεωμετρικών μεταβολών" πρέπει να πληρούν και κάποιες αυστηρές προδιαγραφές, πολύ περισσότερο ένα τοπογραφικό για εφαρμογή τίτλων. Αν το "σκαρίφημα που μας δίνεις παραπάνω έχει κάποια κλίμακα, τότε ο δρόμος πρέπει να έχει πλάτος γύρο στα 15μ.. (λεωφόρος). Στα απέναντι γήπεδα τι γίνεται? Δεν υπάρχει διαπλάτυνση? Δεν μας γράφεις πως προέκυψε το γήπεδο? Το πιθανότερο να μη είναι κλήρος. Πως συνεχίζει, πάνω -κάτω, ο δρόμος? Τα όριό σου πάντως είναι εκεί που θα προκύψουν από την "Εφαρμογή των τίτλων" της ευρύτερης περιοχής!
  6. εγώ πορεύτηκα με αυτές τις γνώσεις: ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ (εντός οικισμού προ του 1923) ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ: Τα οικόπεδα που δημιουργούνται σήμερα λόγω κατάτμησης από μεγαλύτερη επιφάνεια, για να είναι άρτια κατά κανόνα, πρέπει να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 2.000 μ². Εφόσον το οικόπεδό σας προϋφίσταται ώς έχει σήμερα (διαστάσεις και εμβαδόν) της 13-03-1981, η ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια είναι κατά παρέκκλιση 300 μ². Εάν πάλι το οικόπεδό σας προϋφίσταται της 25-07-1979, η ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια είναι 150 μ². Τέλος, εάν το οικόπεδό σας προϋφίσταται 02-07-1968, είναι άρτιο με οποιοδήποτε εμβαδόν και αν έχει. Για όλες τις παραπάνω παρεκκλίσεις, απαιτείται ανάλογο πιστοποιητικό από τον Δήμο. (οι ακριβείς ημερομηνίες παίζουν το ρόλο τους. Δες ΦΕΚ 138/Δ' _1981). ... Και δόμηση! Σύστημα κλιμακωτό. Είναι 4-5 συν. εδώ μέσα που αυτά τα θέματα τα ξέρουν το ίδιο καλά και με τον Δημήτρη. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γράψουν.
  7. Επιτέλους μία πραγματική και "ωραία" ιστορία μέσα στην μαυρίλα των "πολεοδομικών διατάξεων". Ακόμη και στα χρόνια που εξασκούσα το επάγγελμα ήμουν αντίθετος στην εκτός σχεδίου δόμηση. Έπρεπε όμως να τηρώ τους νόμους και τα διατάγματα που έδιναν στους "ιδιοκτήτες", όχι στα χωράφια, αυτό το δικαίωμα να μπορούν να κτίζουν ακόμη και μακριά από τους οικισμούς! Εγώ μεγάλωσα στην Νιγρίτα σε αγροτική οικογένεια με πολυτεμαχισμένο κλήρο γύρο στα 30 στρέμματα. Αυτός εξακολουθεί να είναι & ο μέσος κλήρος στην Ελλάδα (32 στμ.). Το κράτος λοιπόν έδωσε κλήρο (κρατική γη) για να μπορούν οι αγρότες να σπέρνου σιτάρι καλαμπόκια κλπ. Φυσικά άρχισα να θυμώνω όταν, σαν επαγγελματίας, έπρεπε να κάνω και τοπογραφικά, για οικοδομικές άδειες, σε κληροτεμάχια και σκεφτόμουν πως αυτό το χωράφι (βασικά εγω στις παρέες τα λέω χωράφια & όχι γήπεδα) αφού θα κτιστεί θα σταματήσει να παράγει .... σιτάρι, καλαμπόκι, ... βαμβάκι κλπ. Δεν θυμώνεις όταν ακούς, πως ένα χωράφι, που το πήρε κάποιος τζάμπα από το κράτος, μετά κάποια χρόνια να πωλείται μερικά εκατομμύρια, τότε δρχ?? Τα κληροτεμάχια στον Ν. Θεσσαλονίκης και γύρο από την Θέρμη, Ωραιόκαστρο, Ν. Ραιδεστό ή και σε περιοχές άλλων νομών έγιναν..... με ένα συμβόλαιο ...."γήπεδα" έτσι απλά για να δεχθούν οικοδομές (σήμερα και φωτοβολταϊκά). Ίσως και αυτό να είναι μία αιτία που εισάγουμε σιτάρι από Ουκρανία, πατάτες από την Κύπρο, λεμόνια από την Αργεντινή ............ και η λίστα μεγαλώνει. Δεν θα ήταν καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες των πολιτών, να γινόταν συνεχόμενες επεκτάσεις γύρο από πόλεις και οικισμούς, ώστε και η δόμηση να γινόταν οργανωμένα? Υ.γρ. Ελπίζω να μη ξεσπάσει πόλεμος. ..... Καμία σημασία! Τώρα είμαι ένας απλός πολίτης.
