Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHRISA225

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CHRISA225's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εννοείται έχεις δίκιο και γι αυτό και ανοίχθηκε το θέμα. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.
  2. Το καταλαβαίνω συνάδελφε, δεν υπήρξε υπόνοια παρεξήγησης, καθόλου. Απλώς ρώτησα πως λογικά αν βγει τώρα η άδεια για ύψος 3,30 μ. για τον α΄ όροφο τότε ο β΄ όροφος δεν θα μπορεί να βγάλει άδεια στο μέλλον. Επίσης αναρωτιόμουν εάν θα πρέπει να γίνει νύξη επί αυτού του θέματος, το να μοιραστεί το ύψος δηλ μεταξύ α΄ και β΄ ορόφου ή να μην αναφερθεί και μετά ο β΄ όροφος ας έχει πρόβλημα αν ποτέ ξεκινήσουν διαδικασίες για έκδοση άδειας και του β, από την στιγμή που ούτε ξέρουμε τι σκοπό είχε ο τότε μηχανικός για τον β΄ όροφο και προφανώς ο ιδιοκτήτης του ισογείου το γνώριζε. Τέλος πάντων χωρίς καμία διάθεση για παρεξήγηση, πραγματικά για ανταλλαγή απόψεων και πιθανόν εμπειρία αντίστοιχων περιπτώσεων έγραψα. Σε ευχαριστώ και πάλι.
  3. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Υπάρχει εμπειρία με οικοδομικές άδειες, γνωρίζω πως θα πάει βάση των πολεοδομικών μεγεθών που ισχύουν στην περιοχή όμως για να μιλήσουμε γενικώς έξω από τα δόντια, στην έκδοση της άδειας του α΄ ορόφου (τώρα θα βγει άδεια μόνο για τον α΄ όροφο) θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο του ύψους που απομένει και να μοιραστεί στα 2 (α΄ και β΄ όροφος)? ή ο νέος ιδιοκτήτης εφόσον αγόρασε αέρα για ύψος 3,30μ. να βγάλει άδεια για τόσο (3,30Μ.) και ας μείνει ότι μείνει για τον β΄ όροφο, εξάλλου ανήκει σε αυτόν (ο β΄ όροφος) που έχει και το ισόγειο και έχει ήδη καταλάβει αρκετό ύψος. Με λίγα λόγια να αφαιρεθεί το ύψος από αυτόν που το πήρε. Δηλ. ο ένας ιδιοκτήτης έχει το ισόγειο και τον αέρα β΄ ορόφου και πουλάει τον αέρα α΄ ορόφου για 3,30 μ. ύψος σύμφωνα με την οριζόντιο. Ισόγειο : 4,65μ. , ά όροφος : 3,30 μ., σύνολο 7,95 μ. , απομένουν 10,50-7,95 = 2,55μ. για τον β' όροφο (στην οριζόντιο βάση όγκου δίνει 3,30μ. για τον β΄ όροφο). Επομένως αν ήθελε να μοιράσει το εναπομείναν ύψος θα έπρεπε πριν πουλήσει να κάνει τροποποίηση της οριζοντίου και να αλλάξει τους όγκους. Βάση πολεοδομικών διατάξεων της περιοχής ο ά όροφος δεν έχει θέμα να χτίσει μέχρι το 3,30μ. όμως τότε ο β΄ όροφος θα έχει πρόβλημα αν κάποια στιγμή αποφασίσει να χτίσει. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει συνείδηση και όταν του ανέφερα τα δεδομένα μου ζήτησε να το ψάξω.
  4. Το ύψος του ισογείου στα 4,65 μ. είναι βάση αδείας η οποία εκδόθηκε το 1996. Σύμφωνα με την οριζόντιο που συντάχθηκε το 2004, από τους όγκους της κάθε ιδιοκτησίας προκύπτουν 4,65μ. για το ισόγειο, 3,30 μ. για τον α΄ όροφο και 3,30μ. για τον β' όροφο, συνολικά 11,65μ. > 10,50 (επιτρεπόμενο ύψος), που σημαίνει πως ή λάθος έγινε από τον μηχανικό που συνέταξε την οριζόντιο ή υπέθεσε πως ο τελευταίος όροφος (β΄) αντί για πλάκα θα κατασκευάσει κεκλιμένη στέγη για να κερδίσει το κτίριο το +1,50μ. για την στέγη και να έχουμε 10,50+1,50 = 12,00 μ. τελικό επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου. Ο ά όροφος αγοράστηκε τώρα (2023) με τα στοιχεία που αναφέρονται στην οριζόντιο (επιφάνεια και όγκο). Μπορεί να θεωρηθεί λογικό στην έκδοση της άδειας προσθήκης για τον α΄ όροφο ο νέος ιδιοκτήτης να χρησιμοποιήσει το ύψος που ορίζεται από την οριζόντιο (σύμφωνα με τον όγκο) αφού εξάλλου με αυτές τις συνθήκες το αγόρασε για την επιφάνεια και τον όγκο που αναφέρεται στην πράξη και το δικαιούται . Τώρα για τον αρχικό ιδιοκτήτη που έχει το ισόγειο και τον β΄ όροφο ας πράξει όπως νομίζει. Εφόσον το λογικό είναι πως πούλησε κάτι με συγκεκριμένα δεδομένα. Όταν κατασκεύαζε το ισόγειο θα έπρεπε να ενημερωθεί από τον μηχανικό του για το τι ισχύει για τους άνω ορόφους, επομένως λογικά ήταν εν γνώση του. Είναι και αυτό ένας αντίλογος.
