Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΑνδρεασΤ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! Πριν λίγες μέρες εγκατέστησα αντλία θερμότητας σε ενδοδαπέδια σύστημα. Από την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση ότι ο συλλέκτης έκανε ένα θόρυβο σαν σφύριγμα. Έλεγξα την ροη του κυκλοφορητή της αντλίας και είναι στα 20-22l/min στη max λειτουργεία. Ο κατασκευαστής δίνει φυσιολογική ροή στα 34l/min Στο δοχείο αδράνειας υπήρχε βάνα κλειστή η οποία όπως μου είπε ο υδραυλικός είναι για να ενισχυθεί η ροη του κυκλοφορητή αν απαιτείται. Μόλις την άνοιξα η ροή στον κυκλοφορητή έφτασε στην σωστή τιμή και ο θόρυβος στον συλλέκτη σταμάτησε. Το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά και να ζεσταίνει τους χώρους. Όμως παρουσιάστηκε το εξής. Οι δείκτες των ροομετρων ανέβηκαν σχεδόν στο μηδέν και δεν ρυθμίζονται. Τι μπορεί να συμβαίνει; Μήπως έπρεπε να ανοίξω λίγο εκείνη την βάνα και όχι τελείως; Οι ροες στα κυκλώματα ήταν ρυθμισμένα από 1 έως 2,5l/min.
  2. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά! Στο πλαίσιο επιλογής μεγέθους αντλίας θερμότητας μου γεννήθηκε η απορία εάν όντως στις μελέτες απωλειών πρέπει να αθροίζονται τόσο οι απώλειες χαραμάδων όσο και αερισμού. Απλοϊκά σκεπτόμενος στους -5 που είναι ο σχεδιασμός του συστήματος θα ανοίγω μπαλκονόπορτες για να έχω τέτοιες απώλειες; Τέλος νομίζω ότι το θέμα έχει μεγάλη σημασία στην τελική επιλογή του ιδιοκτήτη. Ενδεικτική απεικόνιση από το χώρο της σαλοκουζίνας.
  3. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά! Στο πλαίσιο επιλογής μεγέθους αντλίας θερμότητας μου γεννήθηκε η απορία εάν όντως στις μελέτες απωλειών πρέπει να αθροίζονται τόσο οι απώλειες χαραμάδων όσο και αερισμού. Απλοϊκά σκεπτόμενος στους -5 που είναι ο σχεδιασμός του συστήματος θα ανοίγω μπαλκονόπορτες για να έχω τέτοιες απώλειες; Τέλος νομίζω ότι το θέμα έχει μεγάλη σημασία στην τελική επιλογή του ιδιοκτήτη.
  4. Σε υπό ανέγερση οικοδομή αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Ζήτησα από τον μηχανικό η μελέτη ΚΕΝΑΚ να προβλέπει τη μέγιστη δυνατή θερμομόνωση που θα μπορούσα εφικτά να εγκαταστήσω στην οικία μου. Αντί αυτού κινήθηκε στα τετριμμένα με 7εκ. Γραφιτούχα πολυστερίνη(περιοχή Πιερίας) παραβλέποντας με και θεωρώντας όπως λέει ότι δεν χρειάζεται. Αφού λοιπόν μόνος προσπαθώ να σκεφτώ τρόπο βελτίωσης του κελύφους, βρήκα ένα νέο υλικό σε πλάκες ResolTherm XS 022 της Baumit. Συντελεστής αγωγιμότητας λ=0,022. Ασχέτως της εταιρείας, πως κρίνετε την ποιότητα του υλικού; Υπάρχει κάποια εμπειρία από συμμετέχοντες του forum; Κάθε άποψη καλοδεχούμενη. Υ.Γ Το υλικό αναφέρεται σαν πλάκες αφρού Φενόλης. Δεν γνωρίζω αν το εκφέρω σωστά.