  8. Στις περιπτώσεις που σε κάποια μελέτη Π.Ε. είχαμε και Ρέμα- ρέματα (όπως πχ Τορώνη Χαλκιδικής, Συνοικισμός "Γαλήνη" Ωραιοκάστρου ......), την οριοθέτηση του ρέματος την ζήτησε η επίβλεψη με παραγγελία κατάλληλων τοπογραφικών (με ισοϋψείς κλπ). Είναι νομίζω λάθος να μη λαμβάνει υπόψιν το ρέμα η "ρυμοτομική μελέτη", αν αυτό, το ρέμα, φαίνεται στο "τοπογραφικό υπόβαθρο" αυτής της Πολεοδ. μελέτης. Η οριοθέτηση πάντως του ρέματος είναι υποχρεωτική! Από την στιγμή πάντως που ο ιδιοκτήτης έκανε την "δήλωση ιδιοκτησίας" σαν ενιαίο τεμάχιο τότε και η μελέτη θα το αντιμετωπίσει σαν ένα. Κανείς δεν γνωρίζει, εκτός του μελετητή, πως θα αποδώσει η μελέτη το "τελικό" οικόπεδο.
  9. Οι εισφορές σε γη σύμφωνα με τον νόμο 4314/2014: α) Για τμήμα ιδιοκτησίας μέχρι 500 τ.μ. ποσοστό 10%. β) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 500 τ.μ. μέχρι 1.000 τ.μ. ποσοστό 20%. γ) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 1.000 τ.μ. μέχρι 2.000 τ.μ. ποσοστό 30%. δ) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 2.000 τ.μ. μέχρι 10.0000 τ.μ. ποσοστό 40%. ε) Για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 10.000 τ.μ. ποσοστό 50%. Είναι σχετικά καλύτερες από αυτές του ν 1337/83 του Τρίτση. Είσαι σίγουρος πως η Π.Ε. θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο, του 2014? Υπάρχει στον νόμο αυτόν μία διάταξη, που δεν θυμάμαι να υπήρχε στον Ν. 1337/83....... "Σε περίπτωση που κατά την εκπόνηση της μελέτης οι υπολογιζόμενες εισφορές σε γη κατά τα ανωτέρω εντός της πολεοδομικής ενότητας, συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων, δεν καλύπτουν την ελάχιστη έκταση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων κατά τα πολεοδομικά σταθερότητα ή τις προβλέψεις των ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΕΧΣ ή ΤΧΣ, τα ποσοστά των περιπτώσεων α', β', γ' και δ' υποχρεωτικά αυξάνονται αναλογικά και κατά ίσο αριθμό ποσοστιαίων μονάδων με σκοπό να συμπληρωθεί η απαιτούμενη εισφορά σε γη και χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετη απόφαση έγκρισης της προσαύξησης αυτής...... Ο 1337/83 εξέταζε όχι μόνο το κάθε τεμάχιο χωριστά αλλά όλο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του κάθε ιδιοκτήτη στην ημερομηνία "Μάρτιος 1982", στην εξεταζόμενη περιοχή . Νομίζω και στον ν. του 2014 υπάρχει κάποια ημερομηνία (κάπου στις αρχές του έτους 2014). Αν Είναι ένα τεμάχιο πάει Σίγουρα στο σύνολο. Για το ρέμα δεν μας λες πως το αντιμετωπίζει η ρυμοτομική μελέτη?? Κάποτε, πριν χρόνια (νομίζω με μία απόφαση του ΣτΕ κάπου στο 2002), είχαν σταματήσει οι μελέτες των Π.Ε. για να οριοθετηθούν όλα τα "ρέματα", εντός των Σχεδίων αυτών και να παραμείνουν από τότε για πάντα "ανοιχτά".
