Μετάβαση στο περιεχόμενο

Teracota

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Teracota

  1. Έχω κανει παραγγελια καποια βιβλια και εχω βρει και τωρα και διαβαζω καποιο αλλα δεν ξερω αν θα καλυψουν τα ερωτηματα της εργασιας. Δεν παιρνει αναβολη απο την σχολη εχουν ορισει ημερομηνια. Ευχαριστω για το χρόνο σας!!!
  2. Σε υπερ ευχαριστώ!!!! Πολύ καλό link αυτό που μου έστειλες!!! Έχω λίγο χρόνο στην διάθεση μου, δεν προλαβαίνω να βρω από αρχιτεκνονικής σχολή βιβλιοθήκη. Αν υπάρχει κάποιος αρχιτέκνων που να έχει σημειώσεις;
  3. Το βιβλίο "Ελληνική παραδοσιακόί οικισμοί" από τις εκδόσεις Μέλισσα γνωρίζει κάποιος αν έχει μέσα την διαδικασια που εφάρμοζαν οι χτιστες τα χρειάζομαι για εργασία. Πως εχτιζαν δηλαδη ολα;;;
  4. Καλησπέρα σε όλους, Κάνω μια εργασία για το χτισιμο με πέτρα. Υπάρχει κάποιο βιβλιο που να περιγράφει την διαδικασία; Δεν μπορώ να βρώ κάτι!!! Επίσης, αν έχει κάποιος να μου στείλει αρχείο θα ημουν ευγνόμων!!! Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!!!
  5. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα!!! Ηθελα να κάνω μια ερώτηση; Θέλω να μάθω να κάνω ενεργειακό πιστοποιητικό. Θα ήθελα της συμβουλη σας. Θα ηταν καλό να απευθυνθώ σε αυτα τα διαδυκτιακά φροντιστήρια; Πιστευετε ότι εκπαιδευουν σωστα, ότι χρειαζεται να ξέρω και μετα θα μπορώ να ανταποκριθώ και μόνη μου; Υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα μπορόυσα να διαβάσω και να έχω οδηγό; Κάποια άλλη γνώμη πως να αρχίσω; Ευχαριστώ πολύ!!!!
  6. Καλημέρα, Διαμέρισμα που θέλουν να το βάλουν πλατφόρμα airbnb θέλει ΠΕΑ;;;; Στην πλατφόρμα στην εφορεία που έβγαλαν αριθμό μητρώου για το ακίνητο δεν τους ζητήθηκε ΠΕΑ όταν το έφτιαχναν;
  7. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Μου το υπερ αναλύσατε και το κατάλαβα!!
  8. Ο συνάδελφος οποίος ασχολείται με τοπογραφικά και το μέτρησεμε τον εξοπλισμο του ήταν κάθετος πως επειδή είναι στα αποδεκτά όρια δεν χρειάζεται κάποια διαδικασία. Προχθές που έψαχνα πάλι την διαδικασία μου κάνει χρειάζεται (μια έτσι μια αλλίως) γι αυτό ρωτώτησα και εσάς γιατι αφορά κομμάτι που έχει αξία και θα πρέπει να κάνει διαδικασία με δασαρχείο. Ήθελα να ακουσω και άλλες απόψεις πως θα το αντιμετωπιζόταν από πλευρά σας. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
  9. Το συμβόλαιο λέει 11210τμ που κατατέθηκε στο κτηματολόγιο. Το κτηματολόγιο τους έδωσε 12000τμ με απόκλιση +-750τμ. Το τοπογραφικό το νέο σε ΕΓΣΑ 87 12750τμ. Έχουν περάσει 10 χρόνια περίπου από τις αναρτήσεις και φετος ειναι η τελευταία χρόνια για τυχόν διεκδίκηση δικαστικά πλέον. Με ρωτάει αν για αυτή την διαφορά πρέπει να κάνει κάποια διαδικασία και αν ναι ποια ειναι αυτή; Και το θυμήθηκε τώρα γιατι έβλεπε ότι ήταν μέσα στην αποδεκτή απόκλιση; Επίσης, το διαπίστωσε τώρα με τους δασικούς χάρτες. Θέλει να κάνει διαδικασία ποια τετραγωνικά ειναι τα αποδεκτά τα 12000 ή 12750τμ που μετρήθηκαν; Είναι σε νησί (έχει αξία) και θέλει να κάνει αντίρρηση έχει χαρακτηρισμό ΑΔ.
  10. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου!!!