  5. Σε οριζόντια ιδιοκτησία με κατασκευασμένο το ισόγειο και δυνατότητα κατασκευής. με υπόλοιπο δόμησης α΄ ορόφου και β΄ ορόφου που δεν έχουν υλοποιηθεί , ωστόσο υπάρχουν στον πίνακα οριζοντίου. Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής είναι ένα φυσικό πρόσωπο, δεν υπάρχει άλλος. Έχει βγει οικοδομική άδεια μόνο για το ισόγειο το οποίο έχει υλοποιηθεί. Στην συνέχεια ο αέρας του α΄ ορόφου αγοράστηκε από άλλον ιδιοκτήτη, επομένως έχουμε δύο συνιδιοκτήτες πλέον. Το μέγιστο ύψος του συνόλου της οικοδομής βάση των όρων δόμησης της περιοχής είναι 10,50 μ. Ο πρώτος ιδιοκτήτης (του ισογείου, που παραμένει και ιδιοκτήτης του αέρα του β ορόφου ) κατασκεύασε το ισόγειο με ύψος 4,65μ. , ουσιαστικά είναι σαν να έφαγε από το ύψος των υπολοίπων ορόφων (10,50μ.:3=3,50 έκαστος όροφος). Απομένει για τον α΄ και τον β' όροφο 5,85 μ., δηλ. 5,85 : 2 = 2.92 μ. για κάθε όροφο, που αν αφαιρεθεί πάχος τσιμεντοκονίας και ύψος πλάκας μένει περίπου 2,60μ. για κάθε όροφο. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : 1. Εφόσον ο ιδιοκτήτης του ισογείου και του β μελλοντικού ορόφου είναι ο ίδιος, αφού το ύψος το έφαγε αυτός με την κατασκευή του ισογείου, δεν θα πρέπει να του αφαιρεθεί από τον β' όροφο και να κρατήσει ο α΄ όροφος αυτό που του αναλογεί ? 2. Όταν στην πολεοδομία θα βγει η άδεια για τον πρώτο όροφο με ένα ύψος λογικό (περίπου 3μ.) θα εξετάσει η πολεοδομία τι ύψος απομένει για τον β΄ όροφο, ο οποίος είναι ακόμα αέρας? Αν δουν πως με τούτα και με κείνα βγαίνει ριγμένος ο β΄ όροφος ως προς το ύψος, τότε υπάρχει περίπτωση να μην υπογράψουν την άδεια ή την ηλεκτροδότηση?
  6. Είναι δυνατή η ανάκληση του πορίσματος σε τελικό έλεγχο; Έγινε λάθος στην συμπλήρωση του εντύπου και αντί για αποκλίσεις σημειώθηκε παραβάσεις που δεν μεταβάλλουν τον ΣΔ …. κλπ. Μπορεί να γίνει ακύρωση από λάθος και να γίνει ανάρτηση του σωστού ; Ευχαριστώ ! Το πόρισμα έχει αναρτηθεί ήδη
  7. Σε έγκριση δόμησης για προσθήκη καθ΄ ύψος, ο ιδιοκτήτης επιμένει για προέκταση της πλάκας της προσθήκης στην πρόσοψη της οικοδομής-προσθήκης, πέρα από τον ημιυπαίθριο της πρόσοψης με αποτέλεσμα την δημιουργία εξώστη ο οποίο δεν φαίνεται στα εγκεκριμένα σχέδια. Θα πρέπει να ενημερώσω εγώ ως μηχανικός γραπτά την υπηρεσία δόμησης για τον παραπάνω εξώστη για να μην έχω τις προβλεπόμενες κυρώσεις μη εφαρμογής του διαγράμματος δόμησης; Μετά την γραπτή ενημέρωση στην υπηρεσία μπορεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην κατασκευή του εξώστη (είμαστε στην φάση κατασκευής του ξυλότυπου) ή θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί αναθεώρηση άδειας; Επιπλέον υπάρχει έγκριση συμβουλίου αρχιτεκτονικής. Πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos 33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.