  10. Τα τελευταία 3-4 χρόνια, γίνεται πλέον φανερό, πως υπάρχει η "πολιτική βούληση" για κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμηση (απλά το παν λίγο- λίγο. Λάου- λάου που λεν κι στο χωριόμ). Όπως έγραψα πριν κάποιες ημέρες, ο Λαλιώτης , πριν κάμποσα χρόνια, το πήγε τότε κάπως άγαρμπα και δεν το πέτυχε. Αυτοί εδώ είναι "μανούλες". Πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Είναι βλέπεις και το 41% .... Χαίρομαι που δεν χρειάζεται να υπογράφω δήλωση ν. 651/77.
  11. Sea Level Statistics.pdf "Στατιστικά στοιχεία της στάθμης της Θάλασσας"
  12. Οταν ο Λαλιώτης, σαν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επιχείρησε να καταργήσει την οικοδομησιμότητα στην "ζώνη των 500μ" είχαν ξεσηκωθεί τότε και οι "πέτρες". Το αποτέλεσμα ήταν να μη περάσει το μέτρο!!! Ναι ΔΕΝ πέρασε. Στην "παρέα" του Κ. Μητσοτάκη (να τον χαίρεστε όσοι ήδη τον χαίρεστε) υπάρχει ένα πρόσωπο για όλες τις βρώμικες δουλειές. Το όνομα αυτού του Ανθρώπου? Χατζηδάκης! Στην Αρχή της προηγούμενης θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτό το ανθρωπάκι που λέγεται Χατζηδάκης ορίστηκε υπουργός στα θέματα των μηχανικών (ακόμη αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχει αυτός με τα θέματα των μηχανικών????) και έτσι με τον νόμο 4759/2020, που έφερε τότε, δρομολογήθηκαν όοοολες οι βρόμικες ενέργειες γύρο από την εκτός σχεδίου δόμηση. Από τότε και μετά όλα τρέχουν & είναι στην κατρακύλα κλπ, κλπ, κλπ. Συμπληρωματικά: Υ.γρ. Πιστεύει πραγματικά κάποιος συνάδελφος ότι υπάρχει το ΤΕΕ και το προεδρείο του?? Έχει δει κάποιος, έστω ΜΙΑ φορά, παρέμβαση αυτού του προεδρείου για θέμα μηχανικών? Το πιθανότερο είναι πως η πλειοψηφία των συναδέλφων να μην γνωρίζει και το όνομα του προέδρου του ΤΕΕ.