  11. Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σας!! Ξέχασα ομως να αναφέρω ότι οι ανάρτηση έχει γίνει εδώ κ μια 10ετιά περίπου κ από ότι μου είπαν για την περιοχή αυτή ειναι ο τελευταίος χρόνος που μπορει να κάνει κάτι κάποιος μόνο δικαστικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που το άφησαν πρέπει να κάνουν κάτι δικαστικά; (δεν τα γνωρίζω αυτά). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. καλησπέρα!!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Εχει ερθει αποσπασμα σε πολιτη του κτηματολογιου απο τις αναρτήσεις και ειναι 12000τμ με +-750τμ αποδεκτη απόκλιση. Η κανονική έκταση του γεωτεμαχίου του ειναι 12750τμ βαση τοπογραφικού. Με ρωτάει ο πολίτης. Χρειάζεται να κάνει χωρική μεταβολή προκειμένου να φανεί στο κτηματολόγιο τα 12750τμ ή όχι επειδη ειναι μέσα στην αποδεκτή απόκλιση. Σε δασαρχειο, πολεοδομία κ γενικά θα χρησιμοποιεί το τοπογραφικό του με τα 750τμ παραπάνω κανονικά; Η' του θεωρείται καταχυρωμένο τα 12000τμ; επειδη αυτο ελεγε το απόσπασμα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  13. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα άρθρα. Τα έχω δει αυτά!!! Άπλα ηθελα να δω αν εχει τυχει σε καποιον κατι τετοιο; Αυτο που διαθετουν ειναι συμβολαιο του χωραφιού εδω και 44 χρόνια και δήλωση του κτηματολογίου που είχαν κανει πριν 15 χρόνια και φέτος ειναι η τελευταια χρονια που εχουν προθεσμια σε περιπτωση που ειναι λαθος η εκταση οπου πάνε δικαστικά. Μέσα έχει επίσης μεγάλες ελιές πολλών ετών που είναι και χοντρές και ψηλές σαν πλατάνια και ειναι σαν δασος από το πυκνο φυλλώμα τους. Εδω οι ανθρωποι σε αυτη περπτωση εχουν ΑΔ οπου θα κανουν αντίρρηση κ ΔΔ οπου λογικά θα το χασουν. Βέβαια τους συμβουλεψα να τους κανει δασολογος φωτοερμηνεία και μια σωστή τεχνική εκθεση.
  14. Καλησπέρα!!! Κοιτάζω στις αναρτήσεις δασικών χαρτών και μια έκταση όπου την κατέχουν με συμβόλαιο 44 χρόνια έχει χαρακτηρισμό ΔΔ και είχε δηλωθεί στο κτηματολόγιο, όπου έχουν σταλεί τα αποσπάσματα του κτηματολογίου εδώ και χρόνια και αυτό τον χρόνο λήγει η 10ετια για δικαστική διεκδίκηση από το δημόσιο (δασαρχείο) στο κτηματολόγιο και τους το δίνει όλο το χωράφι. Τώρα στις αναρτήσεις το βγάζει ΔΔ. Υπάρχει πιθανότητα διεκδίκησης από τον πολίτη;;;; Η' είναι χαμένο μόνο και μόνο με χαρακτηρισμό ΔΔ. Υπάρχει κάποια διαδικασία; Αν ναι μπορεί κάποιος να μου αναφέρει; Ευχαριστώ πολύ!!!!
  15. Καλησπέρα. Θα ήθελα την συμβουλή σας ώστε να ξεκινήσω διαδικτυακά μαθήματα σε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα που να κάνει τομές και 3d και να είναι εύκολο. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει; Ευχαριστώ πολύ
  16. Θα ήθελα να κάνω εγγραφή ΜΕΚ και ΜΕΕΠ θα ήθελα να ρωτήσω τα δικαιολογητικά και κάποιος έμπειρος να μου πεί το κόστος που θα έχω το έτος σας εργολήπτης για την συντήρηση του εργοληπτικού μου πτυχίου. Πρέπει να γραφτώ και σε συλλόγους;
  17. Ο λογιστής μου έχει άρνηση να μου κάνει τις απαιτούμενες διορθώσεις του Ε9 γιατί θεωρεί θα δοθεί παράταση και τσάμπα αγχώνομαι. Έμπλεξα!!!
