Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

S.P.

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by S.P.

  1. Καλησπέρα! Στις οριζόντιες ιδιοκτησίες εχω καταλήξει ότι ο έλεγχος κατηγορίας 4 ή 5 και ο υπολογισμός του ποσοστού υπέρβασης είναι το ίδιο και το αυτό. (τμ υπέρβασης / {Συνολική Δόμηση*χιλιοστα Ο.Ι.} ) Σωστά?
  2. Καλημέρα συνάδελφοι. Σε δήλωση του Ν.4495/17 με πληρωμένο παράβολο προ 30/10 (..501 error..) έχω κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στην απόληξη του κεντρικού κλιμακοστασίου στην ανώτατη στάθμη και κατάληψη κοινόχρηστου τμήματος ταράτσα. Επειδή τα πράγματα, οι νόμοι, αλλάζουν και δεν τα έχω παρακολουθήσει.. χρειάζομαι την συναίνεση του 51% των συνιδιοκτητών της πολ/κίας?
  3. Ευχαριστώ και τους δύο. Ναι ο ανήλικος δεν μπορεί να μπει. Απλά δεν μου δίνει το σύστημα επιλογή για επικαρπία. Θα βάλω ιδιοκτήτη τον επικαρπωτή με 100% χωρίς αναφορά στον ανήλικο..
  4. Καλησπέρα ! Για δήλωση του Ν.4495/17, έχω ψιλό κύριο ανήλικο και επικαρπωτή τον πατέρα. Βάσει της (αα) του άρθρου 99 μπορεί να γίνει με αίτηση του επικαρπωτή. Δεν έχει βγει καμμιά εγκύκλιος που το απαγορεύει, σωστά? Στο σύστημα πώς δίνω τα στοιχεία του επικαρπωτή?
  5. Ναι, αν σκεφτούμε με την λογική αυτή - που μου φαίνεται και μένα σωστή - είναι όπως το λες. Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα σας! Σε γραφείο- οριζόντια ιδιοκτησία θέλω να καθαιρέσω τοίχους γυψοσανίδας και να φτιάξω νέους ώστε να αλλάξει η διαρρύθμιση του χώρου. Δεν επηρεάζονται wc, κουζίνα και δεν αγγίζω τούβλα ουτε βέβαια φέροντα στοιχεία. O 4495/17 μου λέει ότι δεν απαιτείται άδεια οικοδομής ή ΕΕΔΜΚ για : Μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, ... Από την άλλη, ως γνωστόν στην ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 στο ιζ) του άρθρου 2 , περιγράφονται τα έγγραφα που απαιτούνται για εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Θεωρώ πώς οι εργασίες καθαίρεσης και τοποθέτησης τοίχων γυψοσανίδας είναι μικρής έκτασης εργασίες ... διασκευές .? Δεν ξέρω. Διαρρυθμίσεις σίγουρα. Σε αντίστοιχη περίπτωση εσείς προχωράτε σε έκδοση ΕΕΔΜΚ ή προσπερνάτε βάσει του 4495?
  7. Καλησπέρα! Ιδιοκτησία σε κτίριο με επικρατούσα χρήση "υπηρεσίες" , κατασκευής προ 75 υπάγεται στην κατηγορία 2 , ο κόσμος να χαλάσει! Σωστά?
  8. Ναι, σωστά δεν χρειάζεται κάποια συναίνεση. Σκεφτόμουν λανθασμένα οτί θα πρέπει να μπω παντού και να αποτυπώσω, αλλά όχι . Αφού υπάρχουν οι κατόψεις της άδειας, μία λύση είναι να φτιάξω το ΔΚ με βάση τις κατόψεις και τα επιτρεπόμενα κατά την έκδοσή της..αναφερόμενος στα βασικά - δόμηση, κάλυψη, ύψος, εξώστες/ηχ.
  9. Ναι, σίγουρα μια αποτύπωση στο περίπου δεν είναι λύση.. Ωραία , θα το επεξεργαστώ. Ευχαριστώ πολύ!
  10. Δεν με τρομάζει η δουλειά ούτε θα μετριάσω την αμοιβή μου, απλά είναι 6 ώροφο κτίριο , δεν ξέρω πόσες ΟΙ, που να συμφωνήσουν όλοι να αποτυπώσω το σύνολο του κτιρίου!! Τρέχα γύρευε. Έλεγα μήπως απαλάσσομαι από την υποχρέωση υποβολής του , με βεβαίωση απώλειας από την Πολεοδομία και με δεδομένο όπως λέει και η sissy_arch οτί το ΔΚ τελικά είναι ψιλοάχρηστο...
  11. Πραγματικά, το Διάγραμμα Κάλυψης δεν έχει και πολλή ουσία, γίνεται άλλωστε μεμονομένα για κάθε ιδιοκτησία- βέβαια εγώ το κάνω στον πόντο όταν έχω στοιχεία. Δεν με προβληματίζει ούτε το πώς θα υπολογίσω τα ποσοστά υπέρβασης. Η έλλειψη του από τα δικαιολογητικά με προβληματίζει!