  13. Συνάδελφε alex spanidis: Όποιος διαβάσει τις πρώτες 3-4 αράδες αυτών που γράφεις θα πιστέψει πως πρόκειται για Π.Ε. Νομίζω πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να δίνετε, από την πρώτη κιόλας ανάρτηση, τα πλήήηηηηηρη στοιχεία του οικοπέδου (ή και του γηπέδου ακόμη) για το οποίο ζητάτε πληροφορίες! Ακόμη και η δεύτερη σου ανάρτηση, της μιας αράδας, με εκείνο το ... "μεταγενέστερη" (??!!) ... το σακατεύεις το πράγμα. Όταν λοιπόν το Ρ.Σ. στην περιοχή που εξετάζετε, ΔΕΝ είναι από Π.Ε. τότε γίνεται αυτό που προτείνει ο "τετρις". Ψάχνεις την μπροσούρα για τις ¨πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού" που ανέβασε αμέτρητες φορές ο Δημήτρης (εγώ την ξανα-ανέβασα πριν κάποιες ημέρες κάπου εδώ στο φόρουμ) την μελετας και ξαναγράφεις.
  14. Τα γήπεδα που εξετάζονται εδώ αναφέρεστε, κατά κύριο λόγο, μόνο στα Εμβαδά τους. (οι ημερομηνίες σίγουρα παίζουν το ρόλο τους). Για να ισχύουν όμως οι παρεκκλίσεις που εξετάζετε εδώ, χωριστά ή ενωμένα, θα πρέπει να υπάρχει και πρόσωπο σε δρόμο ο οποίος θα πρέπει να έχει και ορισμένα χαρακτηριστικά, δηλ. επαρχιακός κλπ, κλπ.
  15. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για κάποιον νέο, χωρίς εμπειρίες, να αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ένα θέμα. Αλλά όπως ξαναέγραψα πρέπει πρώτα και πριν γράψουν εδώ στο φόρουμ, να μαζεύουν όοοολες τις πληροφορίες που είναι δυνατόν να μαζέψουν για το θέμα τους. Μόνο ένα πράγμα θέλω να θίξω γι' αυτό το θέμα το οποίο έχει ξαναγραφτεί εδώ. όταν μία γραμμή του ορίου ενός συνοικισμού τέμνει ένα γήπεδο (φυσικά και τέμνει πολλά γήπεδα) ΔΕΝ δημιουργεί κατάτμηση του γηπέδου αυτού σε δύο επιμέρους τμήματα. Δεν έχουμε δηλ. κατάτμηση. Απλά αυτά τα γήπεδα, που τέμνονται από την γραμμή οριοθέτησης οικισμού, μπορούν και εξετάζονται, πολεοδομικά και σαν να είναι εντός οικισμού αλλά και εκτός οικισμού. Η επιλογή πάντα του "ιδιοκτήτη" τι μπορεί να διαλέξει. Τσακώνει έναν μηχανικό για συμβουλάτορα και εξετάζουν τις υποθέσεις.
  16. Από όσα κατάλαβα: Έχεις οικόπεδο με κάποιο κτίσμα σε ένα Ρ.Σχ. Σ' αυτό, επειδή ήταν παλιό σχέδιο, έγινε μία "αναθεώρηση του Ρυμ. Σχεδίου". Στο δρόμος που έχεις το οικόπεδο του πελάτη σου έγινε, σύμφωνα με το νέο Ρ.Σ. μία διαπλάτυνση. Αν ΔΕΝ είχαμε αυτή την πολυδιάσπαση θεμάτων εδώ στο Φόρουμ (ανοίγουν συνεχώς ΝΕΑ- ξεκάρφωτα θέματα) θα μπορούσες εύκολα να βρεις το θέμα από το οποίο θα έπαιρνες την πληροφορία. Εφόσον λοιπόν με την αναθεώρηση του Νέου Ρ.Σχ. έγινε στην περιοχή σου μία "διαπλάτυνση δρόμου" (άρα υπάρχουν ρυμοτομούμενα) θα πρέπει να γίνει μία "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού" ώστε με τον αναλογισμό να γραφτεί (από τεχνική υπηρεσία κάποιας πολεοδομίας) ένα "λεκτικό" σημείωμα που εκεί θα υπάρχουν όλες οι υποχρεώσεις των ιδιοκτησιών του κύριου Ο.Τ. αλλά και των απέναντι Ο.Τ. Ο Δημήτρης, καλός συμβουλάτορας του φόρουμ, έδωσε εδώ στις σελίδες του φόρουμ (άντε τώρα να το βρεις) αμέτρητες φορές την Μπροσούρα με κεντρικό θέμα τις πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού. Μία "πράξη τακτοποίησης" είναι ένα σοβαρό θέμα που απαιτεί καλή γνώση αυτού του αντικειμένου. Υ.γρ. Θα δώσω, ακόμη μία φορά, την σελίδα του ΤΕΕ Β.Ε. όπου μπορεί κάποιος να βρει κάτι για το θέμα του αντικειμένου. https://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PALAIOTERA_SEMINARIA/SHMEIWSEIS_SEM_PRAKSEWN
  17. Υ.γρ. Πλέον όταν έχουμε στα εκτός παρεκκλίσεις το ψάχνουμε (?). Μεγάλη προσοχή.