  18. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές!!! Οπότε αφού είναι κλειστή η πλατφόρμα Ε9 να ρωτήσω εσάς πως μπορώ να το δηλώσω σωστά στην πλατφόρμα τετραγωνικών. Έχω ένα πέτρινο σπίτι που στην άδεια του 1934 φαίνεται ισόγειο και είναι κατοικία. Ωστόσο εξωτερικά με μερικά σκαλάκια έχει υπόγειο, όπως είχαν τα παλιά σπίτια. Δεν έχει ρεύμα και το χρησιμοποιούν σαν αποθήκη. Στο Ε9 έχει περαστεί μόνο η κατοικία που έχει ρεύμα κανονικά. Πως μπορώ να περάσω στην πλατφόρμα των τετραγωνικών την κατοικία που ήταν σωστά δηλωμένη στο Ε9 και το ΤΑΠ σαν ηλεκτροδοτούμενη, αλλά να περάσω και το μη ηλεκτροδοτούμενο υπόγειο χωρίς να διορθωθεί το Ε9 εφόσον πλατφόρμα για τροποποιήσεις Ε9 είναι κλειστή; Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
  19. αν δεν είναι ανοικτή πως θα μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις για να δηλωθούν σωστά τα τετραγωνικά; ακόμα και να δηλωθούν ξεχασμένοι χώροι. Μακάρι να δώσουν παράταση!
  20. καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν η πλατφόρμα taxis για τροποποιήσεις Ε9 είναι ανοικτή;
  21. Αν κάποιος έχει αφήσει και πληρώνει τον λογαριασμό στη ΔΕΗ στο όνομα του Πατέρα του ο οποίος έχει πεθάνει, μπήκαμε στην πλατφόρμα και με τους κωδικους του taxis εμφανίζονται οι κατοικίες. Αν πατήσω και επαληθεύσω τα εμβαδά και πάει αργότερα κάποια στιγμη για διόρθωση στη ΔΕΗ του ονόματος, η μεταφορά του ρεύματος στο ονομά του θα έχει πρόβλημα;
  22. Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ρωτήσω μια σειρά από πραγματάκια που έχω απορία. 1)Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ." Γιατί το ζητάει αυτό???? αν δεν θυμούνται τι γράφουμε;;;;Σε κάποια που ήταν απο πάντα σωστα δηλωμένα στη ΔΕΗ και ΔΗΜΟ για ΤΑΠ λάθος τι γράφω; 2)Έχω μια περίπτωση όπου ο λογιστής έκανε λάθος και πέρασε 1,5τμ μεγαλύτερο 2 κτίρια παρ' όλο που του είχαν παέι τα σχέδια μετά από τακτοποίηση. Ο λογιστής έχει αρνηθεί την συγκεκριμένη φάση να διορθώσει το Ε9 γιατί δεν προλαβαίνει με τις δηλώσεις. Λέει θα δοθεί παράταση. Αν προχωρήσω στην υποβολή με αυτή την διαφορά (1,5 τμ παραπάνω) μετά θα μπορεί να γίνει η διόρθωση ή θα υπάρχει ποινή; Αν πάω στο Δήμο με τα σχέδια και χωρίς Ε9 θα τα διορθώσουν; 3)Αν υπάρχει ημιτελής κατοικία με αυθαιρεσίες που θα νομιποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Στο Ε9 είναι μικρότερο το εμβαδόν δηλωμένο. Επίσης, επειδή είχαν προνοήσει για την αυθαιρεσία και πως θα έπαιρναν ρεύμα διατήρησαν ένα παλιό ρεύμα που είχαν εκεί από ένα παλιό κτίριο το οποίο γκρεμίστηκε. Από το οποίο ποτέ δεν έκοψαν το ρεύμα. Εγω πως το δηλώνω τώρα. Σας ημιτελές αυθαίρετο που θα νομιμοιποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο μήπως να μην το δηλώσω τώρα καθόλου να γραψω μετα τα ακριβή τετραγωνικά μετά αφου λογικά δεν θα έχω πρόστιμο. Με πιάνει αυτό;
  23. Καλησπέρα! Είμαι νέα μηχανικός και έχω αναλάβει να φτιάξω της οικογένειας μου τα τοπογραφικά για κτηματολογιο. Να μάθω κι' όλας. Έχω ένα γεωτεμάχιο εκτός οικισμού πάνω από 4 στρέμματα είναι τυφλό, καθώς για να φτάσουμε στο χωράφι μας μπαίνουμε από γειτωνικές ιδιοκτησίες. Το συμβόλαιο του χωραφιού είναι το 1951. Αυτό θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο; Με βάση ΦΕΚ 308Α/31-12-2003. Σας ευχαριστώ πολύ για βοήθεια σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.