  12. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Θέλω να προχωρήσω σε δήλωση του ν.4495 σε οριζόντιες ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε πολυκατοικία με οικ. άδεια του 1994. Έχω τις κατόψεις,τομές αλλά δεν έχω Διάγραμμα Κάλυψης - η Πολεοδομία μου δίνει βεβαίωση για την απώλεια του σχεδίου από τον φάκελο. Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμπεριλαμβάνεται και το Διάγραμμα Κάλυψης. Γνωρίζετε πώς αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο, δεδομένου άλλωστε ότι δεν έχω αναλάβει το σύνολο του κτιρίου και δεν μπορώ να συντάξω έτσι απλά ΔΚ? Ευχαριστώ.
  13. Ναι, αποθηκεύει εκεί ότι χρειάζεται, θα χει κι ενα τραπεζάκι , μια καρέκλα, μια ταμειακή..τυπικά ναι είναι υπηρεσίες. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει χώρος Κ.Χ. ώστε να δηλωθεί αποθήκη < 15τμ στην Κατηγορία 3? Όταν είναι το μοναδικό κτίσμα δεν γίνεται?
  14. Καλησπέρα. Έχω οικόπεδο που πρόκειται να μεταβιβαστεί στην Αθήνα και λειτουργεί ως υπαίθριο parking. Είναι ασφαλτοστρωμένο με στέγαστρα σκίασης. κι έχει έναν προκατασκευασμένο οικίσκο 5τμ που εξυπηρετεί την επιχείρηση, μη ηλεκτροδοτούμενο. Νομίζω σωστό είναι να δηλωθεί ο οικίσκος ως υπέρβαση δόμησης, κάλυψης με χρήση υπηρεσίες. Εναλλακτικά σκέφτομαι την περίπτωση της αποθήκης < 15τμ, για να πάει κατηγορία 3 .. είναι λέτε σωστή λύση ή κάπου κλωτσάει?
  15. Επειδή είναι μία ιδιοκτησία χωρίς σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν νομίζω πως μπορώ να το βάλω ως Διαφορετική διαμερισμάτωση. Επίσης, δεν είναι ότι φτιάχτηκαν δύο διαμερίσματα αντί για ένα- φτιάχτηκε ένα διαμέρισμα σε τμήμα της επιφάνειας του ορόφου. Το υπόλοιπο είναι κενό, χωρίς τοίχους, μόνο κολώνες , δοκοί , πλάκα οροφής.
  16. Καλημέρα συνάδελφοι. Την γνώμη σας παρακαλώ: Έχω οικοδομή -μία ιδιοκτησία- όπου, υπήρχε ισόγεια κατοικία με άδεια του 1975 και εκδόθηκε το 1995 άδεια προσθήκης κατ'επέκταση ισογείου και καθ'ύψος Α ορόφου και κουβουκλίου. Η άδεια της προσθήκης προέβλεπε ένα διαμέρισμα στον όροφο επιφανείας 100 τμ. Κατασκευάστηκε ο φέρων οργανισμός, συμπεριλαμβανομένου του κουβουκλίου (και υποστηλώματα, πλάκα οροφής Α ορόφου) αλλά στον Α όροφο διαμορφώθηκε διαμέρισμα 50 τμ. το οποίο καταλαμβάνει ημιυπαίθριο χώρο του προβλεπόμενου στην άδεια διαμερίσματος. Στο μέλλον σκοπεύει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσει δεύτερο διαμέρισμα στον Α όροφο. Πρόκειται λοιπόν να το ρυθμίσω με τον Ν.4495/17 για το "κλείσιμο" του Η/Χ , μία αποθήκη υπογείου και την μη υλοποίηση του διαμερίσματος των 100 τμ στον όροφο. 1. Σχετικά με την μη υλοποίηση του προβλεπόμενου διαμερίσματος του Α ορόφου, σκέφτομαι να το βάλω με αναλυτικό στις λοιπές παραβάσεις (καθαίρεση τοίχων στο προβλεπόμενο όριο και "χτίσιμο" τοίχων στο υλοποιημένο όριο του διαμερίσματος). Σκέφτομαι σωστά?? Προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο αντιμετώπισης? Με επηρεάζει κάπως το γεγονός ότι έχει υλοποιηθεί ο φέρων οργανισμός? 2. Αυτή τη στιγμή έχει ένα ρολόι για δύο διαμερίσματα και δεν έχει γίνει Σύσταση Ο.Ι. Όταν ολοκληρωθεί η υπαγωγή στον Ν4495/17, θα μπορέσει ο ιδιοκτήτης με την βεβαίωση που θα του δώσω να πάρει 2ο ρολόι από ΔΕΔΔΗΕ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  17. Καλησπέρα σε όλους. Σε μονοκατοικία με υπόλοιπο δόμησης 200 τμ έχω ημιυπαίθριο χώρο, που στην άδεια οικοδομής έχει προσμετρηθεί στον συντελεστή δόμησης, και στην κατασκευή κλείστηκε και έγινε μέρος ενός υπνοδωματίου. Η λογική μου λέει ότι δεν θα υπολογιστεί ως υπέρβαση δόμησης. Θα συμπεριληφθεί στις λοιπές παραβάσεις με αναλυτικό. Εσείς τι λέτε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.