  18. Σε συνέχεια όσων σωστά γράφει ο "τέτρις". Θα πρέπει να γίνει καλή αποτύπωση του "συνολικού" πλέον γηπέδου και προπάντων τα κτίσματα, για να κάνεις τον έλεγχό, αν μπορεί, με την νέα πλέον μορφή- γεωμετρία, να δεχθεί ένα νέο κτίσμα! Δεν μας έδωσες τα εμβαδά των υπαρχόντων κτισμάτων, αλλά και του συνολικού εμβαδού του νέου γηπέδου . Καθως επίσης & πως είναι τοποθετημένα τα υπάρχοντα κτίσματα.
  19. "Για την εκτός σχεδίου δόμηση δεν αρκεί το ελάχιστο εμβαδόν, αλλά απαιτείται, ήδη από το 1985, και η ύπαρξη προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο (δρόμο)......." Προλαβαίνετε να φυτέψετε κρεμμυδάκια για την άνοιξη. Αυτό επιτρέπεται αλλά και ότι άλλο ζαρζαβατικό θες! Υ.γρ. Και τι κληροτεμάχιο είναι αυτό χωρίς δρόμο? "Μπακάλικος" τεμαχισμός μπρος- πίσω?.
  20. Ετσι όπως διαβάζεις το κείμενο, που εσυ έχεις γράψεις, δεν σου φαίνεται ότι υπάρχουν κενά? Αν παρακολουθείς τα θέματα που μπαίνουν εδώ στο φόρουμ θα παρατηρήσεις πως ΠΑΝΤΑ δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην δημιουργία των δρόμων. Το πότε καί πως προκύπτει ένας δρόμος παίζει το ρόλο του! Αν σχηματιστούν π.χ. δύο "ροδιές" μέσα σε ένα χωράφι-οικόπεδο επειδή σε κάποιον ή σε κάποιους έτσι βολεύει δεν σημαίνει πως, ο δρόμος που σχηματίζεται με αυτόν τον τρόπο, είναι ένας ... "επίσημος δρόμος"! Η δική σου έρευνα για τον δρόμο τι έχει δείξει? Πρέπει να την κάνεις!
  21. Aν στο μητρικό σχέδιο (δηλ. στην πινακίδα της Τ.Υ.) ραπορτάρεις τις συντεταγμένες των οροσήμων αλλά και αξονοδιασταυρώσεων, που σου δόθηκαν απο την υπηρεσία, ταυτίζονται με τα ορόσημα και αξονοδιασταυρώσεις που είναι ήδη σχεδιασμένα ή ακόμη αν πάρεις-διαβάσεις, δηλ. γραφικά με κλιμακόμετρο, από την κάναβο του μητρικού σχεδίου, θα πάρεις κοντινές συντεταγμένες με αυτές που σου δόθηκαν. Τα 3-4 μ. είναι μεγάλο νούμερο. Τα μεγάλα σφάλματα είναι πάντα καλύτερα από τα μικρά. Να ζητήσεις να δεις ο ίδιος τον φάκελο με τις μετρήσεις πεδίου και τους υπολογισμούς των στοιχείων.