  5. Καλησπέρα σας. Σε υπό ανέγερση κατοικία έχει προβλεφθεί θερμοπρόσοψη 7εκ. Το πάχος των στοιχείων Ο.Σ είναι 25εκ. Κολώνα βρίσκεται ακριβώς πίσω από το έπιπλο της TV αρχιτεκτονικά. Επειδή δεν θα ήθελα να φαίνεται ο χτίστης πρότεινε δύο λύσεις. Θερμομπλόκ 25εκ και όχι μπλόκι 18εκ. σε όλο το μήκος του τοίχου ή Μπλόκι 18εκ. περασιά εσωτερικά, εφαρμογή θερμοπρόσοψης 7εκ. για να έρθει περασιά και εξωτερικά, και από πάνω της επιπλέον την προβλεπόμενη μόνωση των 7εκ. Πως σας φαίνεται αυτή η ιδέα; Η συγκόλληση δύο πλακών φραφιτούχας πολυστερίνης 7εκ είναι επιτρεπτή;
  6. Καλησπέρα σας. Είμαι ιδιώτης και πρόκειται εντός ημερών να ξεκινήσω την κατασκευή κατοικίας (138τ.μ) ενός ορόφου με πυλώτη και μία ισόγειο γκαρσονιέρα. Οι υπολογισμένες απώλειες βάσει της μελέτης του μηχανολόγου μηχανικού είναι 13600 W για τον όροφο όπου και με ενδιαφέρει. Έπειτα από αρκετή έρευνα και ενασχόληση με το κομμάτι της θέρμανσης-ψύξης-ΖΝΧ μπορώ να πω ότι περισσότερο μπερδεύτηκα παρά καταστάλαξα. Η ''τάση'' ασυζητητητί είναι αντλία θερμότητας αλλά έπειτα από πολλές συζητήσεις με μηχανολόγους της περιοχής(Κατερίνη) διαπίστωσα ότι ο καθένας πρότεινε και κάτι αρκετά διαφορετικό.Οι απώλειες υπολογίστηκαν με μέση ακραία ελάχιστη -5 βαθμούς και επιθυμητή εσωτερική 20 βαθμούς.(DIN 83) Τα δεδομένα: 1. Δεν υπάρχει γραμμή ΦΑ ακόμη. Τα έργα ξεκινούν από αρχές του χρόνου χωρίς να γνωρίζω το από που θα περάσει. 2.Δεξαμενή υγραερίου δεν μπορεί να εγκατασταθεί. 3.Είμαι πολύ υπέρ του άμεσου ΖΝΧ. 4.Αν επιλεγεί αντλία θερμότητας έχω εντυπωσιαστεί από τις LG Therma V R32. 5.Θα στρωθεί κλασσική ενδοδαπέδια θέρμανση. 6.Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που είχα ήταν η εγκατάσταση μικρότερης αντλίας από τις απαιτήσεις συγκεκριμένα εκείνη των 9kw και ενός λέβητα αερίου-υγραερίου επικαλυπτικά και για το ΖΝΧ. 7. Για την ψύξη δεν έχω καθόλου άποψη. Βάσει μελέτης βλέπω εγκατάσταση 3 τοπικών αντλιών (A/C) συνολικής ισχύος 18kw. Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε την δικιά σας άποψη-συμβουλή-εμπειρία για το πως θα πρέπει να κινηθώ. Συγνώμη για την μακροσκελή ανάρτηση.
  7. Στην διαστασιολόγιση των σωμάτων εμπιστεύομαι τον κατάλογο της εταιρείας να φανταστώ, δεν κρύβει κάποια «παγίδα» στις αποδόσεις; Βλέπω στήλη για 55/45 και αποδόσεις σε Watts.
  8. ΚαλησπέραΣας. Είμαι στο στάδιο της επιλογής του τρόπου θέρμανσής σε νέα μεζονέτα. Έπειτα από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην λύση του λέβητα αερίου σε συνδυασμό με θερμαντικά σώματα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια η άποψη σας για τα ενεργειακά σώματα jaga. Πέρα από την μεγαλύτερη τιμή, ενδείκνυνται για κεντρική θέρμανση; Η χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό δημιουργεί κάποιο θέμα στην εγκατάσταση; Πέραν των συγκεκριμένων έχετε να προτείνετε άλλα για λειτουργεία σε συνθήκες 55/45; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.