  22. πριν 6-7 εβδομάδες στην σελίδα GrSurveyors, στο "φάτσα μπούκ", έγινε αναφορά σ' αυτό το εξαιρετικό βιβλίο,από τα πολλά που έίχε εκδώσει ο σύλλογος τησ Β. Ελλάδας (όταν ήταν στα πάνω του), μετά από ένα ωραίο σεμινάριο που έγινε το 1985. Τελικά ο κατής ποιος είναι? .......... Είναι κάπου στην Πελοπόννησο?
  23. Όπως ξαναέγραψα και εγώ μέσα από το φόρουμ μαθαίνω, αν και 4 χρόνια συνταξιούχος. Σε κάλεσαν λοιπόν εσένα δύο γείτονες, που σίγουρα έχουν διαφορές, αφου παν στα δικαστήρια, να τους λύσεις όποιες διαφορές έχουν. Το βέβαιο είναι πως σε κάλεσε ο ένας από τους δύο. Εσύ λοιπόν πρέπει (πρέπει?), σαν καλός τοπογράφος, να βρεις τα σωστά όρια!! Το κτηματολόγιο πως μπαίνει στην μέση? Δεν μας λες "πως ξεφύτρωσαν" αυτές οι ιδιοκτησίες; Προέρχονται από κλήρο; Είναι ιδιοκτησίες παλαιές προ 1923; Είναι από χρησικτησίες; Είναι με συμβόλαια;..... Αφού τους βρεις λοιπόν τα σωστά όρια (είτε εφαρμόζοντας διανομή! Είτε εφαρμόζοντας τα συμβόλαια τους! Eίτε ........) τότε το τοπογραφικό σου, μαζί με την απόφαση του δικαστηρίου, θα κατατεθούν με τις δηλώσεις Δ1 στο κτηματολόγιο, όταν "το στείλουν" (το κτηματολόγιο) και σ' αυτή την περιοχή και τότε θα πάρουν οι ιδιοκτησίες ΚΑΕΚ κλπ κλπ. Υ.γρ. Εγ'ω ο καλόπιστος (πιστεύω ότι ακούω) πίστεψα, πως το κτηματολόγιο θα τελείωνε το 2020 ! Και αυτό, έτσι φαίνεται, είναι σαν το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Αν και το εγγαινίασαν 3-4 φορές αυτό ΔΕΝ λειτουργεί με τίποτα.
  24. Σε συνέχεια όσων γράφει παραπάνω οsdtopo. Kai δεν είναι μόνο γι' αυτό το θέμα αλλά γενικότερα. Παρατηρώ πως αρκετοί συνάδελφοι, πιστεύοντας πως μπορούν να πάρουν όοολες τις πληροφορείς από Το ίντερνετ, αρνούνται να επισκεφτούν διάφορες υπηρεσίες. Ίσως γ' αυτό να παίζει κάποιο ρόλο και οι χαμηλές τιμές που κοστολογούνται πλέον οι εργασίες μηχανικού. Πρώτα πρέπει να πηγαίνετε στις τεχνικές υπηρεσίες στις οποίες πιστεύετε πως θα αντλήσετε πληροφορίες για το θέμα σας. Ότι μελέτη ή ακόμη κάποια ιδιωτική δουλειά γίνει σε μία περιοχή σίγουρα ένα αντίγραφο θα σταλεί στην Πολεοδομία της περιοχής αυτής ή ακόμη στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Οι χωροταξικές μελέτες, ή τα ΓΠΣ, Π.Ε. .. κλπ κλπ, υπάρχουν σίγουρα στις κατά τόπου πολεοδομίες. Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε πηγαίνοντας πρώτα στις πολεοδομίες τις περιοχής σας (τώρα πλέον ανήκουν στους δήμους) ή στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.